Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoleee89

    aktív tag

    Sziasztok!

    Valószínűleg új tápegységet kell váltanom, mert a mostani eléggé melegszik.
    Jelenleg egy Sesaonic 650-HT Bronz minősítésű tápegység van benne, de böngészés közben is melegszik, 1-2 óra játék után kis ideig tudom a kezemet rajta tartani, mert annyira felmelegszik a tápegység külső burkolata. Kézzel tapogatva a tápegység a képen piros részen jelölt részén melegszik a leghamarabb és itt marad a legmelegebb is. Az eszközben a ventilátor forog, de a hátsó részén (hálózati feszültség felőli) ahol távozni kellene a meleg levegőnek érezhetően nem nagyon volt légmozgás, ezért ideiglenesen helyeztem el rajta egy 8cm-es ventilátort. Plusz ventilátor hatása, hogy böngészés közben annyira nem feltűnő a melegedése (kéz meleg), de 1-2 óra játék után ugyan úgy felmelegszik és további használat ( pl böngészés vagy üresjáratban ) esetén alig akar vissza hűlni tápegység háza.
    Megmértem az áram felvételét a gépnek egy lakatfogó segítségével üresjáratban (csak bekapcsolt gép ) és terhelten is. Üresjáratban 1.0-1.05A -t vesz fel ami kb 230-240W, terhelés alatt viszont 1.9A ami 437W.
    Mivel 4 részre osztott a 12v-os rész ezért próbáltam azt is, hogy a Molex csatlakozóról adok a videokártyának áramot, de az sem segített.

    Véleményem szerint ilyen felvétel mellett ennek a tápegységnek nem kellene ennyire melegedni, de kérlek javítsatok ki, ha tévedek és ezeknél ez lenne az üzemi hőmérséklet.

    Lehetőségem lenne cserélni a tápegységet egy Coller Master RS-600-ACAB-M2 tápegységre cserélni. Ez a tápegység elvinné a lentebb írt konfigurációt üresjáratban melegedés nélkül és terhelve úgy, hogy ne legyen egy hőkazán belőle?

    Számítógépház jól szellőző, összesen 6db 8cm-es ventilátorral. 4db a processzor és ram hűtésére a ház hátulján kivezetve a hőt (ezt a hőt sem kapja meg a tápegység), 1db a ház elején és 1db a ház oldalán ami a videokártyára fújja kintről a levegőt. Kép a gép belsejéről (kábeleket később elrendezem, ha a tápegység rendben lesz)

    A gép adatai:
    Tyan tempest X500XT alaplap
    2db E5345 CPU
    12GB FBDIMM RAM
    2TB HDD(ebből lehet lesz még1 és egy ssd a későbbiekben) és egy 160gb-os notebook hdd
    DVD író
    ASUS radeon 6870 1gb DirectCu VGA
    Sesaonic 650-HT Bronz minősítésű táp
    Chieftec Scorpio Tx-10WD

    Elegendő lenne ehhez a fent említett CM táp vagy inkább érdemes lenne más tápegységgel megpróbálkozni?
    Előre is köszönöm a segítségeteket.

    Üdv Z.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák