Hirdetés
-
GAMEPOD
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
tamass.szabo #1803 üzenetére
Van remote.conf a távhoz LE alá és a dtb.img-t is cserélni kell a megfelelőre. A gyári android rendszer alól kell törölni pár fájlt ( károsnak tűnnek )és a Kodit is le kell cserélni mert 7-es android alatt nem tökéletes, de ezt már igen sokszor leírtuk. A kereső használata igen hasznos lehet mert minden le van írva erről.
A box jó darab, ha az optikai kimenet nem kell valakinek szerintem az egyik legjobb 905X box, tudja a Widevine level 1-et is. Létezik hibás Emmc-vel szerelt, de egyre ritkábban valószínűleg.
A nexus tv rom lehet hogy felesleges mert gyárilag a legújabb firm is TV OS alapú már. ( hátránya hogy kevesebb app érhető el a play-ben így ) -
mexel
veterán
Mecool M8s Pro+ nem ddr4-es. A tapasztalatokról meg igen sokat írtunk már itt is és a 905-ös topikban is, nem nehéz használni erre a keresőt. Minden le van írva a típusról bőven.
A rendeljkínait oldal meg annyira nem mérvadó hogy érdemes legyen onnan bármit is elhinni. -
mexel
veterán
válasz
tamass.szabo #1794 üzenetére
Nézd meg van-e benne reset gomb, ha nincs jó eséllyel már újabb verziód van. De ha érdekel nagyon akkor keress vissza a másik 905-ös topikban és minden kérdésre van infó.
-
mexel
veterán
válasz
tamass.szabo #1792 üzenetére
Szétszeded és megnézem milyen emmc van benne.
-
mexel
veterán
A kódolás miatt van, de az spmc helyes működéséhez kell pár módosítás. Plusz annál afilmnél amit írsz a lejtszá/gyorsítás menüpontban az SPMC alatt ki kell választani az Amcodec-et és nem az Amlogic-ot és jó lesz.
Nem elég önmagában az SPMC, az nem old meg mindent, kell változtatni pár dolgon a droidban és akkor lesz tökéletes csak sajnos.
Itt van pár tesztvideó nézd meg őket több lejátszóval. -
mexel
veterán
Widevinre Level 1 nélkül nem csak SD-ben megy a netflix? Vagy ez már megszűnt? ( nem használom csak így tudom)
-
mexel
veterán
válasz
tamass.szabo #1732 üzenetére
Sony tv-n nekem is tetszik az ATV rom, de nekem boxon eléggé csalódás volt, olyan semmilyennek tűnik. Egyébként az új gyári rom a Mecoolra már ATV alapú, csak a kinézete nem az. Ami a hátránya: a szűkös play kínálat, kell alternatív megoldás helyette.
Nem melegszik jobban mint bármelyik box, szerintem nem kell a hűtéssel foglalkozni.
Jó box, én ajánlom. Van hibás széria belőle de már nem nagyon küldik azt, ha mégis akkor le kell fotózni az EMMC-t, reklamálni kell és visszakérni az árát. A hibás szériás sem szokott egyébként legtöbbször rossz lenni, csak azt nem nagyon kell frissítgetni talán.
A nem odavaló szoftvereket meg el kell távolítani. Van hozzá elég jól beállított TWRP mentésem, ha érdekel elküldöm és akkor egy jól beállított droid rendszered lesz rajta. -
mexel
veterán
válasz
hentes555 #1729 üzenetére
Mindkettőt tesztelésre vettem és hogy a hibákat kijavíthassam, használni nem használtam egyet sem igazán, így nem tudok válaszolni hogyan döntenék. Az MXQ nem fogott meg annyira, pedig nem volt rossz box, talán mert régen volt valami MXQ-m és az nem tetszett. Az S905X az jó SOC, nyilván a javításokkal és LE alatt talán ( nem biztos hogy mindenkinek észrevehetően) jobb lehet mint a 905W. A 905W-hez még nem optimalizálták a LE-t, ezért kellenek a módosítások. Így megközelíti a 905X-et, csak olyan tasztvideóknál látható néha kis röccenés amik nem teljesen általánosak, de ezek is olyan hibák amit legtöbben észre sem vesznek valószínűleg, attól is függ milyen tv-n használja valaki és mennyire érzékeny pl a kadenciahelyes lejátszásra.
A tanix előnye lehet a dualsystem, nem kell penről/sd-ről futtatni a Libreelecet. Van jó javított rom hozzá, a tesztelőknek tetszik. Az MXQ-n magadnak kell majd megjavítgatni a romot hogy minden jó legyen. Nem tudom én mit vennék, én csak a tuner miatt egy K1 pro-t használok, de pl a Mecool M8s Pro + t szeretem, azt jó boxnak tartom, valamiért nekem az tetszik például, csak ott volt hibás széria.
TX3 Max helyett a TX3 mini is elég lehet ( ha a Bluetooth nem kell) Vagy akár X96 mini is jó ha a 905W mellett döntesz, akkor nincs kijelző ( ami nem sokat ér szerintem) viszont számomra jobb a távja. Arra is elérhető a dualsystem, sokkal jobb lesz úgy mint a gyári rommal. Csak 1/8 gb-osat ne vagyél, azon kár spórolni szerintem.
Vegyél valamit és használd, mind kb ugyanazt tudja kis különbségekkel. Ha nem extrém felhasználás a cél szerintem mindegy.
( most egy W95-ön tesztelek, már csak az maradt itt, és a dualos rommal ugyanazt tudja mint egy TX3 vagy X96 vagy bármelyik 905W doboz, teljesen jól használható lett, pedig egy olcsó box. A gyári alap rendszerével elég gáz - akár egy x96 mini is) -
mexel
veterán
válasz
tamass.szabo #1726 üzenetére
Az s912 android részét nem ismerem, nem teszteltem/próbáltam de szerintem ugynaz lesz mint a 905X-nél kb. Hibátlan android rendszert szerintem nem nagyon találsz semmilyen boxon, eléggé összetákoltak.
A választás természetesen tiéd, csak tanácsot próbáltam(unk) adni. -
mexel
veterán
válasz
tamass.szabo #1723 üzenetére
Fentebb többször írtuk az S912 nem javasolt a LE-hez.
-
mexel
veterán
válasz
tamass.szabo #1718 üzenetére
Akkor már a W helyett javasolnám a Mecool M8S Pro Plus-t az 905X-es. Volt belőle hibás széria de elvileg már kifutott, bár van aki azt mondja abbó kapott. Akkor vissza lehet reklamálni az árát, de én egyszer sem kaptam azt az utóbbi időben. Jó box. Ha a netflix fontos akkor érdemes a Mecoolt venni a Widevine Level 1 miatt.
Optikai kimenet viszont nincs rajtuk ha ez kellene.
A Kodit felejtsd el andrid alatt mindegyik boxon droid 7 alatt, helyette az SPMC kell majd, de lehet ahhoz is kell kis módosítás.
Mecoolokon pár nem kívánatos szoftvert is el kell távolítani majd.
Ha a W-set veszed akkor alapesetben elég sok videóval lehet baj ha nem cserélsz firmwaret. ( mondjuk ilyen tekintetben a mecool az egyik legjobb, a pixelesedés egyik fajtája náluk legtöbbször megoldott alapból. ( a többi hiba nem) -
mexel
veterán
Valamelyik MXQ 905X-esen ami volt nálam 5Ghz-es wifi volt arra emlékszem Geekbuyingról vettem. Azt hogy LE alatt volt-e wifi és 5GHz arra már nem emlékszem de valahol leírtam talán.
Meg is van, ez volt az: MXQ Pro + -
mexel
veterán
válasz
dingoka #1700 üzenetére
Ha LE volt a cél akkor nem a legszerencsésebb választás az S912-es box vásárlása, eg S905X jobb és akánlottabb. Az S912 hivatalosan nincs a támogatott listában úgy tudom még mindig. Ettől függetlenül kell működnie, olvasd el a másik topik összefoglalóját ott le van írva minden.
-
-
mexel
veterán
Sd alatt az sd kártyát értem amit te tezsel bele, pendrive alatt pedig pendrive-ot értek. A belső memória pediga készülékbben lévő memória.
A rendszer pedig egy Android rendszer, kb ( kis túlzásokkal )mint egy tablet vagy telefon. A Libreelec pedig egy Kodi ami különálló rendszerként fut és médialejátszásra elvileg jobb mint az androidos kodi. ha nem láttál még ilyesmit nézd meg a Youtubot, beírod hogy tv box és millió féle android rendszert lehet látni rajta hogyan működnek. Az androidon jó esetben van minden ami kell. Google cuccok, chrome, Youtube, stb és telepítesz rá amit akarsz. -
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Ha valakit érdekel rom a 905W lejátszójához ( X96 mini, Tanix Tx3 mini, W95, Alfawise S95) hogy ne legyen hibás az android és legyen egyben Libreelec is, akkor már elérhető a leírás és a letöltés.
Jelenleg csak 2/16GB-os lejátszókkal működik. -
mexel
veterán
válasz
Milka 78 #1658 üzenetére
Ha érdekel rom amivel hibátlan a videók lejátszása android és libreelec alatt is TX3 minin vagy X96 minin, esetleg W95-ön, vagy Alfawise S95-ön írj, már van megoldás és telepíthető beállított dualos romom hozzá.
Minden problémás videó működik, Youtube működik hibátlanul, Libreelec is tökéletesen visz mindent ( dual system, egyben van minden)
Nem nehéz telepíteni, megéri, a 905W-s boxok így tökéletesen használhatóak. Aki nem akar szenvedni a hibákkal az írjon nyugodtan, adom a linket, hamarosan elérhető nyíltan is. -
mexel
veterán
Lehet hogy lesz jó launcher hamarosan, ma és holnap tesztelem
-
mexel
veterán
A HW+ kockásodik a sima HW gyorsítás nem. A HW+-al nem lehet mit kezdeni. Ha kipróbálod a MXplayert ott jól látható.
A HW gyorsításnak 2 fokozata van legtöbbször. VLC-ben azt hiszem teljes hw gyorsításnak hívják a HW+ nak megfelelőt és dekóderesnek a HW gyorsítást.
Kodiban pedig ha be van kapcsolva a hardveres gyorsítás ott is kockásodnia kell, arra az SPMC a megoldás, de ahhoz is kell egy sor, de az nem a build.prop-ba hanem a public.libraries.txt fájlba -
mexel
veterán
6-os androidon nem kellene kockásodni, ez a kockásodás hiba csak a 7-es androidra jellemző. Az azért nem a legjobb megoldás hogy kikapcsoljuk a HW gyorsítást, SW gyorsítással sok film akadni fog.
A megoldás sem ördöngösség:
Letölteni a Buildprop editort és beírni 2 sort a build.prop-ba 7-es droidon:media.amnuplayer.localplay=false
media.amplayer.widevineenable=trueutána működik a HW gyorsítás is és nem fog pixelesedni. Azért ennyit érdemes megtenni ha már filmezésre vettünk egy boxot. ( bővebben is leírtam már)
-
mexel
veterán
Szia! Nem X96 mini-d van véletlenül? Egyébként nem kell routolnod, rád csak a leírás vége vonatkozna, kb 3 sort kell bemásolni és jó lesz az android. De jövő héten készen leszek az X96 minire egy teljesen új rom-al, a tanix alapján, az hibátlan lesz, dual-os rendszerrel, LE-vel.
-
mexel
veterán
válasz
Necronom #1304 üzenetére
A frissített verziója már igen, de azt nem szeretem használni mert sajnos úgy csinálták meg, ha mozdítok az egéren előjön a menü. Nem lehet egy videót sem úgy végignézni, még egy percet sem hogy ne ugorjon bea menü. Azt úgy kellett volna csinálni hogy csak kattintásra jöjjön elő. ( én most még 2.02.08 verziótól beszélek, nem néztem van-e újabb - javított de most néztem még nincs azt hiszem)
Én a 2.01.04-et használom.
Ajánlom bárkinek, ez ami a TV-re is telepítve van, böngészőben kb így néz ki. -
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz
Necronom #1300 üzenetére
Mecool K3 pro helyezz akkor inkább a Mecool K1 pro.
Ráadásul a feladatokhoz amit keres van sok lehetőség a kodiban is. Böngésző is működik, azt sem kell kizárni. Szerintem vegyél egyet, teszteld le és ha nem tetszik 100% hogy itt a hardveraprón átveszi valaki beszerzési áron, akár én is ( kérdés merre laksz.) - ez GB43-nak szólt -
mexel
veterán
Sajnos arra sincs biztosíték hogy bármelyik gyártó firmje nem tartalmaz valami oda nem illőt, de nem jellemző. Te is átnézheted a rendszert simán egyébként. Ahogy írtam a Meccolon van is kb 6 progi ami nem kell, de azért azok sem okoztak komolyabb gondot senkinek ha ottmaradnak sem. Ha csak filmezésre és hasonlókra kell akkor nem hiszem hogy ezek a boxok tudnának nagy gondot okozni ilyesmivel, egy telefonnál már macerásabb lehet, de ott sem voltak annyira veszélyesek pedig anno szedegettem pár romból felesleges dolgokat
Minőségre meg simán megfelelnek, főként hogy ahogy írtam 7-15 ezr ft-os készülékekről van szó, amik max pár évig lesznek használatban. Nem egy atomtengeralattjáró kategóriás eszközök, nincs sok lehetőség bennük.
Vegyél Wetek-et, megbízható, frissítik, stb. Drágább mint a többi, de ha ez nyugtat meg akkor nem rossz választás. Azt biztosan joban "ellenőrzik" gyártás után (igaz erre nem vennék mérget)
Nekem volt, de nem adnék most annyit értük mégegyszer, arra amire keresel egy Mecool is megfelelne szerintem. ( a Netflix miatt ajánlom a Mecoolt)
Vagy ha biztosra akarsz menni építs egy olcsó HTPC-t, és ellenőrzött szoftverekkel és általad választott gyátók összetevőivel megépítheted. Az ár több lesz, a beállítás is nehezebb esetleg, de tuti gépet lehet építeni
Vagy vegyél mini pc-t és friss wint-t telepítesz rá amin tudo mi fut és mi nem.
Esetleg ilyen ha az ár nem számít. Nem néztem mit tud, de "márkás" ( annak aki szereti)
-
mexel
veterán
A raktár helye számít, az áfa és kezelési költség miatt és esetleg a gyorsaság miatt ha sürgős mert EU-ból jön elvileg ( igaz egy 30$-os box még valószínűleg átjön a vámon). Az EU raktár drágább is ez miatt.
Miért keresel amerikai vagy európai boxot? Azok is kínában készülnének, mert ami nem kínai az hamis
Ha fontos hogy márkás legyen akkor valami mást kell keresni, nem tudom mik vannak, a Wetek és a Minix akkor ugyanúgy nem tekinthető annak ha olyan nevet keresel amit máshonnan is ismerhetsz. De egy kb 8-15 ezer ft-os boxnál nem kell ezzel foglalkozni szerintem.
Azt ATV os az Android TV OS , kb leegyszerűsítve ami pl egy Sony TV-n látható.
Fire TV sticket nem ismerem, de én nem vennék sticket de ez csak az én vélményem, nem tudok semmit mondani róla mivel nem volt ilyenem még. -
mexel
veterán
Igen, ez az. A GW6-os raktár eu raktár, igaz van szállítási díj is de ha teszel mellé valamit lehet hogy nem lesz. Úgy nincs áfa sem és gyorsabb is (elvileg)
Ezen éppen van 6-8 kínai bloatware amit le kell szedni de erről már írtam ha kell majd megkeresem de Te is megtalálod itt vagy a másik topikban. Frissítések vannak rá, erre van ATV OS is, a gyártó pedig a Mecool, akármi is az
Sok ilyen boxot telepítetem, aki használja szereti. -
mexel
veterán
Ha netflix is kellene akkor a Mecool M8s Pro + t javaslom a Widevine Level 1 miatt, akkor HD-ben tudod nézni a Netflixet. Viszont nincs optikai kimenet a boxon, ha erősítőre úgy kötnéd akkor az kieshet. Másrészről ajánlott szerintem.
robi12ster: fentebbre írtam, csak nem válasz gombot használtam, az X96 minire gondoltam hogy akciós volt( vagy az is) de általánosságban pedig azt hogy nem éri meg az 1/8-as amikor ilyen olcsók a boxok. 1-2-3 ezer ft-ért talán nem érdemes spórolgatni egy olyan eszközön amit esetleg minden nap használunk. Tényleg csak akkor jó az 1/8 ha csak LE-re lesz használva, de ártani nem árthat a 2/16 semmiképpen.
-
mexel
veterán
Én nem vennék 1/8-as boxot már, pár dollár a különbség, soha nem tudni mikor kellhet a plusz. 26$ volt nem réegen ( talán most is ) kuponnal a 2/16.
-
mexel
veterán
válasz
gabikiraly2 #1241 üzenetére
Hardveres gyorsítás be van állítva? A szoftveres gyorsítással szokott akadozgatni, olyan kis röcögős lesz sokszor
-
mexel
veterán
válasz
frankdelgado #1141 üzenetére
Tudnál linket adni az x96 banggood-hoz? Az jó ár lenne érte Eu-ból, rendelnék egyet. Nem találok csak kínai raktárasat.
-
mexel
veterán
Az új verzió elvileg már rendszerszinten állítja az AFR-t. De a link amit adtam ott leírtam másik megoldást is, de szerintem az app is tudja ( az appot én nem teszteltem de azt mondják már jó) a másik megoldás amit írtam jól működik, a 23,976-ot is jól játsza le bármelyik lejátszó.
-
mexel
veterán
Android alatt hiába állítod be kadenciahelyesen a kodit, android alatt csak trükkel vagy most már app-al lehet megoldani.
Csak LE alatt kadenciahelyes a lejátszás alapból ha jól van beállítva.
Plusz a boxokon érdeme kikapcsolni az NR-t ( Noise Reduction) amit sokan nem látnak hogy rontana a képen , pedig számít. ( LE alatt és android alatt is.
Ha mindenhol kadenciahelyes a lejátszás nem lehet ilyen különbség, viszont azt elhiszem hogy egy dedikált eszköznek ( BD lejátszó pl) jobb a képminősége kicsit, viszont ha jól működik a frekiváltás akadás nem lehet a boxon sem. ( Én a WD TV-t is jobbnak látom kicsivel, de nagyon kicsi a különbség valószínűleg) -
mexel
veterán
válasz
Necronom #1075 üzenetére
Ne keverd a 7-es droid hibába a mecoolt
A mecool az aminél nincs gond android 7.1-nél, az nem pixelesedik a sima lejátszóknál, kivéve a kodi néha, de helyette ott az spmc ami működik hibátlanul.
Viszont Palgabonak kell optikai kimenet és azt hiszem a Mecoolon az nincs ha jól emlékszem, de meg kell nézni, pedig pár napja telepítettem egyet de szilveszterkor csináltam egy resetet magamon így most nem tudom pontosan.
Az M8s Pro + jó darab, LE is hibátlanul megy wifivel, androidon kodin kívül nincs pixelesedés ( helyette ott az spmc), van többféle rom hozzá, stb.
Az egyik simán vállalható darab szerintem az X96 mellett. -
mexel
veterán
Nézegetem én is az ebay-t is bár mostanában onnan nem vettem ilyesmit , régen a sok klón elvette a kedvem, most nem tudom milyenek az ott kapható boxok. Sajnos sokszor drágább mint valamelyik GB. ( Geekbuying vagy GearBest)
Azért egy olcsót ha kifogok ott rendelek, bár én csak 2gb-osat veszek android tesztelgetés miatt.
-
mexel
veterán
Egy X96-ot nekem is szereznem kell még tesztre, mert a Gearbest nekem is törölte az összes rendelésem, így sok boxom nem jött meg. Sajnos nem találok most jó áron X96-ot.
-
mexel
veterán
válasz
palgabo #1062 üzenetére
A gyorsaság eu raktáras üzletekben is elérhető, a gari meg nem biztos hogy megér kb 2x-es árat SZVSZ. A V10 nekem nem túl szimpi, simán túlárazott és nem írnak jókat sem róla, az MI-n 1 USB van.
Ha mindenképpen itthon keresel, talán PCX-ben volt aránylag jónak mondott áron Minix.
Netflixhez viszont nem ártana a Widevine Level 1, azt pedig nem minden box tudja. ( minixet nem tudom, nem néztem utána, de a legtöbb nem tudja más gyártmányokból) Kb 15-ért viszont európából van Mecool ami tudja, pár nap és hozza a futár pl Geekbuyingtól, vagy ha kell akár amazonról is németektől ha abban jobban bízol, igaz onnan drágább nem hiszem hogy megéri.kenand: sajnos valóban úgy van ahogy írod, a 905W árelőnye ami miatt kiadták, valahogy alig látszik. Azért dobták piacra hogy legyen olcsó ellenfele az olcsó RK-knak de valahogy már közelebb van a régebbi 905X árhoz, az meg feljebb kúszik talán
-
mexel
veterán
válasz
ktamas76 #954 üzenetére
Mecool M8S Pro+ , Mecool M8S Pro W és talán a Mecoolnak a 912-ese is. Ha jól tudom az kell ehhez hogy Widevine L1-et tudjon.
Mecool M8S Pro plusz -ról vannak olyan infók hogy hibás az eMMC bennük, de amiket én kaptam nem volt baj velük. (Ha baj lenne akkor refund.) Keress rá haérdekel, sajnos most nincs időm mutatni miről van szó.vico03: Akkor kb bármelyik megfelel ennek, feltétel 2/16 gb ha Androidon akarod ezt, és ne legyen noname nagyon
-
mexel
veterán
válasz
Headbang #939 üzenetére
Köszi, én nem rendelni akarok, ha visszaolvasol látod hogy valakinek ajánlottak egy boxot hogy eu raktáras. Én erre írtam hoogy az nem biztos hogy EU-s, szerintem inkább kínai. Nehogy véletlenül félreértse aki az infót kérte.
A Gearbestet inkább meg hagyjuk, most átmentek inkorrekt hazudós, lenyúlós cégbe. Nekem törölték az akciós megrendeléseimet (ahogy sokaknak!), hazudoznak, időt húznak és a pénzt is csak PP-al sikerült visszaszerezni az el nem küldött termékek után, nem szívesen adják vissza mindig. Tőlük nem valószínű hogy bármikor is rendelni fogok, nálam feketelistára kerültek ( nem ők ez elsők sok év rendelgetései után). A GeekBuying szerintem megbízhatóbb ( jelenleg!), onnan mindent azonnal küldtek és nekik is van eu raktáruk. De ezt a Gearbestes topikba nem nagyon szabad beírni mert ha szóvá teszed ki is tilthatnak, főleg ha rontod valaki üzletét ezzel
Velem is megtörtént de azért nagy lelki törést nem okozott.
Ráaádásul most elvileg meg is hackelték a Gearbest oldalát és a jelszavakhoz hozzá lehet férni, lehet hogy olyat is megpróbáltak átverni aki így állt bosszút. Szerintem csak olyan rendeljen most Gearbestről aki szereti az extrém sportokat és imádja ha hazudozik neki a support, ha egy termékre azt írják hogy raktáron van az sem biztos, de ez leginkább az EU raktárakra igazA kínából érkező rendelésekkel mondjuk nem volt gondom náluk sem, ez is az igazsághoz tartozik, ott persze türelem kell hogy megjöjjön de aki rendelt már az úgyis tudja
-
mexel
veterán
válasz
Necronom #937 üzenetére
Nem találtam olyan lehetőséget, azért írtam. Ahol van EU raktáros ott lehet választani más terméknél szerintem.
Pl itt egy EU-s termék, itt választható hogy kína vagy EU.
-
mexel
veterán
válasz
Headbang #900 üzenetére
Nem tudom, más is írta hogy más boxokon sem megy nekik. Valami általános hiba lehet talán, nem box függő. Ezek nem előre telepített appok? Lehet le kellene törölni és feltenni újból egy "eredetit". Lehet persze hogy ez hülyeség de sok előtelepítzett kínai app nem működik a tapasztalataim szerint, szeretnek belepiszkálni.
Soha nem próbáltam még a Miracastot egy boxon sem, valahogy kimaradt -
mexel
veterán
válasz
Kolondrum #898 üzenetére
Ezek mehetnek LE alatt, arra gyakorlatilag ( kis túlzással természetesen) bármi jó. Az én véleményem szerint ( de mielőtt vita lenne mégegyszer írom hogy ez csak az és saját véleményem) a Youtube jobb android alatt, a Kodi pedig ahol a Movieshark és társai megtalálhatóak jobbak lehetnek LE alatt, de tulajdonképpen ugyanúgy mennek androidos Kodival is. Kérdés mennyire fontos a kadenvciahelyes lejátszás és milyen hangrendszer lesz.Úgy veszem ki az írásodból nem neked kell. Ha olyannak kell akiknek én is vettem pár dobozt mert kérték, ők maximálisan meg vannak elégedve az androiddal is, boldogan használják egy alap 100cm-es tv-n. Ha kicsit profibbak akkor LE kell nekik. Androidra jó lehet az X96 ahogy ajánlották is már. Én továbbra is ajánlanám a Mecool M8S Pro pluszt, de mégsem ajánlom mert meghajlok a népakarat előtt akik szerint sok a hibás eMMC-s darab, bár amiket én rendeltem mind jó volt. Nehéz a döntés, de ha maradsz az X96-nál minden esetben jó lehet a használata. Jó a droid része is ( jól be kell állítani mindent) és tökéletes rajta a LE is. Érdemes az S905X-et venni, nem a mini-t ami S90W.
Talán inkább aza lényeg hog ypár dollár miatt ne vegyenek 1/8gb-os darabot ( igaz LE alá elég de szerintem kár megvenni) és noname darabot se vegyenek. Megbízható helyről, pl Geekbuying kell vásárolni hogy ne valami klón legyen. (gearbestet most nem ajánlanám jó szívvel) Annyira nagyon mellényúlni nem lehet szerintem ha csak nem valami extrém rosszat fog ki az ember. Tlán számít hogy wifivel vagy kábellel használják, mert ha wifivel akkor olyan kell aminek az is jó lehet, de ez is lutri is lehet akár.
Microusb pl jó arra hogy telepíts rá LE-t és akkor a 2 rendszer párhuzamosan működhet. De az mehet pendriv-ról is. -
mexel
veterán
válasz
Kolondrum #894 üzenetére
Egyébként mire akarod használni? Az is fontos lehet. Ha a pénz és az olcsó vásárlás nem érdekel vagy nem számít, de mindenképpen a legjobbak közül keresel, akkor itthon is kapni kis(?) felárral. Ha viszont a felhasználásra olcsóbb kategória is jó lehet és nem is irtóra sürgős akkor érdemesebb kintről rendelni olyat ami az igényeknek megfelel. Szerintem nagy csodák nincsenek a nagy árkülönbségek ellenére. Ha a Libreelec a fontos mert leginkább arra használod akkor akár az igen olcsó kategóriában is találsz megfelelőt. ha az android a fő csapásirány akkor inkább ott érdemes keresgélni, hogy azon belül mire használnád. Egy biztos: soha nem szabad egy boxtól azt elvárni amit egy telefon vagy tablet tud android szinten SZVSZ.
-
-
mexel
veterán
válasz
Necronom #849 üzenetére
Jó a droid is a filmezésre igényektől függ. Túl van misztifikálva a LE, sokan olyan ínyecnek mondják magukat hogy csak az a jó, de aztán kiderül hogy nem is látják amit néznek, akkor oly mindegy mit használ az ember, csak jól hangzik hogy azt használnak de valakinek felesleges ( de 100% ban jobb, és én is azt mondom jobb a LE csak filmezésre, a többiben már nem veri a droidot egyértelműen, sem Youtube sem más szinten, a játékról-böngészőről nem is beszélve, de lehet párhuzamosan használni mindkettő és így megoldott) . A droidon nem tökéletes a kadenciahelyes lejátszás bár már van megoldás, de főként a hangkimnettel van gond házimozizásra, ott a droid néha elvérzik. De ha valaki átlag tv-n nézi és a tv hangszóróin hallgatja nyugodtan használható, egy 2gb-os box már nem akadozik manapság androidon sem, ezek a procik simán kiköhögik a fullhd-t 4k-t.
-
mexel
veterán
válasz
tupijani #839 üzenetére
Bocsi, félreértettél én nem ajánlottam a Tanix TX3-at, csak azt mondtam hogy egy strong tulaj még azt is jobbnak tartotta
Ha tunerest keresel akkor azokból is van választék, hapedig csak sima boxot akkor kár lenne a tuneres strongot annyiért megvenni. ( mag különben is sok érte valószínűleg)
De a Strong után érdeklődni kell mert nekem csak ez az 1 infóm van róla és ez abszolút nem biztos hogy "valaki azt mondta", én igazából csak saját tapasztalat alapján szeretek véleményt mondani.
Először is mire szeretnéd használni? Kell -e bele tuner mert az igen leszűkíti a választékot. Android vagy Libreelec amivel használni akarod? -
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Ja hogy a 905-öt is beírtam? Azt hittem az nincs beírva , így is reagáltam rá
, mindjárt javítom, köszönöm! A 905X-re van bőven, azokkal van is baj. Illetve fura, mert sokszor a 7.1.1-el nincs gáz, a 7.21.2-vel igen. de van box ahol minden hetes rossz.
Mondjuk a 905 viszont maradhatna az AFR és root miatt mert azt érinti, ezt majd átírom valahogy így. Itt a 912-t már nem írtam be mert az kicsit másabb állatfajta. -
mexel
veterán
Szándékosan nem írtam be mert azt nem teszteltem és főként azokon nem volt hiba a droid 7-es hiánya miatt, valahogy most kevesebb van belőle már, inkább a 905X-et nyomják és nagyon jönnek a 905W-k ( ahol még úgynéz ki hogy a vásárlókat inkább tesztelőnek tekintik mint felhasználónak
)
Több progi is van ami roottal nem megy talán még a mindig tv sem ha jól emlékszem ( de lehet hogy az régebben volt), de azok már az alap root-ot sem szeretik, a boxok 99% meg szerintem rootolva érkezik. Az a root elég is sok mindenre, pl olyasmihez nem mint az Adaway reklámblokkoló, de azt végül is nem írtam be mert az is más téma már. Én azt a boxokra alapból felteszem mert nincs Youtube reklám és a böngészőket is jól szűri, viszont nem fogja meg a boxot, nem lassítja és nem kell vele sokat foglalkozni.
Az egész root témát csak inkább plusznak tettem oda, mert ez a Magisk jónak tűnik, a custom recovery -k telepítése meg sokszor okozott gondot boxokon ahogy olvasgattam, erre elég a külső TWRP megoldás. Úgysem kell minden nap használni, de segíthet azoknak is akik csak egy új romot szeretnének feltenni és ebbe beleakadnak. Kiindulási alapnak már jó lehet egy biztonsági mentéshez akár.
A lényeg csak a a pixelesedés kikerülése volt, ahhoz elég 3 sor átírása és akinek fontos a kadenciahelyes lejátszás akkor arról sem kell lemondani, ez az utóbbbi volt az egyik legnagyobb ellenérv sokszor az androidos filmezéssel kapcsolatban. Nekem csak az nem tetszik hogy minden tekerésnél, film kezdésnél-leállásnál vált a képernyő, van aki szerint természetes, engem néha zavar, bár nekem a tv-m sem tudja a 24-pt így mindegy.
De legalább lehetőség már adott.
Az Immersive módot meg kiveszem majd a leírásból, csak volt aki unszolt hogy rakjam bele, de feleleges, az teljesen más téma, és van rá más megoldás is, csak én is sok boxxal találkoztam amin ott az alsó és felő menü sáv és nem kapcsolható ki a rendszerben.
De arra kellene akkor egy külön blog hogy leírjam, stb, mert alkalaklmazás ami van erre nem működik jól. Mindenesetre ebből a leírásból kiveszem mert így is túl hosszú.Necronom: Elvileg nem "akad" vagy "röccen" a kép ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, de le akarom mert nagyon szakszerűen nem tudom leírni csak ha puskázok
Gyakorlatilag a megjelenítő ( tv) azokon a frekiken játsza le a filmet amilyen a fil. Pl a 24Hz-eset 24-en, de a 23.976-ot már 23.976-on, az 50HZ-esnél meg 50Hz-re kapcsol. Így folyamatos lesz a lejátszás. Van aki szemét nagyon zavarja, van akit nem érdekel van aki észre sem veszi. ( mindaddig amíg nem mondják meg neki mi ez)
Egyébként valóban " simábbnak " tűnik a lejátszás így, a spmc-vel főkeg, igaz én a kezelés egyszerűsége miatt szeretem az MXplaeyrt, nekem csak legyen egy mappalista, egy oké gomb, tekerés és készNem vagyok nagy filmnézegető.
Egyébként aki valóban csak filmezésre akarja használni akkor ott a Libreelec, ha a használata tetszik valakinek akkor az a legjobb, ott jól működnek a dolgok csak az átlag user fél tőle a sok beállítás miatt. -
mexel
veterán
A blogomban próbáltam nagyon részletesen laikusoknak ( mert én is az vagyok eléggé) leírni a megoldást a pixelesedésre, talán segít pár embernek. Sajnos néhány S912-esen nem működött a visszajelzések alapján de van amelyiken igen. S905x- és S905W-ken működik, legalábbis a kb 30-35 visszajelzés alapján.
-
mexel
veterán
válasz
Headbang #804 üzenetére
Remélem
Ha félsz tőle ne állj neki. Elvileg ezzel nem lehet, de én nem vállalok felelősséget ilyenre, csak akkor csináld ha jónak látod. Elvileg ettől nem lesz semi baj, max nem indul
De tégla azért nem lesz. A tégla az amikor meghal és nem lehet semmit csinálni vele, de legtöbbször még akkor is van megoldás
-
mexel
veterán
válasz
Headbang #802 üzenetére
Ezzel a progival tudod szerkeszteni a build.propot. A végén el kell menteni és újraindítani.
Elindítod a progit, jobb felül kis ceruzára klikkelsz. Utána szerkeszthetsz, azt a sort valahol közép-háromnegyed tájon találod azt hiszem ha szerencséd van akkor a 274. sor lesz az
Semmi mást ne írj át! Írj elé egy # -et és utána jobb felül nyomj a kis lemez ikora majd saves.
Újraindítod és akkor mehet a novaInnen le is tölthető.
-
mexel
veterán
válasz
Headbang #800 üzenetére
Mecoolnál azt hiszem van valami ilyen sor a build.prop-ban:
ro.platform.has.vslauncher2=true
Lehet hogy ha ezt tiltod, vagy teszel elé egy # -t próbára, talán jó lesz. De nem emlékszem hogy ez volt-e a megoldás. Most nem tudom kipróbálni sajnos, de azt hiszem ez működik.
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Közben az új Youtube frissítéssel mátr megoldódott az egér kezelési gond is úgy tűnik
-
mexel
veterán
Írtam priviket
-
mexel
veterán
válasz
attika11 #783 üzenetére
A pixelesedés szinte mindegyik 7-es droidos Amlogic-os boxon ott van. Gyors félmegoldásom van rá, attól függ kodit vagy pl mxplayer szerű lejátszót akarsz-e használni droid alatt. Egyszerre a kettő nem működik most hardveres gyorsítással. Valami hiba van az OMX dekóderekkel és akadnak a többivel, remélhetőleg adak ki hamar valami javítást mert minden boxon szinte ott a hiba. Hamarosan írok majd privit és mondom mit csinálj, csak most el kell mennem, később leszek.
Necronom: Neked is írok amint lesz időm ,van jó YT megoldás is.
-
mexel
veterán
válasz
Headbang #775 üzenetére
Nova launcher. Vagy tedd fel az Android TV OS-t, arra a lejátszóra fel lehet tenni. Én mondjuk éppen az egyszerűsége miatt szeretem, a sok MYTV és hasonló felületek gázabbak szerintem. Cserélj egy háttérképet és máris nem lesz olyan csúnya.
Másrészt ne a felületet nézd hanem a filmeket, Youtubot, böngészőt
Egy hiba van vele az tény: ha hozzáadsz egyalkalmazást a főképernyőhöz akkor nem tudod leszedni, legalábbis nekem nem sikerültPersze lehet hogy balf@sz vagyok, de nem sokáig keresgéltem rá a megoldást.
-
-
mexel
veterán
válasz
Diplomata #767 üzenetére
Ez gyanús nagyon, még ha küldenek is ennyiért boxot szerintem nagy eséllyel valami dzsunka klón lesz. Gearbest és Geekbuying ajánlottabb is, ( Lehet ebay-on is jót kifogni természetesen mielőtt bárki szólna ezért, sikerült is már nekem is, de a tapasztalataim szerint is arányaiban anno több klónt küldtek ebayről amiknél sokszor kellett matatni egy frissítés után hogy a tégla állapotból visszahozzam, és amiket hoztak hozzám feléleszteni azok nagy része is onnan származott és olcsóak voltak) Sok bosszúságtól lehet megszabadulni pár $ különbséggel. Vegyél valami ajánlottabb típust szerintem, ha pedig LE is kell akkor érdemes olyat aminek a wifije ie támogatot, még ha kábelről megy is szerintem.
-
mexel
veterán
Nem annyira box hanem inkább box-hoz való távról kérdeznék. Nézegettem a távokat amiket boxokhoz adnak, van pl Tronsmart TSM01 vagy H1 Backlight esetleg Rii i8+. A baj hogy nem tudom melyik lenne jó. Olan kellene amiben van légegér, van (lehetőleg fizikai) billentyűzet és billentyű háttérvilágíatá. A z előbb soroltakból valami éppen hiányzik. A zRii8+ tetszene de abban nincs légegér
A h1 jópofa de nincs billentyű viláatás stb stb.
Tud valaki olcsón olyat ami jól működik és megfelel a kritériumoknak?
Azt sem tudom az Rii8+ ban mindben van e háttérvilágítás, mert az sem egyértelmű. A légegérről még talán lemondanék mert van touchpad. -
mexel
veterán
Sziasztok! DVB-C tuneres boxot tud valaki ajánlani, vagy hogy milyenek léteznek? Én csak Mecool K1 Prot látok. Van még vajon más androidos is?
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anime filmek és sorozatok
- Windows 11
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- HP EliteDesk 800 G5 TWR / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- HP ProDesk 400 G4 SFF / i5-7500 / DDR4 / DVD-RW / USB 3.1 / több db / számla
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Fél konfigurációk
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest