Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
pandion
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 150 000 + 25 000 tollal
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Kifejezetten netezésre keresek hordozható 2in1 gépet aminek teljesen ki lehet hajtani a képernyőjét „tablet mód”-ba, tehát fontos az akkuidő és a súly.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14”
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Kifejezetten hordozásra szánom, fontos a súly és az akkuidő.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) mindegy, van saját win 10-em
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? minimum 128 gb SSD és 4 gb RAM, de a bővíthetőség sok plusz pontot ér…
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Mindenképp szeretnék rá teljes méretű USB 3-at. Fontos szempont még, hogy csöndes legyen, terhelés nélkül lehetőleg egyáltalán ne legyen hangja, ha nagy terhelésnél bekpcsol a venti, az nem olyan nagy baj, csak ha üresjáraton le van téve, akkor ne zúgjon, mert attól a falra mászok…
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új gép.
.
Ezeket néztem ki:
Lenovo Yoga 530 – i3 procival
Lenovo Yoga 530 – Ryzen 3 procival
Lenovo idea pad C340 Pentium 5405U procival
Ez a 3 gép nagyon hasonló, főleg a prociban térnek csak el, tehát igazából azt kéne eldönteni, hogy melyik proci a legjobb a szükségleteimnek (vagyis a csendesség fontosabb a teljesítménynél egy picivel, mivel szerintem netezésre bőven elég bármelyik proci a 3-ból)
Lenovo-n kívül más is szóba jöhet ami megfelel a kritériumoknak, én nem nagyon találtam.
Előre is nagyon köszi! -
pandion
tag
válasz Pyro05 #133739 üzenetére
Szia!
Én ugyan ebbben a két gépben gondolkodom. A helios 300 még nem kapható itthon csak majd szeptember elejétől. Egyébként épp azt olvastam róla, hogy még a 1060-as kártyával sem melegszik túl, és ugye a 1050 meg sokkal hűvösebb mint a 1060, tehát el kell hogy bírja. 1050 van a VX15-ben is és az is megbirkózik vele melegedés gondok nélkül, szóval a helios ami alapból a 1060-ra lett méretezve, röhögve kell hogy bírja a 1050-et (de még a 1060-at is bírja)(egyébként pár fórumon már a tuningolását is leírják, maximális fan fordulatszámon elméletileg bírja).
A kijelzője még kérdés, amik youtube-on fönt vannak videók abból nekem az jön le, hogy bőven az elfogadható/ középkategóriában van, és mindenképpen jobb mint a 7567 TN panellel. Ha megjelenik a boltokban akkor meg kell nézni élőben is, de elméletben egy fokkal jobb a VX15-ösnél is. -
pandion
tag
válasz Tikakukac #133283 üzenetére
Ezzel a tapasztalattal kíváncsi lennék a véleményedre erről: AU OPTRONICS B156HAN01.2 LAPTOP SCREEN 30 PIN A fórumokon ajnározzák és 11e+ posta költség. Ismered, van róla tapasztalatod?
Ezen kívül még ajánlanak vagy 3-4 modellt, és felmerült bennem, hogy ha a méret és a csatlakozó stimmel, akkor gyakorlatilag bármilyen panelt bele lehet tenni mondjuk egy 7567-be vagy egy Y520-ba?
Köszi! -
pandion
tag
válasz Tikakukac #133280 üzenetére
Az Y520-at is nézegettem, annak valamivel szebbek a színei mint a 7567-nek, viszont a fényereje még annál is gyengébb. Konkrétan alig látni valamit nappali fényben. Besötétítve elmegy, de pl kültéren borzalmas sötét. Azért kíváncsi leszek a tapasztalatokra, ha van rá lehetőséged írj róla pár mondatot!
Már egy ideje gondolkodok a 7567-en, főleg az akku idő miatt és az extra könnyű hátlap leszerelés nagyon szimpatikus. A neten rengeteg intrukciót találni a panel kicserélésére. Tényleg gyerek játék, és egy normális panel sem túl drága. e-bay-ről lehet rendelni 10-15e ért szuper panelt, de idehaza is kapni 30 körül LG panelt ami jó. Viszont +30-al már kicsit drága... -
pandion
tag
Üdv,
Ezt néztem ki: DELL INSPIRON 7567. Azt olvastam róla, hogy szar a kijelzője, de megnéztem a MM-ban és nekem megfelelő lenne (a képe). A külalakja is tetszik. Van róla valakinek tapasztalata?
Köszi -
pandion
tag
válasz Tikakukac #121706 üzenetére
Hali,
Igen, azt közben én is tudomásul vettem, hogy az aspire-nak nagyon retek a kijelzője... Kár, pedig az alap SSD+HDD nagyon tetszett.
Helyette kinéztem ezt: Lenovo IdeaPad 510 15 Erről mi a véleményed, van tapasztalata valakinek?
Köszi -
pandion
tag
válasz pandion #121697 üzenetére
Hali, ezt néztem ki: ACER ASPIRE E5-575G.
Van esetleg valakinek tapasztalata, információja ezzel a típússal kapcsoltban?
Köszi -
pandion
tag
Sziasztok,
1. Karácsonyra.
2. 150e, max 180e.
3. Kifejezetten ezt a programot szeretném futtatni rajta: Vectorworks
4. Játékra nem fogom használni.
5. Minimum 14" 1920 x 1080 or higher
6. Hordozva gyakran lesz, de útközben nem fogom használni.
7. Mindegy
8. Tárhely mindegy, RAM min 8 Gb.
9. OpenGL 3.0 compatible graphics card, A dedicated graphics card is required VRAM: 1GB (minimum), 2GB-4GB (recommended)
10. Csak új gép.Előre is nagyon köszönöm!
Üdv. -
pandion
tag
Üdv,
(1) Idén ősszel, legkésőbb karácsony
(2) 200-250e
(3) Netezés, filmnézés, photoshop, kiadványszerkesztés alapfokon, néha játék.
(4) Főleg stratégia, indie, esetleg szimulátor, de nem elvárás a csúcs felbontás 60 fsp
(5) Méret 15", ha lehet matt, de ez nem fontos, felbontás nem kell, hogy max legyen,
(6) Minimálisan hordozom, út közben nem nagyon használnám
(7) Ha van hozzá Win, az jó, de nem szempont.
(8) Tárhely mérete és típusa nem szempont, úgyis upgradelem ha kell, memória (RAM) mennyisége minimum 6GB, optikai meghajtó nem kell.
(9) Fontos szempont, hogy halk legyen, vagy legyen benne olyan mód, amivel le lehet szabályozni a ventilátort. A jelenlegiben ez úgy működik, hogy a processzorteljesítményt is lecsökkenti (ami még így is bőségesen elég) és a venti teljesen hangtalan üzemmódba kerül.
(10) Csak új gép jöhet szóba.Előre is köszönöm a javaslatokat!
-
pandion
tag
Üdv!
Kolleganő szeretne venni gépet, filmnézésre, netezés, alap dolgokra. Lényeg, hogy viszonylag könnyű legyen és az aksi is bírja. Méretben 14-15,6". Nem baj ha "csajos" színű max 120ezer a keret. Mit ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen videókártyát?
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Crypto Trade
- Tőzsde és gazdaság
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Mozilla Firefox
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Laptopok alkatrésznek
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest