Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    Topikgazda

    válasz t72killer #2027 üzenetére

    "€urópában akármit is mond a canikon, kötelező a 2év gari még az ő termékeikre is."

    A Canikon mondhat bármit, mivel az EU-ban a kereskedő viseli a kötelező jótállást és szavatosságot. A korlátozott (más néven önkéntes) jótállás más tészta, ezt szokták a gyártók adni.

    "2év használat után (ha ugye pont a garinaptárat nézve 2év +1nap leteltével téglásítja a géped az IBIS) azért már nem ér olyan sokat a váz."

    Bocs, de egy 2 éves, új korában 3000 eurós váz azért jó állapotban még mindig ér ~1500 eurót és nyugaton sem olyan gazdagok az emberek, hogy csak úgy lenyeljék ezt veszteségnek rezzenéstelen arccal. Bár abban igazad van, hogy a 2 év + 1 napos működésképtelen váz tényleg nem ér sokat.

    "Egyébként kereng a piacon pár stabis váz, de aktívan rá kellett keresnem a halott ibis-es témákra a DPR fórumon, feltételezem ilyen tízezerből egy nagyságrendű tétel lehet..."

    Ezért sem kell annyira félni tőle, nem állnak hegyekben a fórumokon a beszámolók döglött IBIS-ről. De azért el tudom képzelni azt az aktív életmódot, ahova ez nem való (pl: gyakori erős rázkódás, ütődéseknek kitettség).

    Ha meg már szóba kerül a GH5S, abba pont azért nem került IBIS, amiért a professzionális videokamerákba sem: Még kikapcsolt IBIS mellett is fel tud venni a szenzor vibrációkat. Semmi köze ennek az élettartamhoz. Most nem találom a videót, de anno a videós topikba is linkelve volt az összehasonlítás GH5 és GH5S vonatkozásában, járműre felrakva a GH5-nél hiába volt kikapcsolva az IBIS, átvett egy érzékelhető mértékű vibrációt.

Új hozzászólás Aktív témák