Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
sziasztok!
nem tudom jó helyre írok e a problémámmal.
van nekem egy külső raid meghajtóban 2 hdd-m raid0-ban.
fotók vannak rajta, pont azért van így hogy ha az egyik megdöglik akkor ne vesszenek el.
ahogy olvasom ez pont nem jó, raid1-ben kellene lennie.
viszont az egyik winyó meghalt úgy tűnik.
de a másikon is rajta van minden ahogy nézem. vagy csak úgy látszik de nem minden adat lesz olvasható rajta? vagy így is rajta volt mindkét winyón a cucc párhuzamosan?
remélem nem vesznek el a fotóim.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
egyébként ilyen hdd-k, egyet most akkor kell vennem a rossz helyett.
[link]
ez jó márka amúgy? azért vettem ezt mert régen ilyenem volt és bevált, de nem bírt 3 évet se, pedig alig volt használva...
csak fotók másolására kell néha, a sebesség sem számít. inkább hogy megbízható legyen.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
naja
aktív tag
válasz Djuree #74403 üzenetére
Nem vagyok Raid szakértő, de ha jól tudom, akkor ha tényleg teljesen tönkrement az egyik, akkor minden odavan. Ha van rá halvány esély, hogy megmentsd a döglöttet, akkor arra fókuszálj.
A raid0 lényege, hogy összefűzöd (-adod) a hdd-k kapacitását, ezzel megduplázva (2db esetében) az összterületet és az átvitel sebességét. Az egymás után következő adatblokkokat felváltva, párhuzamosan kapják a merevlemezek kiírásra, így lehet növelni a teljesítményt. Gondolj rá úgy, mintha egy könyvből minden második karaktert kitörölnél: olvashatatlanná válna a szöveg.https://hu.wikipedia.org/wiki/RAID
Itt kérdezheted a feketeöveseket: https://prohardver.hu/tema/raid_5/friss.html
2. A 2,5"-os 1TB Barracudát nem véleményezném, mert ennek sem vagyok a szakértője. Viszont tutira nem vennék ilyet. Ennyiért, vagy nem sokkal többért vennék akár használtan SSD-t.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz Djuree #74404 üzenetére
RAID-el kapcsolatban itt érdeklődj (ahogy naja kolléga is javasolta): RAID
HDD: a külső házad fogad 3,5 colos HDD-ket?
Mert ha igen, lehetőleg kerüld el a 2,5 colos HDD-ket, mert kb. nem érnek semmit. Mind SMR-es ma már, ami azt jelenti, hogy nagyon be tud lassulni, akár pár 10MB/sec-re is: [link] A másik probléma a 2,5 colos HDD-kkel, hogy nem megbízhatóak annyira, eleve csak 2 év gar van az összesre, nem véletlenül.3,5 colos HDD esetében mekkora TB kapacitásra lenne szükséged, jó lenne pontosítani!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Rick4
félisten
válasz Djuree #74404 üzenetére
Szerintem ez a külső merevlemez téma már kissé régi történet, ideje lenne elfelejteni, idejétmúlt, lassú, és ezek a mindennapok során érzékelhető hátrányok, de nagyritkén más jellegű végleges problémák lépnek fel, amire sokszor nincs megldás sem.
Van itthon külső nvme ssd házam (apróban is van fent belőle), benne egy 1Tb-os nvme SSD, amire 380MB/s sebességgel tudok másolni, vagy róla olvasni, ez a tempó az esetek döntő többségében bőven elég, az ilyen jellegű eszközök nagy többségét pedig messze felülmúlja. Minden tönkremehet, de az esély azért itt elég kicsi, nincs mozgó alkatrész, egy alu ház fogja közre az ssd-t, és amúgy sincs nagy tömege, ha leesne, nem kell sok mozgási energiát átalakítani..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Djuree
félisten
válasz tibaimp #74406 üzenetére
csak 2,5-ös megy bele sajnos. 500gb elég lenne. vagy max 1tb ha nem sokkal drágább.
Rick4: azért vettem ilyet mert egy 1terrás ssd azért jóval drágább, mikor vettem 2021-ben meg még drágább volt. így aránylag olcsón megúsztam. de megnézem mostanában milyen árban vannak ezek. az a baj kap egy túlfeszt és vége, az meg könnyen megvan. az ssd nagyon érzékeny a fesz tüskékre úgy tudom.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
tibaimp
nagyúr
válasz Djuree #74408 üzenetére
Akkor sok választásod nincs. Ez amit linkeltél 2,5 colos HDD is SMR-es [link] ez a legolcsóbb megoldás.
Vagy veszel egy másik, 1-es külső házat 3,5 colos méretben Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja (arra vigyáz, hogy az összes 230V-os konnektort igényel!!) és veszel bele normális 3,5 colos HDD-t, nagyobb TB kapacitással, mert az 1TB már nem igazán éri meg. Erre a célra jó lehetne a WD Purple, WD Red Plus, Seagate Ironwolf 2-4TB méretben mondjuk, ezek mind 3 év garos, CMR, halkabb (főleg a Purple), 5400RPM-es, olcsóbb HDD-k.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Rick4
félisten
válasz Djuree #74408 üzenetére
Persze, 21-ben más árak voltak, de azóta le lehetett volna cserélni, pláne hogy a vinyó is öregszik. Én a nasban szigoróan 2.5 évente cserélem a vinyót, fut közben eleget, amikor én tervezek egy vinyócserét, az még mindig job, mint ha egyszer csak nem érem el, és fontos dolgom van...
Ez itt egy usb csatolón keresztül csatlakozik a gépre, azaz nem kap tüskét, vagy valami nagyon nagy bajnak kell lennie, ha tüskét kap...
Amúgy meg venni kell egyet boltban, garival, és ha gond van, visszaviszed, ha mentést csinálsz, és az ssd meghal, nem sok esély van, hogy az eredeti adathozdozó is megmakkanjon pont akkor, szóval az adatok mindenképp megmaradnak.
Nálam ez biztonsági tartalék, a fő nas ment a másidik nasra este 10-kor, az este 10-kor kapcsol be, 5 perc múlva indul a szinkronizálás, 10:15-kor kikapcsol. A két eszköz között 400 km távolság van, szóval elvileg háztűz, betörés, árvíz, földrengés, villám egyszerre max egyet érint, ha a fő nas meghal, de elég csak egy telekomos kábel átvágás, üzemzavar, hálózzati eszköz lehalás, 10 másodperc alatt bekapcsolom okoskonnektorról a második nast, és 3 perc múlva minden adathoz hozzáférek. Ha a második nas sem elérhető, de az elsőt villám, vinyóhiba, eszközhiba okozta, azaz nem minden semmisül meg a telken belül, akkor előveszem a fiókból a kis ssd tokom, bedugom egy gépbe, és ott van minden adatom. És nem gyakori szinkronnal, de még van egy 3.5"-os vinyóm is, amin rajta van az adatok 90%-a, szóval amit lehet, én megtettem.
Nekem ez csak a sokadik opció, ssd nálam még sose ment tönkre, pedig most is van kb 20 db 10m-en belül. ...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Devsey
tag
Sziasztok!
Látom nem rég volt róla szó, és én is küzdök vele, a 18TB Ironwolf Pro nagyon hangos, rendelnem kéne helyette valamit.
Külföldi fórumokban keresgéltem, írnak mindent össze-vissza, 2 fórumban is azt állítják, hogy a 12TB Red Plus a leghalkabb, se lefelé, se felfelé nem annyira jó, mint az
Alzán átlag feletti értékelése van nem kevés szavazattal
Purple-t az ittenin kívül még nem igazán láttam ajánlásnak
Red Plussal kéne próbálkozzak, vagy inkább WD Purple?[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Devsey #74412 üzenetére
Én egy 6TB-os wd purple-t cseréltem le, és egy 8TB-os WD red plus lett helyette, ahhoz képest iszonyat hangos lett, szinte már már enretprise kategória a hangja...
Hogy felette pont a 12TB-os jobb-e, nem tudom, de ha a fülem mellett lenne ez a vinyó, és éjjel dolgozna, engem zavarna, amíg a purple-nek semmi hangja se volt, szóval próbáld a purple adatai alapján lecsekkolni, arra mit mondanak. Az WD60PURZ számon fut. Ha közel van hozzá, bizti jó lesz neked is.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
tibaimp
nagyúr
válasz Devsey #74412 üzenetére
Az a gond a hangossággal, hogy nagyon szubjektív! Kinek mi hangos, esetleg a HDD hangosságot összekeveri a rezgése által keltett ház rezonancia zajjal, ha mondjuk nem ért hozzá, stb.
Az viszont tény, hogy itt, úgy általában, a WD Purple-val meg vannak elégedve az emberek hangosság szempontjából. Nekem személy szerint nincs, de hoztam haveroknak, és másoltam rájuk külső dokkolóban mindent is, és semmi hangja. A dokkoló olyan 2m-re van ahhoz képest, ahol ülök. Itt van még pár itteni vélemény: [link] , [link] , [link] , [link] !
Az, hogy pont a 12TB-os halk-e....
Az még szintén tapasztalat, hogy a He töltetű HDD-k halkabbak (és hűvösebbek), mint a sima levegős társaik, vagyis, ma már, 10-12TB-tól fölfelé! A gond viszont az, hogy ebben a méretben már kb. mind 7200-as RPM, mert az 5400-5640 RPM csak 8TB-is jellemző, ez valamivel hangosítja, viszont sokkal gyorsabb is egyúttal. A WD Purple széria ma úgy néz ki, hogy a WD Purple csak 8TB-is létezik, míg fölötte már a 7200-as Purple PRO van 5 év garral, nagy írástűréssel, így drágább is, jóval! [link]A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Djuree
félisten
én ennyire nem értek hozzá, felét se értem amit írsz.
nekem csak valami minél biztosabb winyó kell, havi egyszer van bekapcsolva amíg rámásolom a képeket a telóról, ezért nem is értem mitől szart be a kis laptopwinyó, 1-2 órát ha ment összesen, mozgatva se volt.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Patice
nagyúr
Egy kis tapasztalatot osztanék meg egy újabb Toshiba MG10-es 20TB-os példányról.
Seagate Exos X18 18TB-hoz képest hallhatóan halkabb idle, a fejmozgás itt nem ropogás, hanem magasabb kattogás inkább, de elég tompa, bár ettől még hallható.
USB dokkolóban próbáltam eddig, nem tudom, hogy egy gépházat mennyire rezonáltatna, de kézzel megfogva ebben is jobb, nem rázkódik annyira.
Eddig elégedett vagyok vele, itt vettem Hardveraprón. (Nincs érdekeltségem a hirdetésében.)Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz Djuree #74419 üzenetére
Értem! 2-3 TB-ban nézelődj, ott van talán a legjobb TB/Ft arány. Külső házban, meg amit linkeltem topik, van ott egy nagy táblázat is az elérhető tárolókról. Ami fontos, mint írtam is, hogy külön 230V-os táp kell a háznak. Ennek a mostani tárolódnak nem tudom kellett-e.
-
Lokii
aktív tag
válasz tibaimp #74417 üzenetére
2 tbos nvme vagy 2-4 gbos winyó nem lenne rossz a céljára, teló képekre én is hasonlót(akár) fogok. WD red pro , CMR purple , iron wolf(ergo ami nekem lett ajánljva)n300 x300 stb
SSDben meg van szintén sok lehetőség még drágulások után is lehet TLC HMBset kapni jó áron. Meg ugye enterprise állítólag de abban 1 kolléga nem bízik
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
tibaimp
nagyúr
Külső házba épített M2-es nvme/SATA SSD-t inkább, mint hurcolászó, külső eszközt, tudom elképzelni, ill. raktam is össze olyat. Végül is egy tuti gyors (több 100MB/sec írás/olvasás) pendrive, csak valamivel nagyobb.
-
Lokii
aktív tag
válasz tibaimp #74424 üzenetére
Igen meg talán megbízhatóbb mint egy pendrive, SD kártya elvileg. Régebbi nvmet is így újra lehet használni, 2 tbosra fel a 250-500-1 tbos tartalmát Pl hordozható game drive , egyik(ez esetben jobb azért ha van még 1 ezen kívül szerintem) telefon kép biztonsági mentés, program telepítő tároló stb
[ Szerkesztve ]
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
Dareiosss
senior tag
Sziasztok. Melyik modell ajánlott most 4-6 TB méretben NAS ba? A lényeg, hogy minél halkabb legyen. Letöltés, adattárolás a cél.
-
Lokii
aktív tag
válasz Dareiosss #74427 üzenetére
WD purple jut csak eszembe jelenleg , P300 ha lenne 5400as CMR. N300 ami NASba Való az egy jobb gamer winyó kb , kétezer annyi cache mint X300asban mondjuk arányosan drágább/olcsóbb. Nyilván nem halnak annyira gondolom
Seagateet át tanulmányozom szerintem majd
-
-
tibaimp
nagyúr
Ez így van!
Annyi, hogy a WD Red PRO egy 5 év garos, enetrpise HDD, ezért is 7200-as, ez miatt hangosabb (mondjuk gyorsabb is), illetve jóval drágább is! Az a gond, hogy ebben a kisebb mérettartományban (~8-10TB alatt) nem igazán éri meg.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Djuree #74416 üzenetére
A vinyónak az se jó, ha nonstop pörög, és az se, ha kevés üzemőra mellett sok az indítás- leállítás, vagyis egy 10-20 perces működésre van egy indítás. Igazából a notivinyók annyira nem stabil eszközök, ráadásul elég rikán sikerül olyan helyre beépíteni, ahol megfelelő hűtést kap, és a nagy részük sajnos főzve van egész életében..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Usstom
csendes tag
Sziasztok,
nem is olyan rég megírtam én is, hogy sajnos a legrosszabb akusztikus tulajdonságokkal rendelkező 2x10TBos WD purplet WD102PURZ sikerült beszereznem (de legalább fantasztikus áron). Egy DS224+ a gazdateste. Maga az alapjárat egy elég hangos fehérzaj, amiben pluszban hallatszódnak az írási hangok, azok viszont szerencsére nem kiugróan magas frekvencián, szóval igazából a statikus folyamatos fehér zaj idegesít, főleg este mikor néma csend lenne. Jómagam is gondolkozom azon, hogy másik merevlemezekre cseréljem, a 12TB és a18TB modelleket néztem ki WD purple vagy WD red típusokból, a datasheet legalábbis ezeknek írja a legjobb akusztikus tulajdonságokat (leghalkabbak).
Viszont láttam egy youtube videot, amiben a srác egy DIY acoustic foam boxot készített és azzal tompította a NAS hangját.
https://youtu.be/A4HzqyG6UbU?si=7mZRp2eJAL288z9w
Utána néztem az anyagáraknak és nem tűnt vésznek ezért én is nekileselkedtem, egy próbát megér. Meg is építettem és bár csodát nem szabad várni tőle, de számomra hallható lett a különbség, most azt mondom elviselhető szintre csökkent a zaj és így ráér a HDD csere, várok majd egy jó ajánlatra. Jogos a kérdés, hogy de a hőmérsékletet ez mennyiben befolyásolta. Mivel nem nyüstölöm agyon a NASt ezért csak az alapértékekről tudok nyilatkozni, NAS thermal statusa 45 -> 47 re emelkedett és a merevlemezeknél is 2 fokos emelkedés történt, 40 -> 42 és 45 -> 47 fokra. A doboz hátulja nyitott hátrafelé.
Próbáltam lemérni is telefonnal a különbséget, valamennyire látszik rajta, hogy halkabb lett, de emberi füllel szerintem kicsivel jobban.
Dobozban [kép]
Önmagában [kép]
Az elkészült dobozról és elhelyezkedéséről: [kép] [kép]
Nem a reklám helye, de ha valakit érdekelnek az árak vagy hogy mit hol vettem:
https://www.ikea.com/hu/hu/p/eket-szekreny-soetetszuerke-50334591/
https://www.obi.hu/habositott-hoszigetelo-anyagok/hangszigetelo-tabla-4-5-cm/p/4130373 -
Rick4
félisten
válasz Usstom #74435 üzenetére
A syno nasok alapból egy rezgésre, így bármiféle hang felerősítsére hajlamod hdd kerettel rendelkeznek, ezt még sikerült megtoldnai egy rossz minőségű olcsó anyagú műanyag házzal, szóval syno tulajok sok éve közdenek a zaj vagy rezgáscsillapítással. ŰElső körben 1500ft-os polifoam szőnyeg méretre vátva, egy alá, másik három pedig a tetejére és a két oldalára, máris előrébb lesze. De mindezek nélkül is működik a dologoz, ugyanis az alapeset amúgyis az, hogy egy folyamatosan működő, zajt keltő eszköznek nem az élettérben a helye, hanem attól 1-2 ajtóval távolabb, akár kamra, akár wc álmennyezeten, felső polcon, ahol nem is látod, és nem is hallod.
-
naja
aktív tag
Megkérdezhetem, hogy pontosan milyen típusú Purple-t cseréltél le és pontosan milyen Red Plusra? A WD6 és WD8 utáni 5 számjegy lenne az érdekes.
Kezd lassan összeállni egy kép a nagy WD számozási katyvaszról. Ezért kérek mindenkitől pontosítást.
A kollégáknak – akik itt ajánlanak típusokat az újonnan érkezőknek – felhívnám a figyelmét, hogy fontos lenne hangsúlyozni, hogy a színek a WD-nél még csak az infó felét hordozzák. A normál/plus/pro altípus még legalább annyira fontos adat. A vásárlás előtti pontos egyeztetést is kiemelném. Láttam, hogy valaki vett 10TB-os WD-t, hogy majd halk lesz, aztán koppant mert náluk 12TB-tól vannak a He töltetek, és a 10TB-os kifejezetten hangos. Ajánlásoknál meg 10-12TB+ -ról van szó, hogy halkak, gondolom az összes gyártó He használata alapján.
Továbbá a generáció sem mindegy, de nagyon. Erről jut eszembe, az összefoglalóban van néhány régi adat. Ez persze teljesen természetes, és nem szemrehányásnak szánom. Kinek van ideje/módja/kedve/infója naprakészen tartani ezt őrületes típus lavinát? Igyekszem mihamarabb letisztázni és összefoglalni a begyűjtött adatokat, és megosztani veletek. -
Djuree
félisten
üdv megint.
ez jó lenne nekem fotók tárolására?:
[link]
kb. havi 1 használat lenne amíg felrakom rá a képeket.
lényeg lenne hogy megbízható legyen. vagy a red plus megéri a felárat?
vennék hozzá valami külső hdd házat. pl.:
[link]
nem okoz gondot hogy nem fekve van használva?[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz Djuree #74439 üzenetére
Ez így jó választás! Én is fekve használom az összes külső házamat, simán jó úgy is (legalább nem dől el)!
szerk: a RAID dologgal végül is mi lett? Megmaradtak az adatok?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Szia, persze, bár nekem úgy rémlik, erre a kérdésre már valahol válaszoltam.
A red plus: WD80EFZZ-68BTXN0
A purple: WD60PURZ-85ZUFY1Én is sejtettem, hogy hangosabb lesz, de azt nem, hogy ennyivel, és érdekes, hogy idővel halkult, igaz azóta került rezgéscsillapító tappancs a nas alá, lett alsó beszívó venti porszűrővel, amik mind fogják a hangot. De a purple ennél a két kontér számú vinyót összehasonlítva egyértelműen halkabb.
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
bocsánat hülye vagyok!
raid0-ban volt csak elnéztem.
szal ezért maradt meg minden.ez az, csak ez már az újabb verzió, de a régi is ugyanez csak dizájnkülönbség van.
ott a hátulján a jumper, 4 féle lehetőség van.
[link]LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
őstag
Sziasztok!
Synology DS423+ -ba mit választanátok az alábbiak közül? Fontos a zajszint és a megbízhatóság, utána jön a sebesség és a többi...
12TB WD Red Plus WD120EFBX 256MB, 3év gari, AF;
14TB Seagate IronWolf Pro ST14000NE0008 256MB, 5év gari."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Lokii
aktív tag
válasz tibaimp #74441 üzenetére
Ez off és nem hdd vagy SSD , ill külső ház de:
Sima pc ház se rossz fektetve talán , mert VGA stb nem fog lógni , vagy nehezebb CPU hűtő nekem ROG STRIX rx560 saggelt , space engineersben vettem észre hogy ugrál az órajel, drottal kísérleteztem , elsőnek két helyen kötöttem ki aztán már csak a PCI-E kábelnel(hogy oldalfalat vissza tudjam rakni ha akarom, mert hűtő fémrudánál volt ez a kötés és felül mesh túl kicsi , ventilátor telepítő nyilás messze van szal oldallap lyuka jó max)szóval tök hasznos ebből a szempontból is hogy van , így oldallap mehet majd vissza nyilván új VGA kéne majd de nyár előtt újra pasztáztatom
Mondjuk nekem marad állítva mert fektetve több hely kell, meg alapvetően állásra van "dizájnolva"
[ Szerkesztve ]
-
Lokii
aktív tag
válasz tibaimp #74449 üzenetére
Igen régebben talán több volt ,mondjuk talán irodaiban főleg , azóta azok ilyen vékony tornyok lettek ahogy láttam , a fektetett sima/gamerből nem tudom mennyi volt aránylag, felső PSU is eltűnt de az érthető mondjuk engem nem zavart
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- BESZÁMÍTÁS! 2TB WD Black Gen4 NVMe SN850X SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL SATA3 10TB
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 860 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest