Új hozzászólás Aktív témák

  • szilu7

    senior tag

    válasz Rapid136 #44607 üzenetére

    Akkor már csak kalibrált szem és kalibrált agy kell hozzá.
    És máris ugyanarról beszélünk. :DDD
    Kicsit a jpeg témához. Nekem nincs szemem az utómunkához, max vágás, meg WB (ez utóbbit még a váz RAW konverterével). Mindig belefáradok a csúszkákba és már magam sem tudom, hogy melyik verzió lenne jobb.
    Több rendszert kipróbáltam, a Fujinál találtam meg azt, hogy választok egy hangulathoz illő filmszimulációs profilt és boldog vagyok a jpeggel. Ez nemcsak a színekről, hanem a kontrasztról, tónusokról és még kitudja miről szól. Az összhatás már az X-M1-nél megfogott, pedig az közel sem volt a rendszer csúcsa.
    Szerintem vannak még sokan, akik nem akarnak tökölni a családi albummal LR-ban és ez nem igénytelenség. Nem értenek annyira hozzá, nem érdekli őket, nincs idejük és így tovább. Nekik tetsző színvilágot, tónusokat stb. szeretnének kapni a géptől.
    Az olvasottak alapján sok fujis van, akit a zseniális objektívek és a klasszikus kezelőszervek mellett a filmszimulációs módok fogtak még meg. Ráadásul még LR-ban sem lesz ugyanolyan ugyanaz a filmszimuláció.
    Nem akartam senki érzékenységébe belegázolni a fujis propagandámmal, csak a saját érzéseimet írtam le. Nem vagyok márkafetisiszta és nem érzem, hogy globális világcégek termékeit kéne megvédenem. Tőlem mindenki azt vesz amit akar, és meg mindenkinek az tetszik, ami tetszik. :D
    Ha meg valaki tanácsot akar megfogadni kevésbé műszaki részletekben, akkor először esetleg nézze meg a tanácsadó fórumtárs fotós munkásságát.

Új hozzászólás Aktív témák