Új hozzászólás Aktív témák

  • zsoltee10

    addikt

    válasz vati #2945 üzenetére

    Nyilván van kockázata a részvényeknek, kockázat nélkül nincs haszon. Van aki bevállalja, és van aki nem.Nem kötelező, én nem buzdítok senkit semmire.

    Szerintem a 10-12% van több is, de igazából ez teljesen mindegy is nekem. Én nem ígérek semmit, csak csinálom, ahogy tudom. Tavaly februárban volt egy korrekció, illetve augusztusban, és novemberben a subprime válság miatt zuhantak meg a részvénypiacok. Én nem estem kétségbe, hiszen kiváló vételi helyzet van. :)

    a unit-link nem parasztvakítás. Számos előnye van, de nem érdekem senkit meggyőzni, mindenki azt csinál, amit akar, pl. ott van a hozampláza is, meg még ezer lehetőség.
    Azt tudom elmondani, hogy én miért unit-link megoldásokban tartom a pénzem:
    - 10 év után kamatadómentesen kivehető a pénz
    - ha meghalok, illetékmentesen öröklődik, azonnali fizetéssel.
    - egy-egy konstrukción belül a befalapok közti váltás egyrészt minimális ktg-el jár (vagy ingyenes), másrészt nem kell kamatadót fizetni egy ilyen tranzakció során.
    - Az első 2 évet nem szabad kivenni, az fix, mert abból vonják a ktg-eket. A többi év bármikor kivehető, illetve
    - van egy ún. eseti számla, amire bármikor helyezhetek el pénzt, és bármikor kivehetem, nincs lekötve, megkötve, és ugyanúgy dolgozik, mint amit évente elhelyezek a stratégiai számlán.

    Jól kiokosodtam a témában, és saját magam menedzselem a portfóliómat, mert ha máson múlik, akkor abból nem lesz semmi. Az MLM rendszerű közvetítő cégek (pl. Brokernet, Bridge Hungary) tanácsadói nem érdekeltek abban, hogy minél nagyobb hozamot realizáljon az ügyfél, a jutaléka attól nő, hogy minél hosszabb szerződést, és minél nagyobb kezdő befizetéssel kössön az ügyfél.Szóval a tanácsadó, és az ügyfél nem egy csónakban evez. Én tudom, mert megpróbáltam pénzügyi tanácsadással foglalkozni, de ebben az országban nem valósítható meg olyan szinten, mint ahogy én szeretném.
    A nagy közvetítő cégek csak közvetítik a partnereik termékeit, és a tanácsadó inkább csak értékesítő,és az ügyfélgondozásban nem érdekelt, csak az eladásban.
    Így a nagy cégeknél a tanácsadás 2 módon működhet:Vagy tényleg az ügyfél érdekeit tartod szem előtt, vagy pénzt keresel.
    Mondok konkrét példát is:
    Pl. van egy 30 éves ember, aki meg tud takarítani 500eFt-ot évente. Félre akar tenni a nyugdíjas éveire, mert nem akar az állam alamizsnájából megélni, vagy 50 évesen már nem akar dolgozni. 20 év alatt reális a 40MFt 500eFt/év befizetéssel, ennek a hozamából meg tud élni kényelmesen mondjuk.
    Tudni kell, hogy a pénzintézet a ktg-ket az első két évből vonja olyan formában, hogy 6-13%kal csökkenti azt minden évben. Másrészt pedig a kamatadómentesség 10 év után csak akkor él 100%-osan, ha lejár a szerződés. Szal, ha 20 éves a szerződés,akkor 10 év után kivéve, a pénz nem kamatadómentes. Tehát:

    Rev1: Elindítja a megtakarítást 500eFt/év 20 évre.
    Rev2:Ugyanez olyan formában, hogy 200eFt-ot tesz csak a stratégiai számlára, 300-at esetire, és 10 évre.
    Az első esetben 1M befizetést csökkentik 6-13%-kal évente, így 10 év múlva 538eFt-248eFt lesz belőle, amit a hozamok kompenzálnak elvileg, de nem nagyon lesz több, mint 1MFt.
    A második esetben csak 400eFt-ból tudják ugyanezen módszerrel elvonni a ktg-eket. :)
    A másik oldala pedig a dolognak, hogy a 10 éves szerződést lehet hosszabbítani (nem fogja, mert addigra lesznek még újabb megoldások), a 20 évest viszont nem lehet csökkenteni.

    Nyilván a 2. verzió kedvezőbb az ügyfélnek. A tanácsadónak meg az 1.
    A különbség mellbevágó.
    Bridge Hungary esetén az ügynök jutaléka:
    1. szinten 65eFt <--> 15eFt

    Innentől kezdve a tanácsadó, és az ügyfél baromira nincs ugyanazon a térfélen.

    Az meg nem divat Mo.-on, hogy kp-ben fizessünk a tanácsadónak, aki esetleg tényleg átlátja az egész piacot.
    Az meg megint csak nem elterjedt, hogy a tanácsadó a hozamból részesedik.

Új hozzászólás Aktív témák