Új hozzászólás Aktív témák

  • paler

    aktív tag

    válasz Zlin50 #47259 üzenetére

    Köszi :R

    Tápod milyen fajta? Ha nem valami jobb minőségű, az alaplapot meg HDD-t is kinyírhat.
    Chieftec GPS400AA-101A – szerintem jó minőségű a táp. Egyébként csak az egyik HDD-vel van gond, amin nem is a rendszer van. Ha a táppal lenne a gond, akkor nem csak ezt a HDD-t érintené a probléma.

    Egyébként meg én rendszernek inkább SSD-t javasolnék, ha belefér. – Erre a gépre már nem akarok sokat költeni, mert lassan egy laptop fogja váltani. De ha az egyik HDD kiesik, akkor viszont kevés lesz a tárhelyem, ez végett kellene legalább egy 500GB-os HDD.

    Célszerű lenne a HDS-t megereszteni egy teljes felület ellenőrzéssel , nem gyorssal , teljessel , mert a gyors nem ér semmit. Ha nem hoz ki szektor hibát akkor a lehet mechanikai hiba.
    Ellenőrzést csináltam, csak a Win saját hibaellenőrző alkalmazásával. De ott a „Szektorhibák keresése és kísérlet a javításura” beállítást is bejelöltem. Ekkor teljesen leválasztotta a meghajtót, és megcsinálta az ellenőrzést is, ami semmi hibát, szektorhibát sem talált a meghajtón.

    Bármelyik is van amíg lehet a szükséges adatokat menteni ajánlatos.
    Az adatok mentése sikerült, bár az sem volt egyszerű. Legalább 3x kellett újraindítanom a gépet, mire sikerült minden fontos adatot lementenem egy külső HDD-re. Ilyeneket csinált, hogy kijelöltem a mappákat amiket le akartam menteni , el is kezdte pl. 500Mb-ot rendes sebességgel olvasni, és kb. 1 perc múlva már át is voltak másolva az adatok a külső HDD-re, utána a következő mappának a másolásánál egyszer csak kattant, majd újra kezdte kalkulálni a másolandó adatokat, ami kb. 400Mb volt majd úgy 10 perc szütyögés után elezdte 10-15kb-al másolni az adatokat, és majd 19 órát írt ki rá. Közben kattogott és többször felpörgött a HDD. Nagy nehezen leállítottam a másolást, majd újraindítottam a PC-t, ami persze a Bios betöltése után SMART hibaüzivel fogadott, továbbnyomtam, majd a mikor a Win betöltött, felismerte a HDD-t aminek illesztő programot kereset. Miután megtalálta, akkor újra megpróbáltam másolni azt a mappát, ahol beakadt, és lás csodát pikk-pakk átmásolta azt az adatállományt amire előtte 19 órát írt ki. Majd a következő mappa másolásánál újra megnyekkent, én újra végigcsináltam az újraindítást, és így sikerült lementenem a fontosabb adatokat. :))

    DE MÉG NINCS VÉGE:
    Miután minden fontos adatot lementettem, mondom kiiktatom a hibás HDD-t, mert sokszor kattogott meg fel-felpörgött, és úgy megfogta a rendszert hogy csak na. Csak fizikálisan nem tudtam hogy melyik a hibás HDD, ezért működés közbe leszedtem a ház oldalát, hogy megfülelhessem hogy melyik kattog. Kicsit oldalra kellett döntenem a házat hogy a fülemet oda tudjam tenni a HDD-hez, és akkor abba maradt a kattogás. Na azóta, kb, 24 órája semmi hiba, kattogás nem jelentkezik. Ellenőrzést is futattam rajta, ráadásúl azon a HDD-n van egy game, amivel ma többszőr is játszottam, de nyoma sincs a hibának. :F

    A HD Sentinel továbbra is kiváló kondíciót ír ki a HDD-re, csak egyedül a Drive Calibration Retry Count értéke maradt 2, ami arra utal hogy valami nem klappol a HDD-vel.

    Most itt tartok…. :D

    [ Szerkesztve ]

    JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

Új hozzászólás Aktív témák