Hirdetés
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
topjoyy
tag
válasz dgyuri0123 #52549 üzenetére
Mivel használod?
-
-
topjoyy
tag
válasz dgyuri0123 #52555 üzenetére
Milyen eszközön használod és milyen hangkártyával, ha gépről megy?
-
Raynbow74
csendes tag
Sziasztok!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Itthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Főként zenehallgatásra, másodlagosan filmézéshez
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10-12e forint
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumauraural
6.) Zárt vagy nyitott?
Amíg zárt ajtónál nem hallatszik át, addig a nyitott is jó
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Legyen jobb a mély hangoknál, mint a telefonhoz kapott fülesem
8.) Honnan vásárolnál?
Itthoni webshop, bolt
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
PC, alaplapban van hangkártya azt hiszem.
Előre is köszönöm a segítséget! -
topjoyy
tag
Próbálta valaki a CAL! és Takstar HD2000-et egyszerre? Jobb vétel lenne a CAL! szerintetek?
-
Haki83
csendes tag
Köszönöm a gyors választ. DT880 helyett végül egy DT990-nek (250ohm) vagyok azóta a gazdája! Jelenleg egy Asus Xonar DX hangkártya-->Yamaha RX-V457 szolgálja ki. Később szeretnék beinvesztálni egy fejhallgató erősítőbe. Esetleg erre kaphatnék javaslatot 30-40eft kategóriában?
If science is emancipatory, scientism is enslaving!
-
gaborka8x8
aktív tag
Kérek mindenkit, aki rendelt Veho Z8-at, néhány mondatban számoljon majd be róla itt a topikban, hogy kivitel, anyagminőség, és főleg hang (bejáratás után) szempontjából mennyire elégedett ezzel a fejhallgatóval.
És esetleg még be is kerülhet az ajánlott fejesek közé.
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
fericske
addikt
válasz gaborka8x8 #52572 üzenetére
Jó, rendben
-
törölt tag
FEJhallgatós találkozó kérdőív
Aki esetleg nem töltötte még ki, de érdekelné, az most kitöltheti. Aki kitöltötte, de változtatna, az módosíthatja a válaszait.Hozzáadtam két új időpontot is, lehet arra is szavazni, meglátjuk melyik lesz a befutó
[ Szerkesztve ]
-
Supatron
csendes tag
Sziasztok!
Fejhallgató választásban szeretnék segítséget kérni.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatásra (mindenféle műfaj), játékra.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20-25000 Ft.
4.) Új vagy használt?
Új.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Nyitott vagy félnyitott.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Nem vagyok vájtfülű, eddig csak olcsóbb zárt fejhallgatóim voltak így igazából nem tudom mit várok el azon kívül, hogy jó térábrázolása legyen. Ne legyen túlságosan mélyorientált, a magas hangok pedig ne sercegjenek.
8.) Honnan vásárolnál?
Lehetőleg itthonról.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Egyelőre csak egy alaplapi hangkártyáról hallgatnám, később pedig szeretnék beszerezni egy usb-s DAC-ot.Az ajánlásokat előre is köszönöm.
-
Dorien
veterán
Egy kis homokanimáció + zene a hétvégére:
Wherever you go - go with all your heart.
-
zsocy
őstag
válasz Supatron #52575 üzenetére
Omnitronic shp-600 vagy superlux hd681 evo, és a maradékot költsd forrásra.
-
moho-jojo
tag
Johnny Cash - Hurt nektek hogy szól?
-
Tim82
félisten
válasz Dorien #52581 üzenetére
A DTX910 ehhez képest full műanyag, kisebb és nincs benne elég mély.
Fontos az az "ehhez képest" kitétel, mert amúgy a DTX910-nek is van elég mélye, csak basshead-eknek nemaggyaannyira, az a műanyag ház-pánt meg igencsak masszív.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Dorien
veterán
Relatív - az AD500X-nek is van elég mélye, ha az ember elszokott az élő zenétől. Aztán egy rock- vagy jazz koncerten meg rácsodálkozik, hogy a jó, testes basszus mennyire fontos is valójában. Velem ez történt.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Dorien #52584 üzenetére
Kb. 3/4 évig használtam elégedetten DTX910-et, nem volt vele semmilyen hiányérzetem (és nem túl gyakran, de járok élő koncertekre természetesen), szóval személyes tapasztalat alapján mondom. Főleg pont hangszeres zenéket hallgattam akkor is, amikor megvolt (rock, jazz, indie, klasszikus zene stb.).
Ettől még persze simán lehet az Omnitronic-brandelt Takstar Hi-2050 akár sokkal jobb vétel is, ehhez még nem volt szerencsém.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Dorien
veterán
Nem kell ezt off-ba tenni, fejhallgatókról beszélgetünk.
A forrás is sokat számít. Nekem egy Sense V1 erősítő is mélyít a hangzáson + vágva van -10dB-t az SHP-600 magasa 7kHz-nél. (Musiland 01 US 2012 a DAC.) Kb. így kapok egy olyan hangzást, hogy semmiféle hiányérzetem nincs már vele, minden úgy szól, ahogyan kell.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Dorien #52586 üzenetére
Én nem szoktam EQ-val fáradni - nem tekintem "ördögtől valónak", csak lusta vagyok, ráadásul cserélgetem is a fejhallgatókat általában.
A DTX910-et X-Fi HD-ről, Presenter 2/kisDAC-kártya kombóról meg Cowon D2 DAP-ról hallgattam annak idején, idén tavasszal adtam csak el, némi szívfájdalommal - addigra már azért volt pár lényegesen jobb fejesem is, amik mellett okafogyottá vált megtartani.
(Az OFF-ot én szoktam "halk hangú megjegyzés"-nek is használni, ezzel is jelezve, hogy nem vitázni akarok, csak kiegészíteni és nem feltétlenül releváns-fontos információkat írok, hanem véleményt.)
-
Dorien
veterán
A DTX910-et én is nézegettem, amikor anno aprón 8k-ért árulták, aztán mégsem vettem meg. Pedig szinte biztos, hogy árában el tudtam volna adni, de egyszerűen nem vonzott. A köv. logikus lépés nekem a DT990 vagy DT880 lenne, de minek, ha a mostani láncon ez a filléres SHP-600 is ilyen atom jól szól?
-
Tim82
félisten
válasz Dorien #52588 üzenetére
Ha jól emlékszem, azt vettem meg annak idején pont. Ha nem lépkedtem volna feljebb mind forrás, mind fejesek szempontjából, ma is elégedetten használnám, sem kényelemre, sem hangra nem tudtam igazán belekötni - a maga szintjén, kategóriájában persze.
Abban azért biztos vagyok, hogy a DT990/DT880 modern változata pár ligával a Takstar/Omnitronic fölött játszik. (Ezek közül csak .DLL 600 ohm-os, moddolt DT880-jához volt eddig szerencsém, nekem a vintage példányok vannak meg.)
[ Szerkesztve ]
-
gaborka8x8
aktív tag
Nálam van két napja kölcsönben egy 600 Ohmos DT-990-es, és elég régóta megvan már a Takstar Hi-2050-esem. El kell ismernem, hogy a Takstart a hangminősége kiemeli a saját kategóriájából, sőt, ár/érték arányban szinte verhetetlenné teszi. De, és most jön a de, a DT-990-es azért klasszisokkal jobb fejes tőle.
Ha a populárisabb (jazz, rock, stb.) vonalon "nyomulnék", még az is lehet, fontolóra venném, beszerzek egy ilyet. De mivel nálam a barokk zene a "fő csapásirány", így feltehetőleg jobb választás lenne egy szintén 600 ohmos DT-880-as. De el kell gondolkodnom rajta, hogy a T1 mellett szükség van-e rá, erre akarom-e költeni azt a pénzt, amit a T1-ról a második generációs T1-re váltásra szántam, és főleg azon, hogy a meglévő 30 fejhallgatóm mellé kell-e még nekem egy 31. is."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Archttila
veterán
válasz gaborka8x8 #52590 üzenetére
30 fejes, na az nem puha :-D
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz Archttila #52591 üzenetére
Ha megnézi a Fejhallgató találkozó topikban, akkor látni fogja, hogy az idei Kaporka Open Fejhallgatós Találkozó és Börzére elvittem ebből a 30-ból 13-at. És még így is volt, hogy valaki az éppen otthon maradtak közül akarta volna valamelyiket meghallgatni.
[ Szerkesztve ]
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Tim82
félisten
válasz gaborka8x8 #52590 üzenetére
DT770, DT880, DT990 vintage 600 Ohm-os változatai vannak nekem itthon, arra utaltam, hogy a "modern" testvéreik közül csak a DT880-hoz volt hosszabb távon (1-2 hét erejéig) szerencsém. (Takstar-ok közül pedig csak a Pro 80-hoz, érdekes módon az nekem nem tetszett igazán, pedig nem tudok konkrét kifogásokat felhozni a hangja ellen.)
.DLL fórumtárs moddolt "modern" DT880-a és az én vintage DT880-am szerintem kb. egy szinten mozog, nagyon hasonló prezentációval.
Valóban érdemes lenne meghallgatni a DT880-at is, valószínűleg még jobban fog tetszeni Önnek, mint a DT990. A vintage változatoknál én úgy érzékeltem, hogy a DT990 lágyabb, részletezőbb, viszont részletekben elveszőbb is a DT880-nál, a DT880-nak van egy nagyon precízen megfogott mélytartománya, ami nem nyomja el a többi hangtartományt, viszont nem is engedi annyira szétesni a hangképet, mint néha a DT990 - gyakorlatilag ezzel "vezet" végig a zenén.
(Hozzáteszem, hogy ezt természetesen az eddigi rendszereken hallgatva érzékeltem (pl. Presenter 2/kisDAC kártya; Steinberg UR12 + Digidesign Studio 882, Hivox Lupus S + CM6631A alapú transzport), a két hete meglévő Audio GD NFB-11.32-vel (ami mellé szintén a CM6631A van) még szinte csak zárt fejesekkel hallgattam zenét.)
Klasszikus zenéhez szerintem amúgy mindkettő jó választás.
-
-FreaK-
veterán
T50RP/T20RP mk3-at hallott már valaki? Gondolkodom a DT990 lecserélésén.
-
-
junior11
veterán
Sziasztok, mi a vélemény, tapasztalat a Panasonic fejhallgatókról? Konkréten egy RP-HD5E-K típusról lenne szó [link] Külföldi teszteket néztem, eléggé dicsérik. Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Yodafon
senior tag
Tudtok olyan BT fejhallgatót ami hasonlóan szorosan simul a fejre mint az AKG K518? Ja és supraaural kivitelű kéne. Igazából a K518 wireless formában :V
I'm gangsta!
-
junior11
veterán
Sziasztok, ma volt lehetősegem hallgatni a Sony MDR-V55-öt, nekem tetszett a hangja, főleg hogy egy kicsit több a basszus, viszont eléggé nyomta a fülemet, ezért nem mertem megvenni, pedig már szinte kifutott modell, utolsó darabok vannak belőle, esetleg ott van még a ZX660AP, de az nem volt, úgyhogy nem tudom, hogy milyen.
Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e pár modellt ajánlani, melyeknek hasonló a hangja, mint a V55-nek, de kényelmesebb, inkább circumaural, 40mm, zárt, jó izoláció, tiszta hang, mély basszus, de ne menjen a magas- és középtartomány rovására, telefonról (Z2) és laptopról hallgatnám, főleg disco, pop, rap (mp3, flac), youtube stb. Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
afi0903
aktív tag
Üdv. Fejhallgatót szeretnék venni. Otthon szeretném használni, zenehalgatáshoz és zenekészítéshez. A maximális összeg amit rá szánnék 60000 forint, újat akarok venni. Circumauralosr szeretnék.Zárt fejest szeretnék, ha lehet nagyon jó zajszüréssel és a lehető legkisebb hang továbbítással a külvilág felé. Belföldről venném, telefonon és laptopon használnám. A válaszokat előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs