Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz puhos363 #50301 üzenetére
Nekem a jupio felpúposodott. Nikonhoz korábban ebay-rő vett utángyártott akksik közül egy elromlott, utazás közben. Nem az ára miatt bosszankodtam...de másik kettő teljesen jó.
A jupios történet a legfrissebb élményem utángyártott aksikkal, de egyben az utolsó is.
Kezdem úgy látni a dolgokat, hogy az eredeti megéri. .. -
ph_5.5
aktív tag
válasz forceberg #50304 üzenetére
Amikor a gyártó azon kínlódik hogy azonos méretben ( pl En El 15 sima, B, C variáns) nagyobb kapacitást érjen el mondjuk 15%-al akkor én nem fogom magam azzal szivatni hogy 90%-ra töltöm csak fel.
Tegnap két akkut merítettem le a stúdióban. Mindkettő gyári. Este haza, mindkettő töltőre ment, közben már másik kettő ment is a vázba. Ma megint meló, ma is le fog feküdni 2 akku. Mindenki másként használja ezeket... ha hetente lő valaki 150 expot hétvégente akkor biztosan pár év alatt kimutatható a kapacitáscsökkenés, de amúgy szerintem a gyártó nem véletlenül találta ki ez a töltési metódust. -
forceberg
veterán
válasz ph_5.5 #50305 üzenetére
Itt főként hobbiról megy a téma, nem a "megélhetési" fotósokról van szó általában, akiknek ez munkaeszköz, nap, mint nap lemeríteni-feltölteni, arra ezek nem vonatkozik. Ha gyengül az aksi, akkor venni kell helyette másikat.
A gyártó pont lexarja a kémiát, de a legjobb, ha nem fullra feltöltve vannak tárolva hosszú időn át.
Sok embernek van 3-5 aksija is akár, amiket kb. havonta, vagy sokkal ritkábban használ igazán.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
ph_5.5
aktív tag
válasz forceberg #50306 üzenetére
Ezért írtam hogy más az akku használat preferenciája...
Az igazság az, hogy sok évvel korábban az elemlámpa fórumban, majd később az akkumulátoros szerszámgépek kapcsán is belefutottam a Li-ion akkuk kapsán ebbe a "mekkora töltöttségen tároljuk" kérdéskörbe. A teszteken ha jól rémlik valami 60-70%-on töltött akuk akkuk tárolása jött ki mint leginkább tartós megoldás.
A fotózás számomra valóban munka, az akkus munkagépek meg olyanok mint másnak itt a fényképezője. Mégis mindkettőt inkább fullra töltve tárolom, hiába nem az a legjobb megoldás. Egyszerűen azért mert a legideálisabb mondjuk 70%-os töltöttségnél pl egy milc ami papíron tud 400 expot, máris csak 300-t fog exponálni. Ha meg teletöltöm akkor 3 akkunál nyerek majdnem egyet.
Nem vitázni akarok, de szerintem felesleges játszani a töltöttségi szinttel vagy a töltő átalakításával. Bírja amig bírja... és a gyári akkunál kisebb a csalódási lehetőség is. -
forceberg
veterán
válasz ph_5.5 #50307 üzenetére
Csak tárolom nem teljesen feltöltve. Ígyis van több 100 képre elegendő kraft bennük, több meg nem kell.
Aztán a várható használat pl. utazás előtt feltöltöm őket, máris fullon van mindhárom aksi, de nem hetekre, vagy hónapokra. Nincs ebben semmi mágia.
Munkára meg bármilyen drága, én csakis gyári aksit vennék. Jupiókkal meg Patonákkal sem foglalkoznék.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
veterán
DJI drónok inelligens akkuja 60%-ra meríti magát 10 nap maximális töltöttségi állapot után, ha úgy teszed el. Ez szerintem elég jó referencia.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Megéri lecserélni egy D60-at mondjuk egy D90-re?
Amióta raw-ban fotózok és lightroommal igazítok picit a képen, nagyon látványosan javult a képminőség, nincs benne az a gyári elmosódottság, ami leginkább zavart, szóval még mindig elégedett vagyok a géppel és ki ia szolgál. Újkora óta megvan, emlékeim szerint 2008-as vásárlás.
Azért gondolkodtam, mert lehet, hogy kéne vennem egy jobb, fix objektívet kb a gyári 18-55 kiváltására és elsősorban olyanokat találok, amik fókuszmotor nélküliek, a D60-ban meg nincs motor. Ezért, meg esetleg a jobb minőségért gondolkodtam el egy ilyen váltáson. Vélemény?
Egy nikon 55-200-am van még mellette."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Throme
veterán
válasz FerNandor #50311 üzenetére
AF-S obikkal nagyon jól le van fedve a nikon aps-c szekciója. Emiatt nem kell vázat váltani.
Manual obikkal meg nem vacakolnék belépő vázak esetében. D60-on nincs LV és a keresője se túl nagy, hogy a manual obikat könnyedén használd rajta.35, 50, 85 fix AF-S obik motoros verziók.
D90-nel előrébb kerülsz, de a mai "elmilcesedett" világban lehet érdemesebb nagyobb körben keresgélned a továbblépés lehetőségét.
Azt viszont nem tudom mennyire esélyes egy kevésbé leharcolt példányhoz jutnod, nem mai váz az sem...[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz Throme #50312 üzenetére
Köszi szépen. Találtam egy ilyet pl: [link] ez jónak tűnik.
Nem is tudtam, mi az a MILC, de most utánanéztem kicsit, maradok én a DSLR-nél
35 vagy 50-es fixet megnézem akkor, köszi, gondolom ezekben nincs stabilizátor, nem?
Amúgy annak idején a D80-at és D60-at néztem és a 60-as lett.
Miben éreznék amúgy változást egy D90-nel?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
veterán
válasz FerNandor #50313 üzenetére
Személyes univerzális alaptanácsom: ha bármi régicske cuccot portrémarkolattal kínálnak, onnan nagy irányban messze el. Az az esetek 99%-ában fingfogás.
A D90 nagy sláger volt régen (itt is), de már nem akarsz vele szopni, hidd el. Ha már mindenképpen Nikon DSLR, akkor gyűjts még egy kicsit D7100-ra - néha százas körül el lehet csípni, és az köröket fut a D90 köré, jó obikkal meg még mindig adja. (Én is meg fogom tartani játszósnak, amikor váltok FF-re.)
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
veterán
Obi kompatibilitáson felül érdemileg csak a fókuszrendszer lett *picit* jobb a D90-en... na meg leginkább az ergonómia.
Az említett kereső, ugye (a pentatükrös D40/60-hoz képest a pentaprizmás D90 is egyfajta felüdülés volt belekukucskálni), meg a kéttárcsás rendszer, amit a halott kezeim közül kaparnak majd ki - az is tényleg egy külön kis releváció. De tényleg lebeszélnélek egy D90-ről, azért az 2021-ben már max csak retrós tárgykör.
-
Throme
veterán
A linkkel kapcsolatban én is tennék egy észrevételt.
A D90 nem 16MP szenzorral szerelt. Ugyanaz a 12MP-es szenzor van benne, mint a D5000-ben.
A 16-ost a d5100 és a D7000 kapta meg, és ezek felett jött a 24MP-es (maradva az APS-C fronton)Az akksikat (2db) ha jobban megnézed a felirat típusa kissé eltér (kontúros vékony vs kissé vastag ). Én csak feltételezem, hogy az egyik utángyártott.
Azt meg nem értem hogy optikai zoom 12x-ig (mármint magában értem mi az a 12x zoom, csak a dslr váz esetében nem ).
Milceket ne írd le olyan gyorsan. Pl van olyan váz, amiben van stabilizátor, ennek ellenére stabilizált képet is látsz (nikon dslr esetében az obikban van... ha van a stabi). Ilyen vázaknál a fix obik is stabilizáltak úgymond.
Erre persze sokan rávágják, hogy vazz a fényerő miatt nem kell, az, hát szerintem nagyon jó dolog még f1.8 esetében is... Igaz egy nikon Z50 esetében nincs ilyen opció....[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz anaqer #50315 üzenetére
Köszi a hozzászólásokat! Nem akarok gyűjteni, mert igaziból nem is akarok másik gépet, csak főleg a fókuszmotor miatt gondolkodtam el, meg hátha akkor kapok már pár pluszt. Maradok akkor a D60-asomnál, bőven kiszolgál, főleg, amióta már raw-ban fényképezek,igazán elégedett vagyok a képekkel... Nézek valószínűleg egy 35mm-es af-s obit, 30 körül látok ilyeneket. Kíváncsi vagyok, mit tud, de gondolom jobb, mint a kit 18-55.
Throme köszi, ja, ezt a d90-et csak hasraütés-szerűen linkeltem, nem néztem meg olyan alaposan. De többet találtam hasonló áron.Ez a 35mm-es f1.8-as jó lesz, szerintem. Stabi annyira nem kell amúgy. Az 55-200-asomban van, tetszik is, de a 18-55 kitben sem éreztem sokszor a hiányát eddig.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Throme
veterán
válasz FerNandor #50317 üzenetére
Nem tudom mennyire állítgattad az élességet, amíg jpg-ben fotóztál, de a nikon ezeken a vázakon elég alacsonyra állította gyárilag. Így, ha nem állítottad el, kissé lágy képeket kaptál.
A raw tényleg más, ezt javasolják legtöbben, mert többet ki lehet hozni egy átlagosnak tűnő képből.Na, elérkezett a fix obikkal egy új problémakör, amit még nem tapasztaltál, és ha szerencséd van nem is fogsz.
Fókuszhiba.
back/front
Teszteld le rendesen a vásárolni kívánt fix obit, főleg tág rekesz tartományban.
A vázadon zéró korrekciós lehetőség van (haladó vázakon az az 1 sem valami sok....)
Akkor is, ha az eladó azt mondja, hogy semmi gondja nem volt. Még akkor is ha ez igaz, nálad ettől még lehet gond.
Ez a másik ok, amiért nem kéne a milc világot elvetned....
Jelenlegi obijaid "sötétek" . Kisebb hibákat nem veszel észre f3,5 rekeszértéken.
(talán a telével közeli témák esetében igen...).Szóval óvatosan azokkal a fix obikkal!
.. aztán még jöhet a focus shift..... na jó befejeztem
Sok sikert! -
veterán
válasz FerNandor #50317 üzenetére
Én szintén vázmotor nélküli D40-re pakoltam 50/1.8D-t, meg híresen trutyin manuálozható 28-105-öt... meg lehet oldani, abból is lehetnek jó képek, csak kicsit macerásabb.
Nincs erőszakos rábeszélés, ha neked jó a D60, akkor hajrá!
-
FerNandor
őstag
válasz Throme #50318 üzenetére
Köszi. Hát nem tudom, hogy tudnék megnézni ilyen obit személyesen, mert amiket láttam, azokhoz 3-400km-t kéne utazni, vagy többet (oda-vissza).
Anaqer igen, a gépet nem akarnám lecserélni, biztos örülnék egy újabbnak, de ezt újonnan vettük, bajom nincs vele és sajnálnám kicsi pénzért eladni, második gépnek meg fölösleges lenne.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Lenne közben egy újabb kérdésem.
Azt jól látom, hogy a D60 mód állítógyűrűjét csak a gép teljes szétszerelésével lehet leszedni?
Most jöttünk vissza a nyaralásból és ahogy tekergetem, nagyon picit korcog alatta valami. Hiába vigyáztam ennyire rá, lehet, hogy egy kis homokszem valahogy oda bement, bár nagyon kicsi a rés..."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
csacsi77
senior tag
válasz Lex Icon #50326 üzenetére
Persze, a 7100-nál meg sávosodás volt, ha felhúztad az árnyékokat.
A legjobb a 7200 lenne a használtakból, de annak az ára is magasabb.
De majd a kérdező eldönti neki mire van szüksége.
Ha engem kérdezne valaki, akkor 7100-7200-t mondanék, de inkább Z50-et. De itt most nem ez az irány.Öreg fater megoldja!!!!
-
FerNandor
őstag
válasz Lex Icon #50328 üzenetére
Igen, nézelődök amúgy kíváncsiságból, de maradok a D60-nál. Egy 35mm-es AF-S obit szeretnék azt hiszem. Nekem jó lenne használtan, de több100km-t utazni csak ezért most időben sem igazán megoldható. Utánvéttel megvenni meg lutris lehet, bár az 55-200-at meg japánból rendeltem, mondjuk, ha jól rémlik, boltból.
Nincs olyan fotós bolt, ahol elfogadnak szép kártyát?Amúgy azt a módváltó tekerőt csak az egész gép szétszerelésével lehet leszedni?
-
csacsi77
senior tag
válasz Lex Icon #50328 üzenetére
Természetesen maradhat a D60-nál. Nem kényszeríti senki a váltásra. Csak 2021-ben én már nem szórakoznék egy 2008-ban kiadott géppel. Tanácsot kért, kapott többet is, távolabbra is kitekintőt. Majd eldönti.
Sajnos a porszem-problémára nem tudok válaszolni.Öreg fater megoldja!!!!
-
RpPRO
őstag
Hi!
Van egy D7200-am, 4 évig 18-140-es kitobival használtam. Ma vettem a vázra egy Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM Contemporary objektívet. Na igen, jóval élesebb.
DE!
Ezzel a Sigma obival nem megy standby üzemmódba az általam beállított 4 mp után. A kitobival igen, amire állítom. Kimértem, képkészítés után, tétlenül 65 mp-cel kapcsol ki a kijelző. A fénymérés 79-80 mp után.
Ez így nagyon gáz és qra lehangoló. A legfrissebb firmware-t is felraktam, ugyanez. Van valakinek ötlete?
[ Szerkesztve ]
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
RpPRO
őstag
Megválaszolom. Létező kompatibilitási probléma. Valahol azt írják, hogy Tokina, Tamron megfizeti a licensz díjakat, Sigma nem. Máshol azt írják, tudatos Nikon döntés, hogy a jobban sikerült konkurencia obiknál ilyen előfordul. Képalkotásban nincs probléma, de harapja az akkut rendesen. Megoldás: minden elkészített kép után kikapcsolni a kamerát. Broáf.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
forceberg
veterán
-
FerNandor
őstag
Tudnátok légy szíves linkelni pár használt alap objektívet full frame-re, hogy lássam mégis milyen árban mennek, kell-e az nekem? (Nikon D610, amúgy nagyon vonz)
Ez pl [link] jó lenne rá? A DX szorzó miatt szerintem egy ilyesmi obi jó lenne, meg majd egy a mostani 55-200 helyett full frame-re való hasonló képességű változat, amiből nem kell nagyon jó fényerős, mert arra nem lenne szükség."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
veterán
válasz FerNandor #50337 üzenetére
Az 50-es tök jó DX-re, én úgyan FX-en használom, de próbaképp felraktam egy régi vázamra, és hát ez a szorzó miatt 70-es körül van, portrézni szerintem marha jó. 70 ezer forint körül ment újonnan nemrég még, a linkelt ár szerintem sok érte.
Az 55-200 vonalon bajba leszel. 70-200 van, ami nagyjából közelít, ott meg kvázi van a megfizethetetlen Nikon 70-200, vagy a kicsivel olcsóbb (de korszerűbb) Tamron 70-200 USD G2. Használtan esetleg az USD G1, de az nem volt akkora eresztés tudtommal. Illetve, mindig bestbuy használtan a Nikon 24-120 F4, ha a tele részből esetleg engedni tudsz. 400 körül megy újonnan, ami vicc, de 160 körül szerintem teljesen rendben van használtan. Én ilyen allroundermindenreisjódesemmireseigazánprofi obinak tartom, van nekem is, és városi cirkáláshoz, családi képekhez, kiránduláshoz tökéletes. Pont most gondolkodok a leváltásán, mivel van 70-200 itthon, ami telében többet ad, de őszintén szólva nehezen veszem rá magam, mert árához képest marha jó a minősége, és nem "kőnehéz", simán befér a vázra szerelve a táskámba. Tartani se kényelmetlen, nem olyan batár, mint a Tamron. Gondolkodok helyette egy Tamron 24-70-en, azzal együtt kültérre meglenne a szükséges átfogás, így szerintem végül mégis menni fog a 24-120, de tényleg nehezen engedem el, pedig elsőre, papíron nem tűnt kifejezetten jó obinak, aztán az elmúlt 1 évben számtalanszor húzott ki a sz@rból.
Ha esetleg mégis maradnál DX vonalon, akkor erős ajánlatom a Tamron 18-200 3.5-6.3. Konkrétan szinte mindig ez volt fent a D3500-on régebben. Én szerettem, pláne újonnan, nem egészen 85 ezer forintért.
Annak idején én is szemeztem a D610 vázzal, szerintem nem rossz választás. Közben végül mégis D750 lett (jórészt itteni javaslatokra), amit nem bántam meg, de ha megvan a kellő árkülönbség, szerintem a D610 se lehet rossz megoldás.
Bármit is veszel, ajánlom Fotoptix Dávid eladót a jófogásról. A vázam és a tamron 70-200 objektívem tőle jött, teljesen korrekt eladó, a legjobb hazai garis árakon. Obit rendelhetsz az e-infinről is, ha nem fázol a külföldi rendeléstől, onnan vettem a 85-öst, illetve a 24-120-at. Jó áron lehet még néha cuccokat kifogni a digitalko.hu áruházban is, épp az 50-est csaptam le ott anno bajnok áron, de Hoöya szűrőszettet is vettem már náluk.
UPDATE: az 50-es obi 75 ezer náluk újonnan épp.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Köszi, nem hangzik rosszul. 70-300-as Nikon opció lehet még esetleg? 4-5.6-os talán. Ha jól nézem, ezekből is van FX-re.
24ezer expos D610 egyelőre 150.000Ft körül lenne.
Meg talán lenne egy D7200 hasonló áron, de az lehet, hogy nem jönne össze. Amúgy nagyon vonz a full frame, de magáncélra kellene és nem akarok több100ezres obiparkot létrehozni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz FerNandor #50339 üzenetére
Azt nem ismerem, de anno lebeszéltek róla, ha jól rémlik. A váz azon az áron szerintem korrekt ajánlat, de majd mondanak rá valamit a többiek. 110-ért adtam el tavasszal a D3500-at, 36 ezer expóval, én ahhoz képest nézem, illetve a D750 kínálathoz.
Ha beltérben nem fotózol, és nem akarsz feljebb lépni a fotózásban, akkor maradj DX-en szerintem, éppen az obik ára miatt. Ha van beltéri portrézás (nem műteremben), akkor a szenzorméret miatt jobban jársz az FX-szel, nálam is ez indokolta a váltást. A 7200-at én nem erőltetném, mert a D3500 képminőségben hozza, és ugyan jóval kevesebb kényelmi extrával, de újonnan elvihető annyiért. Szerettem azt a gépet, megbántam, hogy eladtam, tartalékba jó lett volna a D750 mellé.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Hát talán majd hamarosan aktuális lesz a babafotózás itthon, így arra biztos lenne használva, szoktam amúgy beltérben is használni, 99%-ban vaku nélkül. Vonz amúgy a gyengébb fényviszonyok melletti fotózás is, város, erdő, hangulatképek stb. Nem tudom... Még gondolkodom meg olvasgatok, az mindenesetre kicsit megnyugtató, ha 75-ért már új, használható obit lehet rá venni. Egyelőre úgyis csak 2db kéne. Mondjuk jó lenne egy nagyobb látószögű fényerősebb is. Vagy akár valami 17-50 vagy ilyesmi, ha van, nem kell Nikonnak sem lennie, ha minőségileg azért rendben van. Csak keresni is nehéz, mert egyelőre nem tudom, itt FX vonalon milyen a lefedettség.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz FerNandor #50341 üzenetére
Az FX és DX vonal elég jól le van fedve Nikon F bajonetten. Nem csak gyári obik léteznek.
Azért az 50mm f1.8 ne tévesszen meg. Nagyon jó obi de a klasszikus ötvenes amit a legolcsóbb előállítani ezért az ára sem horror. APS-C (DX) vázon használva nagyon jó portrézni. (Nem véletlenül a legkedveltebb obi és gyutáv minden gyártónál.) Nézz meg pl. egy 85mm f1.8-at az már biza minimum dupla ár.
A nikon rendszerében az a jó hogy a full frame (FX) obikat simán feltudod csavarni az APS-C vázra és fordítva is. (Igaz akkor szűkebb képmezővel kell dolgozz.)
Ha nem akarsz sportfotózásba vágni a gyári nikon megoldások mellett Full frame-re ott van pl. a Tamron 17-35 f2.8-4 + 35-150 f2.8-4. Széles látószögtől 150mm-ig le vagy fedve két jó obival és nem költötted rá a világ összes pénzét.
A mostani vázad után egy d610 neadjisten egy d750 "hipertérugrás". Igaz árban is az.
APS-C vonalon ott a Sigma 17-50 f2.8 általános nagyobb fényerejű obinak szintén nem horror ár használtan.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
BoscoD55
tag
válasz FerNandor #50341 üzenetére
Szia,
nem szeretnélek befolyásolni, de hasonló cipőben jártam pár hónapja, mint te. Én 2006 óta kizárólagosan csak a D80-ammal fotóztam, és bejárta velem a világot, mert hajóztam közel 10 évig. Én soha nem gondoltam volna, hogy le szeretném váltani a vázam, ellenben belekóstoltam újabban a természetfotózásba, és ott már nagyon szenvedtem vele. Nem görcsöltem rá az új váz keresésére, de szembe jött velem egy 40k expos D7200 140-ért, amit nem tudtam otthagyni. Mivel nem vagyok profi fotós, így nem tudtam elképzelni magamról, hogy ekkora különbség lesz a két váz között, de új dimenziókat nyitott meg, az biztos.
Szóval, tudom, hogy nem feltétlen új vázat keresel, mert (azt hiszed) a D60-ad kiszolgál, de nem biztos, hogy így van
-
FerNandor
őstag
Köszi mindenki.
Akkor meg lehet, hogy azt kéne csinálnom, hogy megveszem a D610-et és használom egy 50mm-es objektívvel meg esetleg a meglévő 55-200-assal és meglátom, hogy mit tud, tetszik-e stb. Max, ha valamiért nem, szerintem árban el tudnám adni az obit is, meg a gépet is. Bár 150ezerFt körül 100 meg 150 ezer expós D610-eket láttam csak itthon."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz Peczek #50345 üzenetére
Köszi. Igaz amúgy. Kár volt elkezdenem olvasgatni mindig rájövök, hogy f@szom a fórumba amúgy nem eddig minden téren hasznos a PH fórum a tagoknak hála.
-
veterán
válasz FerNandor #50346 üzenetére
"24ezer expos D610 "
Ez egyébként szinte picsányi expo mennyiség, ha más nem érte a vázat, ezzel szerintem elégedett lennél egy darabig. Lencséből meg veszel rá azt, amit a pénztárcád megenged, de az 50-es azért sok mindenre elég lehet kezdésnek, én is azzal indítottam.
-
FerNandor
őstag
Amúgy a célegyenesben van ez a D610 24 ezer körüli expoval 150 ezerFt körül és
egy D7200 26 ezer expoval egy AF 50mm 1.8D-vel 160 ezer körül. De lehet, hogy a D7200 felé megyek inkább végül és maradok DX-en. D60 után az is nagy ugrás lesz az olvasottak alapján és majd egy 35mm-es 1.8-as obit vennék hozzá, mint az eredeti tervben[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Asszem meglett a korábbi probléma (random nyit egy új foldert és újrakezdi a fájlok számozását, így egy csomó azonos nevű kép lesz) oka: ha túl gyorsan cserélem az akkut a kikapcsolás után, akkor visszaáll - jó esetben csak abban, hányas sorszámú képnél tartott, amikor előző alkalommal be lett kapcsolva, vagy akár még más beállításokat is visszaállít...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok