Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Ixion77 #39847 üzenetére
Mit akarsz ezzel mondani? Hogy be van árazva az hogy amikor a helyzet bedurvul az USÁban, az évtizede legyőzhetetlen amerikai fogyasztó bizalma meginog, fogyasztása beszakad? Szerintem ez még nincs benne.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Ixion77
addikt
válasz Oppenheimer #39851 üzenetére
Azt akarom mondani, hogy az USA tőzsdéin jegyzett cégek bevételük jelentős részét külföldön szerzik. Ha az visszaesik, a profit is visszaesik. A gyártás jelentős része is külföldön történik. Ha az akadozik, akkor meg aztán főleg visszaesik a fogyasztás. Tudod mit utálnak nagyon a befektetők a tőzsdén? Eltaláltad: ha a profit várhatóan esni fog.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
inf3rno
nagyúr
válasz Ixion77 #39850 üzenetére
Biztos, hogy lesz válság, de én nem számítok olyan hatalmasra. Remélhetőleg ahogy melegszik az idő az északi féltekén, úgy lassul le vagy áll meg a vírus terjedése. Nyárra már talán rendben leszünk.
Én úgy tudom, hogy a fő gond inkább az, hogy beszállítóik vannak a gyáraknak, és ha kínából várnak valami alkatrészt, akkor simán leállhat a gyártósor. Ismerősöm is ezzel küzd most az autóiparban, de gondolom minden ágazatra kiterjed, ahol gyártás van.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
atish15
aktív tag
válasz mgoogyi #39840 üzenetére
A reggeli sokk után ezen az állásponton voltam én is, hogy szar látni de nem szabad eladni mert ha 1 ha 2 év alatt de majd magához tér. Azért amikor az Otp-nél a saját dolgait adja el valaki rémülten, hogy nem tudják ez hol áll meg az annyira nem bátorító. A kezdeti folyamatos emelkedés után azt hiszem egy picivel többet vártam a kelleténél és tartottam meg az alapot.Tisztában voltam a kockázattal inkább azzal nem, hogy egyik napról a másikra így betör a pánik a részvénypiacra. Megtakarításomat szerettem volna egy kicsit megforgatni. Most kivárok és mélyponton azt hiszem vásárolok-
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Ixion77 #39852 üzenetére
Ez tiszta sor, teljesen világos. Amit én írok, hogy képzeljük el milyen lesz az esés, amikor az amerikai fogyasztás visszaesik, mert az is nagyot kell szóljon. Ugyanis az adja az USA GDP nagyját.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz inf3rno #39853 üzenetére
FYI, iran es szaud arabia, ahol massziv gocpontok vannak, 30 fok koruli nyarias idojarasban uszik.
Idehaza a nemzetkozi minta alapjan juniusra varjak a tetozeset a jarvanynak.
Eddig ugy nez ki, a jo ido semmit nem akadalyoz a terjedesen, a hazai korlatozasokat sem hasrautve mondtak be tobb honapra. -
Ixion77
addikt
Nekem ez nem tűnik igazi nyárnak.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
törölt tag
FYI, Iránban 10-15 fokok vannak. Szaúd Arábia pedig száraz, úgynevezett sivatag. Az influenza csökkent terjedéséhez meleg ÉS magas páratartalom kell. Eleve az influenza szezonalítása leginkább a mérsékelt égövre igaz, máshol kevésbé jellemző. Ez a fertőzőképességi faktor.
A másik az immunrendszer állapota. Az alacsony D-vitamin szint egybeesik az influenza-szezonnal, aminek termeléséhez napfény kell. Ez sokkal kevésbé hatékony sötétebb bőrűeknél meg egész nap burnuszban légkondicionált épületekben ücsörgőknél. -
mgoogyi
Topikgazda
válasz atish15 #39862 üzenetére
Úgy, h lehetetlen megmondani, mikor lesz a mélypont. Ha kiszállsz és megpróbálsz jókor visszaszállni, valszeg vagy későn szállsz vissza, vagy a köv. esésnél megint realizálsz majd egy kis veszteséget.
Ha tudod nélkülözni azt a pénzt hosszú távra, akkor ne pánikolj és ne csinálj semmit.
Ha meg nem tud nélkülözni, akkor meg nem kéne magas kockázatúba tenni. -
Lex Icon
senior tag
Valaki tudná definiálni a medvepiac jelentését, mert ezen a bulvároldalon már sokadszorra ezt írják: "A Dow napközben 20%-ot meghalasó esést mutatott a legutóbbi csúcsához képest, ami egyetlen dolgot jelent: itt a medvepiac! "
Úgy tudom, nem az esés mértéke határozza meg, inkább a trend ideje. 2018 végén is volt kb. 20% esés, mégse volt medvepiac, pedig az is majd' 3 hónapig esett. -
mgoogyi
Topikgazda
válasz Lex Icon #39866 üzenetére
Zsiday így definiálta:
"Természetesen kérdéses, mikénthatározzuk meg a bikapiacot és a medvepiacot, ez definíciós kérdés, de legyen most az a medvepiac, amelynek során legalább 20%-ot esik a tőzsdeindex és a megelőző csúcspontot legalább egy évig nem haladják meg az árak."
Van ahol egyszerűsítették a kérdést és 10%-os esés korrekció ,20%-os esés meg medvepiac időtávtól függetlenül. -
Lex Icon
senior tag
válasz mgoogyi #39867 üzenetére
Háát, nálam Zsiday nem sokat jelent, mert már régóta átment szakértőből "sztár/celeb" befektetőbe.
Definíció 1, definíció 2, definíció 3, definíció N, -
zharkanyi
tag
válasz mgoogyi #39864 üzenetére
Ezt ha lehetne lájkolnám.
Nagyon nem hiszek a most kiszállok, aztán majd ha lent van az árfolyam visszavásárolom stratégiákban.
Nagy átlagot tekintve 50-50% arra az esély, hogy nyerjünk és hogy veszítsünk a dolgon. A most kiszállás jelent 25% veszteség realizálást. Ahogy az is lehet, hogy még 25%-ot megyünk lefele, úgy épp az is elképzelhető, hogy az ember épp az alján száll ki.Ne felejtsük el, hogy mindig van olyan aki a zuhanás legvégén ad el. Azért tud zuhanni, mert még ott is akarnak eladni. Ha ott már nem lennének kiszállók, akkor emelkedés lenne, nem esés.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz zharkanyi #39869 üzenetére
Nekem elég erős gut feelingem van most hogy csúnya dolgok lesznek még a tőzsdén nyárig.
De kiszállni - beszállni nem merek, inkább cost averagingelni fogok, főleg állampapír --> msci world átcsatornázással. Amilyen tempójú az esés lehet már pénteken jön az újabb vételi kör.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz zharkanyi #39869 üzenetére
Hasonló gondolatmenetet követek.
Sokkal egyszerűbb nem pörögni azon, hogy most szálljak ki vagy be, miközben fej vagy írással is eldönthetném.
Az egész egy hosszú távú dolog, tökmind1, hogy most hol van az árfolyam. Az számít, hogy majd 20-30 év múlva hol fog állni.
Annyi a biztos, hogy most sokkal jobb beszállni, mint az esés előtt 1-2 hónappal. -
zharkanyi
tag
válasz mgoogyi #39873 üzenetére
Na ja, pontosan. Ugyanakkor azért én sem vagyok tökéletesen elégedett magammal, hogy még kicsit kevesebb, mint fele ekkora esésnél belevettem. Nyilván hülyeség volt.
Most megint tervezek belevenni, aztán lehet ez is az lesz.Szerencsére tényleg igaz amit mondasz. 20-30 év múlva nem igazán fog minket érdekelni, hogy jobbkor is be lehetett volna szállni.
-
Golyobis
aktív tag
Én kifejezetten ezüstbánya részvényekkel szemezgetek már mióta, de most amikor elvileg eljött az ő idejük, naponta -10% okat esnek. WTF
Én magamban úgy képzeltem hogy enemesfémek jól teljesítenek "válság" idején, de a gyakorlatban ez úgy látszik nem teljesen van így.
Valaki el tudná magyarázni hogy miért van ez? -
Lex Icon
senior tag
válasz Golyobis #39875 üzenetére
Az ezüst nem menekülőeszköz. Az utóbbi években amúgy is jól lemaradt az aranyhoz képest. nézz utána az XAUXAG árfolyamának!
Pl.: Ha sapka van rajta azért büntetik az aranyat, ha nincs akkor meg azért[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
Keleten milyen vérontás folyik..nyugaton is ez lesz.
-
Lex Icon
senior tag
válasz Oppenheimer #39877 üzenetére
Az S&P500 2609-en is járt, most 2648.
-
Cartman023
aktív tag
Ajánlott olvasmány : A koronavírus már most életünk második legnagyobb tőzsdei pánikja
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #39877 üzenetére
Még 3 nagyobb batchben tudok kötvényből áttenni részvénybe. Szerintetek érdemes ma venni?
-
aujjobba
addikt
válasz Oppenheimer #39881 üzenetére
Amit én szoktam venni az utóbbi pár napban nem sokat mozgott, szóval nem tudom most csillapodik az esése vagy a java még csak most jön. Várok vele jövő hétig szerintem.
Eddig a mostaninál magasabb árszinten sikerült vennem, 10.3, 9.6, 9.2, tehát érdemesebb lett volna kivárnom kicsit.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Oppenheimer #39884 üzenetére
Allamfuggo, pl New Hampshire vagy az egesz mid-west az alacsony nepsuruseg miatt nem lesz annyira erintett, de en arra tippelek, hogy a maganegeszsegugy miatt altalanossagban sokkal durvabb lesz a hatas, mint Olaszorszagban.
-
VirsLee
őstag
válasz Oppenheimer #39881 üzenetére
2007-2009-ben a Dow kb. 54%-ot esett, BUX kb. 66%-ot. Elég pánikgyanús a hangulat, nem fogja tudni senki megmondani, hogy hol a vége, de a tapasztalatok alapján van még tér lefelé bőven. Egyébként, ha kifejlesztenek egy hatékony vakcinát, akkor az gyorsan rövidre zárja a piaci esést szerintem, ellenben hosszabb távú gazdasági hatásait nem tünteti el. Csak a piacok nyugszanak meg tőle.
-
vnorbi
aktív tag
válasz mgoogyi #39864 üzenetére
Ha már a Suprától indultunk, ott még az sem elég a jó visszaszálláshoz, hogy majd hírre, árfolyammozgásra vásárlunk, amikor úgy tűnik, hogy elindul fölfelé, mert a T+3 napos elszámolás miatt három munkanappal előbb tudni kell, hogy mikor lesz az alja.
Ez eladáskor is benne van, most látjuk ezt a bukót, de a mostani eladás a három nap múlva érvényes árfolyamon fog teljesülni, ebben pedig a részvényindexek alapján már most benne van még legalább 5% esés, hacsak az alapkezelő nem lépett valamit mondjuk két napja, hogy ezt elkerülje.
[ Szerkesztve ]
-
mgoogyi
Topikgazda
-
atee_13
őstag
válasz Lex Icon #39888 üzenetére
KB mindegyiket olvashatod. Youtubon is rengeteg utánajárós riport van. Olyan ügyben is megjelent egy sufni nyomdában egy pincében miközben a riporter vár ahol elvileg nem is róla volt szó. Meglátta a riportert aki korábban már a kamupártos milliók miatt csinált vele riportot hatát fordít és elmenne természetesen riporter utána megy és kérdezi mit keresett ott. Valami olyasmit mond, hogy nyomtatni akart
Ennyi elég vagy kell az összes youtobon is fellelhető? Azt meló után tudom megkeresni.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Nasdaq premarket konyvek brutalisan neznek ki.... Tegnaphoz kepest - 7%.
Folytatodik a melyrepules -
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
válasz Lex Icon #39896 üzenetére
"Pedig meg kellett, másként nem tudod, kié a videó. "
Biztos vagy benne? -
Golyobis
aktív tag
válasz Lex Icon #39876 üzenetére
Ha jól értelmezem akkor a margin callok fedezetére most az emberek eladják az aranyukat, és az nyomja le az árfolyamot? Ez azt is jelenti hogyha véget ér ez a hatás akkor az emberek a részvényekből / szar kamatú kötvényekből az aranyba fognak menekülni?
Tehát, ha folytatódik ez az esés akkor feltételezhető egy párszáz dollárral magasabb arany ár?
Hogy volt ez a korábbi hasonló zuhanásoknál? -
Lex Icon
senior tag
válasz Golyobis #39898 üzenetére
Az alacsony részvényár vételi lehetőség, amit más likvid eszköz hiányában aranyból, kötvényből, BTC-ből,... oldanak meg.
Mások meg ezekbe menekülnek. Az árfolyam attól függ, hogy melyik oldal az erősebb. Pont mint más eszközök esetében.
Egy cikkben írták, hogy válság esetén az elején esik az arany is, csak később kezd emelkedni, amikor oldalazás, medvepiac alakul ki. De ezek csak statisztikai valószínűségek, nem jelenti azt, hogy most is ez lesz. -
namenlos
tag
OTP-be mikor érdemes beszallni?
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Ikarus 435 embléma logo felirat szám típusjelzés
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest