Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
M-63
tag
válasz betyarr #179397 üzenetére
Hány éves, ha szabad kérdezni?
de neki meg a samu az igazi márka,mert mindenkinek az van
ez írásod alapján 12-16 körül lehet, akkor lehet, hogy hajthatatlan lesz és az ár érték féle érv nem fogja meggyőzni. nord 2t akkor esetleg xiaomi (poco) körül találhatsz valamit neki, ami neki is megfelel. -
vendingo
veterán
Persze, hogy megy minden évek múlva is frissítés nélkül, de ha nincs biztonsági frissítés rá, akkor növekszik a készülék sebezhetősége. Aki pénzezik ( netbank, tőzsde...) , vagy érzékeny tartalmat tárol a telefonján, annak nem mindegy, hogy mennyi ideig támogatott a telefon.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
M-63
tag
válasz classic B #179400 üzenetére
És ilyen igaz... A tesóm is samsungot vagy iphonet akart, mert menő, meg mindenkinek az van, kapott is egy iphonet, 1 hónap után néztem neki egy xiaomit, nem tetszett neki, de elfogadta, mert jó ár érték arányú volt és átgpondolta az iphones vakvágány után a dolgot és rábólintott. Elkezdte használni, elvitte suliba a srácok oda vissza voltak, hogy futnak a jobbnál jobb játékok, amik a samsungon és társain csak döcögött, aztán egy pár osztálytársa le is cserélte a samsungokat xiaomira.
Nem azt mondom, hogy szarok a samsungok és iphonek, de akkoriban új xiaomiért annyit kértek, amennyit egy 3éves iphone és samsung flagshipért kértek annyi különbséggel, hogy messze jobb telefon volt már addigra a xiaomi.
Persze sajna ez már változott és a xiaomi is árakat növelt nem kicsit, de ugyanez vár az oppo-realme és társaikra. -
betyarr
veterán
válasz Viktor0610 #179398 üzenetére
a nordot is TALÁN azért vállalná be,mert nekem is op van (op7pro).de még ez sem biztos.de mit csinálhatnék?kamasz, ízig-vérig.így is sokan lenézték,mert egy sharp aquos s2 van neki.pedig tuti jó teló: nem péklapát,jól elfér a kezében/zsebében,tök gyors még mindig 4/64.5 éves,de minden fillért megért szvsz.valami 32k volt a banggoodon '18-ban.
classic B: pontosan,ahogy mondod (sajna).
-
M-63
tag
válasz vendingo #179402 üzenetére
Hát én nem vagyok az a réteg, akinek ez számít, A csalókat nem az én pármillás bankszámlám érdekli szerintem, hanem egy komolyabb összegű. Mai világban a 10 milla se nagy valami, persze annak akinek nincs szakmálya és úgy dolgozik, annak eléggé az, de a csalóknak egyáltalán. Bankolok azon a telefonon is, jó a tőzsdeféle dolgokat amiből azt hiszem, hogy majd meggazdagszok, azon a telón már nem tárolom, de nem azért, mert annyira félnék, hogy feltörik.
-
-
M-63
tag
válasz vendingo #179407 üzenetére
Van egy pár családtag/ismerős aki öregebb telefont is használ, el van mentve a banki bejelentkezési adatai, sosem volt gond. Sőt egy ismerős windows 7en is minden gond nélkül bejelentkezik a bankba. Tovább megyek a mamát például le se lehetne beszélni arról, hogy a 20 éves gépét és a windows xpt lecserélje még úgy se, hogy a gép csoda, hogy bekapcsol egyáltalán. És csak ez az egyetlen egy lehetőség van, hogy a bankjába be lehessen lépni, se az iphonon, se az ipadon, se a redmi note 9 prora nem hajlandó rárakni a banki applikációt, csak azon az egyetlen gépen hajlandó (persze mi, szenvedő felek a gép lassúsága miatt agyérgörcsöt kapunk néha, amikor kell utalni valamit, dehát az idősebbek tudjuk milyenek)
Szóval ja, túl van ez lihegve, de ettől függetlenül mindenki úgy alakítsa a dolgait, ahogy neki jó. -
vendingo
veterán
Én soha nem kötöm be a biztonsági övet a kocsiba, mert se nekem, se a családtagjaimnak nem volt még soha balesete.
Pl. egy a sok közül. [link]
Olvasgass bele az oldalon az IT biztonsági hírekbe, hogy mi mindennel lehet baj, ha valami nem naprakész.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
csp01
tag
Ha van egy telefon, ami bővithető memóriakartyával és van belőle 128 meg 256 gb verzió és nekem szükségem volna mondjuk összesen 128+256 gb memóriára, akkor mi a jobb, 256 telefon 128 kártyával vagy 128 telefon 256 kártyával?
-
Fernet
senior tag
Kicsit off lesz, de nem találtam megfelelő topikot.
Gyereknek jelenleg Redmi 9T-je van, de már eléggé viseltes, gyorsan merül, lassú, érintést hol érzékel hol nem, ujjlenyomat olvasó nem működik, stb.
Ezért szeretnénk lecserélni egy Redmi Note 12S-re (8/256).
Emag-nál vasárnap megrendeltem a telefont, azt jelezték egészen a rendelés végéig, hogy 06.14-re itt lesz az easyboxban. Online ki is fizettem, azután jött egy SMS, hogy a várható kézbesítés 06.19-e. Ami kicsit problémás, mert a gyerek hétfőn egy hetes táborba megy, addigra meg már jó lenne az új. Emag ügyfélszolgálattal nem jutottam semmire, folyamatosan azt szajkózzák, hogy türelmet kérnek.
Ráadásul ma reggel látom, hogy akciózzák a telót, 99e helyett 94-ért. Rendelésem állapota pedig "sikeres fizetés", változás semmi. Ha ezt tudom tuti nem fizetem előre, de eddig ilyen gondom nem volt velük.
Nem akartam noname boltban megvenni, de lehet a firstphone-nal jobban jártam volna.
Vagy a mediamarkttal, ami itt van mellettünk van is készleten, csak drágábban. Igaz épp van egy mobilcsere programjuk amivel már egész jó lenne az ár, de pont errre a készülékre nem vonatkozik.Úgy látom ez főleg panaszkodós poszt lett, de mit lehet csinálni ilyen esetben? Most reggel is, ha ránézek az emagnál, 16-át ír easyboxos, 15-ét futáros kézbesítésre. A rendelésemnél meg ott áll a 19-e. Bosszantó.
-
MODERÁTOR
-
betyarr
veterán
köszi szépen mindenkinek,aki hozzászólt! valszeg akkor a54 lesz,de még bemegyek vele valahová,ahol fizikailag is meg tapogathatja,nehogy az legyen,hogy valamiért mégsem az igazi...
másik kérdésem: hol célszerű megvenni?elég nagy a szórás: [link] melyik a megbízható bolt az olcsóbbak közül?ti hol vennétek?
-
M-63
tag
válasz Fernet #179415 üzenetére
Én ha a pénz nem számít, mármint van még egy telefonnyi pénz, akkor megrendelném máshol még ma, az emagon meg jelezném, hogy szeretném visszavonni a rendelést. Én nem szeretek előre fizetni pont az ilyen dolgok miatt, utánvéttel gyorsabban elküldik, mert hát még nem fizetted ki, de ha ki van fizetve, akkor már leszarják, pénzed náluk, nem kell sietni. Ez csak az én tapasztalatom.
-
M-63
tag
válasz betyarr #179421 üzenetére
Hát esélyes, bár már írtam korábban, hogy nekem a komolyabb cégeknél is problémám volt a garival, de telefonokkal soha semmi baj nem volt, azon kívül, hogy mindig összetörött a kijelző, azt meg magamnak cserélem úgy is mindig. Meghát ugye nem úgy van az, hogy felküldöd (tegyük fel 2 nap amég odaér) és egy két óra alatt megcsinálják, aztán amilyen gyorsan tudják visszaküldik szóval nem 5 nap, vagy egy hét, hanem ráérősen, én szarok a garanciára. Meghát mi a garancia, hogy nem túrnak bele a személyes adataidba? Vagy nem néznek bele a fotók videókba? Egy csajnál simán lehetnek olyan dolgok, amiket nem kéne, hogy egy 3. személy lásson ugye. Jó persze, az ember ne tároljon olyan képeket, videókat vagy fájlokat, dehát akkor mit tároljon
-
xhege
veterán
Ok, hogy te így gondolod, de ne raklámozd már ennyiszer ezt légyszi. A garancia baromira hasznos dolog, még ha neked volt is rossz tapasztalatod vele. Nekem és az ismerősi körömnek meg van számtalan jó tapasztalata. Igen telefonnal is, ráadásul kimondottan Samsunggal.
Másrészt nem kell agysebésznek lenni hozzá, hogy telefont úgy adunk le szervízbe, hogy mentés után csinálunk egy gyári visszaállítást. Egyrészt, hogy más ne férjen az adatainkhoz, másrészt mert simán az is lehet, hogy nem javítják, hanem kicserélik a telefont egy újra.tutis: annyira már nem néztem. Köszi a plusz infót.
[ Szerkesztve ]
-
M-63
tag
válasz xhege #179426 üzenetére
Rendben nem reklámozom, elnézést
Persze így van ahogy mondod, de mi van ha éppen meghal a telefon és nem tudod lementeni a dolgokat majd visszaállítást végezni rajta?
Ismerek olyan problémákat, amikkel nem tudsz mentést végezni, pl nem fogadja el az ujjlenyomatodat és a jelszavat vagy mintát sem a telefon, olyankor mit tudsz csinálni?
Vagy nem kapcsol be a telefon? Lehet én vagyok peches, hogy ilyen eseteim voltak, dehát nem volt olyan problémám, amivel visszaküldhettem volna a telefont úgy, hogy mentést csináljak és azért csak fel kell erre hívni a figyelmet, mert az nem annyira valószínú, hogy pl szoftveresen nem kapcsol be a kamera és ezzel lesz probléma. Vagy a hangszóró probléma, vagy mit tudom én, most nem jut eszembe olyan probléma, 2 év alatt ami előjönne, utána meg hát jöhetnek, úgyis mindegy. -
xhege
veterán
Igen sajnos vannak olyan esetek, amikor nem tudsz visszaállítást csinálni. Azért sok olyan eset is van, amikor igen. Ettől függetlenül ha megoldható, akkor ez a rendes menete a szervízbeadásnak.
Egyébként én azt javaslom, hogy folyamatosan legyen biztonsági mentés a telefonról, mert bármikor bármi történhet vele, és akkor hiányozni fognak az adatok. Én a magam részéről mindent felhőben tartok (névjegyek, fotók, dokumentumok), így pl a telefonom tárhelyét sem terhelem agyon (jelenleg 60GB-ot használok a 256-ból). Emellett persze offline is mentek 1-2 havonta. Ma már tényleg nem nagy összegért van rengeteg felhőszolgáltatás, amiből lehet válogatni.Ui: egyébként elnézést a kirohanásért, nem a személyednek szólt. Csak mindenhol azt látom, hogy mindenki mindent a lehető legolcsóbban, ha lehet ingyen, okosban akar. Időnként ezen felhúzom magam (bár nem kellene).
[ Szerkesztve ]
-
M-63
tag
válasz xhege #179428 üzenetére
Ugyanmar, nem vettem kirohanasnak, igaz is, hogy feszt ismetelgetem magam szóval odafigyelek inkább, biztos mást is zavar
Bizony, ha felhuztad magad, az teljesen felesleges, nem kéne azon, hogy mások olcsóbban akarnak, mert egyrészt szívük joga, másrészt van aki 200 vagy az alatti nettot keres és hát miért baj az, ha a lehető legjobb ajánlatot akarja elkapni rajtam felhuzhatod magad, mert megtehetnem, hogy drágábbat veszem, csak nálam az a baj, hogy erősen belém lett nevelve a spórolás. De mondjuk egy két esetben nem is lehetne meggyőzni, hogy drágábban vegyek, mert ha nem látom értelmét, vagy számomra nem fontos a dolog, akkor hiába az érvekAmúgy számomra elég szomorú, hogy veszek egy telefont elég drágán és még költsek felhő tarhelyekre. Tudom nem sok pénz, de hát mégis, viszont nem akarok elkanyarodni a telefon témától. Szerintem minket sporolosabb embereket is meglehet érteni, mert a pénzt kiadni nem nehéz, megkeresni viszont nehezebb és hát akkor azért legyen már értéke is még úgy is, hogy eléggé értéktelenedik.
-
M-63
tag
Én azért mondtam, mert saját gyártás saját fejlesztés ergo olcsóbb, mint a külső beszallitok. És akkor jönnek ezek az A szériás telefonok, kozepkategoria semmi extra, a csip se valami hú de, és ott vagy 150 ezernél, más gyártónál ennyi pénzért jóval erosebb csipet kapsz, hasonló vagy jobb kamerát meg ilyesmi. Tehát nem hogy olcsóbb, ha már minden saját, hanem nem kicsivel áraznak vastagabban. De hát ilyenek ezek a prémium márkák khm iphone
Én oltottalak le a kínai kommentért? Mindjárt utána nézek. Viszont a kínai nem kínai dolog olyan, hogy az iphone is Kínában van gyártva, szóval szarozni a kínait, csak mert kinai, hát nem tudom -
xhege
veterán
Az ésszerű spórolással nincs is baj. Én sem szórom két kézzel a pénzt (mondjuk mobilra azért de... ). A felhúzom magam részt nem kell szó szerint venni. Inkább csak azt mondom, hogy zavar.
Például azt szeretem, hogy valaki megvesz egy iPhone 14 ProMax-ot, és utána azon panaszkodik, hogy nem megy rajta a torrent. A szolgáltatások esetén (felhő vagy streaming) meg úgy vagyok, hogy azt valaki létrehozta, fenntartja. Miért gondoljuk azt, hogy azt neki ingyen kellene csinálni. Mindenki vár fizetést a munkájáért. Ha a boltból kisétálunk egy kenyérrel és nem fizetjük ki az lopás. Szerintem ez is ilyen. Ha valakinek ez nem ér meg ennyi pénzt, természeteen nem kötelező használni, vagy van sok esetben az ingyenes verzió, de ott meg mással fizetsz (reklémok nézése).
Valóban nagyon elkanyarodtunk, és nem is offolok tovább. Ezek csak az én gondolataim, az én értékrendem. -
Fricibantu
csendes tag
Sziasztok! Volt már esetleg valakinek tapasztalata olyan témában, mint az enyém? Leadtam egy működőképes HUAWEI p30pro telefont akksi cserére egy szervizbe, ahol a beígért két hét helyett, két hónap alatt sikerült kicserélniük, de a telefon nem működik. Állításuk szerint nem az ő hibájuk, és szeretnék visszaadni nekem így a telefont. Én ebbe nem szeretnék első körben belemenni, de nem tudom mire számíthatok!? Volt valakinek esetleg hasonló esete? Köszönöm!
-
M-63
tag
válasz ANDROID??? #179434 üzenetére
és örülj neki, hogy véded a környezetet
-
Orgi
addikt
válasz Fricibantu #179433 üzenetére
A leírásból úgy sejtem, hogy nem a hivatalos szervízbe adtad le... én mindenképpen beírnék a vásárlók könyvébe első körben. Ettől függetlenül szerintem ezt így kb buktad.
-
rosta11
tag
Rengeteg időt töltöttem azzal, hogy kiválasszam a redmi note 5 utódját. Elolvastam 150 tesztet, megnéztem egy csomó videót, elolvastam ezer meg ezer hozzászólást. Összehasonlítottam egy csomó árcédulát, érzékelőt, an tu tu-t, akku töltést, boltot. Végül a redmi note 12 pro 5g lett a nyertes. Összehasonlítottam a x 13lite-tól kezdve a pixel 6a, 7, 7a-ig sokmindennel. Árban, fotós képességben, akkuban, kijelzőben nekem ez jött ki győztesnek.
Sajnos a mobilaréna tesztjeire csak részben támaszkodhattam, mert sem a legnépszerűbb xiaomi, a rn12pro, sem a harmadik legnépszerűbb, a pocof5 mobilokról nem készült teszt. Április óta várok rájuk, mert meg is változtathatják az álláspontomat. Kíváncsi vagyok, hogy van-e még mire várni. Lesz-e teszt, vagy sem?
-
rosta11
tag
Persze, hogy jó. A gsmarena-ban minden típusnak a megszokott helyen megadják a kameraérzékelőit, a nappali, éjszakai jellemzőket, stb. E nélkül nem is lehetne boldogulni. Sajnos az utóbbi időben a google fordítással gondok vannak, kicsit macerás lett...
Ettől függetlenül érdekelnek a mobilaréna tesztjei is, várom azokat is.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van most jobb ár érték arányú telefon mint a Xiaomi Redmi Note 11 62 ezerért ?
Egyedül ami fontos a telón a NFC és a minél jobb teljesítmény. (Játékra nem lesz használva csak böngészésre.)A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok! Telefonon váltáson gondolkodom és ezért kérdeznélek titeket! Jelenleg egy Honor 8 készüléket használok, amivel nagyon is meg vagyok elégedve, de lassan 6 éves lesz már. Ehelyett keresnék egy ilyen megbízható telefont. Árba körülbelül 80ezer Ft-ot szánnék rá, de lehet használt is több garanciával. Régebben nézegettem GT master edition telefont, amiről szinte csak jókat olvasok átlagos felhasználásra. Aprón láttam garanciával a keresett összeg határán. Esetleg tudnátok ajánlani készülékeket, amire érdemes lenne lecserélnem a telefont(régebbi típus is lehetséges). Összefoglalót olvastam, ha más nincs akkor azok közül nézegetek majd. Ami szükséges: méretbe ne legyen túl nagy, gördülékeny netezés, árhoz képest jó kamera és hosszabb üzemidő. Köszönöm előre is a segítséget.
-
sfdrakex
nagyúr
Idézet a Redmi Note 12 Pro tesztből:
”az alapmodellből például a hazai forgalmazású eszközöknél nem hiányzik az NFC, de a máshová szánt, viszont szürkeimportban itthon mégis elérhető készletből ezt kihagyták — szóval könnyű beleszaladni egy csábítóbb ár reményében egy-két problémába.”
Ezért is lehet gond a legolcsóbb, szürkeimportos vásárlás.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest