Új hozzászólás Aktív témák

  • rekid

    addikt

    válasz pergabb #49870 üzenetére

    Na ez nem egy egyszerű kérdés.

    Alapvetően:

    "A hot pixelek a hosszú expozíciós idejű felvételeken jelentkeznek kék, zöld vagy vörös pontok formájában. Ezek a pixelek hideg érzékelő esetén ritkábban, meleg érzékelő esetén sűrűbben jelentkeznek. Az ilyen képpontok egyébként is magasabb hőmérsékletűek és hamarabb telítésbe kerülnek. Innen a hot (vagyis forró) elnevezés."

    Tehát eleve nem mindegy mennyit masszíroztad már a szenzort mielőtt ezeket a képeket lőtted. Ha az iso 200 kép később készült mint a 400-as és már melegebb volt szenzor akkor lehet ez is a bibi.

    Alapvetően magasabb ISO értéken jobban meg van hajtva az erősítő ami több hőt is termel. De az előbb leírt körülmények miatt lehet az a helyzet, hogy alacsonyabb ison jön a több pixel. A z6 nál ráadásul két külön erősítő van egyik alacsonyabb ISO-nál működik a másik nagyobbnál. (ISO800-nál vált)

    Kíváncsiságból meg kellene lőni a két képet úgy, hogy ugyan annál a külső hőmérsékletnél bekapcsolás után lősz egy képet ISO200-on. Majd kikapcs vársz 10-15 percet (hűljön vissza szenzor) majd megint bekapcs és lősz ISO 400-on. (Ebben az esetben véleményem szerint 400-on kéne lennie -ha egyáltalán- több pixelnek a nagyobb erősítés és hőtermelés miatt a képen.)

    Gyáva népnek nincs hazája!

Új hozzászólás Aktív témák