Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yany
addikt
Szerintetek mit szabad elkérni egy F717-esért minden kellékével együtt? Szeretném eladni (ami helyett a G12, LX5, EX1 trióból lesz valamelyik), csak szegényke régi típus és nem tudom, hogy az általa nyújtott és sokat méltatott minőség ilyen távlatban mit érhet meg egy vásárlónak. Szinte tökéletes, újszerű fizikai állapotban van. CCD-je cserélve lett. Két dolgon koptatott az idő: az akksi élettartama rövidebb már, mint új korában és a 2 GB-os kártyáját is kártyaolvasóban érdemes olvasni, mert nem mindig szereti a gép tudomására hozni, hogy be van dugva az usb. 5 MP-es képei még mindig gyönyörűek. (elnézést a hirdetői felhangért, ha valakit zavartam vele, de elsősorban egy árkategóriát szeretnék csak megtudni, ami szerintetek fer érte). Bármilyen segítségért a témában én sem leszek fukar beszámolni a végül választott gépemmel kapcsolatos tapasztalataimról. (ha nagyon sokat tudok írni majd róla, akkor logout-os cikkben, habár nem értek annyira hozzá, hogy legyen pofám berakni oda )
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
PRO-peller
senior tag
Van ITT 1 link, akol 40 ropit kérnek 1 hasonlóért. Az őszintét megmondva ez a gép nem ér ennyit szerintem. Még annak ellenére sem, h ezek a Sony-k a mai kompaktokhoz viszonyítva nagyságrendekkel jobb képeket csinálnak. A mai kínálatot figyelembe véve az f717 használhatósága kőkorszaki. Méretét tekintve egy dslr. A képminőség viszont nem tud olyan soxor jó lenni, mint a dslr-eknél. Video funkció nem említésre méltó. 38 mm kezdő "nagylátoszög" szintén értékromboló. Ha vki nem nosztalgiából venné vagy netán gyűjtő, akkor nehezen lesz új gazdája.
-
csakb
őstag
válasz PRO-peller #22753 üzenetére
Hát igen, az ugye egy dolog, hogy mennyit kérnek érte, az meg egy másik, hogy mennyit adnak.
Ezért írtam, hogy ebay-en ténylegesen mennyiért mentek el.
De ott is van olyan eladó, aki 2-300 EUR-ra tartja a 8 éves masináját... -
paperpro
csendes tag
Sziasztok!
Jöttem elújságolni, hogy egy gyönyörű piros Pana ZX1 tulajdonosa lettem.
Köszönöm a segítségeteket!
PRO-Peller, neked pedig nagyon köszönöm a lelőhely tippet!
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Digit gépet akarok venni.
Valamilyen nagylátószögű objektíves kéne, és HD video felvételre alkalmas.
Tudnátok mondani néhány megbízható típust, ami tudja ezeket?
Az olcsóbb kategória érdekelne, 30-40 körül, ha egyáltalán van ezen az áron ilyen
Ez a DMC-ZX1 jó is lenne, már csak azt kéne megnézni, a debreceni tescoban is van-e
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Yany
addikt
Köszi az F717-es tippeket. Akkor azt hiszem 20e Ft-os áron korrekten tudok megválni tőle, akármennyire is fáj érte a szívem. UV szűrővel (HTMC), AV, USB kábelekkel, 2 GB SanDisk Ultra II MS Pro + 1db 32 MB és 1db 64 MB Sony MS Pro, polárszűrővel, eredeti leírásokkal, stb. Ha érdekel valakit. Ezennel befejeztem az offtopicot és átvonulok a hardverapróra. Köszi mégegyszer.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Van 2 kiszemelt gép.
- Canon PowerShot SX120 IS
- Panasonic Lumix DMC-FZ8Olyan emberek véleményét várom akinek vagy egyik vagy másik van/volt, meg persze mindenki másét, hogy melyiket érdemesebb a műszaki adatai, fényképei alapján megvenni.
Tigris, tigris, csóvafény...
-
tigipuf
senior tag
Még nekem is jutott a tescos zx1-ből,holnap kapom meg ,köszi az infókat a pesti "lelőhelyről" (PRO-peller)
(A finepix JZ300 átkerült az apróba,hátha valakit érdekel.....)de ez már off,uff![ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
Ismeros kert tolem segitseget en meg nem vagyok kepben jelenleg gepekkel, ezert jovok ide, ti naponta nezitek a kinalatot.
Kinezett maganak egy fgepet Fuji Finepix S1800
A kerdes az 50e ft kornyeken van e vmi mas amit jobban ajanlanatokKoszonom
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
pp88
tag
Én is vettem egy ZX1-et pirosat, olcsót, az utolsót 29900-ért
PRO-Peller, nagyon köszönöm a lelőhely tippet!
Nem volt egyszerű leszervezni hogy vidékre lejusson de a család pesti tagja segített a problémámon. Vasárnap kapom meg.
Ennyi pénzért szerintem nagyon jó ár volt még ha piros is.
Az ezüst 45000 a fekete meg 35000 a készlet erejéig az újbudai Tescoban. -
PRO-peller
senior tag
Én ezüst színűt vettem 29990-ért. Másnapra felnyomták az árát?
1 kis teszt: A tesztképek alapján, amiket letöltöttem 1 kicsivel többet vártam. Legyek őszinte. Nem rossz azért az árát megérte. Viszont többet sem ér! Még mindig ott tartok, h nincsenek csodák. Színek jók, pontosak, de enyhén túlszaturáltak. Panasonicos. Végül is az. A képek részletgazdagsága nem emeli ki az átlagból.
Magát a kis kütyüt jó érzés kézbe venni, mert amennyire kicsi a fgép, annyira jó minőségű a "felépítmény". Jó lcd. De a fényerőt a fényerő szabályozó funkció nem növeli, csak a kontrasztot keni el. Egy külön funkció a magas fényre az használ vmit. Jó az optika. Bár a zoomolásnál közelítéskor 1 halk pattanó hang hallatszik ki az obiból 1 ponton a végállás közelében. Erre írjatok már vissza: nektek is van ez a pukkogás?
Működés terén sem mondom a sebességet átlag felettinek. Bekapcsolás, képmentés, fókusz, képnézegetésre váltás stb. Egyik sem szembeötlően gyors, de nem zavaróan lassú egyik sem. A menü elég gyorsan reagál a gombnyomásra, nem késik a reakció. Láttam gyengébbet.
A menürendszer bizony rendkívül összetett. Kaotikusnak nem nevezem. De temérdek fölösleges funkcióval traktálják a felhasználót. Miközben nincs valódi manuálbeállítás. Van viszont világórával kombinált utazási időbeállítási előprogramozás. Pofám leszakad. Szart sem ér. Egyes fontosabb funkció pedig jól el van dugva.
Végül a video: Jól nézhető a végtermék. A zoom alig-alig hallatszik az amúgy is jó minőségű és alacsony zajú felvételbe. Jóllehet a fényigénye megvan ám! Szerintem ideje korán sötétedik be a kép. És ami még 1 probléma az a bájtéhhség. 20000 kb/s-mot kajál a 720p maximáls felbontással. Ugyanezt a H.264 kodek 8000 kb/s környékén produkálja. A kodek benne elavultnak számít szerintem.
Hosszútávú használat dönti el a gép értékét. Az, hogy kicsi arra ösztönzi az embert, hogy valamelyik zsebben lapuljon mindig az alkalmas pillanatra várva.
-
kutyamutya
csendes tag
A fentiek alapján kezdtem én is Pana ZX1-et keresni és teszkókat látogatni. Az ötödikben találtam meg. Pesti útiban (XVII. ker) 39900-ért kiirva de nincs belöle. Váciban van de 49900 (piros). Dunakeszin az M0 oladilban nincs. Végül Dunakeszin a 2-es út mellett elmartam az utolsó darab 29900-as pirosat. Ugyanott ezüstszinü 49900.
Tegnap csak sötétben/lámpfaénynél próbálgattam. Úgy tünik nem ilyen körülmények közt fog elkápráztatni. Mindenesetre ezért az árért hosszas keresgéléssel sem találtam jobbat.[ Szerkesztve ]
-
GrG1210
aktív tag
Hali , fényképezőt szeretnék venni , csak otthoni használatra , nincsenek nagy igényeim nem is akarok rá sokat költeni ojan 20-30e. körül , és a véleményeteket kérném , hogy ebben az árkategóriában mit ajánlanátok , mijen márka ? , esetleg tipus . Most egy régi HP-M517-em van amit már nem is nagyon használok , mert zabálja az elemeket , de viszont elég jó képeket csinál. Kinéztem egy Panasonic FS10-et de azt irogatták róla , hogy elég rossz minőségű képeket csinál , esetleg a Fujifilm márkáról mi a véleményetek? érdemes abból ojan 20-30e. kategóriát megvenni? vagy nevárjak tőlök semmit.
-
mikivan
csendes tag
Sziasztok!
Én is gépvásárlásban kérek tanácsot vagy tippet. Full manuális gépet szeretnék 50 e. körül.
Családi képek, kirándulás, természet, (madarak) fotózására használnám hobbi szinten. Strapabírás (külsőleg,akkumulátor) képminőség számít.
A következőkre gondoltam:Canon PowerShot SX130IS
Samsung WB600, (WB500,WB650)
Érdekelne véleményetek,esetleg más készülék.
Élőre is köszönöm. -
csakb
őstag
válasz mikivan #22775 üzenetére
Építési minőségben a Samu szerintem jobb, és lítium akksija van, de nem feltétlenül bírja sokkal tovább, mint az AA akku a Canonban. A Samu mellett szólhat még a szélesebb nagylátószög, és a kicsit hosszabb tele. Képminőségben szerintem nincs nagy különbség közöttük.
Szerintem tapogasd meg mindkettőt valami boltban, és hallgass a szívedre.
-
stratova
veterán
Hát, szervezkedés, szerencse és segítség árán, de csak meglett az utolsó ZX1 Szigetvárról. Budapesten bármelyik Tescoban néztem 49.990 már ahol kapni lehetett. Azt, hogy piros elnézzük neki cserébe az áráért (egy pink azért kicsapná a biztosítékot ).
Köszönet a tippért.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz GrG1210 #22772 üzenetére
Hasonló cipőben jártam nem rég. Ha találsz ZX1-et 30-ért az elég jó vétel de egyre ritkább. Felvetném még a Fujifilm JZ300-at, erről Frisi fórumtársnál tudsz érdeklődni. Nekem mindkettőt itt javasolták, a pixinfo-s teszt is egész jókat ír róluk. Alapvetően egyik modell sem a 30-as kategória, de itt-ott akadnak jó árban. Ha nem jött volna össze a ZX1, JZ300-at vettem volna Frisitől.
[ Szerkesztve ]
-
-
stratova
veterán
válasz cellpeti #22779 üzenetére
Korábban a Fujira a saját drága memóriakártyája miatt fújtam, mert igen megdrágította a bővítést, de a JZ300-nál ez a gond nem áll fenn. Nekem nincs preferált márkám a kis Canon A80-nal elvoltunk több évig, de mára végleg beadta a kulcsot, kellett egy utód.
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
válasz dave_gahan #22774 üzenetére
Ez szakmai topik, hirdetni a hardveraprón kell, ez nem hirdetési felület!
-
Szotyi25
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném gépvásárlásban! Az eddigi gépem (Olympus sp550) haldoklik minden másodikra hajlandó bekapcsolni (áramforrás lemerült) többféle ceruzaaksival próbálkoztam, sikertelenül!
A kiszemelt gépek: (edigitalos árak)
Fujifilm FinePix S2500HD digitális fényképezőgép + 2GB SD... 52.900 Ft
Olympus SP-600 UZ digitális fényképezőgép, ezüst 42.900 Ft
Kodak EasyShare Z981 digitális fényképezőgép 49.900 Ft
Nikon COOLPIX L110 digitális fényképezőgép, fekete 49.900 Ft
Canon PowerShot SX130 IS digitális fényképezőgép,... 49.900 Ft
Mint látszik kb. 50 ezret szánnék rá, fontos lenne a jó beltéri képminőség (vaku nélkül is), nem elhanyagolható a természetfotózás (geoládázunk). Nem baj ha AA aksival üzemel (A Nikon coolpix 4300-asnál sokat szenvedtem a spéci aksival, bár röhögve szebb képet produkált mint az olympus és apósom Nikon coolpix L100-a).
A fenti gépekről olvasgatva mindegyikről írtak jót/rosszat, ezért jutottam el idáig hogy a segítségeteket kérjem! Ha van személyes tapasztalatotok bármelyikről is és megosztanátok velem leköteleznétek! Természetesen más javaslatokat is szívesen fogadok.A segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.: Szotyi25
-
Szotyi25
tag
válasz PRO-peller #22788 üzenetére
Hát ezért jöttem én ide? Venni akarok nem eladni!
Megvan, de anyáméknak adtam, viharvert ugyan de, azt a pár képet még bírja a gyári aksi. Csak hogy vagizzak van hozzá még adaptergyűrű és objektív is(érdemes volt megvenni tán 3 képet ha csináltam vele)! -
PRO-peller
senior tag
válasz Szotyi25 #22789 üzenetére
Aki kezében volt 4300, az a mai gépekben csak csalódni fog. Nincs az a mai csúcs kompakt ami felér vele. Még vissza fogod kérni. Mond, h vigyázzanak rá nagyon! Én biztos aksit vennék bele, nem új gépet. Nekem a tökre hasonló E885 volt. A mai napig emlegetem! Különben milyen típusú a kiegészítő optika?
-
Szotyi25
tag
válasz PRO-peller #22790 üzenetére
Amikor fotózom mindig visszasírom! Egyedül a spéci aksi a gyenge pontja, már vettem hozzá utángyártottat de negyedét nem bírja a gyárinak, amikor azt akartam venni az árgép kidobott 18000 es legkisebb ajánlatot. Na akkor döntöttem az új gép mellett. A gép sokat kapott, jópár nyaralást, geoládázást és 10-20 ezer képet minimum kibírt velem.
Egyébként: Nikon TC-E2 tele converter és hozzá Nikon UR-E4 adapter még németből hozattam. -
PRO-peller
senior tag
válasz Szotyi25 #22791 üzenetére
Szerintem ha van pót akksi 1 db már elviselhető a használat. Nekem a ceruzaaksis gépekkel nagyobb az előítéletem. A gép lassú működése inkább zavart, mint az aksi. A nagylátó előtét fontosabb a 4300-ra, mert 38 mm-ről indul. Igaz, h 114-en ér véget, de a zoomot lábbal lehet pótolni legtöbbször. Mi volt a kérdés eredetileg?
-
Szotyi25
tag
válasz PRO-peller #22792 üzenetére
Hogy a feljebb felsorolt (22787) gépekből melyiket érdemes megvenni!
Egyébként bogarat ültettél a fülembe és már utánanéztem a gyári aksinak, és visszakunyizom biztos ami biztos.
[ Szerkesztve ]
-
PRO-peller
senior tag
válasz Szotyi25 #22793 üzenetére
Ha a nikon 4300-at újra kiadnák egy új köntösben, a híres neves tesztelők a saját szemüknek sem hinnének. Nincs semmi ami ezt a gépet pótolja. (Vagyis van azért, de azok is abból a korszakból valóak) Ma a kis érzékelő a divat nagy felbontással. A zaj és az elkentség kell a népnek? Menjenek a fenébe a hittérítők (gyártók). Itt van ez a ZX1-em, ha belegondolok esz a méreg, h nem 4 megapixeles. Mi a jó francnak kell egy képnek több mint 6 mb file méret? Azért, hogy szar maradjon? Erre varrjanak gombot!
-
Szotyi25
tag
válasz PRO-peller #22794 üzenetére
Ettől féltem! Majd elviszem az asszonyt vásárolni, az autónál is Ő választott jól és azóta is hálás vagyok neki amiért lebeszélt a toyotaról. A nézőpontjait ne firtassuk!!!
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Bővült a keret, olyan 25-30k környékén keresek fényképezőgépet.
Semmi extra, itthon kattintgatom a gyerkőcöt, így fontos hogy gyorsan lehessen egymás után a képeket csinálni, ne kelljen hosszú másodperceket várni, míg a vaku feltölt, stb, stb.
Eddig Canon A490 volt a kiválasztott, de nincs benne stabilizátor, ez mennyiben von le az értékéből? Én hogy veszem észre?
KösziImpossible is nothing
-
Szotyi25
tag
válasz PRO-peller #22795 üzenetére
Én is úgy vagyok vele hogy mi a t.kömnek tizenhusz megapixel. A gépek belső világához nem értek de a kép önmagáért beszél. Az esküvőmön 3 géppel fotografáltak (újságíró exsógor/fuji, öcsém/olympus550 és fater/Nikon cp4300. A sorrend ugyanez visszafele. Az a gép egy kicsit is értő kézben csodákra képes.
Döntöttem visszaszerzem, és kap egy új gyári aksit! Köszönhető Neked! -
PRO-peller
senior tag
válasz meroly #22797 üzenetére
Nagy látószögnél alig van hatása a stabilizátornak egyébként is. Az alant említett 4300-ban sincs képstabi, de több jó képet csinál bármelyik dizájnosított pixelmosógépnél. Az A490 általánosságban az átlagnál jobb képet csinál, de csak a kép közepén. Szembeötlő a szélek és sarkok lágyulása.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest