Új hozzászólás Aktív témák

  • Sebaj Fóbiás

    aktív tag

    válasz Graphics #102254 üzenetére

    Egy pillanatra megijedtem, de látom az HEC beles, az Pure Power L8 300 meg FSP EPN. Amennyire bosszantó, hogy így kavarnak a matricázók annyira felemelő, hogy ti ezt képesek vagytok követni és egyszerűsítve átadjátok a jobb érzésű laikusoknak! :)

    Én perpillanat egy NAS tápellátásán gondolkozom. Van egy kínai 12V PicoPSU-m, fogyasztás szempontjából ez lenne a legjobb. Egy adapter.hu-s (szintén kínai :( ) kockával 21-25W körül fogyasztott a gép egy másolást futtatva, de erre a kombóra nem merem rábízni hosszú távon. Fosok a zajos feszültségektől meg a védelmek hiányától; drága volt a vinyó, meg nagy is, nehogy nekem lehaljon pár év múlva amikor már jól meg van pakolva. Egy egy öreg, "meghangosodott" FSP PNR még volt otthon, ezzel 30-35W között evett.

    Itt került képbe a Chieftec CDP-085ITX, gondolván, hogy csak jobb felépítésű a külső adapter, mint egy olcsósított példány, de ez paneltáppal kerül 11K forintba, szóval nem tudom merjek-e bízni benne. Tesztet sehol nem találtam róla, de még csak képeket sem a belsejéről, ellenben pár eldurranásra hajlamos, kínai példányokról annál inkább. Pl itt egy topik (angolul) külső adapteres Pico vs LED táp HTPC táplálására. Egy hozzáértőnek tűnő válasz alapján a LED tápos megoldásokat is inkább hanyagolom.

    Ennyi rizsa után a kérdésem az lenne, hogy tudtok-e megnyugtató infókat ennek a Chieftec adapternek a belső felépítéséről, vagy inkább áldozzak be 0.01 kWh-t óránként és maradjak az ATX/SFX tápoknál? A fent említett BQ PP L8 300W vagy a Zalman 350W ZM350-FX közül valószínűleg az utóbbi lenne (nagyobb hely maradna CPU hűtőnek, kábeleknek).

    [ Szerkesztve ]

    Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.

Új hozzászólás Aktív témák