Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 1 / 2
- Gray Zone Warfare
- Steam topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali játékos kérdések órája
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Bestbuy játékok
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjAaron
tag
Üdv.
Ocz Fatal1ty 750w típusú tápegységről lehet tudni valamit? Mikor jön ki pl, 550W osba elvileg már van,de egy webshopba se találtam. -
gambeca
tag
Üdv!
Kinéztem egy ilyen tápot
Enermax ELT400AWTMit tudtok elmondani róla?
Bár egy semmit mondó konfigba kellene (lga775 lap, cerka 3,2ghz cpu, 2gb ram, valami 5-8e forintos kari, noti hdd, odd.),
de jövőre lesz cpu és vga csere.
Prociban elileg e8600 vagy az árával megegyező Qszéria, vga kari meg kb 5770szintű lesz.A segítsége előre is köszönöm.
Az ott hagymás bab? -Nem, krumplis hal...
-
faranus
aktív tag
sziasztok
tudom hogy kicsit hamar teszem fel a kérdést de a ATI 6870 fogyasztása érdekelne tudom hogy kevesebbet fogyaszt elődjénél az 5870 de egy FSP ATX-400 PNF tápnak kéne hajtani!
egy i5 760 van mellé ami nagyon keveset eszik! szerintetek elbírja vagy egy 500 táp kéne?tisztelettel faranus :R
-
thomasvold
őstag
Vzsryl : Köszönöm a válaszodat !
Akkor maradok a Liberty ECO 400 wattosnál. Azt írtam,hogy a gépemet későbbiekben fogom váltani, P55-re, I5 vagy I7-re és 6870-re. Azért akartam az 500 wattosat, akkor a jövendőbeli konfigra is elég a 400 wattos liberty ECO ?
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz thomasvold #2157 üzenetére
Liberty is elég bőven, mivel csak 1A(12W)-val erősebb a modu82+ de jóval drágább.
-
14adam
addikt
válasz thomasvold #2155 üzenetére
ha megfigyeled ahogy haladunk a korral egyre kevesebbet fogyasztanak a vga-k procik (persze attól függ mekkora teljesítményűt vesszük de az 5850/5870 kontra 6850/6870-nél észrevehető ez nagyon meg a 4xxx-res szériánál is.
-
gambeca
tag
Kérlek segítsetek nekem, melyiket a 3 közül.
Sajnos rég volt már pc-m (érsd macet használok) és már nem igazán vagyok képben.Ezek közül melyiket ajánlanátok?
Enermax Liberty ECO tápegység 400W (ELT400AWT)
Enermax PRO82+ tápegység 425W (EPR425AWT)
Enermax FMA2 tápegység 535W (EG565AX-VE)
Fő szempont lenne a hangja és a fogyasztása.
Valamint olvastam, hogy jó hatásfokú is legyen, ez pontosan mit jelent?
Előre is köszönöm azok válaszát akik használnak ilyen tápot és tudnak válaszolni is a kérdéseimre.Az ott hagymás bab? -Nem, krumplis hal...
-
thomasvold
őstag
válasz gambeca #2162 üzenetére
Engem is az Enermax felé tereltek, úgyhogy a márka biztos jó lesz neked is Arra vigyázz,hogy a Liberty ECO (ELT400AWT) a régebbi,már van Liberty ECO II is, annak 1 db 12 pines PCIE csatlakozója van. ÉN is vadászom az ECO II-eset,hogy nehogy a régit vegyem véletlenül, mert sehol sem jelzik ezt, még az ipon-nál is kavar van vele, mert csak ECO-nak jelzik,de az ECO II-es képe van fenn. De majd az okosok megmondják,remélem nem beszélek hülyeséget
-
vzsryl
nagyúr
válasz gambeca #2162 üzenetére
A Te igényeidnek a PRO82+ 425W felel meg legjobban. Ez a leghalkabb a három közül, bár a Liberty ECO is ugyanilyen ventilátor vezérléssel van ellátva, tehát megegyezik a hangjuk. A hatásfoka 80+ Bronze, ami elviekben jobb a másik kettőnél, de a Liberty ECO-nál csak 1-2%-al, ami pár W spórolást jelent.
És még az előző hozzászólásodra annyit reagálnék, hogy NE vegyél E8600-ot, mert a világ legrosszabb vásárlását végeznéd el vele. Az E8600 kb. 15-20k-t érne valójában, mert a 25k-s i3 530 is földbe döngöli, de ezzel szemben 70k-ért vesztegetik. Elképesztően pofátlan ez az ár. Inkább ha teheted cserélj i3 vagy i5 rendszerre, pl i3 530 vagy i5 760. Továbbá a Quad-ok sem érik meg az árukat, mert az i5 760 mindegyiknél sokkal gyorsabb, ráadásul még olcsóbb is a legtöbbnél.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
gambeca
tag
Köszönöm az építő jellegű hozzászólást .
Akkor PRO82+ 425W lesz.Az alaplap és az i3 cpu lehet hogy nem lesz bevállalva, de akkor valami kicsit jobb cpu, mire vga is lesz, az csak jövőre lesz, addig meg már lehet hogy amd radeon. 6xxx sorozatból fogok venni.
Az ott hagymás bab? -Nem, krumplis hal...
-
Levy89
csendes tag
Sziasztok! Végre összeraktam a gépemet és működik is, táp (FSP 400-APN) viszonylag halk, viszont tudom nem pontos, de nincs eszközöm, de az normális ha Everest 12V-os ágra 12.9-es értéket ír, a bios meg 12.5-öt?A többinél is itt-ott van 4-5 tized eltérés.
-
MMIX
addikt
Helló!
Idézet az első hsz.-ből: "A mérésről:A SZOFTVERES ÉRTÉKEKNEK NEM SZABAD HINNI, MERT KÖZÜK SINCS A MÉRÉSHEZ.
EGYEDÜL MÉRŐMŰSZERREL MÉRT ÉRTÉKEKBŐL LEHET ÉS SZABAD KÖVETKEZTETÉST LEVONNI.
Ezért mindenki mérjen multiméterrel, vagy egyéb feszültségmérővel, ha konkrét választ vár, különben mehet a sóhivatalba. Nem feszültségmérő a BIOS, Everest, Speedfan és egyéb szoftver, aminek az értékét a monitoron láthatod és nem külső hardver által mért értékről van szó."
[ Szerkesztve ]
-
shenmuedc
tag
Gépet szándékozok vásárolni. Körülbelül ilyesmit szándékozok venni bele:
Gigabyte alaplap am3-as
AMD phenom ii x4
4 giga ddr3
2db winyó
DVD
gtx460Mekkora és milyen táppal számoljak? (számít nagyon a hangerő de 14-15-nél nincs rá több.
Köszönöm előre is!
-
juliabrilke
veterán
Szép napot mindenkinek!
Talán kicsit egyedibb lesz a kérdés a megszokottnál.
Szerver alaplapnál szeretném a mostani tápot kicserélni. Az új tápnak legalább 800-850W teljesítményűnek kellene lennie. Ami fontos, hogy legyen rajta 2x8 tűs csatlakozó a processzornak.
Ahogy néztem 850W alatti tápegységek nagyon nem felelnek meg ennek a kritériumnak. Én a XFX 850 W Black Edition vagy a Corsair TX1000-et néztem ki. (bár a másodiknak kicsi húzós az ára)
Ennek a kiválasztásában kérnék tanácsot.
-
mrhitoshi
veterán
Üdv!
Corsair Cx430-ról vélemény ? Gondolom nem lehet rossz minőségű, de hogy mégis milyen ?
Abban az árkategóriában (11-12eFt) van nála jobb táp esetleg ?PS4
-
szumo
senior tag
válasz juliabrilke #2169 üzenetére
Az én GPS-550A tápomon is van 2db 8pin-es CPU (EPS) csatlakozó.
De akkor a teljesítményre valóban szükséged van, akkor javaslom a BPS-850C tápot, nézd meg, megfelel e az igényeidnek.
[ Szerkesztve ]
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
14adam
addikt
válasz shenmuedc #2168 üzenetére
fsp sagaII 400 vagy enermax-ok között nézz szét pl enermax eco II 400
(#2170) mrhitoshi nem sok mindent tudunk róla csak annyit,hogy cwt beles de valami "gagyibb" belső van benne mint a többibe. Gyengébb a cx 400-nál és hatásfokba is. Teszt példányokat nem küldött ki a gyártó a tesztelőknek ez is azt sugallja,hogy valamit titkolnak
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Visszafizetik a CX400-am árát, úgyhogy jövő héten veszek egy Enermax PRO82+ II 425W-ot. A második verzión ugye már nincs olyan kábel, ami a ventilátor fordulatszámát mutatja? Ennél halkabbat nem kapok ezen az áron ugye?
-
faranus
aktív tag
valaki meg tudja mondani hogy mért ennyire drága ez a táp?
NIncd benne venti! Ha józan ésszel gondolkodom akkor sehogy se jön össze nyilván rosszab a hűtés ha nincs venti nem?tisztelettel faranus :R
-
14adam
addikt
válasz faranus #2174 üzenetére
Nekem a 300-as verzió van. Nagyobb a hatásfoka mint egy sima tápnak ennek már akár 90% körül is lehet. Így alig termel hőt és azt a keveset meg már nagyobb hűtőbordákon el tudja távolítani. A bordák kb 3x nagyobbak benne mint egy szokványos tápban. Nekem alig melegszik pedig szinte semmi légmozgás nincs. De azért ezeknél a tápoknál ajánlott az,hogy legyen egy kis légmozgás a házba
(#2173) zoli03 azt mondják,hogy az eco80+ halkabb.
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
Kérek szépen egy tápajánlót
Phenom II 955 BE (húzva lesz természetesen)
7200 rpm vinyó
HD 5770 1 GB DRR5
8 GB DDR3 ram dual kit 1333MHz -
chrisnagy13
senior tag
válasz molnarpeter #2180 üzenetére
Pl. CHIEFTEC CTG-500-80PB, FSP SAGA II 500W, FSP Blue Storm Bronze 500, ENERMAX Liberty ECO/ECO82+ 400W, ENERMAX PRO82+ 425W stb.
Egyébként mennyit szánnál a tápra?
-
vzsryl
nagyúr
válasz shenmuedc #2168 üzenetére
Chieftec CTG-450-80P vagy CTG-500-80P vagy FSP SAGA II 400-500W. A 400W-os is bőven elég lenne, de mivel árban alig van különbség, és az 500W-os kábelei hosszabbak, ezért azokat is bátran ajánlom.
(#2169) juliabrilke: Az XFX jó lesz. 5 év jótállás a gyártónál, az egyik legjobb bél (Seasonic).
(#2171) szumo: Tudtommal kis hazánkban nem forgalmazzák a Nitro szériás Chieftec-eket, tehát ez kilőve.
(#2174) faranus: Kicsit minőségibb, drágább alkatrészek, de igazából azért ennyire drága, mert passzív.
(#2175) 14adam: A Zen-ek csak 80+ Bronze-osak. Akkoriban még nem voltak Gold tápok, amikor megjelent.
(#2180) molnarpeter: Mennyit szánnál rá?
Olcsóbb kategóriában:
-FSP 400-60APN
-FSP SAGA II 400W
-Chieftec CTG-400-80P, 450-80P
-Chieftec GPS-400A
Drágább kategóriában:
-Be Quiet Straight Power E7-400W
-Enermax Liberty ECO 400W
-Seasonic S12II Bronze 430Wmegprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
molnarpeter
nagyúr
válasz molnarpeter #2184 üzenetére
Na végülis HD5830-as lesz. Egy 400-as táp akkor jó lesz, csak magas legyen a hatásfoka
Az FSP400-60GHN ilyen szempontból milyen? -
chrisnagy13
senior tag
válasz molnarpeter #2186 üzenetére
80+-os
-
vzsryl
nagyúr
válasz juliabrilke #2183 üzenetére
Tudtommal az nem neonos, hanem csak simán ufolibafoszöld színű.
A KZE kondiból arra következtetek, hogy jó bele lehet, némelyik SS táp is ilyen kondikat használ.
(#2186) molnarpeter: Írtam a drágábbikra is néhány példát.
A HD5830-ast nem javaslom, mert hasonló áron vagy olcsóbban van sokkal jobb VGA is, pl GTX460 vagy HD6850.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
csoki
senior tag
üdv tápguruk
haver venni szeretne egy gépet és ahhoz kellene egy tápegység azonban innen rendelné ezért ezek közül lehet választani ti melyiket vennétek?
gép egy x4es athlon (vagy i3as), gtx460, 4 gb ram, 1 winyó , 1 dvdíró, szóval semmi extra.
pénz kb 10-12E lenne rá vagyis inkább max 40 font
annyi h egy 6 pines pci csati legyen legalább rajta (de még jobb ha kettő van, mivel annyi kell gtx460 miatt, bár 2. átalakítóval is teljesen ok)
és felsőtápos házba lesz sztem szóval kábelek hossza nem létkérdés.üdv: CSoki
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
14adam
addikt
válasz juliabrilke #2185 üzenetére
annyit kiderítettem,hogy zippy bele van és,hogy ezek inkább csak szerver tápokat gyártanak. Minőségről nem nagyon találtam leírást.
-
IzI
senior tag
Hi
Azt szeretném megtudni hogy FSP 350W 60APN 80+ táp elég-e ezeknek :athlon2 x2 245,hd4850,2 vinyo,dvd
-
gooool
őstag
Sziasztok!
A mostani tápom hamarosan cserélni fogom,de gőzöm sincs mire lenne érdemes.
Szóval jelenleg egy Seasonic S12II 430-as tápom van.
Az új tápnak ezeknek kellene megfelelnie(vagyis jó lenne,ha...):
-moduláris
-nagyon halk
-szépen harisnyázott,esetleg szalagos kábelek
-később bírjon el egy i7-et is akár SLI,vel vagy CF-elKb. ennyi,árat nem írok,az rugalmas,de azért maradjunk reálisak.
Köszönöm a segítséget!
Üdv, Balázs
-
Ari18
őstag
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- BMW topik
- rtx 4060 Ti választás?! Melyiket válasszam
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay