Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz bakosgabor57 #44049 üzenetére
A hasonló műfajnál kell a raw dinamikatartománya (saját példám: előtte - utána), úgyhogy Sony A6000/A6300, vagy Fuji X-T10/T20. Nagyon jó kép egyébként, ment a kedvencek közé!
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz bakosgabor57 #44051 üzenetére
[link] itt a teszt de hogy adpterezve hogy működik az AF-azt nem tudom
Erre gondoltam
A Canon EOS M5 sebesség tekintetében nem tartozik a csúcsdöngetők közé. Bekapcsolási ideje átlagos, lejátszás módba váltása sem fürge, közel 2 mp. A képek közötti lapozás sebessége elfogadható, gyorsnak speciel nem mondható.
A kártyaírás sebessége rendben van, de az UHS-II kártyák képességeit a gép nem képes kihasználni.A Sony szenzor jobban húzható-jobb dinamika-nagyobb iso értéknél is kevesebb zaj
A Fuji-ban is az van csak az a fuji fejlesztés alapján készül .[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
bakosgabor57
őstag
válasz bakosgabor57 #44054 üzenetére
Egyelőre elengedem ezt a gépváltási ingert, marad a G7, köszönöm mindőtöknek a javaslatokat.
Legalábbis jobban át kell ezt gondolnom, az akciós hétvége miatt rám jött a most vagy soha érzés.[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
válasz bakosgabor57 #44051 üzenetére
Az ember többek közt azért használ MILC-et hogy ne kelljen túlméretes obikat használni
Vagy ha mégis akkor azok jófajta régi manuális obik legyenek.
A sima A7-es is durva áron beszerezhető és az legalább fullframe.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
jjeahh
nagyúr
válasz bakosgabor57 #44049 üzenetére
Én ezért még nem váltanék gépet, meglőném expó sorozattal és kész
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MrChris
nagyúr
válasz bakosgabor57 #44055 üzenetére
Ha úgy érzed gátol az alkotásban vagy nem leled örömed benne akkor váltsál, ha nem videózol igazán akkor nem is ajánlanám a G7-et. Akkor már fejest ugranék az A7-be vagy Fujiba, persze főképp manuálokban gondolkodva.
Másrészt érdemes megnézni más miket művel azzal a cuccal amid jelenleg van, vagy simán a m4/3-al. Ebből felmérhető, hogy az eszköz kevés vagy a kreativitás. -
haruspex
aktív tag
válasz Muerte68 #44053 üzenetére
Kipróbáltuk a camera kft-ben, régebbi obikkal is, kompromisszum mentesnek tűnt, gyors volt, úgy működött minden mintha tükrösön lenne. Mondjuk a gép maga már problémásabb, minden sorozat után kell kis szünet amíg sötét a kijelző, és nem jöttünk rá, hogy-hogy lehet megoldani.
-
Muerte68
addikt
válasz haruspex #44060 üzenetére
igen ezt találják problémásnak a gépnél-ha az adapterezett obikkal is jól működik az jó dolog már csak egy kicsi kell hozzá hogy egy tényleg jó milc-et csináljanak
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
haruspex
aktív tag
válasz Muerte68 #44061 üzenetére
Én nagyon gondolkodtam rajta, hogy váltok, mer, ha egy rendszeren akarok mindent megoldani, akkor csak a Canon, és az MFT jöhet szóba, a kisméretű nagylátó miatt, de nincs belenagyítás a keresőbe, nincs teljes elektronikus zár, ha jól tudom, meg ez a blackout probléma, pláne ilyen ár mellett....amúgy pedig tök jó gép lenne az m5-m6 páros.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz haruspex #44062 üzenetére
Szerintem soha nem lesz olyan rendszer, ami mindenre jó. A sok szempont egy kicsit is komolyabban fotózónál nem fog közös halmazt alkotni. Van amire komoly méretű felszerelés kell, van ahová nem vihetsz ilyet valamiért.
Van amikor muszáj kompromisszumot kötnöd, van amikor semmiképp sem akarsz. -
MrChris
nagyúr
válasz philoxenia #44063 üzenetére
Pedig elég lenne ha csak annyit tudna mint a több milc gyártó kb. belépő keresős váza. Az ára azért elég ütős, pl A6000-hez, vagy XE2-höz képest amikkel szerintem egy ligában kéne tartoznia.
[ Szerkesztve ]
-
haruspex
aktív tag
válasz philoxenia #44063 üzenetére
Igen csak mondjuk nem annyira engedhetem meg magamnak, hogy két rendszert tartsak meg, most számoltam/számolom fel a Pentaxot, és az mft kevés fényben még mindig gyengébb. A Cannonál meg igazából nem hiszem el, hogyha kicsit is érdekelné őket akkor nem tudnák megoldani ezeket a dolgokat, csak mivel őket Canon, ezért valamiért nem. A videofelvételük meg kb. pont ugyanez.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz philoxenia #44066 üzenetére
De hát minek t*k*lsz körömpiszok méretű croppos középformátummal, amikor van nagyobb is?...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
haruspex
aktív tag
válasz philoxenia #44066 üzenetére
Nekem is fájt a szívem. Igazából a videó nem érdekelt, csak már muszáj volt valahogy rendezni a sorokat.
Igen, de az egész legyen nikon 1 méretű
-
mikrofon
veterán
Ezt beraknám ide mert akciós és nagyon rövid ideig:
Sony a7 - Amazon.de 777EUR -
jjeahh
nagyúr
válasz mikrofon #44071 üzenetére
Gazdag hipszterek fekete fehér ázsiai aktokra? A képek mellé meg csupa nagybetűvel odaírják mivel készült 12mp a4-es méretű szenzorral én sem értem mit lehet jobban meglőni, mint egy középformátummal, vagy a9-el, max ha vannak rá brutál fényerős fix-ek, érdekes hatású képeket lehetne csinálni egészalakos képeknél emberméretű bokehekkel
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Elgurult a nikon gyógyszere. Nagyon kemény akciót hirdettek, korlátozott ideig:
NIKON 1 V3 + 1 NIKKOR VR 10–30 mm PD-ZOOM + 1 NIKKOR VR 10–100 mm PD-ZOOM -
KORÁBBAN 479 800 Ft
MOST 161 999 Ft
MEGTAKARÍTÁS: 317 801 Ft -
mikrofon
veterán
válasz frankstork #44077 üzenetére
Mintha lett volna még amikor linkeltem, de akkor elnézést.... Ezek szerint még az is lehet kamu volt....
-
Szevaszam
csendes tag
Sziasztok!
Kompakt gép után váltanék az első DSLR-emre, kezdő, belépő szintű gépet keresek kb. max 100-125e Ft körül. Tudnátok ebben segíteni? -
Neck
veterán
válasz Szevaszam #44080 üzenetére
Mire szeretnéd használni? Fontos-e a méret? A kereső? Szeretnél videózni? Stb.
Nézd meg az összefoglalót. Nincs tökéletes gép, nincs legjobb mindenes. Egyéni dolgokra egyéni személyre szabott ajánlások vannak.Minél több infót adsz, annál jobban le tudjuk szűkíteni, mi lehet neked megfelelő.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
hibavissza
veterán
válasz Szevaszam #44084 üzenetére
Fuji X-E1+16-50 használtan, Olympus EM-10+14-42 használtan. Ezeknél jobbat csak lényegesen drágábban kapsz. Esetleg egy brutál akciós Nikon 1V3 kit. De az gyengébb képminőség és rosszabb bővíthetőséget jelent.
Ha nem áll szándékodban nagy obiparkot összevásárolni, érdemes megfontolni egy belépő tükröst valami túraobival. A szervizben talán egy objektívre össze tudják lőni a fókuszt megbízhatóra. Egy Nikon belépők nagyon jó szenzort kapnak és a Nikon túraobik is elég jók.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #44086 üzenetére
nem, nem google fordítóval csináltam
-
törölt tag
válasz Szevaszam #44080 üzenetére
Tükrösből sok szóba jöhet, a túrázást inkább a kis kitobjektívvel szerelt MILC gépek támogatják, például a hasonló áron már kapható, APS-C szenzoros Sony A6000, az Fujifilm X-E1, vagy a m4/3 szenzoros Olympus E-M10. Tükrösből elektronikus keresővel a Sony A58 rendszeresen előfordul a hirdetésekben 75 ezer körüli áron (kitobjektívvel).
-
hibavissza
veterán
válasz #31733248 #44088 üzenetére
A kérdező keretébe nem fér bele csak valami alapzoom. Sajnos a szotyi kitzoom annyira retek, hogy messziről kerülendő. Akkor már vegyen egy jobb mobilt.
Az a58 slt rendszerű. Halott rendszer. Nem véletlenül olcsó. Tele a net elhullott darabokkal. Egy kisebb koccanás a vázon és oda a fókuszrendszer. Rossz konstrukció. Egyesíti a milc és tükrös rendszer hibáit, stb.Te miért akarsz rosszat másoknak?
-
Neck
veterán
válasz hibavissza #44089 üzenetére
Ne haragudj, de nekem üvölt a hozzászólásodból, hogy nem volt a kezedben A6000 kitzoommal.
Azok írják róla az élcelődő, "szotyizó" hozzászólásokat, akik ki se próbálták.Pici, könnyű "pancake", kiváló stabi van benne, és ekv 24 szélesen indul. Igen, nem egy tűéles csodaobjektív, de a fentiek és az ára fényében ne is várja senki.
Mostanában olyan áron megy már az A6000 kitobival, mint korábban a váz maga se, azaz a kitobit tényleg ingyen adják hozzá...
Viszont simán lehet vele jó képeket csinálni.Szevaszam:
Nézz körül, ha kapsz használtan A6000-et, szerintem elégedett leszel vele.[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Szevaszam
csendes tag
válasz hibavissza #44086 üzenetére
Nem szeretnék túl sok obit hozzá, kezdésnek egy, utána talán még egy de nem többet egyelőre.
Melyik belépő tükrös gép jöhet szóba a fenti MILC-eken kívül? -
philoxenia
MODERÁTOR
Veszekedést oldjátok meg privátban!
Javasolható egy személyes találkozás közös fotózással. Mobilos "ellenségek"-nél gyakran használt....
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Yettel topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mesterséges intelligencia topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...