Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemcso
Ármester
válasz bigmasterg #29950 üzenetére
De rég volt már, azóta eltelt 1,5 év, inkább szakadék az a lejtő nála
-
Tulku
veterán
infláció...
ezt gondolom 20 éve írhattam...
-
fericske
addikt
Pontosítsunk, és minnyá más a jányzó fekvése
"egyelőre a 70 ezer a plafon "
A kolléga úr továbbfejlődött kérem, 120-as szintű hifiman lett belőle. Szintlépésekkor mindig unlockkolt egy új, mélyebb zsebet az erszényén, nem csak fülre gyúrt
-
törölt tag
Szerintem dollárban értette, csak mi nem szoktunk még hozzá a valuta használatához
-
Tulku
veterán
Mán megen én...
No sebaj...majda Layla mindent megold....
-
Boban022
csendes tag
Sziasztok. Két kérdésem lenne: 1. AK Junior lejátszó usb kimenetén keresztül ki tudom nyerni a hangot ha rákötök egy erősítőt és az abban lévő DAC-ot szeretném használni? 2. Ha igen akkor olyan formátumot is amelyet a lejátszó nem támogat viszont a rákötött DAC igen? Pl. 32bit zenét, vagy DSD128-at?
-
Tulku
veterán
válasz Boban022 #29957 üzenetére
Nézd meg a legújabb fw van-e rajta...ha a lenyílö tálcán (olyan androidos mód) van egy kis usb ikon akkor elvileg tudja (már az AK100 is tudja azt hiszem) de arra ne számítsd hogy natív dsd-t kiküld...arra a 240 és a 3800 képes mindössze...azt hiszem pcm 24/96 a maximum....
-
bigmasterg
addikt
válasz Boban022 #29957 üzenetére
Ezek a lejátszók működnek usb-s dac+amp-ként.
Ahogy nézem, menüből lehet állítani line out módot is, de nincs dedikált lineout csatlakozó.
Szóval ugyanúgy átmegy a jel a beépített fejhallgató erősítőn. Szóval nem igazi line out-ja van.De ugyanakkor ilyet találtam a JR-ról:
" unlike either the AK380 or AK240, maxing the volume (or setting it to line out) doesn’t result in audible increases in distortion. Both the AK380 and AK240 suffer from intense, ratcheting IMD and THD, that, even when driving unloaded signals, can result in audible shearing and sizzling. If you’re going to use outboard amps connected via line out, Jr is far better suited."[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz bigmasterg #29960 üzenetére
Line-out nem tévesztendő össze az usb digit out-tal
Line-outhoz...
Én eddig egyetlen dedikált line-outos dap-ot hallottam az az LPG volt...na ott nagy különbség volt a két kimeneti hang között...és ott nem ment keresztül a line-out jel a végfokon...
Más dapoknál vagy fel kell tekerni maxra , vagy megoldják egy dedikált kivezetésen, de úgy hogy fix ellenállást raknak a végfok után....
-
bigmasterg
addikt
Nem kevertem.
Pl AK120on is tudom, hogy van egy digi in/out és egy sima erősített jack kimenet.
Mondjuk nem tudom hányan használják ki a digitális kimenetet pl Forrásként használni egy jobb dac elé.
Még a bemenetet értem is, ha nem pc-re szeretné kötni valaki.Régebben pl az ipodok tudtak valós lineout-ot lod kábellel. Csak ott ugye a beépített dac nem kiemelkedő.
-
kemcso
Ármester
válasz bigmasterg #29962 üzenetére
De, keverted
A kolléga szerintem azt akarja, hogy mintegy háttértárként, az USB-n adja neki a a jelet. Amiről te beszélsz, az a digit transzportként használat (USB-DAC-ként a gépre, majd a digit jelet átadni a DAC-nak. Én így használom az X5-öt, mert nincs USB bemenet az asztali DAC-omon) -
Tulku
veterán
válasz bigmasterg #29962 üzenetére
De mennyire hogy használják...az AK100 és az AK120 a legalkalmasabb eszköz a Mojo párosítására...kb egyforma méretűek, egy hangyaf...nyi optikai kábelt kell reszelni, aztán olyan hangot kapsz, hogy ujjé...és a legkisebb dac-amp-od van a földön...ráadásul az AK120 60 gb-nyi belső memóriája mellé két 128-as kártyát is tud kezelni, azaz lesz egy 300 gb-os forrásod..
És a Mojo ára sem egy elrugaszkodott valami...érdemes rápróbálni....
Egyébként úgy tudom, hogy minden AK-n a fejes kimenetbe van beágyazva az optikai kimenet is...de lehet hogy csak az újabb generációnál...
-
kemcso
Ármester
válasz bigmasterg #29964 üzenetére
Én is többször elolvastam mit szeretne, mert sok értelmét nem látom (erre egy telefon is jó).
(#29965) Tulku régi 100-120-ban is van optikai kimenet, használtam is.
-
Tulku
veterán
válasz kemcso #29966 üzenetére
Arról írtam...de ott nem egybe van építve a füles kimenettel?
Mert a 100II, 120II, 240, 320,380-nál már igen....Telefon vs dap-pc usb out ....többen írják pl a Mojoról, hogy androidos telefonokkal sokkar gyalázatosabb a hangja mint dappal vagy számítógéppel...azért én nem bíznék mindent egy telóra...
-
törölt tag
válasz kemcso #29966 üzenetére
Hát, annyi értelmét látom, hogy otthon tudja digitális forrásnak használni, út közben meg ugye ott a jobb DAP.
bigmasterg: Ez a vonalkimenet érdekes dolog. Több olyan DAP van (főleg AK-k), aminél ugye nincs külön kimenet, hanem ugyanazon a jack csatlakozón oldják meg. Egyszer beszélgettünk erről (bár lehet, hogy privátban?) bkercsoval, és arra jutottunk, hogy egy DAC chip kimenete az olyan 2-2,5 Vrms körül van talán, a lejátszók fülhallgató kimenete is hasonlót tud (például Plenue 1, AK100-II/120-II), így esélyesen nincs igazából ott plusz erősítés, hanem egy végfok van (ami akár lehet így passzív is, ha jól értelmezem), amivel halkítani tudod a kimenetet.
Tulku: LPG? Ne viccelj már, az iBasso meg Fiio játékosokon is van vonalkimenet. Meg talán a HDP-n is.
-
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #29968 üzenetére
Azok mind erősítőről ellenállással lekötött fix kimenetek...de nem vonalkimenetek...akkor sem ha rá van írva...hallgasd meg, ugyanaz a hang...gyönyörűen belejátszik az erőlködő hangja...az igazi line-out "csak" az előerősítőn megy keresztül és egy fix valami...jellemzően nem tartalmazza a hangképben a végfok egyéniségét... (opa, buf, ground...)
Az hogy ezt a csalafintaságot az AK úgy oldja meg, hogy felnyomja a végfok hangerejét max-ra (tkp kiiktatja a potit...persze ez is jelent valamit) csak azt mutatja hogy eszük ágában sincs rendes line-outot csinálni...
LPG-n egy teljesen más hang hallható line-out kimeneten keresztül...olyan tompa, egyenletes valami...nem sok köze van az erősített füles kimenet egyéniségéhez....
Kemcso: Asszem még Sheratan is írta, hogy tabletről más hangott hallott usb kimenetként használva mint laptopon...elég sokan erősítgetik ezt, márkák és cégek nélkül...nem hiszem hogy hype lenne...de ebbe most semmiképp nem mennék bele
[ Szerkesztve ]
-
andris5
tag
Help me please!
Szinte az egész napom elszúrtam a keresgetéssel, olvasgatással. A srácomnak kb egy 30 e. ft-ert vennék valami lejátszót. xDuoo X3 és a NiNTAUS X10 vacillálok. Szerintetek?
Egyiket sem hallottam még utóbbit szerintem ti sem, de talán tele vagytok vele kapcsolatban hírekkel / információkkal.
Valaki pár napja, feljebb írta hogy tomtop-on 75 usd az X3 ami super bestbuy de jelenleg 99 ami még mindíg nem rossz főleg hogy EU és így nincs vám.
Kettő kérdést engedjetek meg:
1) - 30 ezer körüli összegért mit érdemes venni? Elég ha javasoltok modellt+típust, utána olvasok ígérem.
2) - van e valahol 75 usd körüli összegért X3, mert ha igen akkor el is dőlt az ár miatt a meccs.Köszönöm a válaszokat srácok!
-
-
andris5
tag
válasz #16820480 #29972 üzenetére
Köszi!
Azt honnan lehet tudni, hogy a X3 épp milyen generáció? Miben különbözik? Leírásukban fel szokták tüntetni a generációt?
Üdv
a5UP: Jaaaa igen a FiiO X3 az már nem a 3x kategória (legalább is azt hittem eddig). Sorry. Végig a xDuoo X3-ról beszéltem. Elnézést ha félreérthető voltam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
andris5
tag
őőőő akkor a félreértésen kívül semmi javaslat, új infó? Csak a szokásos: 30-ért a legjobbat!
Gondoltam téma indító leszek (gyanítom hetente felbukkan 42* olyan forma mint én)
* az élet, a világmindenség, meg minden
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz andris5 #29973 üzenetére
Létezik egyébként X3ből 2es verzió, mert szinte azonnal a kiadás után (tehát lényegében csak az létezik) kapott egy update-et a külseje, de csak a feliratozás változott rajta. FW-ből a rockbox-ot javasom erősen. Másik említett dap-ról mégcsak nem is hallottam, így azt javasolni sem tudom, viszont pár napja láttam eadó x3-at itthon itt aprón 23k-ért ha jól rémlik.
[ Szerkesztve ]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
∂яσнυη
senior tag
Az én DX50-emen is van Line-out, de ahogy írod, a hangot csutkára kell tolni és nagyon hallatszik a rá jellemző hangzás. Bár nem értek hozzá, de ezen a képen is látszik, hogy valami amp már van előtte.
andris5: Van ebay-en egy németből fix 30k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
andris5
tag
Köszi srácok a segítséget! Rendelek egyet a kínai shopból, onnan 27,8 e. huf sack und pack.
[ Szerkesztve ]
-
Boban022
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Igen, elméletileg csak háttértárként használnám az AK-t (ezen tárolom a zenéim, nem a mobilon). Igazából egy erősítőt szeretnék és ha már lúd akkor... szóval legyen saját DA convertere, hogy tudjam PC-hez is használni, legyen hordozható, hogy DAP-hoz is. Azt szerettem volna megtudni, hogy usb-n keresztül jönne-e digitális jel a dap-ból vagy csak analóg jel a füles kimeneten keresztül? USB ikont nem találtam sehol, nem is tudom hol kéne keresni. FW 1.02 van rajta, ettől van újabb is de egyenlőre nem nyúlok hozzá, gondolom törli az egész háttértárat. Oppo HA-2 volna a kiszemelt. Láttam képeket a neten, használják együtt, de analóg módon vannak összekötve. Dizájnban illik a két cucc, hangban kitudja
-
Tulku
veterán
válasz Boban022 #29982 üzenetére
Mojomojomojomojo...elégszer leírtam?
Már nem emlékszem, de mikor rádugod az usb-t felajánl 3 lehetséges variánst...na abból kellene lennie az egyiknek az usb outnak, de tán csak usb in van rajta (tehát hogy ő a külső dac)...
szerezz egy 10 sm-es optikai kábelt az egyik végén 3,5 mm-es mini toslink csatival és vegyél egy mojot...ha nem jön be átveszem....azonnal...de be fog jönni...
kb akkora mint az ak100...tehát lesz egy gyufásdoboznyi kockád...hatalmas hanggal...
Sheratan: az a baj, hogy ezeknél végfokról vezetik ki a line-outot. tehát szinte mindegyik csal...miért?
Mert optimális esetben ugyan az előerősítésen van a hangerőszabályozó, utána pedig egy végfok (szobai fronton is így néz ki), viszont itt nem csinálnak egy kapcsolást (gondolom ez lenne a drágább megoldás) hanem a végfokról ágaztatnak le...ez olyan kb, mintha otthon az integrált erősítőd hangfal kimenetére tennél két jó nagy ellenállást és kineveznéd line outnak majd rákötnéd egy újabb végfokra...eggyel több elem, ráadásul a végfoknak is igen karakán, sajátos hangja van...na ezért írtam, amit írtam...más egy sima előerősített (szabályozható) kimenet és már egy végerősített lecsatlakozás.....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megtaláltam mit fogsz te venni: [link]
Jó, karakán hangja van, és? Olyat kell választani, aminek tetszik a hangja, ha ilyenre akarod használni, és akkor beteszel mögé egy száraz, semleges erősítőt, és probléma megoldva lényegében. Vagy ha hisze az ilyesmiben, akkor egy olyan kábelt, ami olyan hangú, hogy kioltja a végfok karakterét
Boban022: Ja, akkor már ezek szerint megvan az AK Jr? Nem írják a honlapon sajnos, hogy támogatja-e, de elképzelhető, hogy a legolcsóbb modellnél még nincs ilyesmi benne sajnos.
-
kemcso
Ármester
Született Téma összefoglaló a topikhoz (sheratan és jómagam munkája). Akinek van ideje, nézze át és ha kibővítendőt, javítandót talál szóljon
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #29984 üzenetére
Persze ezt szokták csinálni...de ez már többszörös EQ ezért elég komoly torzításokat okozhat...de persze dapok esetén sokkal többet okozhat egy trágya kábel vagy füles...ez igaz...de bizonyos szint fölött elvárható lenne egy leágaztatott (akár szimmetrikus) vezérelhető line-out...
Persze ez az én agyalásom...nehogy mindenki levelekkel bombázza készüléke gyártóját, hogy micsoda dolog ez?
Kemcso: Akkor lehet topik címet is változtatni
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #29987 üzenetére
Szerintem minden EQ...legfeljebb nem szoftveres hanem hardveres...
ha egy dac után cserélgeted az erősítőt és minden esetben más hangképet kapsz, az az adott zene egy hardveres EQ-ja...szerintem....
persze itt a legtöbb esetben nem tudunk annyira durva ráhatásokat produkálni mint szoftveresen (akár kilövünk egy adott freki tartományt, vagyis csinálunk benne egy puklit...bár van egy szűrő típus azt hiszem cut-off filter vagymi, ami pont ezt csinálja hardveresen) de azért rendszerint elég pregnánsan hallható....
-
törölt tag
Igen, ez így van, de továbbra sem értem, hogy ez miért baj? Te is el vagy ájulva, hogy a cuccaidnak ilyen meg olyan jó hangja van, azok mind EQ-ból jönnek, hardveres EQ-ból, vagy más néven az adott hardver hangkarakterisztikájából. A szoftveres EQ-val van baj, mert a jelfeldolgozás jellege miatt veszít a dinamikájából a felvétel, és mindent boríthat (borít is jellemzően, főleg olcsó cuccoknál).
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #29989 üzenetére
TKP semmi baj nincs...kivéve azt, hogy a jelút legrövidebb nagyságát (egyszerűségét) célszerű választani..tehát egy pmp-dac-elő amp- amp- kábel-fülhallgató a legrövidebb jelút, amiben hardveres eqzgatunk...de nem célszerű duplikálni ezeket (két füles vezetéket egymás után kötni pl)...gondolom így jobban érthető mi a problémám...
-
Batyulda
tag
Olvastatok már LG V20 quad dac ról? Durvaa
-
törölt tag
válasz ∂яσнυη #29994 üzenetére
Általában úgy szoktunk ajánlani dolgokat, hogy többen is hallották, és egymástól függetlenül is jónak találják. Egyelőre a Shanlinget egyetlen ember hallotta, úgyhogy még várunk, hogy egy találkozó keretében esetleg többen kipróbálhassuk
Illetve ott a Hidizs AP60 is, ami egész olcsó, és nem tűnik rossznak a leírás alapján. Az AP100-at hallottam, az elég vacak volt, főleg annyi pénzért, de hátha fejlődtek a srácok. -
Tulku
veterán
válasz #16820480 #29995 üzenetére
Igen...ajánlásokat csak több pozitív visszajelzést követően érdemes nyilvánossá tenni, ellenkező esetben könnyen a hedfin tapasztalható teljesen kaotikus állapotok várhatóak...
Krx: Egy amerikai magyart kérdeztem meg a hedfin privátban...milyen a hangja, valóban annyira jó-e és hogy hol jutott hozzá, mert európában még nem lehet kapni....a válaszában azt írta, hogy meglepően jó a hang mennyiség és minőség, illetve hogy ott mindenütt lehet kapni...Amerikával már ki van a .....om...de majd elmúlik egyszer ez a hegemónia is....
[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
válasz #16820480 #29995 üzenetére
Az M1-et jovoheten el tudom kuldeni valamelyikotoknek pestre (postaval), es feb. 06. -ig tudom nelkulozni. Felteve ha tobben ki tudjatok probalni, januartol napi 2ora mar van benne, de addig meg pakolok bele (jaratas) ha tenyleg van ra erdeklodes.
Tegnap kaptam meg az uj fw-t igy mar gond nelkul felismeri a win10 es dac-kent is mukodik
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest