Új hozzászólás Aktív témák

  • rekid

    addikt

    válasz Lex Icon #50241 üzenetére

    Valóban nem egy drót ezt nem vitatom. Leginkább a benne lévő lencsék mozgatása miatt.

    "Azért furcsa lenne, ha a Nikon a vázba beépítené az összes felrakható obi vezérléshez szükséges kódot"
    hát pedig ez sem lehetetlen gondolj csak a be/ki kapcsolható profilkorrekcióra. Az minden obi esetén más és más és nem számolható.

    "A FW és annak kifejlesztése a nem túl nagy eladott példányszám miatt (az Arduino-hoz vagy RPi-hez képest), ami megdrágítja."

    Már miért drágítaná meg? Pont az a programozó írja hozzá a firmware-t aki az obihoz is megteszi. Egy ekkora gyárnál elég cink lenne külsősökkel íratni a firmware-t. Onnantól kezdve meg kb prioritás kérdése, hogy a napi 8 órában mit kódol.

    "A Nikon váznak fogalma sincs, hogy pl. egy Sigma obiban milyen beavatkozó szervek és érzékelők vannak."

    Nem is kell, pont ezért reverse engineering és a Sigma/Tami "feladata", hogy pont úgy működjön mint a gyári. Ha nem így lenne (Egységnyi "parnacsara" többet vagy kevesebbet tekerne a az obi) a pl. fókuszálás szabályozási köre úgy belengene mint a szél.

    "A köztes interfészen kiadja a parancsot az obinak, elküldi a váz által ismert adatokat, ami ennek a végrehajtásához kell, a többit az obi vezérlésére bízza."

    Szerintem nem. A G széria előtti vázba épített kurblis megoldásoknál mi van? Ott egyértelműen a váz szabályozza az obit a kurblin keresztül. És ugyan azon a vázon megy a G meg az az előtti széria is. Elég kicsi valószínűségét látom, hogy két algoritmust implementáltak volna. Lustábbak annál a mérnökök.

    Gyáva népnek nincs hazája!

Új hozzászólás Aktív témák