Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Vision #67387 üzenetére

    Ezekkel kapcsolatban szerintem komoly elemzők, akiknek ez "szakmája" is csak tippelgetni tudnak, többek közt az Oppenheimer által emlegetett bizonytalan tényezők miatt.

    Egy biztos, az MNB-nek megint kiderült, hogy nem igazán van cél árfolyama. Max annyi, hogy hirtelen túl látványosat ne gyengüljön a forint, nehogy devizapánik legyen. Ennyit az infláció elleni küzdelemről is, addig számított, amíg nem ért el a kamatszint a hitelpiac számára már fájdalmasabb értéket. :U Szóval ha forint erősödés lesz, akkor az max azért, mert éppen arrafelé lökte a széljárás.

    Egyébként én annyira arra se feltétlenül várnék már, hogy egyszer csak váratlanul bejelentik, hogy vége a háborúnak és kilő minden árfolyam. Ezt a május 9-et eléggé biztosnak kezdi mindenki venni, ha akkor tényleg tűzszünetet/békét kötnek, az már nagyrészt be lesz árazva. Illetve sajnos piaci szempontból az erősen másodlagos, hogy ágyúzzák-e még a szerencsétlen ukránokat, a fő kérdés, hogy a szankciók meddig maradnak és mi lesz utánuk. Amíg Vlagyimir trónol a nagy asztaloknál, addig kétlem egy egyszerű tűzszünet/béke maradéktalanul kielégítené a nyugati igényeket és azonnal feloldanák az összes húsbavágó szankciót...

Új hozzászólás Aktív témák