Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• elite.cs11

senior tag

válasz Ispy #82110 üzenetére

Néztem én is, rémesen nézett ki. Mondjuk nem tudom mi volt az oka, mikrofon vagy a build maga, de nekem se annyira jött át a hangja abban a vidiben.

[ Szerkesztve ]

• dqdb

nagyúr

válasz Ispy #82110 üzenetére

Khmm, és drágább, mint az alu. :DDD
    tl;dr: mert az.

Polikarbonát ház esetében külön kell kezelni a fröccsöntöttet (mint a KBD67 Lite) és a CNC-zettet (mint a videóban szereplő Mode Envoy).

A fröccsöntött házat egyszerű leírni: öntőforma, relatíve vékony falvastagság merevítésekkel, nagyon olcsón gyártható, cserébe az öntőforma rettenetesen drága, így sok ezres darabszámnál fizetődik ki. Olyan 2 évvel ezelőtt (fejből írom, így lehet, hogy tévedek időben) jöttek ki sorra a gyártók az alumínium házaik lite változatával olcsóbban, amelyeket tényleg nagy mennyiségben tudták sokkal kisebb átfutási idővel gyártani, ekkor keletkezett a KBD67 Lite, az NK65 Entry Edition, az IKKI68 Aurora és társai. Ezek az elérhetőség mellett addig nem látott árszinten kínálták a belépő szintet egészen addig, amíg a Keychron Q, QK, Zoom és társai meg nem jelentek kicsit drágábban, és onnantól kezdve ez a piac földbe állt. Megfelelően tálalva szerintem még most is helye van a piacon a hülyén hangzó prebuilt custom szegmensben, és előbb-utóbb a mainstream gyártók alulról érkezve belakják ezt a most még eléggé üres piaci rést. Fröccsöntött háznál én is a nem átlátszót preferálom a látható merevítések miatt, de nem reprezentatív minta alapján úgy tűnik, hogy a kisebbségbe tartozunk ezzel, sokaknál a gyerekkori nosztalgiahatás visz mindent.

A CNC-zett PC házat drága gyártani és smiley-k nélkül is drágább, mint alumíniumból. Az anyag hő hatására hajlamos vetemedni (minél vékonyabb falak fordulnak elő, annál inkább), amiből a megmunkálás során bőven akad, ezért nagyon nagy a gyártás selejtaránya, azaz hiába olcsóbb maga az alapanyag, a végén mégis drágábbra jön ki. Ezek a házak mélyebb hangtónussal bírnak, extrém könnyűek, de sérülékenyebbek és kényesebbek. A PC relatív könnyen karcolódik, ezért tipikusan homokfúvott külsővel találkozik az ember, amin nem látszanak a mikrokarcolások, a kicsit nagyobbakat pedig egy gyors csiszolással lehet eltüntetni. A PC törékeny is, szóval magasról ne ejtsd le az ilyen házakat, mert az alumíniummal ellentétben el fog repedni, ahol a padló vagy a lábad reped el :) Az összeszerelésnél is óvatosnak kell lenni, nem szabad túlhúzni, mert ekkor megrepedheted. Ha pedig csavarhelyeknél nincsen a menetnek fémbetét (általában van), akkor még óvatosabbnak kell lenni csavarozás közben, mert szétfaraghatod az anyagot.

Szóval a CNC-zett PC egy drága és kényes jószág, a hangja miatt mégis megvan a saját rajongótábora. Rövid ideig nekem is volt, mert kíváncsi voltam rá, de nem fogott meg egyáltalán. Hiába nézett ki jól (itt nincsen merevítés, ezek az áttetsző házak nekem is tetszenek), azonban a hátrányai (kényesség) nem ellensúlyozták az előnyeit (hang), így gyorsan ment is a háztól.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák