Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz FEDman #8552 üzenetére

    Szerintem a puszta szenzorméretből adódó előnyt kihasználva illetve megtartva a jövő nagy tükrösei keményen (nem mint most) meg fognak indulni brutál megapixelek vagy brutál iso-k irányába, mondjuk a csicsásodást leszámítva (mint érintőkijelző egy következő flagship modellbe, pl. a nemlétező D5, stb).

    Szóval a tükrös nagy bumfordi gépek meglesznek mindig is, még arra is fogadást mernék tenni, hogy lesznek brutál, nagy milc-ek, tükörnélküli D4 csattogtatók, mert ahogy ezen kis "mütyűrökre" van igény - és gyönyörűen dolgoznak - úgy a nehezebb vasakra is meglesz a profik igénye továbbra is. Jó darabig biztos, legalábbis.

    Most nem hitvitázok, félreértés ne essék, inkább csak elmélázok egy lehetséges jövőn. Olyanok lesznek a nagy "tankok" mint most egy BMW X6: nem sokmindenre jó, terepjárónak vicc, A-ból B-be elvisz másfélszer annyiért, mint egy 3-as vagy 5-ös széria, családinak jó (de inkább kombi akkor), szóval ilyen semmilyen cucc, de presztízs, tény.

    Meglepődnék, ha egy Oscar díjátadón, Cannes-i eseményen stb. egy magazin címlapján azt az elkapott pillanatot látnám, ahogy Gwyneth Paltrow mondjuk lép ki a limóból a vörös szőnyegre és a sajtófotósok sorfala tele milccel kattintgatja.. vagy a Forma1, ahol a győztest tegnap is nem kevés "szörnyeteg" tank és ágyúcső vette körül.. mókás lenne ehelyett kis tücsökpöcsöket látni (nem pejoratívan, csak méretre). Persze belefér, de addig még sztem fordulnia kell a világnak kettőt, ez meg sztem nem fog bekövetkezni egyhamar.

    Ha esetleg tévednék, még mindig átállhatok. Ilyen egyszerű ez. :U

    A fizika még egy dolog: ugyanakkora felbontáshoz a kis szenzor obijait finomabbra kell csiszolni sztem, mert kevesebb üvegfelület képezi le ugyanazt a képet kvázi. És fordítva: ha a nagyokét is ilyen finomra csiszolják, simán beköszönt fullframe-re is a 60-80 megapixel éra pár éven belül, mert az üveg elbírja, a szenzor meg már polcon van, csak leemelik, bekurjantják hogy "Heuréka" és megy tömeggyártásba. :U

    De ezek csak az én gondolataim, lehet totál rosszul látom a dolgokat.

    Amit SOKKAL érdekesebbnek találok, az a Fuji-Pana új organikus szenzora (vki linkelte nemrég). Minden újdonság 3 napig tart, ha Canikon is elkészül ezekkel (vagy veszi tőlük DX/FX méretben!!!) - az nagyon büntető lesz. ;) És miért ne tehetné meg ? A csúcsmodelleket beárazza jó drágán, abból futja megfizetni a külső szenzort. Egyszerű mint az egyszeregy.

    Nem teszem off-ba, mert Nikon releváns gondolatmenetem van. :U Tekintsétek kis gondolatébresztőnek, lehet hülyeség.. :U

Új hozzászólás Aktív témák