Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos XIII
aktív tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Youtube, stream nézés, játékok, csgo, elden ring, ilyenek.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?Ami köré szeretném felépíteni a legoptimálisabb konfigot, az egy GTX 1050 TI 4G, ezt megtartanám, a többi alkatrészt pedig akkor, hogy ha használható.
A mostani alaplapom egy H61M-K, nem tudom, hogy ebbe belemenne-e jobb proci a jelenleginél, vagy a ram miatt mindenképpen frissíteni kell. Ha cserélni kell, nem bánom.
Procim i5-3570
Ram az DDR3 2x4GB valami random márka.
Egy FSP HEXA 400+ tápom van.
240 Gb-s Patriot Burst SSD.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mint írtam, a VGA-t szívesen megtartanám, és a köré építeném fel a legoptimálisabb kombót, hogy jó szinergiával működjenek.
Illetve egy számítógép házat mindenképp szeretnék, mert a jelenlegi az ilyen 10 éve random vásárolt. Erre nincs semmilyen igényem, egy szép, eltisztult megfelel nekem.
Egy 500-as, vagy 1 terrás merevlemezt is szeretnék kérni.
4. Mennyi a kereted rá?
Úgy gondolom, hogy mivel a kártyát megtartanám, és nem lenne alapból sem túl combos a konfig a kártyának a kötöttsége miatt, 100 fölé nem menne a dolog. Szóval maradjunk a 100-ba, + 50 ezerig még jó lehet.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)1920*1080, 60Hz, HDMI van rajta
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?Semmi egyedi kérés.
Nyitott vagyok a használt árura is!Nagyon szépen köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz zsoika #174700 üzenetére
zsoikaSzívesen.
Alapból a B450 nem kezeli az 5xxx procikat, ám az őket támogató BIOS kiadása 2021 augusztusi, szóval nagyon-nagyon kicsi (konvergál a nullához) az esélye annak, hogy olyan régi bios van a lapon. Természetesen a 100% az, ha kérsz rá.
Persze, simán jó megoldás!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz rumos XIII #174701 üzenetére
rumos XIIISzia,
Már nem érdemes arra a platformra költeni, a ram is kevéske, s ráadásul a pici előrelépést jelentő i7 3770 / 3770K eszement áron (18-35000 Ft) megy a használt piacon.
LGA 1700:
Alaplap: pl. Asus Prime H610M-K D4 / Gigabyte H610M S2H DDR4 / Asrock B660M-HDV / Asus Prime H610M-A D4 (<- ezek csak i3 alá javasoltak) / Gigabyte B660M DS3H DDR4 / Gigabyte B660M Gaming DDR4 / Asrock B660M Pro RS
CPU: i3 12100F
Hűtő (opcionális): pl. ID-Cooling DK-03 / ID-Cooling SE-903-SD / ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer i35AM4:
Alaplap: pl. Asus Prime B450M-A II / Asus TUF Gaming A520M-Plus / Asrock B450M Pro4 R2.0 / Asrock B550M Phantom Gaming 4 / Asus Prime B550M-A / Asrock B550M Pro4 / Gigabyte B550M DS3H / Gigabyte B550M Aorus Elite / Asrock B550M Steel Legend / Asus TUF Gaming B550M-Plus
CPU: R5 5500
Hűtő (opcionális): pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Jonsbo (Cooltek) CR-1000 / Arctic Freezer A35Olcsóbban LGA 1200:
Alaplap: pl. Gigabyte H510M H / Asus Prime H510M-K / MSI H510M-A Pro / Asus Prime H510M-A / Asus Prime B560M-K
CPU: i3 10105F
Hűtő (opcionális): pl. ID-Cooling DK-03 / ID-Cooling SE-903-SDA többi:
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT!) 3200(+) MHz, pl. Aegis 3200 / Fury 3600 / Fury R 3600
HDD: WD10EZEX vagy HDWD110UZSVA
Ház: ízlés szerint, pl. Deepcool Matrexx 30 (SI) / Aerocool Hexform / Aerocool Trinity Mini / Aerocool Aero One Mini / Kolink Citadel / Rampage (Everest) Private / Thermaltake Versa H17 / Deepcool CH370 / Cooler Master MasterBox MB311L / Cooler Master MasterBox MB400L / Kolink Citadel MeshHasználtan is leginkább ezeket a platformokat érdemes nézni. Már az itt ajánlott legolcsóbb, újonnan ~25000 Ft-os i3 10105 is jóval erősebb, mint a jelenlegi gépedbe tehető i7 3770. Ha a későbbiekben is fejleszthető gépet szeretnél, akkor elsősorban B660-as LGA 1700, vagy B550-es AM4 legyen!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
rumos XIII
aktív tag
válasz palfitom #174703 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm, kezd is összeállni egy később is fejleszthető szett!
Olyan kérdésem lenne még, hogy írtad, hogy ha fejleszthető gépet szeretnék, akkor elsősorban B660-as LGA 1700 közül nézelődjek.Az ajánlásodban van egy Asrock B660M-HDV, ami ugyan B660-as, de azt is írtad, hogy csak i3 alá ajánlott. Akkor ezt ne nézzem, maradjak inkább mondjuk a Gigabyte B660M DS3H DDR4-nál?
Hálásan köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz rumos XIII #174704 üzenetére
rumos XIIISzívesen.
Igen, bár B660-as, de teljesen fapados lap, nem ajánlott i3-nál komolyabb procihoz. i3 alá simán jó, de ha meghagyod egy i5-re fejlesztés lehetőségét, akkor inkább a többi B660 közül válassz!
-
rumos XIII
aktív tag
válasz palfitom #174705 üzenetére
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítségedet, meg is rendeltem a következő szettet, délután el is hozom.
Deepcool MATREXX 30 SI - 12.750.-
GIGABYTE B660M DS3H DDR4 - 42.290.- Az miatt választottam ezt, mert ez, illetve a Gigabyte B660M GAMING DDR4 volt raktáron, viszont ennek 4 db memória slotja van, míg a GAMING-nek csak 2.
G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis - 15.490.-
Intel Core i3-12100F - 37.430.-HDD majd egy következő körben jön.
-
palfitom
félisten
válasz rumos XIII #174707 üzenetére
rumos XIIISzívesen!
-
RAYBOMB
tag
Sziasztok!
Most vasaroltam egy hasznalt gépet egy jó barátomtól. Azert adta el mert ő munkara hasznalta es kenyelmesebb lenne az elete egy macbook al.
A gép specifikációja a Következő:
-b550m plus alaplap
-ryzen 9 3900x processzor
-nvidia 3090 tuf gaming videokartya
-64gb ddr4 ram(4x16)Azert vettem meg mert annyiert amennyiert eladta nem tudtam volna kozel s tavol ilyen konfigot osszerakni. Nekem zene készites miatt szuksegem volt a procira es a memoriara.
viszont azert neha szivesen jatszanek rajta. 1080p s monitorom van. Olvastam olyanrol hogy bottleneck. Tudnatok abban segiteni hogy bottleneckel ne e a gep jatek kozve hogyha a 1080p monitor ellenere a grafikat felallitom 2k vagy 4k ra ?
Elore is elnezest…jatekok teren nem nagyon vagyok otthon
koszonom szepen!Mark
-
sszell
újonc
Sziasztok!
Először is, köszi hogy van ez a topic, és önzetlenül segítitek a kérdezőket!
Hosszú kihagyás után, ismét PC-t szeretnék építeni.
Laikus nem vagyok, de expert meg pláne nem, ezért is veszem szívesen véleményeteket és ajánlásaitokat!Hosszabb távon szeretnék tervezni vele, amit később is lehet fejleszteni pl egy új VGA-val, vagy több RAM-mal anélkül hogy mindent cserélni kelljen, szóval valami relatíve frissebb alaplapban (DDR5, LGA1700), CPU-ban (12 vagy méginkább 13 gen i5 vagy i7), és egy nagyobbacska (mondjuk 750W) tápban gondolkodtam. De ha ez szerintetek rossz gondolatmenet, bátran javítsatok ki!
És akkor a kérdezz-felelek!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Munkára is és játékra is!
Munka:
adatbázis fejlesztés illetve némi Java a szakterületem, de szeretnék egy kicsit elkalandozni játék fejlesztés, webfejlesztés illetve multimédia (videóvágás, képszerkesztés, animálás.. ilyesmi) irányába. Ehhez az “új kalandhoz” kellene a gép, illetve játékhoz.
Játék:
mindenevő vagyok, de leginkább story based, TPS illetve platformer game-k. Open world is előfordulhat, de alapvetően nem igénylem a végtelen játéktereket (es vele együtt számítási igényt), illetve az FPS se az én világom. Szinte csak single player, vagy local coop játszom. Multizni nem szoktam.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Nincs ilyen, tisztalapról indulunk
Ház és bele a hardverek. Egér, klaviatúra és monitor van.
4. Mennyi a kereted rá?
550e, esetleg indokolt esetben (jelentős különbséget érek el vele/feltétlenül szükséges a fentebbi igények mellett) 650e
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Alapvetően egy LG Ultragear 27GN880-B Ergo Gamer Monitor (1440p, 144 Hz, 1ms, FreeSync, G-Sync, HDR10)-al lesz használva, de “karnyújtásnyira” van tőle egy LG OLED 55C11 tv is, és időnként azon is mehet majd a játék.
Azt gyorsan hozzá is tenném, hogy tisztában vagyok vele, hogy a fentebbi összegből nem igazán elérhető olyan PC, ami ennek a tv-nek a 4k120fps képességeit ki tudja hajtani, és ezt nem is igénylem, de jó lenne elérni 4K esetén is a 60-70 FPS-t, ha ez lehetséges (és nem minimum on vagy low-n)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Jobban húzok az Intel-Nvidia duóhoz, de ha ár-értékben jobban járok (azonos megbízhatóság mellett) a Radeon-AMD iránnyal (vagy a kettő kombójával) attól sem zárkózom el!Asrock-kal kapcsolatban a régi emlékeim az, hogy kb low budget Asus volt egykoron, rövidebb élettartammal és/vagy 1-2-pár év lemaradással. Ha ez (még mindig) igaz, nem biztos hogy ezen szeretnék spórolni. De itt is igaz, hogy meg lehet győzni
Megjelenés tekintetében nincs speciális elképzelés.
Fekete, fekete+piros színvilág áll a legközelebb hozzám, de mással is ki tudok békülni. RGB-t nem vetem meg, de nem is igénylem hogy minden is világítson. (ha ki-bekapcsolható és/vagy állítható, az persze pozitívum)
Talán az üveg oldallap az, amit mindenképpen szeretnék.Alapvetően új alkatrészekben gondolkodok, esetleg garanciális (mármint amit gond esetén valóban lehet érvényesíteni) használt is szóba jöhet, ha azt mondjátok nem kell ódzkodni tőle, és jelentősen olcsóbb (ha használt de csak kicsivel olcsóbb, akkor inkább az újra voksolok némileg többért).
gamerellato.hu VGA-ival kapcsolatban pl. van valami tapasztalat?————————
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
gege123
csendes tag
Üdv! Tudnátok összerakni egy komplett pc-t.Minden kéne.Eggyelőre rx 570 kártyám maradna. i3-12100F lenne az alapja.2-3 év után szoktam felmenni i5-re.Első sorban játékra kellene.1080p single játék.keret 140-160k.köszönöm
-
KovyZoly
tag
Sziasztok
Felmerült bennem, hogy építek a gyermekemben egy játszós pc-t, mert a régi már nagyon régi. Intel 3470 és 1050Ti, tehát ennél szinte bármi előrelépést jelent.
Egyértelműen kizárólag játékok, főként multis játékok, jelenleg a Rocket League a favorit. De PUBG, CS:GO és hasonlók lennének.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Van egy 450-es Gold táp, vinyó, SSD, monitor.
Alaplap, processzor, memória, ház. Videókártya később, ha összerakja rá a pénzét.
4. Mennyi a kereted rá?
Természetesen minél kevesebb, de ha nagyon be kell határolni, akkor max. 150e Ft.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Asszem sima FHD a monitor
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Nincs elköteleződés, a gyerek szeretne egy piros-fekete színvilágot létrehozni a szobájában, de sztem nem ennek kéne lenni a fő szempontnak. Kizárólag új érdekel. Videókártyából majd lehet használt.Low cost alkatrészeket nézegettem az elmúlt 1-2 órában, egy Asus A520, AMD R5 4500, és 32MB memória már jó lehet, mondjuk egy CM Masterbox házban? Elég lehet valamire?
Összehasonlításképpen nekem egy B560 lapban van egy 10400F procim szintén 32MB rammal, 3060Ti kártyával, és maximálisan meg vagyok vele elégedve.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz KovyZoly #174712 üzenetére
Nem tudom, hogy mire gondolsz amikor azt írod hogy 32Mb ram. Ha 32Gb ramra gondolsz, az teljesen felesleges. 16Gb (2x8) bőségesen elég. És a megmaradt pénzt vagy egy b450 lapba, vagy egy Ryzen 5500 vagy 5600-ba tedd
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
SFU
tag
Szervusztok!
Az alábbiakhoz keresek gépeket (2 darabot)
Nem lesz rajta játék, idős szüleimnek kell a gép, alapvetően internetezésre, torrentezésre, YouTube és online tartalmak (pl. streaming) szolgáltatások igénybevételére.
Alapokról építkeznék.
A szokásos alaplap/processzor/ram kombó mellett NVMe SSD kellene alapból 256 GB és 2,5-s HDD ~ > 500 GB, ramból legalább 8 GB.
4. Mennyi a kereted rá?
Szeretném megúszni minél kevesebből, a kettő esetében kb. 100 - 120 eFt lenne a felső határ, de mindent meghallgatok.
Az egyik monitor egy LCD LED monitor 24" AOC e2475pwj a másik egy 55 " -s Sony okos TV, felbontás FullHD.
Nincs elvárásom, de alapvetően kis méretű, egyliteres, barebone vagy egyéb gépben gondolkodom, lehet természetesen használt, lehetőleg passzív hűtéssel, pl. HP, stb.Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
Ármester
válasz sszell #174710 üzenetére
Ha jövőállóság a cél, és az újabb platformokon gondolkodsz (Ryzen 7xxx vagy 13 gen) akkor az MA4 támogatottsága alapján hosszabb távon lehet az AM5-el jársz jobban.
4K 60FPS is azért egy elég komoly igénybevételnek számít, a keretből még az is viszonylag szűkösen jön ki, mert kb a felét elviszi a VGA.
AMD:
Alaplap: Asrock B650 PG Lightning, Gigabyte B650 Gaming X AX, Asus TUF Gaming B650-Plus / Strix B650-A Gaming / Strix B650E-F Gaming / Prime B650-Plus ~80-100k
CPU: Ryzen 5 7600X / Ryzen 7 7700X ~92-135k
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / BQ Dark Rock 4 / Arctic Liquid Freezer 240 / 280 / 360 ~15-50kIntel:
Alaplap: pl. Asrock Z790 PG Riptide, Asus Prime Z790-P, Gigabyte Z790 Gaming X AX, Asus Prime Z790-A WiFi, Asus TUF Gaming Z790-Plus, Asus Strix Z790-F Gaming ~90-130k
CPU: i5-13600K(F) ~130k
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-225-XT / Alpenföhn Brocken 3 / ID-Cooling SE-226-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 (Dual) / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / BQ Dark Rock 4 / BQ Dark Rock Pro 4 / Arctic Liquid Freezer II 240 / 280 / 360 ~15-50kTöbbi:
Ram: 2*16GB DDR5 Kingston Fury / Renegade, G.skill Trident Z5 ~60-65k
VGA: 6800XT / 6950XT / 7900XT / RTX 4070Ti ~300-370k
SSD: 1TB WD SN570 / Samsung 980 ~22-25k
Ház: Be Quiet Pure Base 500DX, Fractal Design Pop Air, Meshify 2 / Meshify C, Zalman Z10 ~35-50k
Táp: Asus Strix 850W / be Quiet Pure Power 750-850W / Corsair RM750-RM850 / Corsair RM750x-RM850x / FSP Hydro Pro 800W / FSP Hydro M Pro 800W / FSP Hydro G Pro 750-850W / Fractal Design ION+ 860W / Phanteks Revolt Pro 850W / Seasonic B12 GC 750-850W / Seasonic G12 GC 750-850W / Seasonic Focus 750-850 ~40-60k
Össz: 644-845kOlcsóbban, DDR4-el:
AMD:
Alaplap: Asrock B550M Pro4, B550M Phantom Gaming 4 / Gigabyte B550M DS3H / Asus TUF Gaming B550M-E / Asus TUF Gaming B550M-Plus, Gigabyte B550 Gaming X V2 / Aorus Elite V2 (a 2 giga ATX lap, erre ház választásnál figyelj!) ~45-60k
CPU: Ryzen 5 5600X / Ryzen 7 5700X ~65-75k
Ram: 2*8GB / 2*16GB DDR4 3200Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws, Corsair Vengeance, Kingston Fury Renegade / Beast ~18-40kIntel:
Alaplap: Gigabyte B760M Gaming D4 / B760M DS3H D4 / B760M Gaming X, Asus B760M TUF Gaming Plus D4 / Prime B760M-A D4 ~45-70k
CPU: i5-12400F ~65k
Ram: 2*8GB / 2*16GB DDR4 3200Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws, Corsair Vengeance, Kingston Fury Renegade / Beast ~18-40kTöbbi ugyanaz.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz KovyZoly #174712 üzenetére
AMD:
Alaplap: Asus Prime B450M-A II / Asrock B550M Phantom Gaming 4 / Asrock B550M Pro4 / Gigabyte B550M DS3H ~35-40k
Processzor: Ryzen 5 5500 / R5 5600 ~36-52kIntel:
Alaplap: Gigabyte H610M S2H DDR4 / Asrock B660M-HDV / Gigabyte B660M DS3H DDR4 / Gigabyte B660M Gaming DDR4 / Asus TUF Gaming B660M-E D4 ~35-45k
Processzor: i3-12100F / i5-12400F ~37-65kTöbbi:
Ram: 2*8GB / 2*16GB 3000-3200Mhz+ DDR4 pl.: G.Skill Aegis, Patriot Viper, Corsair Vengeance ~17-35k
Ház: Aerocool Hexform G-BK-v2 / Deepcool Matrexx 40 3FS / Zalman M3 Plus, Aerocool Trinity Mini / Kolink Citadel Mesh (RGB) / SilverStone PS15 Pro / Cooler Master MasterBox MB400L ~20-30kÖssz: AMD: 108-157 | Intel: 109-175k
Ezek újonnan is kijönnek, szerintem nem érdemes használtan nézegetni, sokminden egész jó árban van újonnan is.varmi2-vel egyetértek, szerintem is elég bőven a 16GB ram.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
h1mpi
félisten
Sziasztok!
2014-ben összerakott, de azóta is jól működő gépemet frissíteném. Kisebb gépház is kellene. Nem preferálom most már az Intelt, lehet más is. VGA-nál viszont ragaszkodok az nVidiához. Periféra, Monitor nem kell, az marad. Csak új garanciális alkatrészek érdekelnek.
99%-ban játékra van használva (a játékok teljesen vegyesek) DELL Alienware 250 Hz-es 25"-os FHD G-Sync monitorral.
Jelenlegi gépem: Intel i7-4790K, Gigabyte Z97X-SOC Force, Gigabyte GTX1080 Aorus, 16 GB RAM, SSD: Samsung 850EVO 250 GB, WD Blue 500 GB, CPU-n Corsair H100 vízhűtés, Ház: CoolerMaster Storm Trooper.--> mindent cserélnék!
Keret: nincs meghatározva, amennyibe kerül.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
palfitom
félisten
SFUSzia,
Ebben a topikban asztali gépekkel foglalkozunk, mini-PC-kkel nem.
Ha mini-PC igény merül fel, akkor általában Gigabyte Brix, Asrock Deskmini, Intel NUC szokott felmerülni, nézz rá ezekre!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz h1mpi #174719 üzenetére
h1mpiÖsszefoglaló!
Keretösszeg nélkül nem ajánlunk, az általában értelmetlen szokott lenni.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz h1mpi #174724 üzenetére
h1mpiAMD:
Lap: pl. Asus Prime B650-Plus / Asrock B650 PG Lightning / Gigabyte B650 Gaming X AX / Asus TUF Gaming B650-Plus / Asus Strix B650-A Gaming / Asus Strix B650E-F Gaming
CPU: R7 7700X / 7800X3D
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / BQ Dark Rock 4 / Arctic Liquid Freezer 240 / 280 / 360Intel:
Lap: pl. Asrock Z790 PG Riptide / Asus Prime Z790-P / Gigabyte Z790 Gaming X AX / Asus Prime Z790-A WiFi / Asus TUF Gaming Z790-Plus / Asus Strix Z790-F Gaming
CPU: i5 13600K(F) / i7 13700K(F)
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-225-XT / Alpenföhn Brocken 3 / ID-Cooling SE-226-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 (Dual) / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / BQ Dark Rock 4 / BQ Dark Rock Pro 4 / Arctic Liquid Freezer II 240 / 280 / 360A többi:
Ram: DDR5 32GB (2x16-os KIT), pl. Fury 6000 / Renegade 6000 / Trident Z5 6000CL30 / Renegade 6400
SSD: pl. WD SN570 / Adata SX8200 Pro / Samsung 970 Evo Plus / Samsung 980 / Patriot Viper VPN100
VGA: RTX 4070 / 4070Ti
Ház: ízlés szerint, pl. Endorfy Signum 300 Air / CM MasterBox MB511 / Fractal Design Focus 2 / Zalman Z10 / BQ Pure Base 500 / BQ Pure Base 500DX / Fractal Design Meshify 2 TG / NZXT H7 Flow
Táp: pl. Asus Strix 850W / be Quiet Pure Power 750-850W / Corsair RM750-RM850 / Corsair RM750x-RM850x / FSP Hydro Pro 700-800W / FSP Hydro M Pro 700-800W / FSP Hydro G Pro 750-850W / Fractal Design ION+ 760-860W / Phanteks Revolt Pro 850W / Seasonic B12 GC 750-850W / Seasonic G12 GC 750-850W / Seasonic Focus 750-850Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz CDLbd #174729 üzenetére
CDLbd"mintha a fogamat huznak" - Te szegény
AMD:
Lap: pl. Asus TUF Gaming B650-Plus / Asus Strix B650-A Gaming / Asus Strix B650E-F Gaming / Asus Strix B650E-E Gaming
CPU: R7 7800X3D
Hűtő: pl. SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / BQ Dark Rock 4 / Arctic Liquid Freezer 240 / 280 / 360Intel:
Lap: pl. Asus Prime Z790-A WiFi / Asus TUF Gaming Z790-Plus / Asus Strix Z790-F Gaming
CPU: i5 13600K(F) / i7 13700K(F)
Hűtő: pl. Alpenföhn Brocken 3 / ID-Cooling SE-226-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 (Dual) / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / BQ Dark Rock 4 / BQ Dark Rock Pro 4 / Arctic Liquid Freezer II 240 / 280 / 360A többi:
Ram: DDR5 32GB (2x16-os KIT), pl. Fury 6000 / Renegade 6000 / Trident Z5 6000CL30 / Renegade 6400
SSD: pl. WD SN570 / Adata SX8200 Pro / Samsung 970 Evo Plus / Samsung 980 / Patriot Viper VPN100
VGA: RTX 4070Ti
Ház: ízlés szerint, pl. Fractal Design Focus 2 / Zalman Z10 / BQ Pure Base 500 / BQ Pure Base 500DX / Fractal Design Meshify 2 TG / NZXT H7 Flow
Táp: pl. Asus Strix 850W / be Quiet Pure Power 750-850W / Corsair RM750-RM850 / Corsair RM750x-RM850x / FSP Hydro Pro 700-800W / FSP Hydro M Pro 700-800W / FSP Hydro G Pro 750-850W / Fractal Design ION+ 760-860W / Phanteks Revolt Pro 850W / Seasonic B12 GC 750-850W / Seasonic G12 GC 750-850W / Seasonic Focus 750-850Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
vick33
tag
Sziasztok,
Abban kérem a segtségetek, hogy nem tudom eldönteni, hogy mit lépjek meghagyjam PC és vegyek mellé egy ps5-öt, vagy upgradeljem fel úgy, hogy legalább a ps5 szinten menjen neki a 4k. Ezen kívül van egy céges vivobook 14x notebookom i7 11370H cpu-val és egy RTX 3050 4GB-vel tehát a PC-még kicsit lassabb is mint a notebook. Tehát a jelenlegi funkciója, hogy van benne sok HDD.
Első sorban single player Hogwarts legacy Cyberpunk 2077 később majd Diablo 4
AMD Ryzen 5 1600
MSI B350 PC MATE (MS-7A34)
MSI GTX 1060 Aero ITX OC/ARMOR OC
16 GB DDR4 SDRAM
Chieftec 500W PSU
Monitor 4k 32”
Gondolom CPU és videokártya, de lehet egy új táp se ártana, RAM?
4. Mennyi a kereted rá?
Annyit nem játszok, hogy végtelen pénzt rászánjak 200-300k
4k 60Hz freesync
Lehető legkevesebb led és csili vili, jöhet használt is.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz palfitom #174728 üzenetére
Összeraktam egy konfigot az ajánlásodból, látsz ebben valami "hibát"?
- Intel Core i7-13700K 3.4GHz Socket 1700 dobozos (BX8071513700K)
- ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI D4 alaplap
- Be Quiet! Dark Rock Pro 4 univerzális CPU hűtő (BK022)
- 32GB 6000MHz DDR5 RAM Kingston Fury Beast RGB CL36 (2x16GB) (KF560C36BBEAK2-32)
- 2TB Samsung 980 Pro M.2 SSD meghajtó (MZ-V8P2T0BW) 5 év garanciával!
- ASUS GeForce RTX 4070 Ti 12GB TUF Gaming OC Edition videokártya (TUF-RTX4070TI-O12G-GAMING) DLSS 3
- Be Quiet Pure Base 500 Window Metallic Gray táp nélküli ablakos ház szürke (BGW36)
- Seasonic Focus GX 850W moduláris tápegység (FOCUS-GX-850)971 710 Ft
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
palfitom
félisten
válasz vick33 #174733 üzenetére
vick33Szia,
Anyagilag mindenképpen a konzollal jársz, a PC jóval drágább. A kereted nagyon karcsú egy 4K-ra alkalmas gamer-géphez.
Ha szeretnéd, az alaplapot megtarthatod, a többi csere.
CPU: R5 5600 / R7 5700X
Ram: DDR4 32GB (2x16-os KIT!) 3200(+)MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury R 3600
VGA: az apróról RX 6700XT / 6750XT
Ház: pl. Endorfy Signum 300 Air
Táp: pl. FSP Hydro Pro 600WLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz h1mpi #174734 üzenetére
h1mpiIgen, kettőt is!
Alaplap: a D4 jelzésű DDR4 ramokat fogad, tehát nem kompatibilis a választott ramokkal. D4 jelzés nélkülit válassz!
SSD: Az ajánlásomban nem szerepelt Samsung 980 Pro, hiszen ez számodra teljesen felesleges pénzkidobás lenne.+1
Ház: Ha belefér, akkor inkább 500DX legyen, jobb a szellőzése, és 3 ventit kapsz hozzá gyárilag (a gyárilag felülre szereltet át kell tenni előre, és kész a normális szellőzés).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
vick33
tag
válasz palfitom #174735 üzenetére
Köszi a tippeket,
Gondolom a konzol is úgy megy 4K-ban hogy közben leterek ezt azt nem? Tehát a 6700XT egy hasonló minőséget azt tudna kb?Van egy jó Fractal Design ARC Midi R2 házam azt nem bántanám. Lehet, hogy az lesz, hogy elleszek a notebookon addig ameddig megpróbálom elbugázni a mostani procit meg ramot meg VGA-t, aztán mire minden elmegy meglátom mit mutat a piac, a CPU-k most nagyon jó áron vannak de a VGA-k még mindig kicsit túl árazottak.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Egy új gép vásárlásában szeretném a segítségeteket kérni. A jelenlegi gépemet még 2012-ben raktam össze, tehát már lassan 11 éve működik (AMD fx-6100, Gigabyte 970A UD3P r2.0, 24gb DDR3, GTX1060 3Gb DDR5 VGA, SSD, HDD) tökéletesen. Igaz van mellette laptopom (HP Probook 640 G5), amin rendszeresen dolgozni szoktam, így főleg inkább csak F1-es játékra szoktam néha bekapcsolni. Jelenleg is működik vele a játék, így nem feltétlen e miatt fejlesztenék, hanem lassan azért már talán kezdem érezni, hogy néha picit többet gondolkodik, főleg ha a laptop után ülök oda.
Két vonalon gondolkodtam, egyik, hogy cserélek alaplapot+cpu-t-+memóriát, aztán később meg akár egy M.2-es SSD-t is tudok majd tenni bele, de jelenleg a mostani ssd is elég lehet. A VGA pedig szerintem a célnak megfelel még. A kérdés az, hogy ha most fejlesztek akkor egy AMD Ryzen 5 5600 CPU 16gb ddr4 memóriával érdemes-e mert az kijönne alaplappal olyan 95-100-ból, vagy érdemes az AM5-ös vonalat Ryzen 5 7600x 16gbDD5 de az közel duplája lenne. Vagy esetleg mivel nem lét szükség érdemes lehet várni 1 évet még mert addigra az AM5 illetve a DDR5 ára mérséklődik és jobban megéri majd akkor fejleszteni? -
camper007
csendes tag
válasz SPeti1984 #174738 üzenetére
Szia!
Bocsi hogy beleszólok, de ha kicsit átfogalmazva besuvasztod az összefoglalóba a kérésed tuti gyorsabban kapsz segítséget.
Szerintem a keret összeg nagyban befolyásolja az ajánlatot( ha kicsi, ha nagy a keret más-más ajánlást tudsz kapni), sőt a monitor is segítene kellően jól válaszolni a srácoknak.Bocs az offért.
Hali -
SPeti1984
senior tag
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok? Játék (F1-es játékok, singleplayer + multi egyaránt)
NVidia GTX 1060 3gb, Crucial BX500 SSD, Monitor 24" Full HD, Ház...
CPU+Alaplap+Memória
AM4 Ryzen5 5600 + 16gb ddr4 vagy
AM5 Ryzen 5 7600x + 16gb DDR5 vagy
érdemes várni 1 évet és addigra mérséklődik a DDR5 illetve az AM5-ös alaplap és CPU ára.
4. Mennyi a kereted rá?
100-180
AM4 kijönne 100-ból, az AM5 pedig olyan 170-180 körül
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Benq GW-2470H 1920x1080 50-76Hz 2xHDMI 1xD-SUB 1x audio -
palfitom
félisten
válasz vick33 #174737 üzenetére
vick33Szívesen.
Mondjuk.
Ha nem írod le, akkor honnan tudjuk, hogy van házad? Ha van, akkor a te érdeked, hogy tudjuk a pontos paramétereit, hiszen úgy ajánlunk komponenseket, hogy beleférjenek...
-
palfitom
félisten
válasz SPeti1984 #174742 üzenetére
SPeti1984Ha csak DDR4 vs 5 kérdésre kérsz elvi választ, akkor: ebben a kategóriában nem igazán éri meg a DDR5, FHD 75 Hz kiszolgálását egy DDR4 rendszer is maradéktalanul meg tudja oldani.
Ha konkrét ajánlást kérsz, akkor válaszold meg rendesen a kérdéseket! (pl. nem tudjuk milyen házad van, ezért nem tudjuk, hogy milyen komponensek (pl. alaplap, hűtő, vga) férhetnek bele)
[ Szerkesztve ]
-
bszabi84
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy öreg számítógépem, melyet kis mértékben "fejlesztenék".
Amit szeretnék egy használt videókártya, valamint egy tápegységet (ha kártyának nem elég a jelenlegi).
Ezen a kártyán gondolkodom [link] , de természetesen minden más megoldás érdekel.
Keretet nem írok, mert ebbe a gépbe nem hiszem, hogy komoly összeg egy kártya
Cél: WOT 100+ fps 3840*2160 magas felbontáson. Ha "csak " 2560*1440 magas megy, nem fogok sírni.Amivel rendelkezem:
Alaplap: Gigabyte B85M-D3H
Processzor: i5-4570
Memória: 8GB DDR3/1600
Tápegység: Corsair CX CMPSU-430CXV2EU
Ház: CM Silencio 550M
Monitor: LS32BM700UUXEN[ Szerkesztve ]
-
lanw
aktív tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni ismerősömnek gép összeállításban,
csak játék. pl: warzone , fortnite ,szóval inkább multi.
Semmivel
Ház,táp,cpu,vga,memória,alaplap
4. Mennyi a kereted rá?
280.000huf
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt?
Ha lehet intel vonal,de nem feltétel.
Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Mindenből bolti új, nincs semmi különleges igény a színvilágot tekintve, a legegyszerűbb a legjobbTo be or not To be
-
Ármester
válasz bszabi84 #174748 üzenetére
Erre a felbontásra ez így biztosan kevés lesz, 4xxx i5 + GTX 760 az nagyjából FHD-n fogja hozni ilyen beállításokon 60 fps környékét.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autóhifi
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest