Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz vendingo #36393 üzenetére
Neked nem lehet kivenni az esőbélést vagy mi? Záporra nem teszem be. Hosszú utra viszem a bélést, ha elkezd esni és látom ez nem csak zápor megállok és beteszem. Kiérek az esőből és látom hogy már tuti nem esik megállok, kiveszem.
Szerk.: egyébként alulra is felülre is van eső bélés és thermo bélés, ezek egyszerre vagy egymástól függetlenül is betehetőek.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
vendingo
veterán
válasz Mizsala #36399 üzenetére
Nem voltál még ekkora túrán?
Szerencsére én már túl vagyok rajta, hogy mi fér fel és mi nem. Ha kempingezéshez elég a tárolóhely, akkor ilyenkor bőven elég lesz. Azt tervezem, hogy egy hengertáskába berámolok mindent és csak minimális cuccot viszek magammal. Utálok 2x-r fordulni a szállásig
Gps-t+ térképet mindenképpen viszek, hátha megint egyedül kell hazajönnöm
Én viszek pár konzervet is, Makedóniában többször nem vagyok hajlandó enni.bob_zxr: Sajna nem lehet kivenni, de szerintem kivágom belőle, mert nagyon zavar.
Aláöltöző nélkül mindig rám ragad.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
FIREBLADE78
addikt
Srácok. A korlátlannál sincs már rutin? Mert elvileg kocsinál már csak városi van ( habár jó nagy hülyeség)
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #36404 üzenetére
Motorkerékpárnál (az A1/B125-öt leszámítva) addig ki sem mehetsz a forgalomba gyakorolni / tanulni sem, amíg a rutinvizsgát meg nem szerezted.
szerk: A1/B125-nél "vegyesen" gyakorolsz (az oktatódra van bízva), és egyetlen alkalommal (ugyanazon a napon) vizsgázol, előbb a rutinpályán kezdve, aztán meg a forgalomban folytatva.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
amdk7
aktív tag
Rutin (Gépjárműkezelés) van segédmotornál és motornál is minden kategóriában.
"B"-ből egybe van a forgalommal (parkolás stb.)Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
Outlander
addikt
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
citkar
addikt
válasz Outlander #36408 üzenetére
Még kiadások tekintetében is
vendingo és mizsala: merre túráztok?
Én Szerbia, Bosznia Hercegovina, Horvátország, Montenegró és Bulgária vonalon mozogtam eddig (egyszer Bulgária, másszor Montenegró irányába). Valahol számozták a hegyoldali hajtűkanyarokat is és voltak 5 km/h-s táblák[ Szerkesztve ]
-
Outlander
addikt
válasz citkar #36409 üzenetére
Egyébként a városban ez a legolcsóbb... meg még most féláron az elmélet, illetve 20% kedvezmény egyes kártyás klubtagoknak... ha minden jól megy, kopp-kopp 85k ból meg van minden...
Érdekességként viszont, a helyi legdrágább 140+vizsgadíjért hajlandó oktatni... az gyakorlatilag a kétszerese...
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
Polemius
senior tag
De, van rutin a full A-nál. Pont ma estem túl rajta.
Utána mehetsz csak forgalomba, addig csak a rutinpálya.@Outlander:
kérdezz rá, hogy a pótórákat mennyiért számolják, mert van ahol az drágább. Nehogy ott is meglepetés érjen...Egyébként úgy látom, Bp-en a legolcsóbb, amúgy minél kisebb település, annál drágábbak a díjak (legalább a vizsgadíjak fixek).
-
Mizsala
tag
válasz citkar #36409 üzenetére
Ez az éppen aktuális terv: Szerbia-Montenegro-Albánia-Macedónia
Első tervben még bosznia is benne volt, de most épp így állnak a dolgok, sajnos túl hosszú lett volna, és sok ember nem tudta megoldani a sok nap szabadságot. Így 9 nap lesz, +1 szegedre menni, +1 visszajönni onnan fehérvárra.
Viszont úgy veszem ki Vendingo szavaiból, hogy ő a 700km-es Szegedig hazaútról vissza akarja nyomatni Sopronba egyből Az úgy lesz 1100 "egy seggel", én tuti megalszok szegeden hazafelé jövet -
vendingo
veterán
válasz Mizsala #36414 üzenetére
Majd megedződsz te is
Én még olyan túrán az életben nem voltam, aminek a hazaútja ne lett volna minimum 800km.
19-20 óra vezetést simán bírok, csak legyen kávé, redbull, cigi, benzin...Amúgy tervbe vettem azt is, hogy 7. nap Budvából hazajövök Horvátországnak végig a tengerpart mellett, lehet meg is alszok valahol. Rövidebb is, szebb is, jobb is
Ha nem alszok meg, akkor is csak 800 nem 1000, de akkor pályán hamar itthon lennék.
Szerencsére találtam alkalmazottat magam helyett a nyaralás idejére, szóval lehet rákontrázok pár nap Horvátországgal is, amíg a pénzemből futjaKezdem feldolgozni az indulás dátumát is, és készülni lelkileg az útra.
citkar: Nekem a Balkánról kosovon és albánián kívül megvolt már minden.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Ferdzsoo
addikt
Azt meséljétek már el légyszives hogy hova rakjátok a jogsi, forgalmi, teló, lakáskulcs kombót egy bőrcuccban?
Erre még nem találtam ki okosat, az enyémnek csak 1 zsebe van a kabáton, igaz beletudok tömni mnindent, de nem kényelmes és b@szott hülyén néz ki. Ülésalá meg ilyesmit nemszívesen raknék, meg macera.
Ha egy mód van rá, csakezért meg dobozokat nem akarok vinni.
Szóval?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
stifi
senior tag
válasz Ferdzsoo #36417 üzenetére
amúgy én elég sokáig vadásztam valami "tail bag"-et. amit az utasülésre lehet erősíteni, de még nem találtam olyat ami értelmes is lenne.. fel kellene próbálni de itthon ilyenek nem nagyon vannak, próba nélkül meg nem venném meg pedig ez tetszik
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
citkar
addikt
válasz Mizsala #36414 üzenetére
Albánia nekem is tervben volt (tengerpartokat szeretem ) mindenképp kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Boszniában ahol átmentem, ugyan rövid szakasz volt, de szép volt és kanyargós
Idén egy görög sziget a kiszemelt, de jövőre talán Albánia.Feree13 (#36417):
Én általában tanktáskában tartom (vagy kabátzseb, de ha az nincs) más kisebb nagyobb táskákba aggatja magára: felkar, hát, has, comb.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Ferdzsoo #36417 üzenetére
Én ilyen, picurka tanktáskát használok: 8 literes, 4 db mágnessel vagy 5 hevederrel is rögzíteni lehet. Nemrég mehetett fel az ára, mert decemberben még csak 8 k HUF volt, ráadásul a mikulás-napi akcióban ingyen volt a kiszállítása is.
Nekem a pici motorka miatt nagyobb el sem fér, így ezzel kell beérnem, viszont nagyobb motoron szinte elvész, olyan kicsi. De belefér a fotóscuccom és az esőruha is kényelmesen. Annyit újítottam rajta, hogy 2 db kulcskarika és egy laptoptáska karabineres vállszíja segítségével alkalmi válltáskát tudok belőle csinálni, nem kell a motoron hagyni.
[ Szerkesztve ]
-
Polemius
senior tag
válasz Bogyó bá' #36424 üzenetére
2 db kulcskarika és egy laptoptáska karabineres vállszíja segítségével alkalmi válltáskát tudok belőle csinálni
Ahogy nézem azokat a csatokat, akkor már nem lenne jobb hátizsákot csinálni belőle? Ha nem gyűrődik kényelmetlenül a rajta levő heveder.
Hevedert, csatot lehet kapni rövidáruboltokban (vagy neten, ha komolyabb minőség kell), pár százasból kijönne. És talán kényelmesebb is lenne mint válltáskaként cipelni. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Polemius #36425 üzenetére
Igazad lehet, ez még így nem jutott eszembe: kulcskarikám van itthon még kettő, de akkor hevedereket néznem kell valahol. Ez a laptoptáska-szíj volt itthon, kíváncsiságból próbáltam ki, és nem volt kényelmetlen a viselése. Május 1-én, a siófoki veterán-börze alkalmával cipeltem vagy 2 órányit, és nem volt vele gondom, egyáltalán nem zavart a maga 2-3 kilónyi súlyával. Sőt, hogy szabad legyen mindkét kezem a fotózáshoz, a bukósisakot is a tetejére csatoltam, úgy mászkáltam benne (a parkoló körül settenkedtek bizonyos etnikumok, így a sisakot sem mertem a motoron hagyni, de ahogy láttam, más sem: mindenkinek bukó volt a kezében...).
-
citkar
addikt
válasz Polemius #36425 üzenetére
Az én tanktáskám pl szintén mágneses, de lecipzározható az alsó mágneses "réteg" és mögötte két pánt van, hogy a hátamra vehessem, de általában (tulajdonképpen mindig, a hátamra sose vettem még fel) kézben viszem, mert rendes füle is van és általában nem olyan nehéz.
[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
Szerszámokat,esőruhát,defektjavítót hová teszik a sportgépeken..
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz -Mosquito- #36428 üzenetére
Hondát használnak, az nem romlik el, nem kell hozzá szerszám...
-
citkar
addikt
válasz -Mosquito- #36428 üzenetére
És egészségügyi csomagot...)
Nekem nem sportom van, így az ülés alá éppen befér a kicsi szerszám- és egészségügyi csomagom, de éppen hogy. Túrára besuvasztom a defekt javítom a dobozba, bár még sosem használtam. Az esőruha jó, ha van, tavaly a hegyekben több száz km-n áztunk és ott hűvös is volt, de Szerbiában már kisütött a nap és a külső réteg megszáradt (mert nem vittünk esőruhát ), sajnos sok helyet foglal valóban, dönts, egyéb más cucc s ha esik elázol, vagy viszed.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz -Mosquito- #36430 üzenetére
A kőkemény sportgépek - erősen sarkított véleményem szerint - Kakucsringre valók, ott meg állítólag nincsenek szögek a pályán. Esőben is ritkán szoktak nyomulni szerintem...
Komolyra fordítva a szót: az összes többi motortípuson viszont lehet találni valamilyen helyet a legszükségesebb dolgoknak valamilyen táska (vagy legrosszabb esetben kis hátizsák) formájában.
Én nagyon bízom a statisztikában, mely szerint motorkerékpáron a gumidefektek 94%-a a hátsó keréken történik, így a két, teljesen különféle méretű kerekem közül ahhoz van nálam belső gumi, a légszűrőt takaró műanyag fedél mögé nyomorgatva. Ha első defektet kapok, akkor mexívtam...
A szerszámokat egy legkisebb méretű bőr villatáskában tartom (28 centi hosszú, 10 cm átmérőjű), éppen bele lehetett nyomorgatni az egyébként elég szép kis kollekciómat. Nagyjából minden van benne, amire egy hosszú túrán szükség lehet:
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
Én ezt szeretem
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
citkar
addikt
-
-
Pocee
senior tag
Ettől létezik gusztább oldaltáska ami nem műanyag hanem szintén ilyen szőtt cucc?CB nagyon jól néz ki a képeken.
Mr.Brightside
-
-Mosquito-
őstag
válasz citkar #36431 üzenetére
Na ja valóban. Az esőszerkó hasznos ha hideg/hűvös van. Pár perc alatt felveszi/leveszi az ember.
Burgis képhez. Simán benne lehet hagyni az iratokat elől/hátul zárható.Bogyo:
Látom te készültél. Ha nem neked akkor lehet máson kell segíteni egy csavarhúzó/villáskulccsal.
Kcsa:
Azt a pöttömnyi csomagtartót én nem mutogatnám. Ennél lehet a benzintankom is nagyobb.
Pocee:
Kemény/szerű préselt szőtt műanyag. Van előnye és hátránya is. Előny. Könnyű,
viszonylag olcsó. Láttam 50-60eFt is. Ha megsérül nem kell fényezni.
Hátrány: Ha sérül lehet,hogy kuka. Kicsi,nem sok az 2x25L
Shoxban van érdemes elgurulni és odapróbálni a motorra mégis hogy nézz ki.
Talán még a Kappa gyárthat hasonlót. Euromotor oldalán kéne megnézni.[ Szerkesztve ]
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
kcsa
veterán
válasz -Mosquito- #36443 üzenetére
Melyik motoron van ekkora csomagtartó alapból?
Hátsó konzolom van, gyári oldaldobozokhoz is van konzol, azokkal már nyertem biztosan
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
TommyGun
őstag
válasz citkar #36440 üzenetére
Csak a két kicsi oldalsó nem zárható, de oda max ilyen zsepi, fél lityós üccsi meg a kesztyűm szokott kerülni ha épp leveszem pár percre, meg ha rajta ülök bevágom a brifkót csak nem szabad elfelejteni kivenni.
Seggem alatt meg van egy 50 literes rekesz, két zárt bukó simán befér még mellé be is lehet rakni pár cuccost is. Hátsó dobozom is van, acconnyal úgy szoktunk elemenni nyaralni 5-6 napokra hogy hátizsákot se szokott felvenni max egy picit amibe brifkók fényképezők cigik elférnek, pedig a nagy is kényelmesen elférne a hátán. (45 kiló, akkor hely van neki hátul hogy aludni szokott )[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
canniball
nagyúr
válasz vendingo #36382 üzenetére
Ja hát az "elvileg mindenkor jó (gyakorlatban sosem) termékek"nem igazán nyerők.
Feree13!
A papírokat, telefont zsebbe, a többit ebbe.Más.
Valamelyik tesztben azt olvastam, hogy a ráncfelvarrt SV-n milyen jó hogy van hőfok-visszajelző, mert így tudhatja a lovas hogy mikor üzemmeleg a gép - mikor üzemmeleg?
Illetve azt is írták hogy olaj-hűtés is került rá - valóban így van? Úgy tudtam "csak" víz.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
TommyGun
őstag
Van rutin, bólyakerülgetős cunami, műszaki is van.
[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest