Új hozzászólás Aktív témák

  • Veron

    őstag

    Sziasztok!

    Életem útja nagy döntés elé érkezett, amiben szeretném kikérni a véleményeteket!
    Félretéve a viccet :) , az a helyzet, hogy pár hónapot volt szerencsém fotóórákra járni, és szeretnék kicsit elmélyedni a fotózásban.
    Második lépésként egy új gépre fáj a fogam, noha bajom nincs a Canon A85-ösömmel, de gondoltam meglepem magam egy újjal. És itt a kérdés: milyet, DSLR vagy bridge?
    Tudom nem olyan egyszerű a kérdés, és talán nincs is egyértelmű válasz, hátha tudtok tippeket adni. Ami biztos: nincs pénzem egy új DSLR-re, mert ahogy nézem a legolcsóbbak is 110ezer Ft vannak, és a határ a csillagos ég. Kb. 65ezer Ft-ot tudnék rászánni magára a gépre (váz+objektív). Szeretnék minél jobb képminőséget elérni a masinával, videozni nem szoktam sokat, jó lenne városnézésekre is magammal vinni és manuális beállítási lehetőségeket is szeretnék rá.
    Az első jelöltem a Panasonic FZ38-as, amit el lehet csípni itt-ott 65k körül, de inkább 72-73k az ára újonnan. A második alternatíva egy használt DSLR, aminek a típusáról nem tudok nyilatkozni, de ez a jövő zenéje.
    Ha tudtok tanácsokat adni, miért ezt, vagy miért azt éri meg megvenni egy magamfajta kezdőnek, esetleg pro és contra érveket felhoznátok, azt megköszönném!

    Még mielőtt vita lenne belőle, igen ezt a kérdést a DSLR topicban is feltettem, mert az eltérő nézőpontok miatt szeretném a kompaktban jártas fórumtársak véleményét is meghallgatni. Köszi!

    [ Szerkesztve ]

    "Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

Új hozzászólás Aktív témák