Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz flash- #4823 üzenetére

    "Azért nem csináltam mert a google objektív felbontásra mindenféle tesztábrákat hoz ki..."

    Mint írtam az előbb, az első találat pl választ adott volna, ha elolvastad volna.

    "...itt már sokan megkaptuk hogy ne nézzünk tesztábrákat..."

    Tesztábrákat nézni jó. Egy csomó dologról másképp nem lesz tudomásod. Itt sokkal inkább arról van szó, hogy NE csak a grafikonokat nézegesse az ember, hanem próbálja ki élőben is. Így tudni fogja, hogy egy mért eredmény, mit hoz magával az elkészült képen.

    (#4824) Freddy76:
    A portrémarkolat az egyik leghasznosabb kiegészítő, amit dslr-hez vehet az ember. A kisebb, belépő vázak ennek a pár ezer forintos eszköznek hála teljesen jó fogást kapnak, az akkuidő duplájára nő, végül a portré állásban való komfortérzet nő.
    Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de aki a fenti előnyöket nem látja be, az butus. Aki meg esetleg a portrémarkolaton keresztül támad másokat, azokat meg nem minősíteném.

    Az aRGB -ahogy Kutyus leírta- egyértelműen jobb hisz több színt képes megjeleníteni, bár ez az általam linkelt grafikon alapján könnyen kitalálható lett volna. Ami egyedül a hátránya, hogy az olcsóbb vagy épp kalibrálatlan monitorokon fosul fog kinézni, mert az adott eszköz nem képes megjeleníteni csak egy kisebb színteret. Innét kezdve bizonyos képpontok színei helyettesítve lesznek egy más színnel. Ez vagy kinéz valahogy, vagy nem. Természetesen az esetek komoly részében nem is lesz különbség, hisz az sRGB a részhalmaza az aRGB-nek.

    Tehát még egyszer a zanzásított konklúzió: ha webre, mutogatásra fotózol, akkor sRGB. Így akármilyen monitora lesz a szemlélőnek, ugyanúgy fog megjelenni a kép. Ha meg nyomdai célra, egyéb utómunkára, akkor aRGB.

    (#4821) Anubis_9
    Szerintem nem kell állvány, mert egyetlen NEF-re lesz csak szükséged, amit utána exportálhatsz így is - úgy is. Persze, ha magához a képhez szükséges, akkor nem szóltam. :)

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák