Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    válasz #40935168 #31217 üzenetére

    Értelek teljesen, ettől függetlenül az utóbbi hetekben a tiéd volt az egyik leghasznosabb, de főleg legtartalmasabb, valódi tényeken alapuló komment.

    Szerintem aki ezt DSLR vs Milc eszmefuttatásnak veszi, az idióta.
    Én egyáltalán nem veszem annak, ahogy egyáltalán nem kell temetni a két nagy DSLR gyártót sem, csak valóban az az igazság, hogy eléggé kényelmesen elülnek a babérjaikon (valószínűleg nem véletlen, mert elég megnézni az eladási statisztikáikat és kész, akkor mit aggódjanak).

    De azok az emberek, akik nem úgy vesznek ma bármit, hogy bemennek a boltba és vagy az eladó segítségét kérik, vagy a komáét, aki akkora nagy király, hogy nála nagyobb nincs senki és ő majd jól megmondja, mi az igazi termék, vagyis olvasnak, tanulmányozzák a témát minél alaposabban, azoknak úgyis feltűnik, hogy a MILC-ben ma már egyáltalán nem hülye, aki a nagy elektronikai (TV!!!) gyártók fényképezőit veszi.

    Az a hülye, aki úgy áll a dolgokhoz, hogy fényképezőt a Canon és a Nikon gyárt, autót meg a Mercedes, azt úgysem fogod meggyőzni semmivel, nem is kell.

    Tény, hogy egyáltalán még csak arról sincs szó, hogy most a MILC mindenben verné a DSLR-t, vagy fordítva. Előbb-utóbb úgyis erre fog mozdulni a piac, vagyis az analóg-mechanikus tükrös gépeket végül végleg kiváltják majd a full elektronikus fényképezők. Egyszerűen kell egy kis idő, hogy a nagy tömegek is lassan megmozduljanak és felfogják a változás szelét. Ehhez pedig csak akkor lesz teljesen kész mindenki, ha nem csak 25 ezres kompakt méretű MILC-ek lesznek elérhető áron a nagyközönség elé téve, hanem a Sony 7-es családhoz hasonló színvonalú és méretű (vagyis jól fogható) gépek is jönnek majd a többi gyártótól (főleg a Canontól és a Nikon-tól kéne végre ilyeneket látni) és főleg egyre barátibb áron.

    Azért lássuk be, 2005-ben épp a nyár közepén úgy indultam neki a fotózásnak, hogy elég lesz egy jó kis 150 ezres Casion, vagy Sony. Akkor azokból már egészen komoly ultrakompakt gépek voltak nagyon tökéletes képpel.
    Addig-addig olvasgattam, hogy végül egy kerek 200 ezres Konica Minolta Dynax 5D-m lett. Egy akkori belépőkategóriás DSLR.
    Mikor is volt? 10 éve?
    Mi is változott azóta?
    OK, a Konica a süllyesztőbe került, de a az örökségét a Sony vitte tovább, viszont ha megnézek egy vele egykorú Canon és egy 2015 nyári alap-középkategóriás DSLR-t, akkor mi is változott?

    6-ból lett 26 megapixel? A Minolta képeit a mai napig megcsodálom, olyanokat készítettem vele. (pl.:) A gyerek pulóverén a szöszöket így, kicsiben is meg lehet számolni, nagy méretben meg még a szemöldök is számolható, olyan éleset rajzolt a KM.

    Lett live-view a minden DSLR_ben, most meg érintőkijelző és wifi. Kész, cső, ha konkrétabban a dolgok mögé nézünk.

    10 év alatt egy alap kisautóba belekerült majdnem minden, ami egy 2005-ös csúcs, 25 milliós 7-es BMW-ben volt, ezres motort tettek a Mondeoba, 1.2-eset a Passatba, a Mazda meg újra feltalálta a megbízható, erős, nyomatékos, keveset fogyasztó szívó benzinest.

    A fényképezőiparnak viszont úgy látszik-vagyis a vevők 99%-ának- elég egyetlen egy dolog, hogy a fényképezőjének feautre-je legyen: a Nikon, vagy Canon feliratos vállpánt és egy jó nagy, fekete gép, napellenzős objektívvel.
    :R

    Na, de mit is várunk, csodálkozunk, örüljünk, hogy egyáltalán vannak még fényképező gépek a milliós, profi felhasználóknak szánt darabokon kívül is, mikor ha bárki szétnéz az ismerősei között mit fog látni? Azt, hogy nekem a Galaxy S4, S5, Iphone olyan képeket, de olyan videokat csinál, hogy hú,ha, akkor mit tököljek én bármilyen fényképezővel...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák