Új hozzászólás Aktív témák

  • dannyl

    addikt

    válasz vöhafra #175275 üzenetére

    Nem egészen. Külön kell választani a kettőt. Ha egy kártya erős, de amúgy kevés a játékhoz a VRAM, akkor brutál drop-okat fog eredményezni, akár 1-2 FPS-re is beeshet, és az se kizárt, hogy úgy is marad. Jobbik esetben csak időközönként bedrop-ol (szép magyar szóval). Ha van elég VRAM, de gyenge a kártya, akkor beállításoktól függően tud tartani egy átlag FPS-t, mondjuk 45-60 közt megy megjelenített tartalom függvényében. Természetesen itt a procit kivettük a képletből, meg a fizikai RAM-ot is, tekintsük azokat ideálisnak. Nekem is 8GB-os ez a nyomorult 3070ti, de azért soha nem cserélném el egy 12GB RAM-os 3060ti-ra.
    De az is fontos, hogy FHD-ra 3060ti tekintetében biztos, hogy nem lesz RT bekapcsolva, hacsak nem diavetítést akarsz nézni, anélkül meg a játékok 90%-ára elég a 8GB VRAM.

    Nehéz ügy ez. Sajnos nV kihúzta a gyufát sokaknál ezzel a spúr hozzáállással VRAM tekintetében. AMD-ék meg lecsaptak a piacra.

    De még mindig tartom a 3080 10GB karit használt garis VGA-t 160-170 körül, és az nagyságrendekkel erősebb, mint egy 3060ti.

Új hozzászólás Aktív témák