Új hozzászólás Aktív témák

  • racskobalazs

    senior tag

    Sziasztok,

    Igazából csak érdeklődés/hozzáértők véleménye miatt jöttem, egyelőre nem aktuális egy telefoncsere, csak ilyen generális iránybaállás céljából kérdeznék. Eddig mindig androidjaim voltak (Sony, Samsung, Xiaomi vegyesen), viszont ezen márkák is (még a Xiaomi is) annyira kezd elszállni az árazással, hogy már erős gondolkodást igényelnek. Mi 9 újonnan volt ~150k anno, akkori csúcslapkával, utána Mi11, szintén még 200 alatt/körül, csúcslapkával, viszont már a 12 meg a többi bőven 200-300k körül/fölött van ahol már egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ár/értékben még mindig jó választás.
    A lényeg az, hogy, keresgéltem, de valahogy androidból nem találtam olyan teló lineupot amit el tudnék képzelni következő telefonnak.

    - Árkategória.
    Nagyon max 250k körül.
    - Használt vagy új?
    Androidból csak új, Almából lehet használt is.
    - Hol vennéd meg?
    Mindegy, nem szolgáltatótól az tuti.
    - Hosszú vagy rövid távra tervezel?
    Hosszútávra, amit nem kell 2-3 évente cserélni.
    - Mire használnád?
    Basic felhasználás, soc. média, néha munka/suli, fotózás ha épp nincs kéznél a kamera, navigáció, zenehallgatás, ilyesmi. Játszani komolyan nem fogok rajta.
    - Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
    Jó a zárt is, régebben rootoltam/custom rendszert rakosgattam rájuk, de már valahogy kinőttem. Csak működjön.
    - Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
    Nem péklapát, de nem is kell mininek lennie. ~6-6,3" körül

    +1: Ne legyen kínai (xiaomi, poco stb stb). Papíron mind nagyon király, de a Mi 9 és Mi11-el többet sz.ptam mint az előttük lévő összes telefonommal együtt. (Pl.: Mi11 kitalálta, hogy a galéria megeszi az akku 40%-át, így asztalon tartva hozzá sem nyúlva is 4-5 óra alatt lemerült. Teljesen resetelni kellett, akkor tért magához. Némely app rendszeresen panaszkodik arra, hogy nincs hálózat ha mobilneten vagyok (pedig 4-5g van), Nem jöttek/jönnek frissítések, kézzel kell lehúzni a packaget és felerőszakolni a telefonra stb stb ilyen kis apróságok. és már baromira kezdem unni ezeket. Ja meg a folyamatos hazakommunikáció kínába de ebbe bele se menjünk ez zavar legkevésbé :DDD (pl egy OIS sem fért bele egyikbe se... a 8 éves S6-ban már volt...) (Próbáltam robotporszívójukat is, az is hasonlóan "furcsa" szoftverileg, 3 hónap után ment is vissza)

    Előre is köszönöm a tanácsokat, véleményeket, ajánlásokat és elnézést, hogy kicsit rant-szerű + hosszúra sikerült :D

    [ Szerkesztve ]

    Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

Új hozzászólás Aktív témák