Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csápájev
őstag
Erre esetleg valami ötlet?
Van egy olyan érzésem,hogy ez már egy felbontott példány volt. -
szs85
tag
válasz NasCa #179648 üzenetére
Az én tippem:
Samsung s20 fe -
szasanyi
félisten
Szeretnék segítséget kérni okosteló vásárlásához:
- 18 éves, telefonfüggő srácnak lenne
- 2-3 éves tárlatra, frissítésekkel és gyártói támogatással
- mindenre (is) használja (játékra viszont nem)
- a keret max. 130k
A fentieknek megfelelő, ajánlott típusokhoz kérek válaszokat! -
ginola
addikt
válasz Viktor0610 #179640 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
ANDROID???
addikt
Azért mennyivel egyszerűbb a dolga akinek az alacson PWM nem piszkálja a szemét és fejét. Most egy csomó zászlóshajó készüléknek a kijelzője egy büdös kalap s...r. Ezek a 150-250 PWM értékek egy nagy nulla, úgy hogy a készülék kerül 3-400e forintba. Lehet egyáltalán most normális telefont kapni ami IPS (és ha lehet 0 PWM-es) és a készülék is jó? Mert hiába szépek a színek, ha kivillogja az ember agyát.
Azért csak irígykedek, hogy azon vannak sokan csak fennakadva, hogy a készülék jobb kamerával rendelkezzen miközben a mostani kijelzőkön azzal spórolnak, hogy a gyengébb "cucc kerül bele". Nem nem olvastam utána de nem is akarok, hogy mitől magasabb egyik vagy másik kijelző PWM-je. -
DS39
nagyúr
válasz ANDROID??? #179660 üzenetére
Én ezért vettem tavaly egy Realme 9 Pro-t (nem +), szép IPS kijelzője van, elfogadható hardver mellett.
De van egy Motorola Edge 30 Neo-m is, ami kompakt, magas a PWM értéke, és van DC dimming is benne, így egyáltalán nem villog. (Az Edge 30 széria többi tagja is magas pwm-es, és azok erősebb cuccok)
Szóval úgy érdemes választani telefont, hogy nem baj, ha OLED, de legyen DC dimming.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Részben az itteni ajánló alapján csináltam magamnak egy listát szállítással növelt árral, kérlek szóljatok hozz.
Elvárás min 4GB RAM és 64GB tárhely, de mivel nem sokkal drágábbak a 128, ezért csak azok lettek.
Elvárás YT, Viber,más nemigen.
Redmi 9AT vált, ahol csak a tárhely és esetenként a belassulás a 2GB RAM miatt volt a gond. Meg, hogy jó lenne már egy újabb.
Szempont még, hogy kb. 2 év múlva még viszonylag "jól" el lehessen adni a többi készülékhez képest.4/128
Redmi 12C - 45.500 Ft. 1 év Mobilcorner
Motorola G32 - 53.300 Ft. 2 év Telefonpont
Redmi 10 2022 - 54.000 Ft. 1 év Coolmobile
Realmi 9 5G - 59.200 Ft. 2 év Telefonpont
Redmi Note 11 - 61.400 Ft. 1 év Coolmobile6/128
Redmi 10 2022 - 50.000 Ft. gari nélkül, magánszemély
Motorola G32 - 62.400 Ft. 2év Emag
Motorola G52 - 69.000 Ft. 2 év EmagNekem az 50e Ft-os "használt" Redmi 10 teló tettszik, de talán mégjobban a Moto G32. Ahogy nézem a 6/128-as gépek nem drágábbak lényegesen és a G32 legalább rendes boltban van 2 év garival. Persze nem ismerem a készüléket mennyit ér a többihez képest, de az ajánlat jónak tűnik.
-
ANDROID???
addikt
DC dimming)= szemvédelem ugye?
Edge 40 van benne csökkentés be is kapcsoltam, á semmi. Igaz annak a PWM 144 🙄 nyilván, ezt nem tudtam rendelés előtt, csak azt követően jelent meg ez az adat a vállalható honlapon.Edge 30 fusion lett volna még a kiszemelt, csak annak meg gyengébb a kamerája.
Tudsz még esetleg opyat amelyik ezen kívül vállalható?
Az sem baj ha nem kerekített a kijelzője.. -
bads1
aktív tag
válasz ANDROID??? #179665 üzenetére
[link] Xiaomi 13-nak elég jó a PWM értéke tekerj lejjebb az oldal közepe felé.
A szokásos 120-250 közti értékhez képest legalábbis jobb.. -
IOX
tag
válasz Kaci84 #179664 üzenetére
Viszonylag jól eladni csak Iphone-t tudsz. Egyébként ki tudja milyen trendek lesznek 2 év múlva, ezért úgy gondolkodtam, h olyat vegyek amit nem is szeretnék árulni. Iphone-val voltak mindig problémáim, új telefonokról írogatok. Garancia nélkül elég húzós lett volna életben tartani mind. Mondjuk arra jók, h villants vele. Használati szempontból az van, h mindegyik sokkal kisebb kijelző mint amit egy droidnál már megszoktál. & merül mint semmi más.
-
aktív tag
„arra jók, h villants vele”
Ez egy roppant érdekes sztereotípia, mellyel a fórumon igen gyakran, a való életben viszont még soha nem találkoztam. Bizonyára van rá elfogadható magyarázat, mi áll ennek a hátterében… 8 évnyi (elégedett) Android használat és 5 évnyi iOS használat során élő emberrel nem találkoztam, aki Apple termékkel villantott volna. Az sem kizárt, hogy te és én nagyon eltérő körökben mozgunk, ezért nem egyeznek a tapasztalataink.
Merüléssel kapcsolatos problémát sokféle gyártó esetén észleltem már, nem kevés tapasztalat és idő van mögöttem. E jelenség (álláspontom szerint) nem jellemző jobban iOS esetén sem, mint több más op.rendszer esetén. Beragadó App, hibás optimalizálás bárhol előfordulhat. -
addikt
Ezt az iphone vonalat nem értem
hál istennek hogy kisebb legalább zsebre lehet tenni azért valjuk be a 6,1” nem botrányosan kicsi (az s23 pont ugyan ekkora)
az meg hogy merül az urban legend, mind az i11 mind az i14 jobban bírja napi használatban mint mint az s20fe sd865 vagy az a33
pedig 3000/3170mAh vs 4500/5000mAh az akkuk kapacitásaegyik telóval sincs gondom teszi a dolgát mindkettő az i1q 3,5 évesen még gyári akkuval immáron a gyerek használja nagy megelégedéssel, most a nyáron-ősszel kap egy akkucserét és még szépen elketyeg 2-3 évet az aktuális legfrissebb rendszerrel
ez kb az s10-el egyidős megnézném az hogy bírja akku ügyileg amikár már fénykorában is gyenge volt, ja és hogy áll frissítés ügyileg?ezek az újabb iphonok már nem a 4s-5s-6s idejét hozzák
így közel a 60-hoz szerinted kinek tudnék vele villogni
egyszerűen számomra jobb használni, mert minden működik rajta, és a google cuccai jobban működnek mint droidon főleg a gmail[ Szerkesztve ]
iPhone 16 pro, Apple watch7, iPad Air5 M1,
-
IOX
tag
válasz Sgr_A #179669 üzenetére
i11-ről jövök, újként vásároltam. Biztos nálam volt extra igénybevétel, de nem ment 2 napot. "19-es típus. Itt már nem lesz 2-3 év frissítés. A kijelző mérete az átlag, mai droidokhoz képest kisebb. Gyakran használom GPS helyett. Ínnen fontos a kijelzó nagysága (nekem legalábbis). Előtte i7, i8, mindegyiknél kellett a garanciális javítás, home gomb, hangszóró, stb. Ha valakinek csak telefonként kell, ezért mindegy, h frissül vagy nem, akkor kiváló egy kifutott készükék. Viszont abban az esetben nem ezen a fórumon írogatnánk, hanem a hagyományos telefonoknál. Legalábbis azt gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
IOX
tag
válasz Sgr_A #179673 üzenetére
Rendi, nekem az a tapasztalatom, h kellett a garanciában javíttatni, akksi csere 32 a 11- esetében.. Ha most vennék új 11-et az kap 2 év frissítést, max 2 év garanciát. Nekem egyszerűbb ha veszek egy droidot, ami 2 évig elketyeg garival és frissítéssel. Utána ismét egy új, garanciális, frissíthető típust.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
“nem lesz 2-3 év frissítés”
Esélyes, hogy pont ennyi vár még rá. A 2015. őszén debütált iPhone 6s [link] 2022. őszig kapott főverzió frissítést és még 2023. május hónapban is érkezett hozzá biztonsági frissítés. Idén a 8-as főverzió update fejeződik be, ezek tükrében várható, hogy még évekig nem fog magára maradni a 11-es sem.
-
IOX
tag
Villogást a már nem frissíthető iPhone-okra értettem/tapasztaltam.
-
DS39
nagyúr
válasz ANDROID??? #179665 üzenetére
Nem, az szerintem más (talán kékfény szűrő)
DC dimming = Villogás megelőzése (ez az opció neve a Motorola-n.)
Ja és nem okoz semmi színtorzulást amit ír, hogy okozHAT.[ Szerkesztve ]
-
bads1
aktív tag
válasz ANDROID??? #179684 üzenetére
Gen 2 legfrisebb proci, jó kamera és üzemidő, "csak" miui fut rajta ami nem mindenki kedvence, speciel nekem semmi bajom vele, reklámokat le lehet tiltani.
320k körül meg lehet kapni 3 év garival pl yettel.
Azt a két telót amit írtál nem ismerem.
-
Tiédetis
senior tag
válasz ANDROID??? #179692 üzenetére
Én megértem a problémádat, mert ez tényleg szar lehet, szerencsére nekem nincs ilyen. Viszont ahogy olvasom, azért adnak javaslatokat. Sajnos alapból drágák lettek a telefonok, ha pedig speciálisan extra kell, azt meg kell fizetni. Most mondjam azt, hogy ami eddig 14-15k volt a havi gyógyszeradag, az most 23k lett? Vagy megveszem, vagy nem, csak annyi a különbség, hogy szükséges. Bocs a hasonlat miatt.
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
IOX
tag
Sziasztok Javasolt a Samu A33?
-
MODERÁTOR
Hát attól függ, mik az igények.
Ár/érték arányban rosszabb, mint a kínai márkák, jellemzően azok gyorsabb, több memóriával szerelt telókat adnak hasonló árban. Viszont frissítés tekintetében a Samsung kb. verhetetlen.
Ja, igen, és ahogy juve600 is írta, már kijött az utód, ha belefér, az is jó lehet.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
IOX
tag
válasz Viktor0610 #179697 üzenetére
Köszi. Ezt az árkategóiát szeretném használni, valamiért Samsung-ot. A készülékkel 3 évig lehetek meg frissítéssel. Használati szempontból sok a kompromisszum?
-
IOX
tag
válasz xhege #179699 üzenetére
Egy kínai, hasonló kategóriáshoz képest. iphone már májusban el. Azóta nyomógombossal intézem a telefonálásokat + laptop minden másra. Eddig gondolkodtam a megoldáson. Erre jutottam, ebben az árszegmensben. Ha valaki tudna segíteni abban, h engedjem el, akkor azt tudnám használni. Valamiért Samsung, 100-ig a cél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest