Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoulReaver
veterán
válasz Molydeus #82098 üzenetére
Így még nem gondoltam bele, de most már elindult egy folyamat a szűrkében...
Nem vagyok egy gyűjtögető típus, viszont érdekelnek a szerelhető dolgok.
Régen maketteztem, volt legós korszak, ez a billentyű is elég összetett és sokféle fajta van benne, viszont használni nem fogok egynél többet, de az élmény, hogy én raktam össze, az csalogat...Felkerült a listámra. Még egy jó számítógép asztalt szeretnék készíteni előtte...
-
dqdb
nagyúr
válasz SoulReaver #82094 üzenetére
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
formula01
senior tag
Van olyan Double-Shot PBT ISO keycap, ami használható cherry switchekkel és normálisan használható háttérvilágítással?
Ha már a VEA88-on északra kerültek a ledek, akkor ha lenne normálisabb minőségű átvilágítható keycap, lehet beszereznék 1 szetet. A gyári keycapek minőségre tök jónak tűnnek, de ezekkel a háttérvilágítás tényleg kb. kikapcsolva a legjobb.
Keresgélés után ezt találtam, de nem tudom, milyen lehet minőségre:
https://next.wooting.io/product/wooting-double-shot-pbt-backlit-keycap-set-just-blackLassan lehet tényleg a legjobb lenne építeni egy billzetet, de úgy érzem belemenne összegbe alaphangon a duplája, mint szeretném. 75% vagy 80% TKL méretben egyébként mi az ajánlott barebone?
Ez katasztrófa egyébként, hogy tökmind1, hogy laptop, egér, billentyűzet, vagy akármiről is legyen szó, kb. minden kompromisszumos még a felső/középkategóriában is.
Ez a Varmilo pl. első benyomásra marhára tetszett. Most is tetszik, és 41700 Ft-ért jó vételnek érzem továbbra is, de azért így pár nap használat után egyre inkább látom a hibáit, bár ez lehet szakmai ártalom nálam, hogy mindennel kritikus vagyok.
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
dqdb
nagyúr
válasz formula01 #82103 üzenetére
Akármit is veszel, visszalépés lesz minőségben. Razer, Corsair saját márkás kupakjai is jók, ez a Wooting is, valamint Tai-Haóból van még választék. Mindegyik jóval vékonyabb lesz, ami a hangra negatív hatással van (magasabb tónusú lesz), valamint nem tiszta PBT-ből készülnek hanem a POM felirat mellett PBT+ABS mix az alap, így idővel fényesedni fog (lekopni nem, mert nem festett, de a fényesedés tényleg csak idő kérdése).
75%-ra nem jó egyik sem a fentiekből.
-
formula01
senior tag
Köszi, megfontolom. Még nem vagyok benne 110%-ig biztos, hogy megtartom a Varmilo-t, nagyon szoknom kell még, hogy nincs normális háttérvilágítás. Vakon gépelek, de akkor is marha furcsa több év után, hogyha lenézek, akkor nem látom a billentyűket normálisan, viszont ezt leszámítva meg nagyon tetszene a silent red switchekkel. 1 normális átvilágítható keycap set meg megoldaná a problémát, aztán azzal használnám, amelyik épp bejön
Egyébként a Varmilo keycapjeire 1.3 mm vastagságot ír, a wooting-ra pl. 1.5 mm-t. Jól látom, vagy én nézek itt be vmit?
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
dqdb
nagyúr
válasz formula01 #82105 üzenetére
Egyébként a Varmilo keycapjeire 1.3 mm vastagságot ír, a wooting-ra pl. 1.5 mm-t. Jól látom, vagy én nézek itt be vmit?
Hmm, ez lehet, hogy valami jobb öntőforma akkor, tipikusan 1 mm vastagságúak szoktak lenni. Ezt a konkrét terméket nem ismerem.Wooting kupakkészletből egy ilyen van itthon, a 60HE-vel jött, ki sem bontottam, ez a messziről elkerülendő tejfölösdoboz kategória. Még egy Wooting kupakkészlettel találkoztam korábban, a Lekker Editionhöz eléggé korrekt, vastag dyesub PBT kupakokat adtak, de azt úgy nézem, nem árulják külön.
-
Throme
veterán
válasz elite.cs11 #82087 üzenetére
Értelek, de ha megnézed a felvetést, amire reagáltam, akkor az általad felsoroltakat ne vegyük figyelembe:
Idézet a "#820684nick8" hsz-ből
"Feature-öket kihagytam csak minőség alapon."Ha egy billentyűzetbe építesz szivacsot, az a minőségén szerintem nem javít, inkább a hangján.
V sorozat nem minden esetben kap PBT kupakot. Lehet PBT esetén nem cseréltem volna le az eredeti kupakokat.#82099elite.cs11
Kezdetben nekem is fura volt ez az átlátszó, vagy inkább áttetsző ház.
Egyik "jutuber" kimondottan a csavarok láthatóságát kifogásolta. Néha tényleg olyan, mint egy kávécsepp a burkolaton .
Azért más gyártók is hoznak ki átlátszó/áttetsző házakat. Újabb divat.
V1-nél nem volt más opció, ha ISO-t akartam. Szerencsére knob.bal jön, ez pozitívum.
A belső szivacs lehetett volna fekete, így - persze aluról nézve - eléggé szembetűnő.
Nekem nincs gondom ezzel a megoldással, így is tetszik ez a billentyűzet.#82092Molydeus
Kicsit megfordult a világ. Ha kinyilatkoztat valaki valamit az úgy van, ha reagálnak rá, megkérdőjelezik, hogy mi alapján, akkor az már trollkodás. Hát ez van.#82088mrviceguy
Látom sokat olvasod a fórumot, azt is kellő szövegértéssel
A trollkodásra meg keress rá a "gúgliban", kedves "tag" -
elite.cs11
senior tag
válasz Throme #82108 üzenetére
Ha a "minőség" ami egy szinte definiálhatatlan tényező számít csak, akkor esélytelen bármiről is beszélni
Igen tudom, még a mode envoy-ból is van ilyen házzal (ami aztán tényleg egy nagyon jó minőségű billentyűzet), de nekem az se tetszik, filléresnek érződik[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz elite.cs11 #82109 üzenetére
Khmm, és drágább, mint az alu.
Érzed már ahogy a szonobizmus árad.
Pont valamelyik nap tesztelet Hippyo, hát nem esett hanyatt tőle, ahogy néztem.
Ráadásul pont a szívárványos súly volt rajta, hát az egész valami iszonyat bovlin nézett ki, PC ide vagy oda.
Ha tehettem volna a kbd67-et sem átlátszó feketében veszem, de már csak lila volt, ami tudom menő, de nem, köszi.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz elite.cs11 #82111 üzenetére
Nemhiszem, hogy a mik lett volna rossz, mert ő is kb. letudta 2 perc alatt, hogy ja, mode envoy, semmi úhhh, meg ahhh, meg fantastic. Mondjuk az egész vid inkább ilyen legyünk túl rajta feelinget árasztott.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
nyunyu
félisten
válasz formula01 #82103 üzenetére
Van olyan Double-Shot PBT ISO keycap, ami használható cherry switchekkel és normálisan használható háttérvilágítással?
Ducky OEM profilú PBTje ilyen.
Jéééé, 2-3 év után megint lehet kapni???
(Ez van a fekete német One2/3 szériákon.)Razer világítós kupakja viszont olvashatatlan.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
formula01
senior tag
válasz elite.cs11 #82106 üzenetére
Közel van a monitorhoz, vakon is tudok gépelni, nem ez a problémám.
Az a problémám, hogy egyrészt megszoktam a normális háttérvilágítást, és nehéz megszokni, hogy nincs, pontosabban van, de ami van azt inkább nem kapcsolom fel, mert kb. hangulatvilágításnak jó éjszakára, de használat közben többet árt mint használ.
A hiba tudom, hogy az igényeimben van, egyszerre szeretnék sokmindent, és olyant is, amire tényleges szükségem nincs, viszont ha már fent van a led a VEA88-on, akkor kihasználnám és vennék egy átvilágítható keycap setet is, aztán épp használnám amivel jól esik. Legrosszabb esetben felkerülne a CK550-re az ABS kupakok helyett.
nyunyu
Köszi! A Razer tényleg borzasztó. Nem tudom a Wootingból a fehér keycap milyen lehet. Bár fehér háttérvilágításhoz gondolom jobb lehet a fekete keycap.Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
nyunyu
félisten
válasz formula01 #82115 üzenetére
Elméletileg a világítós Ducky kupakot régen lehetett kapni brit és nordic ISO kivitelben is, de azok is elfogytak, akár a németek, és kérdés, hogy lesz-e megint belőlük.
Ebből az újfajta csomagolású Duckyból egyelőre még csak ISO DE, meg ANSI US kiviteleket láttam a neten.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
mrviceguy
tag
-
dqdb
nagyúr
Khmm, és drágább, mint az alu.
tl;dr: mert az.Polikarbonát ház esetében külön kell kezelni a fröccsöntöttet (mint a KBD67 Lite) és a CNC-zettet (mint a videóban szereplő Mode Envoy).
A fröccsöntött házat egyszerű leírni: öntőforma, relatíve vékony falvastagság merevítésekkel, nagyon olcsón gyártható, cserébe az öntőforma rettenetesen drága, így sok ezres darabszámnál fizetődik ki. Olyan 2 évvel ezelőtt (fejből írom, így lehet, hogy tévedek időben) jöttek ki sorra a gyártók az alumínium házaik lite változatával olcsóbban, amelyeket tényleg nagy mennyiségben tudták sokkal kisebb átfutási idővel gyártani, ekkor keletkezett a KBD67 Lite, az NK65 Entry Edition, az IKKI68 Aurora és társai. Ezek az elérhetőség mellett addig nem látott árszinten kínálták a belépő szintet egészen addig, amíg a Keychron Q, QK, Zoom és társai meg nem jelentek kicsit drágábban, és onnantól kezdve ez a piac földbe állt. Megfelelően tálalva szerintem még most is helye van a piacon a hülyén hangzó prebuilt custom szegmensben, és előbb-utóbb a mainstream gyártók alulról érkezve belakják ezt a most még eléggé üres piaci rést. Fröccsöntött háznál én is a nem átlátszót preferálom a látható merevítések miatt, de nem reprezentatív minta alapján úgy tűnik, hogy a kisebbségbe tartozunk ezzel, sokaknál a gyerekkori nosztalgiahatás visz mindent.
A CNC-zett PC házat drága gyártani és smiley-k nélkül is drágább, mint alumíniumból. Az anyag hő hatására hajlamos vetemedni (minél vékonyabb falak fordulnak elő, annál inkább), amiből a megmunkálás során bőven akad, ezért nagyon nagy a gyártás selejtaránya, azaz hiába olcsóbb maga az alapanyag, a végén mégis drágábbra jön ki. Ezek a házak mélyebb hangtónussal bírnak, extrém könnyűek, de sérülékenyebbek és kényesebbek. A PC relatív könnyen karcolódik, ezért tipikusan homokfúvott külsővel találkozik az ember, amin nem látszanak a mikrokarcolások, a kicsit nagyobbakat pedig egy gyors csiszolással lehet eltüntetni. A PC törékeny is, szóval magasról ne ejtsd le az ilyen házakat, mert az alumíniummal ellentétben el fog repedni, ahol a padló vagy a lábad reped el Az összeszerelésnél is óvatosnak kell lenni, nem szabad túlhúzni, mert ekkor megrepedheted. Ha pedig csavarhelyeknél nincsen a menetnek fémbetét (általában van), akkor még óvatosabbnak kell lenni csavarozás közben, mert szétfaraghatod az anyagot.
Szóval a CNC-zett PC egy drága és kényes jószág, a hangja miatt mégis megvan a saját rajongótábora. Rövid ideig nekem is volt, mert kíváncsi voltam rá, de nem fogott meg egyáltalán. Hiába nézett ki jól (itt nincsen merevítés, ezek az áttetsző házak nekem is tetszenek), azonban a hátrányai (kényesség) nem ellensúlyozták az előnyeit (hang), így gyorsan ment is a háztól.
-
Ispy
veterán
Ez mind oké, de attól még viccesen néz ki, hiába az árcédula, tényleg, mint valami lengyel piacos bill, de megértem, ha valakinek ez tetszik, csak sokan nem is gondolnák, hogy nemhogy olcsóbb, hanem jóval drágább.
-
dqdb
nagyúr
tényleg, mint valami lengyel piacos bill
Ez teljes mértékben ízlés kérdése. Az a szivárványszínű PVD nekem sem tetszik (és úgy egyáltalán semelyik billentyűzeteknél előforduló PVD sem), de egy frosted PC ház határozottan jól néz ki szerintem, és egyáltalán nincsen olcsó hatása még élőben sem. De ez mind szubjektív persze.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Hancsi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném félretenni a rettenetes esztétikai látványt nyújtó cégtől kapott, random recsegősműanyagból fröccsöntött DELL billentyűzetemet, és megajándékozni magam valami kellemesebbel. Eléggé cleandesk hívő vagyok, így teljesen irracionális módon fontos a jó minőség/funkcionalitás mellett az esztétika is. Mivel elég sok szöveget írok, szeretnék az eredeti magyar kiosztásnál maradni. Tudom, hogy ez ismét az én szegénységi bizonyítványom, de mivel nem csak én használom a gépet, jobb a "kényelem", hogy ne kelljen meccs közben felugrálnom és ideszaladni asszonyhoz és megválaszolni a "HOGY ÍROK EZEN A SZARON Ű-T" jellegű passzívagresszív rantekre. Megpróbáltam beolvasni több oldalnyit az elmúlt napok hozzászólásaiból, de sajnos egy dologra volt csak jó, hogy méghülyébbnek és döntésképtelenebbnek érzem magam mint előtte.
Ami eddig úgymond a hozzánemértő kritériumjaimnak megfelel, az az ASUS ROG Falchionja, viszont itt a sok dícséret alapján elkezdte mozgatni a fantáziámt ez a Keychron vonal is, csak ott nem világos a kiosztáskérdés egyelőre.
Szóval ha valakinek van valami világmegváltó tippje, és hajlandó -gyanítom- sokadjára is megválaszolni egy hasonló kérdést, akkor köszönöm előre is.
1.Mekkora összeget szánsz rá? ~80k
2.Használt szóba jöhet? - No
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - Céges ócskaságokat
4.Mire használnád a billentyűzetet? - Teljesen átlagos user dolgok, semmi nincs felülreprezentálva
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Jó lenne valami mechanikus - gamer vonal
6.Van konkrét modell ami tetszik? Végtelen, pont ez a probléma
7.Milyen kiosztást szeretnél? Szeretném ha obozból kivéve magyar ISO lenne
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Tetszenek az ilyen 60-70%-os modellek
9.Extra igények: Mindenképp wireless legyen és nem bánom, ha tud világítani, csak, hogy jó érzés legyen ránézni az asztalomon -
elite.cs11
senior tag
válasz Hancsi #82127 üzenetére
Sajnos itt szerintem problémák lesznek.
Wireless kell gamingre (a gamer vonalból gondolom). A legtöbb jobb minőségű billntyűzet csak sima bluetooth wirelesst tud, 2.4 ghzes vevő nélkül, és így a latency elég magas lehet, ami gamingre nem a legideálisabb.Magyar out of the box: ilyenek a varmilo billentyűzetek, de ezek nem wirelessek
Félig magyar out of the box és vezeték nélküli: ilyen néhány keychron billentyűzet, de mint mondtam gamingre nem az igazi. és azért félig magyar, mert külön kéne vegyél rá magyar kupakokat (tudtommal, lehet az afterhours.hu-nál van alapból magyarkupakos)és szerintem itt ki is fogytunk az ajánlható billentyűzetekből, de hátha másnak még eszébe jut valami.
-
dabadab
titán
válasz elite.cs11 #82128 üzenetére
Varmiloból van drótnélküli (trimode: kábel, BT, USB vevő), de az egyrészt TKL (80%), másrészt nem világít (persze PBT keycapeknél a világítás tényleg kontraproduktív és inkább hülyén néz ki, mint nem, ahogy arról több kép is volt itt a topikban).
DRM is theft
-
elite.cs11
senior tag
Na megjött az [ePBT x Gok Kuro Shiro] és jelentem eléggé fekete/fehér, nem csalódtam
Az icon kit-et rendeltem mellé, de ami furcsa volt a csomagban, hogy adtak mellé egy kis zacskónyi extra shiftet és entert. Na miután kinyitottam a dobozt jöttem rá, hogy miért. Nem tudom mit csináltak de minden shift és enter olyan, mint a banán Ezért mellékelték egyenes kupakokat is, hátha valaki nem szereti a banánt.
Érdekes módon a space szinte teljesen egyenes.
Viszont csak az új billentyűzetemre fogom feltenni, képet addig nem is lövök, de egyelőre nagyon tetszik.
szerk.: ahogy ráesik a fény van egy enyhe csillogása, nagyon jól néz ki, és tökéletesen fog illeni a qk75 feketéhez, aminek szintén van hasonló csillogó tulajdonsága uh a fehér házzal is remekül nézett volna ki..#82129 dabadab: Minden nap tanul valamit az ember. A led-et én se vettem figyelembe, mert minden jónak az elrontója és nincs annyira nagy szükség rá az eredeti szöveg alapján
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz elite.cs11 #82130 üzenetére
Na megjött az [ePBT x Gok Kuro Shiro] és jelentem eléggé fekete/fehér, nem csalódtam
Akkor jó, az elmúlt napokban háromból két dyesubos cap feketéjével volt elégedett az érintett topiklakó
DRM is theft
-
dqdb
nagyúr
válasz elite.cs11 #82132 üzenetére
Így.
Ezért mellékelték egyenes kupakokat is, hátha valaki nem szereti a banánt.
Nem is rémlett már ez a fix kit. Az EPBT volt anno a banán space "feltalálója" pár évvel ezelőtt, aztán mások is megirigyelték tőlük, és elkezdték használni Ezen a téren rengeteget javult a minőségük, és manapság már nem probléma, ezért most meglepett, hogy javítaniuk kellett valamit.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
elite.cs11
senior tag
Ja hogy általánosságban értette, csak a topiklakók-ról lemaradt a k? így már tiszta
Az EPBT volt anno a banán space "feltalálója"
Most feltalálták a banán shiftet és entert is. Nincs aki megállítsa őket
Amúgy ez akkor nem is javult, mert reddit postokat nézegetve amikor megjelent ez a keycap set akkor is banán shiftekre panaszkodtak az emberek. -
dqdb
nagyúr
válasz elite.cs11 #82134 üzenetére
Nincs aki megállítsa őket
A Keyreative azóta jobbról előzött az olvadó stemmel A mai napig nem értem, hogyan ment ez át a QC-n.Amúgy ez akkor nem is javult, mert reddit postokat nézegetve amikor megjelent ez a keycap set akkor is banán shiftekre panaszkodtak az emberek.
Ez egy eléggé régi készlet, a javulást úgy értettem, hogy azóta (ezek akkor legyártott készletek, amik azóta a raktárban csücsülnek). Ötletem sincsen, hogy sikerült elrontaniuk a módosítókat, azokkal kapcsolatban náluk nem rémlik semmi más nyűg, ha normál dyesub kupakokról van szó.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ispy
veterán
válasz elite.cs11 #82134 üzenetére
Azt hitted te leszel itt a Jani, mi?
Neked is jár valami kis ajándék.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Ereshkigal #79359 üzenetére
[link]
meg is jelentSzép lassan csúsznak felfelé az árak a Keychronnál, ez már barebone-ként is majdnem 200 dollár felett van.
-
elite.cs11
senior tag
akkor csak nem vagyok tisztában a folyamatokkal még..
tehát legyártják és bedobozolnak x ezer darabot. aztán ebből a készletből a viszonteladók rendelhetnek ha úgy gondolják?
mert a mykeyboardnál ugye kapható/előrendelhető volt amikor megjelent. aztán sokáig nem volt, aztán megint volt, majd megint nem. Simán időszakosan rendelnek a meglévő készletből akkor? -
dqdb
nagyúr
válasz elite.cs11 #82138 üzenetére
Group buy elindul, a vásárlók megvesznek X darabot adott vendornál. A vendor ehhez még saját zsebből hozzádob Y darabot, ahol Y egy része a problémás esetekre van fenntartva, a maradékot pedig eladja (vannak készletek, ahol az Y az X többszöröse, van, ahol egyforma, van ahol sokkal kevesebb, az Y értéke vendortól függ, ez saját döntésük). A gyártónak elmegy a megrendelés minden vendortól ezen (X+Y) darabok összegére. A gyártó nem gyárt saját szakállára, pontosan annyit készít, amennyit megrendeltek tőle, ő csak azt mondja meg, hogy legalább mennyit kell rendelni.
Group buy vége, némelyik vendor lehetővé tesz az előrendelést, ez az Y darab terhére megy, így a group buy-t lekéső vásárlók némileg magasabb áron utólag is beléphetnek a group buy-ba, minden vevő már a vendor saját zsebből beletett pénzét adja vissza.
Gyártó szállít, vendor a készletek egy kis részét maga is ellenőrzi (nincsen minden készletre QC, mint billentyűzetnél, de 5-10%-ra igen, így a súlyos hibák egy része itt kiderül). Vendor szállít a group buy és előrendelés vevőinek. A vendor vagy vár 1-2 hetet, vagy pár napon belül extraként még magasabb áron elérhetővé teszi az Y maradékának nagyját, valamennyit fenntart arra az esetre, ha elveszne a szállítás közben vagy probléma lenne a kiküldött készlettel, azaz tartalékol arra az esetre, hogy az előre fizetők biztosan megkapják és jót kapjanak. Pár héttel később ezt a fenntartott mennyiséget is elérhetővé teszi a vendor, tipikusan már előzetes bejelentés nélkül.
megjelent. aztán sokáig nem volt, aztán megint volt, majd megint nem
Nem tudom, hogy a fix kit ebbe hogyan kevert bele, az biztos, hogy ez egy brexit előtt futó group buy volt annak minden utóhatásával. Az MKEU a brexitet szánalmasan rosszul kezelte egy rakás függőben lévő UK megrendeléssel, a mai napig nincsen UK adószámuk, emiatt egy ideig magyarázkodott a brit vevőinek, hogy nem az ő hibájuk, aztán amikor már látszott, hogy de, azóta csendben lapítanak. Az EU-ban az IOSS rendszer opcionális alacsony érték esetében, de a UK esetében kötelező: ha nettó 135 GBP alatti rendelésed van, akkor kell az IOSS, amihez kötelező a UK adószám, különben nem tudsz oda szállítani.Így egy rakás UK vevő készlete beragadt az MKEU-nál, mert egy tipikus kupakkészlet ennél olcsóbbra jött ki, és az az eset állt elő, hogy a brexit előtt futott group buy-ok extráit a szállítás után körülbelül egy évvel később kezdték el árulni, miközben a brexit után futott group buy-okét szállítás után közvetlenül. A brexit előttieknél a még nem teljesített UK rendelések miatt az Y mennyiség nagyobb részét kellett elkülöníteniük, így abból fokozatosan szabadulnak fel részek, de legalább két lépcsőben.
A másik ok a fix kit lehet, ennek a történetét nem ismerem, simán lehet, hogy a probléma észlelésekor leállították a szállítást és értékesítést a fix kit megérkezéséig.
-
elite.cs11
senior tag
Köszi a részletes választ!
#82141 micafighter: ki hitte volna, hogy a brexitnek negatív következményei lesznek :d avagy további kifogás/indok/magyarázat lehetősége az asszonynak, hogy miért vettél megint ennyi mindent a billentyűzethez
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz Hancsi #82127 üzenetére
ne kelljen meccs közben felugrálnom és ideszaladni asszonyhoz
Ebben az esetben szerintem engedd el a 75% alatti kompaktokat, különben vagy a 0 fog hiányozni az asszonynak, vagy az Esc. Persze ha olyan bill.-t választasz, aminél szabadon módosíthatod a layereket (az említett Keychronból a K Pro, V, Q és Q Pro-k), akkor át tudod állítani 0-ra a szinte minden 60-65%-oson gyárilag Esc-re állított bal felső billentyűt, de jobb a békesség.Ha mégis elég a bluetooth, akkor 75%-osból az Afterhours-nál van normál magasságú K2 és low profile K3 magyar feliratos, átvilágítós kupakokkal. Ezek a kupakok idővel fényesedni, majd kopni fognak, mint minden átvilágítós festett ABS kupak.
M.
-
Throme
veterán
válasz Molydeus #82143 üzenetére
Képzeld el, hogy átprogramozza az egyes billentyűk funkciót, de a kupak marad az ami.....
Ezzel szerintem nagyobb háború lesz, mint ha nem is nyúlna hozzá...Tudom pénztárcában nem illik turkálni, de náluk 2 billentyűzet lenne a megoldás és mindenki a sajátját tudná személyre szabni, így könnyebben lehet kiegészítőket, alkatrészeket is vásárolni
-
Throme
veterán
Megérkezett a Keychron silent K pro kapcsoló, piros kivitelben. (bár nekem inkább narancssárgának tűnik, de ezen nem veszünk össze a gyártóval)
Kíváncsi leszek.
Gyári Keychron barnát váltja, amivel egész jól összebarátkoztam. PBT kupakokkal a hangja nekem bejön. Azonban a halkítás a cél.Tudom véres kard itt, de o-gyűrűt is bevetek a "hatás" kimaxolása érdekében, de csak a betű, szám és néhány más, sűrűbben használt billentyűkhöz.
Ezzel fog pont kerülni a billentyűzet (V1) macerálására.
Kupak, knob, kábel csere már megtörtént.Sajnos az AH oldalán még mindig hiány mutatkozik ebből a termékből, pedig tőlük rendeltem volna...
Alábbi videó sokat segített a döntés meghozatalában, de ugye a videók és a valóság között is lehet különbség.
Mások az akusztikai jellemzők. Nem mindegy, hogy "egérpadon" van a billentyűzet, vagy direktben az asztalon. Sőt, van némi különbség, ha meg van döntve (lábak kihajtva, vagy nem).[link]
Köszönet a készítőjének! -
micafighter
nagyúr
Egy másik érdekes téma a rugók kapcsán a kapcsoló útja (travel distance). A külön kapható rugók erejét bottom-out-nál mérik, de vajon a 60g-s rugóhoz milyen távolságot néznek a 60g-s erőre? Mert ugye egy sima rugó az lineárisan egyre erősebb lesz, ahogy nyomjuk össze. Én 4mm-re tippelnék, mivel a legtöbb kapcsolónál úgy vettem észre, hogy ennyi a megtett út. Úgy mértem a Cherry ehhez 14mm-es rugót használ egyébként (legalábbis a Hyperglide Blackben). Viszont egyre több kapcsoló van, aminél a standard 4mm-nél rövidebb a megtett út. A leggyakoribb, amivel találkoztam a 4mm után az 3,5mm, de van pl 3.1mm-es kapcsoló is (KNC Green Jacket 1.0).
Ha a rugó erejét 4mm-nél mérték mondjuk 60g-re (és ezért 60g-s rugó ként árulják), akkor egy 3,5mm-es úton járó kapcsolónál az a rugó nem fog elmenni 60g-ig a rövideb út miatt, csak rugó hossztól függően 50-55g körülig. Érdemes ezzel is számolni rugó vásárlásakor.
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
válasz micafighter #82147 üzenetére
Nekem az első gondolatom az volt, hogy ha a kapcsolót teljesen kiiktatják a rugó specifikálásánál akkor a 60 g-os rugó akkor éri el a 60g-ot amikor teljesen össze van nyomva (amennyire fizikailag lehet roncsolás nélkül)
És így nem is probléma az se amit említesz, hogy a különböző kapcsolóknak más útjai lehetnek.
-
Ereshkigal
őstag
Mi az oka, hogy nem nagyon gyártanak színes ABS házakat? Pl. simán vennék még 1-2 olcsóbb Keychront, ha lenne műanyag más színben is. Az alu engem annyira nem nyűgözött le.
-
Ispy
veterán
válasz Ereshkigal #82149 üzenetére
A keychron nem árul...egyébként más gyártóknál bevett szokás legalább 10 féle szín készítése. Alu esetében is. Gondolom így olcsóbb a tömeggyártás.
Én például azért mondtam le a keychronról, mert azok a színek, amik vannak egyik sem jött be. Meg a forma sem tetszett....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Yettel topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mesterséges intelligencia topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok