Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    Na én meg július 17 után végre visszakaptam a motorom immáron helyreállítva:C 1-2 apró helyen látszik közelről nézve a vázon és a segédvázon hogy megkarcolódott, de egyáltalán nem vészes és tényleg közelről kell nézni. Majd még egy hazai elismert mesterrel megnézetem ha lesz alkalmam, hogy ő mit mond rá, de azt nem akarom hogy valami "szaki" megprüszkölje egy flakon sprével igénytelenül, akkor inkább úgy marad.

    Nem jöttem egyből haza, hanem benéztem a Motostarba ha már akcióznak, meg elugrottam egy cimborámhoz is, szóval kb 20-25 km-t mehettem, és a motor teljesen random főleg alapjárathoz közel elkezd kéthengerezni néha, aztán van hogy emiatt be is fullad. Hallani is amíg 2 hengerzik, majd kisimul amikor mind a három jár. Visszavittem a szervizbe, azt mondták hogy elképzelhető hogy mivel az oldalán feküdt a motor olajos lett a gyertya, ha nem tisztul ki akkor kicserélik a gyertyákat gariban. Nekem az azért furcsa mert nyáron lábon jöttünk haza vele, autópályán kb 60 km-t, ha ott nem tisztult ki 130-140-nél akkor most miért tisztulna? Meg most is ahogy mentem vele menet közben meg huzatva nem érzek semmi különöset, a computer nem jelez hibát, hangra is jó. Többször megállva lámpánál, meg araszolva a sorok között úgy 3-4-szer kezdte el a hibát produkálni főleg behúzott kuplungnál vagy alapjáraton.
    Faterom szerint ha gyertya hiba lenne akkor mindig jelen lenne.
    Én nekem még az jutott eszembe hogy a 4 hónap alatt beleromolhatott a benzin, mert sima 95-ös került bele legutoljára (nem volt más azon a kúton). Ma már kurva hideg volt, ebben a 10 fokban egyáltalán nem élvezet még beöltözve sem motorozni, de holnap teletankolom 100-assal.
    Van értelme a friss benzinnel kimenni az M0-ra és kihúzatni a motort nagy fordulaton, vagy csak ártok vele? :F
    Tavaszig már nem fogok motorozni, akkor meg az első utam úgyis a szervizbe vezet majd.

    Íme pár kép hogy mi maradt meg mint látható sérülés, mivel az egyik a váz, a másik meg a segédváz, és mindkettő cseréje horror összeg, ezért ezek így maradtak. Legalábbis egyelőre.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák