Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #82198 üzenetére
Baloldalon használom én is, de nekem sem hiányzik a tükrözés.
Numpadokból nagyobb a választék, mint nagyobb makropadokból. Utóbbiból, amik szebejöttek, azoknak a nagyrésze nem ütötte meg mondjuk a Q0Plus szintjét, de custom vonalon biztosan van jó minőség azokból is.M.
-
pengwin
addikt
válasz lezso6 #82200 üzenetére
A fejhallgatód szinte 100%, hogy aptX-es, ami nincs a 4.x-es mini vevők 99%-ában. Az aptX külön tanúsítvány, beépített WiFi-k meg szokták kapni mert ott a WiFi chip hozza magával, de a mini vevőknek plusz költség lenne.
Ha meg nincs aptX, akkor sokkal több BT sávszélesség kell a fejhallgató BT kapcsolatának, gyakorlatilag teljesen le tud terhelni egy ilyen mini vevőt.
Üdv, pengwin
-
Apollyon
Korrektor
Kicsit több, mint egy hét alatt meg is érkezett a Q1 és a retro keycap hozzá.
Nagyon komoly, masszív darab, van benne anyag.
A kupakokat kis próbálgatás után át is raktam. [kép]
Ez a retro keycap készlet sokkal jobb, érdes, tapadós felülete van, nem olyan magas és csúszós, mint a keychron sajátja.
Szerintem hosszú távon tetszeni fog ez a barna kapcs, sokkal jobb gépelni mint bármikor eddig.
Annyira nem hangos, egyedül a space amire azt mondanám, hogy kissé zavaró a hangja, afféle "thock" hangot hallat, ezzel szerintem fogok kezdeni majd valamit. Illetve egy szívfájdalmam van, a lépcsős Caps Lockot nem lehet feltenni sajnos, gondolom az ISO-hoz van. Egyébként eddig minden oké.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Katana28
csendes tag
válasz Katana28 #81762 üzenetére
Átgondoltam a témát, és úgy döntöttem, hogy megveszem a Varmilo VBM109-et, és veszek mellé valamilyen világosabb színű sipkát az oldalukról. Mondjuk a "Tetris" vagy "Runes" pakkot. Gondolom azzal nem lennének különösebb gondok minőségben, és kompatibilitás szempontjából se. Már csak egy kérdés van hátra, ami nem egyértelmű.
A pcx és az afterhours oldal is vezeték nélküliként hivatkozik a típusra, de máshol nem találtam erre megerősítést, még a Varmilo oldalán is "connectivity: wired (igaz, ott VBM108 néven fut).
Mi az igazság? -
dqdb
nagyúr
válasz Apollyon #82205 üzenetére
a lépcsős Caps Lockot nem lehet feltenni sajnos
Háromféle Caps Lock billentyű szokott lenni:
1. a teli, ahol középen van a stem, ez került fel a billentyűzetedre
2. a lépcsős, ahol kissé balra, a teljes magasságú rész közepén van a stem (felső kupak itt), ilyen van a készletedben, ehhez a nyákon is arrébb kerül a kapcsoló, ami az esetedben nincsen így (itt jobb oldalon láthatod a két egymás felé fordított hotswap socketet a kétféle Caps Lock pozícióhoz)
3. a lépcsős, amin stem középen van, ez nagyon kevés készlet sajátja, mert a normál nagyságú lépcsővel nem barátoktAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Throme
veterán
válasz Apollyon #82205 üzenetére
Nem rossz. Kinézetre (színeket leszámítva tiszta) V1.
Nincs pengés?
Csak feltételezem, hogy hasonló (ugyanaz?) barna kapcsoló van a V1-ben.
Nekem is bejött, de lecseréltem.A win kupak nagyon klassz. Most már jellemzően csak rá van írva, hogy WIN 'oszt' helló.
Ízlés szubjektív. Az biztos, hogy kb ezzel a színvilággal kezdtem én is ezer éve.
Most nem tudom. Nem rossz. -
nyunyu
félisten
válasz elite.cs11 #82209 üzenetére
Nem nyomod meg véletlenül.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Throme
veterán
-
dqdb
nagyúr
Jobban néz ki, könnyű kitapintani (nekem a Caps Lock az Fn), és a kisujjam pont elfér normál kéztartásomban a mélyedésben.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
elite.cs11
senior tag
Köszi a válaszokat, kb ezekre gondoltam én is. Határozottan jól néz ki szerintem is
Na majd a qk75-ön megnézzük, hogy milyen a stepped caps lock[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
[The Richard Macropad]
Nem tudom ki keresett viszonylag kicsi macropad-et a napokban, de ez a group buy most indul -
-
Ispy
veterán
válasz elite.cs11 #82214 üzenetére
Ez a kép nem ragadja meg eléggé a lényeget, na de ez:
Ezek vajon direkt trollkodnak vagy nincs szemük?
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
mrviceguy
tag
válasz Katana28 #82206 üzenetére
A Varmilo oldalának designjánál és kereshetőségénél már csak az információtartalma gyalázatosabb, no meg a termékkódok agytumor működése, hogy a wireless meg a trimode ugyanazon a termékkódon fut... Te a wired mode és nem a triple mode billencseket nézed nézed a kinti site-on, itthon nem lehet ebből a szériából csak a triple mode-ot kapni. (ami wired+bluetooth+custom dongle-ös 2.4 ghz)
Bezzeg arra van eszük, hogy azt, ami kiosztásonként más, beletegyék a típusszámba...
VBM108 - 108 gombos ANSI változat
VBM109 - 109 gombos ISO változat -
mrviceguy
tag
válasz elite.cs11 #82214 üzenetére
Művészi, hogy még a felületet is ilyen szép, szőrös/érdesre sikerült nyomtatni...
-
válasz pengwin #82204 üzenetére
Hát windowsban nem is találtam meg, hogy milyen formátumban küldi, így valószínűleg SBC. De egy kalap kaki ez a BT dongle. Néha magában is szaggat. De a falon meg átmegy a delej...
szerk: nem SBC, hanem AAC 256 kbps. Az meg jobb, mint az AptX, kisebb is. Szóval nem ez a gond, hanem egyszerűen csak szar ez a dongle.
szerk2: megmókoltam a cuccot, LDAC-kal is röcög, csak másképp. AAC és SBC szintén. Egyébként az LDAC variálható bitrátájú 330-990 kbps között. Ha a Keychron K2 Pro-t csatlakoztatom, akkor rögtön lemegy 990-ről 330-ra aztán, aztán röcög. Szóval ezek a billentyűzetek rendesen "dosolják" a BT-t. Tippre 5.0-s adapter / dongle kéne hozzá minimum, ha fejhallgatót is használsz BT billentyű mellett. A Keychron K széria elvileg Bluetooth 5.1-et támogat.
(ON-ba tettem, mert azért szerintem hasznos és fontos infó.)
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
dqdb
nagyúr
válasz mrviceguy #82218 üzenetére
Néhány cégnek egyszerűen tehetsége van a zavaros termékelnevezésekhez.
A Zoom65-ből eddig négy kör futott pár hónap eltéréssel két kör között:
1. Zoom65 Olivia Edition, ami komplett billentyűzet volt
2. Zoom65 EE, ami ugyanaz volt, mint az előző, csak barebone és több színben
3. Zoom65 EE R2, ami ugyanaz volt, mint az előző, csak több színben
4. Zoom65 V2, ami eltér az előzőtől és részben kompatibilis kiegészítők terén. A group buy ügyesen akkor futott, amikor az előző kör beesett a vendorokhoz, így lehetett elmagyarázni, hogy a group buy V2 és a raktárkészletről kapható R2 az nem ugyanazÉs ehhez a káoszhoz kevesebb, mint 1 év elég volt nekik. Előre azon röhögünk, hogy a következő kör az vajon V2 R2 néven fog-e jönni.
-
nyunyu
félisten
-
Apollyon
Korrektor
Igen, láttam a stemeket, hogy arrébb van téve ugyanúgy, ahogy a képen is. Kár érte valóban, jobban is néz ki, plusz kisebb eséllyel gépelek félre, bár ahhoz a kisujjamnak "ki kell néznie", hogy megnyomjam a caps-t, szóval végülis túlélem.)))
(#82208) Throme: pengést egyelőre nem tapasztaltam, egyedül a space ami igazán hangos ha gyorsabban gépelek. A komplett billzet nem is annyira hangos mint amire számítottam, ha finoman ütöm le őket, halkabb, mint egy standard membrános.
A win kupak (nekem super) klassz igen, jobb mint a modern változat, bár én nagyrészt linuxról tolom az ipart.) Szóval később lehet le lesz cserélve valami intuitívabbra, mint pl. ez a vim vagy tux keycap, esetleg csináltatok valami másik sajátot. De annak is olyannak kell lennie, mert sokat használom ezeket a gombokat és hamar lekopna.)))[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
őstag
válasz Molydeus #82202 üzenetére
MBP 14-el időnként nekem is recseg ha Airpods Pro 2vel hallgatok zenét és a K3 v2-t használom. Magic KB, Magic trackpad, Logitech BT egér használta mellett ilyet nem tapasztaltam még régebbi MacBookon meg más Airpodsal sem. De olvastam Keychron subredditen, hogy nem egyedi a probléma
-
elite.cs11
senior tag
válasz mrviceguy #82218 üzenetére
En mondom, hogy itt van valami osszefugges, mert konkretan MINDEGYIK billentyuzetekkel foglalkozo oldal menurendszere/keresoje/felepitese gyalazatos...
Candykeys? Remes mindenhogy
Mykeyboard? Kereso ok, menu remes
Keygem? Menurendszer remes
Keychron? Kereso remes
Nem letezik, h veletlenul csinaljak :d -
elite.cs11
senior tag
válasz elite.cs11 #82226 üzenetére
nem összefüggést akartam írni, hanem összeesküvést, viccesen...csak még korán volt
-
pacni120
tag
Sziasztok!
Van egy hyperx alloy origins - red switch billentyűzetem, amit szeretnék rendbe rakatni (a numpadon egy sor nem működik - sajna vizet kapott, illetve az F5 túl érzékeny - meggyepáltam , az RGB tökéletesen működik rajta). Tudnátok ajánlani Budapesten valakit, aki bevállalna ilyesmit? Vagy nem is lehet/nem éri meg javítani ilyen jellegű hibákat?
Előre is köszönöm! -
mrviceguy
tag
válasz elite.cs11 #82226 üzenetére
Egyszerűbb a megfejtés, mint gondolod - kis enterprise-okról van szó alapvetően, pár fő viszi az egész bizniszt, és meglévő webshop motort használnak (jó esetben webshop motort, rosszabb esetben valami hákolt wordpressbe oltott kosárkezelő rettenetet}, amiknek bőven van hiányossága még úgy is, ha valaki értene hozzá házon belül. Ennek az az oka, hogy a webshop motor vagy egyszerűen használható (lásd a Keychron által használt Shopify engine), cserébe minden kicsit advanced feature fizetős appként kapható hozzá (de persze a sok app egymással nem kompatibilis), vagy Magento féle evolúciós szörnyeteg, ami ugyan mindent tud szinte out of the box, de a konfigurálásától sírva hánysz a saját zsebedbe. Either way, jó webshoppot, ami kereshető, szűrhető, és in general UEX szinten elfogadható szinten van, nagyon sok meló és tervezés összerakni, és nem lényeges komponense egy gyártó sikerének, hiszen a google/árukereső sitemap alapján beindexeli a terméket, a vevők 90%a meg amúgy is onnan jön konkrét termékre keresve.
-
dqdb
nagyúr
válasz mrviceguy #82229 üzenetére
MKEU: saját fejlesztésű rendszer, amiből már 3-4 éve "azonnal jön" a következő verzió hiányzó feature-ökkel, egészen jól bírja a terhelést, bár volt, hogy recsegett kissé közben
CK: saját rendszer, dőlt már be terheléstől
szinte mindenki más: Shopify kisebb-nagyobb mértékben testre szabva és felpimpelve egy rakás extensionnel, mert az alap rendszer maga eléggé fapados és egy sok SKU-s billentyűzetet nem tud kezelniA legtöbb ember nem is sejti, hogy mekkora meló tud lenni mondjuk egy QK65 szintű group buy felvitele.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
mrviceguy
tag
válasz elite.cs11 #82234 üzenetére
Amúgy szerintem ismeretterjesztés szintjén ez egyáltalán nem lenne egy rossz ötlet, csak gondolj bele, mi melót és pénzt ölsz bele a tudatlanságodba/türelmetlenségedbe bármelyik hobbi elején.
-
elite.cs11
senior tag
-
dqdb
nagyúr
válasz elite.cs11 #82238 üzenetére
Sok ismert billentyűzetből elérhetőek ilyen-olyan licenc mellett a rendereléshez alkalmas 3D modellek, amelyekből legyártatni nem lehet* a billentyűzetet, mert a belső struktúra minimálisra van egyszerűsítve, de ehhez a játékhoz (és kupakkészletek rendereléséhez) tökéletesek.
Ha komolyan gondolják a játékot, akkor szerintem megkeresik a tervezőket, és TGR, Singa, Keycult, Geon, Rama, stb. modellekkel lesz majd tele, ahogyan egy kupakkészlet group buy esetében látható.
* próbálkozók azért akadnak, tudok olyan esetről, amikor az idióta a tervezőt zaklatta, hogy fizesse ki a kárát, mert a renderfájl alapján legyártatott billentyűzetet nem lehetett összeszerelni
-
run4fun
tag
Sziasztok,
Segítsetek kérlek, pár napja birizgálja a fantáziámat egy mechanikus billentyűzet vásárlása.
1.Mekkora összeget szánsz rá? ~80.000 Ft
2.Használt szóba jöhet? Újat szeretnék
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? RAPOO 8210M bill + egér szett. Mechanikus billentyűzetre szeretnék váltani, nagyjából 25 éve gépezek, de még sosem volt.
4.Mire használnád a billentyűzetet? 8 óra munka, netezés, néha játékok (nem kritéria igazán)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Keychron Q1 Pro modellje nagyon tetszik, a tekerő/knob megoldásért megőrülök azonban nem tudom, hogy van-e rám VÁM, stb ha a weboldalukról rendelek, valamint elég gyér a magyar keycap felhozatal a színek terén...csak a gyári keycapek mennének rá?
7.Milyen kiosztást szeretnél? Mindenképpen ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? TKL, 60-70%os billentyűzet
9.Extra igények - Legyen RGB világítás, vezetéknélküli és multi connection (bluetooth vagy akár 2.4), magyar keycap (nehéz megszokni a nem magyart? Igazából vakon gépelek, úgyhogy tudom mi merre van, esetleg különleges karakterek zavarhatnak be), switch valami clicky, profilmagasság mindegy.
Köszi szépen! -
[Prolixus]
addikt
válasz run4fun #82240 üzenetére
Keychron Q1 Pro csak bluetooth, azt vedd figyelembe, de persze több eszközzel tudod csatlakoztatni, szóval ha ezt érted multi connection alatt akkor ezt tudja.
Vám meg ÁFA nincsen rá pluszban akkor sem ha a Keychron oldaláról rendeled.
Háttérvilágítás meg a jó minőségű kupak negálja egymást sajnos. Magyar jó minőségű kupak csak a Keychron féle van gyakorlatilag, ami megéri valamennyire az árát. De ha vakon gépelsz akkor teljesen mindegy. Spéci karakterektől én is féltem, de ajánlották a zseniális ötletet hogy másodlagos/harmadlagos layerre programozzam be őket azok alapján ahogy látom őket a pl ISO UK kiosztású kupakokon, így aztán ha valamit nagyon nem tudok fejből hogy merre van, így könnyű megtalálni. Azóta nekem sem kell magyar keycap
De amúgy jó minőségű, in-stock elérhető, és ebbe a keretbe beleférő, wireless (is) cucc nem sok van még, esetleg a nemrég többször is felmerült Varmilo VCS88. Azon a kupakok is magyarok, cserébe csak műanyag a ház és nem hot-swap a billentyűzet.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Ispy
veterán
válasz [Prolixus] #82241 üzenetére
Szerintem az rgb és a wireless is kicsit fura igény.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Domonkos
Ármester
válasz [Prolixus] #82241 üzenetére
>cserébe csak műanyag a ház
Ez negativuma egy billentyuzetnek?
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Domonkos #82243 üzenetére
Nem feltétlenül, de én már 80k-ért nem vennék műanyagházas billentyűzetet. Tudjuk hogy műanyagnak is lehet jó hangja, meg fémnek is rossz, de nekem egy jól megmunkált fémház annyit dob a szubjektív minőségérzeten (még ha nem is fogdosod meg emelgeted minden nap), hogy jah...ennyi pénzért nekem már nem kellene műanyag, köszi.
Amúgy igen, mivel világítás meríti az akksit, szerintem akik főként vezeték nélküli üzemmdóban használják a billentyűzetet, előbb utóbb le fogják kapcsolni a világítást, mert hát minek szívja az akksit. Ha a wireless módra ritkán vált, akkor okés.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Molydeus
őstag
Ha muszáj lenne átszabni, mivel esnétek neki egy PC vagy POM Plate-nek?
Saját tervezése (még meg is kellene tanulnom) és a vágatás most nagyon nem fér bele időben. Olyat meg, ami lefedi az elképzelésem - ANSI, split 6.25 Space, split bal Shift, split Backspace - 65%-on nem találok.
Tudom, hogy nem a legjobb, de valami olyasmi kellene, mint mondjuk, amit a forrasztható DZ60 ementálihoz lehet választani, ami tele van nagy kivágásokkal, hogy lefedjen mindenféle kiosztást.M.
-
micafighter
nagyúr
válasz Molydeus #82245 üzenetére
PC meg POM késsel vágható, én késsel meg kis kézi elektromos csiszolóval faragtam, de azért nem lesz tökéletes a végeredmény. Én első körben inkább szétnéznék nem találsz -e olyan platet ami kéne, akár groupbuyokban is. PL keygemen:
Ez pl első ránézésre talán jó lehet? Ezt a platet lehet külön is meg tudod venni, de akár azt is lehet, hogy utána nézel a tervező közzé tette-e a platefileokat az adott projekthez. Szétnéznék hol volt felrakva az IC, van-e ott valami infó, valószínűleg van Discord szerverük, ahhoz csatlakozni, ott szétnézni illetve ott tudsz már kérdezni is van-e / lesz-e plate fájl. Ha POM-ból kell, akkor pl 42keebs tud neked vágatni EUban.
Amúgy ha nagyon lyukas a plate, annak is megvannak a hátrányai, nem fogja úgy a kapcsolókat és hangzásra is kihatása lesz.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
1.Mekkora összeget szánsz rá? ~20.000-30.000 nettó
2.Használt szóba jöhet? Új
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Asus Zenbook-om van, annak a billentyűzetét használom. Szeretnék mechanikust használni.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Munkára és írásra.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Keychron V4 a kompakt méret miatt, de nem ismerem behatóan a specifikációját.
7.Milyen kiosztást szeretnél? Magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? 60-65%
9.Extra igények - Bluetooth vezetéknélkülit szeretnék, rgb nem kell, viszont kicsi a kezem (fehérnép vagyok) ezért olyat szeretnék, amin nem nagyok a billentyű közök. És mivel szeretek a Zenbookon gépelni, ezért azt sem szeretném, hogy túl nagy úton járjanak a billentyűk. Csak a hangra vágyom, és egy szép kompakt kinézetre.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #82245 üzenetére
tele van nagy kivágásokkal, hogy lefedjen mindenféle kiosztást
Azok a létező legrosszabb plate-ek. Egy nyáknál is az a jó, ha minél kevésbé sajtszerű, ez a plate-re hatványozottan igaz, főleg az alsó sorra. Hangban a dedikált ANSI/ISO is sokat számít egy univerzálishoz képest.Milyen billentyűzetbe kellene amúgy? Sokhoz az alap plate fájl mellett elérhető többféle változat, amit lehet is küldeni a 42kees-nek szerkesztés nélkül, ha a tervező tényleg törődik a projektjével.
-
Domonkos
Ármester
>olyat szeretnék, amin nem nagyok a billentyű közök.
Minden* billentyuzeten ~19.05mm-rel lesznek a szomszedos billentyuk elcsusztatva. Bar a kapcsolok kisebbek es lehtne oket kozelebb is rakni egymashoz, a kupakokat ugy gyartjak, hogy ennyivel "loghatnak tul".
A V4 szerintem amugy fullos. Bar ezt a modellt konkretan nem probaltam, meg amugy 60%-os bill is regen volt a kezeim alatt.
*custom vonalon ugyan egyre elterjedtebb a choc-spacing, de az meg nem nagyon fog sehogy sem megallni 1kFt/billentyu alatt.
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
A V4 kizárólag vezetékes, de szabadon konfigurálható kiosztású, ami ilyen méretben szerintem nagyon fontos, Keychrontól a K sorozat támogatja a Bluetooth-t (ennek a páros tagjai hagyományos, páratlan tagjai alacsonyabb profilos billentyűzetek), de itt azzal a kiosztással kell beérned, amit a Keychron megálmodott (azaz például F-sor nélküli billentyűzeteknél a bal felső sarokban az Esc lesz, és a 0-t Fn+Esc párosával lehet elérni). Még a K Pro és Q Pro tud BT-t, de árban ezek már nem férnek bele.
Csak a hangra vágyom
Egy mechanikus billentyűzet hangja nagyon széles spektrumon mozoghat, tipikusan a kívánt hanghoz kell a billentyűzetet választani és nem fordítva (amit a keret befolyásolhat persze).Domonkos: 18,75 mm a minimum, amit láttam a szabványos 19,05 mm helyett, és ott már magasabb profillal akadhatnak problémák. Choc spacinget még csak columnar staggered billentyűzeten láttam, hagyományoson staggered kialakításún nem (nem is tudom, hogy létezik-e ilyenhez megfelelő kupak és stabilizátor).
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest