Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz80
senior tag
-
Tulku
veterán
válasz Krissz80 #29704 üzenetére
Én hallgattam mindkettőt...
Szerintem a P1 egy szűkebb, összehúzottabb tér, nekem minden középre fókuszált...kétszer hallgattam meg, mert elsőre nem hittem el...az AK100-amnak nagyobb tere volt, az eladó elkérte, majd eladta a P1-et és vett egy AK100-at
Az AK240 szerintem merőben más...tér minden dimenziójában nagyobb, ezáltal a hangszerek teste is...dinamikában nem éreztem különbséget...nekem muzikálisabb a 240, de ettől eltérő vélemények is lehetnek persze...
240-nek nagy riválisai a HM901 és az LPG...utóbbit hallottam...végtelen dinamika és feszesség jellemzi, de jóval kevésbé muzikális...olyan technicista valami...
Plenue is muzikálisabb, kerekebb, de kisebb dinamikával és térrel...a tere egész jó az LPG-nek...
-
törölt tag
Én meg egy AK100 tulajdonában hallgattam meg P1-et, és utána kérdés nélkül vettem is egyet, az AK meg ment.
Szerintem az AK240 hangminőségben nagyjából pariban van a P1-gyel, de kicsit más karakter. Az AK olyan végtelenül semleges, sima, rettentően ügyel rád, hogy nehogy megbántson akármi kis rossz rezzenéssel. A P1 meg kicsit vagányabb, analógosabban sima hangja van, dorombol, számomra a legjobb hangú hordozható lejátszó a mai napig, pedig hallottam még párat, ami hasonlóan eszement összegbe kerül.
-
Tulku
veterán
válasz Krissz80 #29707 üzenetére
Ki mit hallgat és mivel...ettől lehetnek akár gyökeresen eltérő vélemények is...és persze kinek mi számít....
Mindig rangsorra vagy kíváncsi...801 talán,bár abban több a dinamika, meg az wolfson és nekem simább volt a hangja...de a dx90 jobban kezelhető...egyébként kint nagyon szeretik a dx90-et...kis kimeneti impedancia, dual dac...
-
Krissz80
senior tag
"Ki mit hallgat és mivel"
A twin az táptuninggal és az OPA128akkal nekem kb. elég sok műfajra jó volt.
Metallica, Mike Oldfield, Klasszikusok, Brainz, Kispál, Quimby, Wanessa Mae
Nekem ebből az jött le, hogy az a lejátszó amelyik jobban színez, meg ken a zajok által, az a válogatósabb.
Persze lehet rosszul látom."Mindig rangsorra vagy kíváncsi"
Én így próbálom meg hovatenni az eszközöket.
És sehol sem találtam olyan fórumot ahol a Hifiman-el van összevetve.Hallgatózni sajnos nem nagyon tudok, mert még kicsik a gyerekek.
Így jobb hijján megpróbálok összerakni egy képet magamnak az eszközről a különböző vélemények alapján, aztán meglátjuk.
Így zártam ki a Fiio-kat is, mert azokat egyértelműen mindenki világosabbnak, digitálisabbnak írta le.
Az X7 az meg árban kicsit más kategória, akkor inkább már AK Junior vagy 100.A Twinnél bejött.
Az AKG 240 Sextett-ben sem csalódtam.[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
Végre nekem is megjött a Shanling M1
már azt hittem sose látom ... -
Tulku
veterán
A C4-et nem hallottam...nekem a 120 tetszett, de a 100 viszonylatában...a C4 borítékolhatóan élesebb hangzás, nem lesz annyira nyugodt, de hatalmas erő van benne ...mindenképp megér egy próbát, már csak azért is mert meghallgathatom majd pár sör kíséretében nálad
Szerintem arra a műfajra amit te hallgatsz jobb lenne egyébként a C4...bár batár és kezelés horror gyanús...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz pulutodurumo #29614 üzenetére
Xduoo X10 ~$128ért: promokód: WFYVOR
Xduoo X3 ~$74-ért: promokód: seborxduoo
ha esetleg valaki venne mostanság
[ Szerkesztve ]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
gaborka8x8
aktív tag
Így karácson előtt a hordozható zenehallgató eszközeim területén szeretnék fejlesztéseket eszközölni.
Most egy Sansa Clip+-om van, és az eddigi már nem fiatal Panasonic fülhallgatómat nemrég cseréltem le egy Yuin PK2-esre.
Most a Sansa Clip+-t szeretném lecserélni. A hangminőségével meg vagyok elégedve, de a legnagyobb baja, hogy számomra nagyon halk. (Nagyon, nagyon hangosan szeretek zenét hallgatni.) Eddig leginkább csak hangoskönyveket hallgattam rajta, illetve háttérzenélésre használtam, de most úgy alakult, hogy dedikált zenehallgatói tevékenységre is ezt szeretném bizonyos esetekben használni, arra pedig a kis teljesítménye és az ebből következően a kicsi hangereje miatt számomra alkalmatlan.Kérem a hozzáértők segítségét, milyen MP3-as lejátszót lenne érdemes vennem, ami kielégíti az igényeimet.
Az elsődleges szempont a hangminőség, azaz, legalább hozza azt a szintet, mint a Sansa Clip+, de több méllyel, mert a Panasoniccal párosítva nem volt ezzel kapcsolatban hiányérzetem, de most a PK2-vel keveslem a mélyeket, és odalett a hangszerek testének fele. Részletezőképessége legyen legalább olyan, mint a Sansa Clip+-é, de nem baj, ha ebben is jobb.
Az előzővel egyenértékű szempont, hogy nagy kimenőteljesítménnyel rendelkezzen, azaz, sokkal, de sokkal hangosabban tudjon szólni, mint a Sansa Clip+.
A második szempont a kicsi méret. Jó lenne, ha olyan kicsi lenne, mint a Sansa Clip+, vagy nem sokkal nagyobb annál.
A wav, flac lejátszás nem elengedhetetlen, elég, ha tudja a 320kb/s-os MP3-at.
Nem kell feltétlen új, azaz, nem ódzkodom a használt lejátszó vásárlásától sem, de az erre szánt pénzügyi keret olyan 20-22 ezer forint körül véget ér.
Mindenkinek előre köszönöm a tippeket, ajánlásokat, és bármilyen jellegű segítséget!
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Tim82
félisten
válasz gaborka8x8 #29716 üzenetére
Első körben ha a Clip+ beállításaiban EU régió van beállítva, állítsd át "Rest of the world"-ra (EU-s előírások miatt ugyanis van benne hangerőkorlátozás). Pontos leírás itt: [link]
Clip+ / Fuze
1. Reset the Sansa player to factory settings Settings > System Settings > Reset Factory Settings
2. Set the region as Rest of World.
3. Change volume setting to High: Settings > System Settings > Volume > HighHa még ezután is kevés a hangereje, teljesítménye, akkor a többiek tudnak segíteni, de emlékeim szerint könnyebben hajtható fejhallgatókat is meg tud hajtani.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
gaborka8x8
aktív tag
Köszönöm!
Már át lett állítva, és valóban képes könnyebben hajtható kis impedanciás fejhallgatók meghajtására is, mint pl. az én legújabb üdvöském a Veho Z8. De kb. csak ugyanakkora hangerőn, mint a fülhallgatómat.
Ez a hangerő egyébként a legtöbb ismerősöm számára elegendő is (számukra az a hangerő, amin én hallgatok zenét, már nagyon sok, sőt sokak számára sokk ), de nekem ennél sokkal nagyobb teljesítményre lenne szükségem.Egyébként, nem találtam sehol adatot azzal kapcsolatban, hogy mekkora a Sansa Clip+ kimenőteljesítménye, hogy össze tudjam hasonlítani más MP3 lejátszók ilyen jellegű paraméterével.
-
Tim82
félisten
válasz gaborka8x8 #29718 üzenetére
Nem vagyok abban biztos, hogy a Clip+ körülbelüli méretében és a megjelölt árkategóriában lehet találni olyan DAP-ot, amelyiknek számottevően jobb a beépített fej- és fülhallgatóerősítője sajnos.
Gondolom, külön hordozható kis fül- vagy fejhallgatóerősítő nem merült fel, bár nem tudom, hogy a Clip+-hoz mennyire lenne értelme.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
gaborka8x8
aktív tag
-
Bodz
nagyúr
válasz gaborka8x8 #29716 üzenetére
770C?
Nagyobb mint a Clip ugyan, de még nem az a kényelmetlen, óriás méret szerintem.[ Szerkesztve ]
-
∂яσнυη
senior tag
válasz gaborka8x8 #29720 üzenetére
Kövi szint, amit itt ajánlani szoktak az az ibasso dx50 lenne, de ez nem kis darab és használtan 40-50 körül mozognak. Én is most egy ilyet szereztem be és szégyellem magam, hogy spotify-t hallgattam. Amit még erősnek mondanak és beleférne a keretedbe az a xduoo x2 és méretre sem nagy, de hangra nem hinném, hogy sokkal jobb mint egy clip. Nem hallottam...Nézd vissza, hogy kinek van itt aztán kérdezz tőle.
Esetleg megpróbálhatnál egy rockbox-ot a clip-en... Nem lehet, hogy az earbud kialakítás miatt érzed halknak a clipet?
[ Szerkesztve ]
-
gaborka8x8
aktív tag
Nem tudom. Soha nem hallottam róla semmit. (Amiben persze semmi meglepő nincs, hiszen egyáltalán nem vagyok jártas ebben a világban.)
Ön szerint jó lenne nekem? Testesebben szól, mint a Sansa Clip? Több mélye van?
Ezt "Headphone output power: 120mw+120mw/32ohm" hogy kell értelmezni?"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Bodz
nagyúr
válasz gaborka8x8 #29723 üzenetére
Testesebb, melegebb, mint a Clip.
Igazából az csak 120mw. Kínai logika, hogy csatornánként írja, így lesz 120 + 120.
Clip Zip volt nekem is, na annál erősebb, ez tuti.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz gaborka8x8 #29720 üzenetére
A telóm megbírkózna a hangerő és hangminőségbeli elvárásokkal amit támasztasz, de sajnos méretre nem.
Ezt természetesen kipróbálhatod majdAz a fene, hogy ami lejátszókat tudok, hogy hoznák azt a hangerőt önmagukban - a hangminőséggel együtt, tehát elég hangosan, de nem vonyítva, torzítva - az egyik sem kicsi darab - és nem is olcsó.
ACOUSTIC RESEARCH M2 - 5" kijelzős telefon kivitel és méret.
A&K 380 - Ez a külön erősítője nélkül és nagyot szól, de ez sem kicsi darab.
Viszont van egy apróság, ami meglepő hangerőt tud produkálni, de nem jobb hangra mint a Sansa lejátszók, az a HIPPO MU. Mérete mint egy gyufásdoboz. Kezelhetősége nem bonyolult. Fémház az egész. 3 micro sd kártya foglalata van, amiből 2 aktív, egy meg csak kártya tartóként funkciónál. Van némi saját memóriája is azt hiszem. A 2015-ös CanJam-en próbáltam ki.
70 dolcsiért adják, és annyit is ér nagyjából. Hangra nem kell csodát várni tőle.Az aláírásomban szereplő Ihifi 770c is nálam lesz az összejövetelen. A Bodz által említett 770 "light" verziója.
Állítólag ugyanolyan hangú mind a kettő. Nem tudom.
Nekem nem jött be a basszus szegénysége és minősége miatt, ellenben lehet neked tetszene, mert a közepe és magasa és tere az egész jó egyébként. Hangszeres zenéhez jóféle, szokták mondani, amit sosem értettem, oda tán nem kell basszus?[ Szerkesztve ]
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz ∂яσнυη #29722 üzenetére
Köszönöm!
Ez a dx50 tetszene, már csak azért is, mert 9V-os feszültségről megy, ami elméletileg nagyobb teljesítményt tesz lehetővé. De ez már nagyon nem kis darab, és sehol nem találok semmiféle adatot a kimeneti teljesítményéről.
Az xduoo x2 így első ránézésre szimpatikusnak tűnik, főleg a 250 mW-os teljesítménye miatt is, de jó lenne tudni valamit a hangminőségéről.
De, elképzelhető, hogy a fülhallgató earbud kialakítás is hozzájárul, hogy nekem halk a Sansa, de ehhez a kialakításhoz ragaszkodom. (Így is elég nehezen barátkoztam meg a fülhallgatóval, egy "agybadugós" fülest el sem tudnék képzelni magamnak.)
-
gaborka8x8
aktív tag
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz fericske #29725 üzenetére
Fontos szempont a méret, de ha tud nekem egy A&K 380-at 22 ezer forint körüli áron, bizony isten nem bánom, hogy nem kicsi.
Tudom én, hogy nem könnyű összehozni, hogy kicsi is legyen, nagy teljesítményű is, szépen is szóljon, legyen basszusa is, és legyenek elég testes hangszerhangok is.
Basszus szerintem is kell mindenhová, csak annak a mértéke, illetve pontosabban fogalmazva, annak a túltengése inkább az elektronikus zenék esetén követelmény. Legalábbis szerintem.
-
gaborka8x8
aktív tag
"Igazából az csak 120mw. Kínai logika, hogy csatornánként írja, így lesz 120 + 120."
Itt ellenben akkor felmerül a kérdés, hogy az Xduoo X2 esetén az a 250 mW is esetleg a jobb- és bal csatorna 125 mW-jainak összeadódásából eredő 250 mW?
-
Tim82
félisten
válasz gaborka8x8 #29730 üzenetére
Nevezzük úgy, hogy elég sok mp3-lejátszót támogató, alternatív firmware, amit anélkül lehet rátenni ezekre a lejátszókra, hogy a gyári firmware-t le kellene törölni.
-
gaborka8x8
aktív tag
-
krx21
nagyúr
válasz gaborka8x8 #29728 üzenetére
A basszus túltengés minden stilusnál terhes... A basszus szerintem akkor jó, ha kellően jelen van, de harmonizál az összképpel és ami a legfontosabb, hogy nem fárasztja a fület, részletes és nem nyers, textúrázott, enyhén meleg...
Ez persze szubjektív is lehet... -
s4tch
veterán
válasz gaborka8x8 #29732 üzenetére
Használt iPod nem jöhet szóba? Nekem ugyanilyen iPod 5G van, a hangerő könnyen hajtható fülessel/fejessel (számomra legalábbis) szinte fájdalomküszöbig tolható. Annyi gond van vele, hogy flac nem támogatott, úgyhogy A) rockboxot kell rá tenni B) alac fájlokkal kell etetni. Egy próbát esetleg megér.
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,-
pár napja vettem egy második generációs Fiio x3 -at még ismerkedem vele és a füles is bejáratós, de lenne egy probléma/ kérdés.
Néha előfordul (eddig úgy vettem észre 192Khz-96/24 bit es rock/metal felvételeknél) hogy a zene szétesik/belassul 1-2 másodpercre. Kb olyan mint amikor az ember PC ről hallgat zenét, és processzor/merevlemez valami egyéb háttér munka amiatt leterhelődik és a zene kicsit elakad kásásodik.Érdekes ha visszatekerem a hibás részre akkor másodjára már jó szól. De ha teszem azt később újraindítás stb után meghallgatom megint előjön a szaggatás itt ott.
Ez vajon felvétel hibája, vagy a készülék kényesebb -nehezebben kezel- bizonyos bitrátájú fájlokat? nem hiszem hogy ez normális. vagy valamit be kéne állítanom?
pár perce frissítettem FW -t de ugyanúgy előjön.
ötlet?
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Antonio
senior tag
válasz Antonio #29735 üzenetére
Samsung 128Gb Evo+ kártya van benne, netán annak a sebességével lenne gond?
[ Szerkesztve ]
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Tulku
veterán
válasz Antonio #29736 üzenetére
X3-nál sztem semmi különbséget nem hallasz 16/44 és az említett formátum között, tehát konvertáld le...legalább marad több tárhelyed a kártyán...én nem vettem észre ilyesmit, ez lehet e kártya hibája...sokan ódzkodnak a samutól....ha másik kártyával is csinálja akkor gyanús hog a lejátszó az oka, bár nálam sohasem csinált ilyet....
-
Antonio
senior tag
Tegnap este újraformáltam a kártyát, majd visszaraktam rá zenéket. Most reggel az első belehallgatásnál megint csinálta, ... de ahogy most -mielőtt válaszolni akartam volna- ugrálok az albumok közt minden okés (csak 192khz eseket nézek), és visszaugrottam arra a számra ahol hallottam reggel ott se volt kb 30 perce minden okés.
na most hogy ezt leírtam hogy milyen szuper, Murphy törvénye szerint megint csinált "belassulást". Otthon ha lesz időm jobban utána nézek, kitörlöm a fölösleges nem zenei fileokat (borító miegymás).
Tudtok ajánlani programot a visszakonvertáláshoz? (ha nem jönnék rá hiba okára)
Egyébként "fura mód" 44khz/16 bit sokkal jobban dinamikusabban szól ugyanazon hangerőn, tehát kimondottan hallom a különbséget, bár pont fordítva mint azt gondolnám ...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
anno én ezzel kapcsolatban feltettem itt a kérdést, hogy melyik kártya javasolt és emlékeim szerint a samu is köztük volt. Én egy 64est vettem anno és tökéletes legalább az xDuoo lejátszóival.
de te melyiket javaslod egyébként? Sandisk? (márcsak azért is kérdem, mert mostanában tervezem a másik; jelenleg 32gbos kártyát is; 64/128asra cserélni )[ Szerkesztve ]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Antonio
senior tag
válasz #16820480 #29741 üzenetére
De lehet egyről beszélünk, csak nem megfelelően fejeztem ki magam. Csak ha egy pl 192/24 bit es Faith no more ról váltok egy 44/16-os break beatre akkor a basszusi ereje illetve a jobban szeparálható (hangosabb) hangok miatt, dinamikusabbnak írnám le/ érzékelem, még ha ez fogalmi zavar is
-
törölt tag
válasz Antonio #29742 üzenetére
Hát igen A dinamika az ugye azt jelöli, hogy a leghalkabb és leghangosabb részek közt mennyi különbség van, és ez a 24 bites anyagnál nagyobb tartományt jelent. Szeparációnak is általában azt szokás mondani, hogy a hangok, hangszerek mennyire különülnek el, mennyire lehet a részleteket szépen hallani, mennyire jó a felbontása a zenének (itt a felbontást szó szerint értsd, nem úgy, hogy a digitális anyag milyen bitrátájú).
-
fericske
addikt
válasz K1LLMy53Lf #29740 üzenetére
Nekem a Samsung Evo-t (Class 10) se a 770c se a Fiio x1 nem szerette, de a telefon gond nélkül vitte.
Arra gondolok, hogy a Class 10 (leggyorsabb) kártyákat nem minden eszköz kezeli rendesen.
Egy Class 4 Kingston minden kütyümön gond nélkül teljesít. -
Tulku
veterán
válasz #16820480 #29743 üzenetére
Nem sajnos...jól hallja...nálam is az volt, hogy a nagyfelbontás kevésbé volt dinamikus X3 II-n...szerintem nincs a csúcson a dac ezen része...16/44-en kell hallgatni...tovább bírja az akksi és a kártya...
Antonio: Foobar mindent tud...csak tegyél fel mindenféle kieget...
KILL: én sandisk-et használok, azzal sosem nincs baj nekem...de nem vagyok "szagértő"....csak tippeltem...
[ Szerkesztve ]
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz Antonio #29742 üzenetére
"De lehet egyről beszélünk, csak nem megfelelően fejeztem ki magam."
Tökéletesen fejezte ki magát. A dinamika önmagában csak a hangosságot jelenti. (Minden zenész tudja, hogy ha a karmester nagyobb dinamikát követel, akkor hangosabban kell játszani.)
A leghalkabb, és a leghangosabb részek közötti különbség neve pedig a dinamikatartomány."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Bodz
nagyúr
válasz gaborka8x8 #29729 üzenetére
Ezt nem tudom.
-
-
Krissz80
senior tag
DX 90 esetében érdemes Rockbox-ot használni, vagy elég jó a gyári firmware is?
A példány amit vettem, azon jelenleg Rockbox fut, de nekem kicsit furcsa a kezelése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- alza vélemények - tapasztalatok
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Assetto Corsa Competizione
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...