Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz blau24 #94648 üzenetére
Szívesen.
nagybá(#94649)
Szívesen.Az eddigi visszajelzések+tesztek alapján a Seasonic S12II 520, BQT! L8 400W és a BQT! S7 450-500W de a többi sem hangos(de a Hyper magasabb terhelésen kicsit hangos).
aikido(#94650)
Be Quiet! Pure Power L8 400W
Be Quiet! System Power S7 400W-450W-500W
FSP Hexa+ 400
FSP Hyper (S) 500
FSP Hyper M 500
Seasonic S12II 520[ Szerkesztve ]
-
veneonee
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Uj gép összerakását tervezem. Az alaplap forumon kértem már tanácsot táppal kapcsolatban is, ahol egy minőségi 400W mondtak(én 550-600ra gondoltam) de átirányítottak ide
Tudnátok segíteni?1.: Mennyit szánnál rá?
10K2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
i5-6500, Gygabyte GTX960 G1, 8GB HyperX 2133MHz DDR4 ram, WD 1TB HDD, ASRock B150M Pro4,
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
2x 6pines csatlakozo a VGA miattElőre is köszi a válaszokat
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Chieftec ctg-500-80p-vel előfordulhatnak gondok 3-4 év után? Nekem ilyen van és mostanában csinálja a gép, hogy játék közben ki- majd bekapcsol a gép.
-
chatran
őstag
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz veneonee #94657 üzenetére
-FSP Hexa+ 400
-Be Quiet System Power S7 400
chatran
Be Quiet! System Power S7 400W-450W-500W
Be Quiet! Power L8 400W
Be Quiet! Straight Power 10 400
Cooler Master G550M
FSP Hyper (S) 500
FSP Hyper M 500
FSP Raider (S) 550
NZXT Hale v2 550W
Seasonic S12II 520Hang mennyire számít?
Érdekes... A mostani tápodnak bírnia kéne. Futtass le egy Furmark-ot, és majd pédául egy Linx-et.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Lehet láma kérdés de elbizonytalanodtam.
Adott a jelenlegi konfig:FSP Aurum Gold 400,
ASUS F2A85-V PRO,
AMD A10-5800K,
Alpenföhn Matterhorn Pure,
SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5, esetleges váltás GTX 950-re
G.Skill F3-17000CL11D-8GBXL,
Samsung 840 Evo,
2x Samsung HD642JJ,
Western Digital (WD1003FZEX)
ODDFSP táp idén 06. hóban lesz 5 éves és venti cserés lesz a napokban ha találok megfelelő típust mert időszakosan, hangos kerregő hangot hallat. (kicsit többet vártam volna tőle)
Lényeg hogy nem rég olvastam hogy az 5-6 éves tápokat illik cserélni.
Szóval ebből mi igaz, tényleg érdemes cserélni vagy elegendő lehet a venti csere és még pár évig elmegy?Ha ajánlott a csere melyik típusokat érdemes megnéznem ami kb a jelenlegi FSP vagy közel azonos paraméterekkel (teljesítmény, kábel hossz, csatlakozó db számok) rendelkezik és egy esetleges vga frissítést is ki tud szolgálni?
-
ló úr
őstag
"Kicsit tobbet vartal volna tole" A ventit nem az FSP gyartja hanem rendeli Arrol o nem tehet ha ido elott az beadja a kulcsot. Egyebkent egy aurum szi tu tapnal ha jo a hutezed es nem volt agyonnyuzva az 5 ev meg nem gond, siman mehet meg ennyit is el. Ha szetkapod nezd meg van e pupos kondi,ha nincs maradhat siman, az egy nagyon jo tap A konfigod a felevel beerne egyebkent szoval nincs szethajtva sem. Ventibol viszo t azonos vagy nagyobb legszallitasut nezz es olyat ami 0.5 amperen mar elindul Enermax Twister Pressure-t szoktak ajanlani,mert halk es jo legnyomasa van es kozepes arkategoria.4-5k
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
zodo
nagyúr
Az mondjuk igaz hogy a venti ment tönkre és erről olvastam a ph-s cikkben ill. amiről a gyártó nem tehet.
Nem láttam semmi egyéb rendellenes problémát a belsejében és elvárnám hogy a venti csere ide vagy oda de még menjen kb 5 évet.
A táp venti cserés topikban érdeklődtem de még nem kaptam választ viszont rátaláltam amit valószínűleg te is ajánlasz, UCTP12P.
4 kábellel még nem tudom mit kezdek mert ugye nekem csak 2 kell a bekötéshez.Köszi a segítséget!
-
ló úr
őstag
Ez az igen. Lehet kapcsolóval manuálisan tolni az rpm-et. Mielőtt bekötöd ha ezt veszed, told 500-1800 rpm-re a kapcsolót. A vezetékek amik nem kellenek vágd le, szigetelőszallagozd össze a végüket vmi jobbfajta hőállóval, ennyi Tápos topicban is ezt a ventit fogják ajánlani szinte 100%
[ Szerkesztve ]
-
b_b1
csendes tag
Sziasztok!
Tanàcsot szeretnék kérni. Ezt a konfigot fogom megvenni:
Core I3 6100
Kingston hyperx 2x4GB DDR4
Gigabyte B150 D3H alaplap
kezdetben integrált VGA, később sem fogok játszani
2 db. HDD 1 db. SSDVan egy Enermax Modu82+ 425W tápom,ami a most lecserélendö konfigot hajtotta. Látszólag tökéletes állapotban van,sosem volt gond vele,csakhogy elmùlt már 7 éves!
Szerintetek érdemes lecserélni?
Ajánlanátok helyette ugyanilyen csendes (a Modu gyakorlatilag a mai napig hallhatatlan ) tápot,ami napi 8-10h. müködés mellett is halk marad?
Nagyon max 25e. a keret de inkàbb csak 20. Lehetöség szerint minél több védelemmel is rendelkezzen
Köszi:Gàbor -
Bertiee
senior tag
Találtam egy cikket 500-550W közötti tápok kábelhosszairól. Alsótáp esetén gondolom az alaplapi kábel hossz a legkritikusabb, ugye?
-
Prosectura2
tag
Sziasztok!
Egy HTPC/NAS konfigot rakok össze. Ahogy számolom, kb 30W lesz az egésznek a fogyasztása (integrált procis alaplap kb 10W, 1 SSD, 1 HDD és 2 vagy 4 G memória). Egy HDD még lehet a későbbiekben érkezik hozzá.
Vettem egy paneltápot (120W teljesítményű). A nagy fogyasztásbeli különbség nem lesz gond? Ha 60W-os notebook tápot veszek hozzá, az ugye működőképes? Így gondolom, hogy egyik táp sem fog túlságosan melegedni, de remélem, hogy mondjuk el is fog indulni a rendszer.
Köszönöm a válaszokat!
-
Tom53
csendes tag
Rövid kérdésem!
CORSAIR VS Series VS350 tápom van.
Tudom nem valami nagy szám.
Bővítés után eXtreme Power Supply Calculator szerint PSU 310w lenne!
Fogja bírni ez 350w táp?
Mi a véleményetek?
Tom GT I8160
-
Tom53
csendes tag
Köszi hogy segítesz!
AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX
GEIL 8GB EVO CORSA DDR3 1866Mhz CL10 KIT GOC38GB1866C10DC
GIGABYTE GA-F2A85XM-HD3
CORSAIR VS Series VS350
XIGMATEK LOKI SD963
GTX750TI, vagy GTX90 vagy GTX 960 a szeretnék pluszba beletenni,
Teljesítmény igényben alig van különbség. A gépemse nagy szám. Nagy játékos sem vagyok csak az integrált GPU nál szeretnék kicsit jobbat.Kell e Tápcsere?
Tom GT I8160
-
Tom53
csendes tag
A gyártók 950 nél ajánlott minimum 350w
a 750TI nél és a 960 nál minimum 400w irnak. holott a 750Ti 50w al kevesebbet fogyaszt.
Én nem hajtanám a VGA-t nem húznám tovább. Nem is játszom új játékokat. Átlagos használó vagyok.
Nem tudom menyire kalkulálnak a gyártók a valós teljesítmény igény fölé!
Laikusként határesetnek látom a fogyasztást!
és a tápom se valami nagy szám.
Tom GT I8160
-
Dzsee326
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Chieftec CTG-500-80P tápegység van a gépemben az alábbi konfigra:
Alaplap: Asrock 970Pro3
Proci: AMD FX-4100 3,6 GHz
Ram: 2x8GB DDR3 1866MHz
VGA: Sapphire HD6750
SSD: Samsung 64GB
HDD: Samsung 400GB
HDD2: Seagate 2TB
+DVD íróLassan új konfigom lesz, az lenne a kérdésem, hogy maradhat-e a táp, vagy kellene cserélni?
Alaplap: Asrock B150 vagy Z170
Proci: Intel Core i5-6500
Ram: 2x8GB DDR4
VGA: minimum gtx750/ti vagy R7360, de valószínűbb a gtx960
SSD: Samsung 64GB
HDD2: Seagate 2TB
+DVD íróHa kell a csere, úgy 20k-nál többet nem szívesen szánnék rá, az egyetlen követelmény az lenne, hogy a mostaninál ne legyen hangosabb, de legalább ilyen megbízható. Ja, igen, a mostani már 4 éves. Ez alapján tudnátok segíteni? Köszönöm!
-
MMIX
addikt
SilverStone Strider Titanium 800W teszt: hexus.net
-
Turbolada II
őstag
A konfigod max. 100W-ot eszik, szóval nem igazán terheli le a tápot. Nem csoda, hogy halk. Ez még a régi Enermax 1-2 évig még simán elmegy. Ehhez a konfighoz még egy 300W-os táp is sok.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
vilcox
újonc
Sziasztok!
A konfigom amihez 15ezer körül keresek tápot a következő:
FX 6300 gyári hűtéssel, 1db GTX 950, a vinyó SSD, a többi különösebben nem releváns
Bővíteni nem tervezem most egy darabig a gépet, ezért csak akkora tápra lenne szükségem ami maximálisan kiszolgálna mindent játék közben (pl. Fallout 4 ultrában).
Ötletek? -
-
ló úr
őstag
válasz Turbolada II #94687 üzenetére
Nemhiszem, h számítana a hangerő a gyári AMD hűtés miatt az FX6300-on. Az játék közben ígyis úgyis maradandó halláskárosodást okoz. A HEXA-t szerintem hallani se fogja abban a gépben soha
-
Turbolada II
őstag
-
turbokappa
senior tag
Hi
Én egy új FSP raider 650 tápot vettem sok utánajárás után.A belseje,hatásfoka az aurumé,azonban a design,és a hűtőventi más. Szem. jó vétel,és a garai sem utolsó.A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Turbolada II
őstag
válasz turbokappa #94690 üzenetére
Milyen venti van benne?
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
vilcox
újonc
válasz Turbolada II #94687 üzenetére
Köszönöm!
Valamiért nem is gondoltam volna, hogy 400W elég lehet.
A két 12V ágra kell egy átalakító és az megy a GTX-re, jól gondolom?Ha esetleg cserélem a gyári hűtést, és nem akarom hogy a táp fölöslegesen hangos legyen, van még esetleg még egy másik amit ajánlani tudtok?
-
Turbolada II
őstag
válasz vilcox #94692 üzenetére
A géped kb. 230W-ot fogyaszt csúcsterhelésen. Halk tápból a BQT S7 300-ast vagy 350-est ajánlanám.
-
Graphics
Jómunkásember
-
turbokappa
senior tag
válasz Turbolada II #94691 üzenetére
Hi
Itt lehet nézelődni,hasonlítgatni :http://www.hardwaresecrets.com/fsp-raider-650-w-power-supply-review/A semmiért vállalom a felelősséget!
-
MMIX
addikt
CeBIT 2016: computerbase.de
Ezt imádni fogjátok
Chieftec iARENA Sirtec. (Chieftec Force belső szerintem)
iARENA GPC
-------------
Chieftec ECO kép is van. (szintén ismerős Sirtec)
és
LC-Power Prophecy 3 Metatron Gaming
Belsőt nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Tesztgépnek szerintetek Hipro 480, vagy SuperB 460? Vagy esetleg valakinek ajánlat? Használtan érdekelne...DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
quby
őstag
Üdv!
Elérkezett az idő és le kell cseréljem az éveken át nagyszerüen és csendben működő FSP ZEN-t. Mivel legfontosabb tényező a zaj, (illetve a csend mindenekfelett), eézrt egy izmosabb félpasszivra gondoltam. Egy olyanra ami a jelenlegi konfigomnál teljesen passziv marad (max 150W), de ha később ugy döntök hogy kerül bele egy VGA - akár egy éhesebb példány is - akkor se jöjjek zavarba, hanem bátran tegyem alá az uj tápot!
Amit rászánok az max 30k, és már ki is szemeltem magamnek az EVGA 650 GQ-t. Csak megerősités képpen kérdezem hogy ez ugye megfelel a követelményeimnek? Vagy van esetleg ettől jobb/olcsóbb megoldás számomra? a V1 vs V2 közötti különbséget nem igazán találom
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest