Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacapaca99
csendes tag
válasz SPeti1984 #178374 üzenetére
Ez engem is érdekelne, nagyjából ugyan ezeket a készülékeket néztem én is, talán a Realme gt 2 pro eddig ami a legjobbnak tűnt, de ha esetleg 200e ftig valaki tud jobbat ajánlani azt megköszönném, túl széles a kínálat egy laikus számára 😬
Yettelnél 2 év hűséggel 180 környékén tudnám elhozni a Xiomi 12T 128 gb 8gb ramos verziót ami még szóba jött, arról valakinek tapasztalat??
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Egy hölgy ismerősöm szeretne telefont váltani - jelenleg egy Huawei P10-e van -, de nem tud dönteni.
A Samsung A53 és A54 között vacilál.
Nézte a Redmi Note 12 prot is, de mivel arra kicsi a támogatás szoftverileg, így maradt a samu.Mivel én nagyon nem vagyok otthon ebben a témában, így hozzátok fordulok segítségért.
Megéri azt a plusz x forintot az A54?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
-
Graphics
Jómunkásember
Csak kis tapasztalat, ha valaki olcsó mobilt keresne.
Realme Narzo 50A Prime 50 ezer forint korul nagyon jó vétel.
Szép nagy, de minőségi, az UniSoc-tól fáztam, de jól pörög.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
salapp
addikt
Sziasztok! Tudja valaki, hogy a vodafone forgalmaz-e Google Pixel telefonokat?
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
fecaga21
senior tag
köszi, megpróbáljuk
-
xpeg94
csendes tag
Sziasztok!
Új, kártyafüggetlen, ami biztos, hogy játékra nem, csak mindennapi használatra, 120-150 ezres kategóriában szerintetek mi a best buy telefon most? Több alternatívát is szívesen fogadok!
előre is köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Viktor0610 #178414 üzenetére
Samsungoknál pedig hosszabb a támogatás és sokszor frissebb droiddal is érkeznek.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
MODERÁTOR
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Viktor0610 #178416 üzenetére
Az értékbe a hosszabb support nem számít bele? Hosszabb ideig van támogatás, tovább használható, könnyebben eladható 2 év után még 2-3 év supporttal. Szerintem ezek is értéknövelők, nem csak az számít, hogy adott hardvert megkapod 10 ezerrel olcsóbban.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
xpeg94
csendes tag
válasz Viktor0610 #178414 üzenetére
Mi a gond a kommentemmel? mit hagytam ki?
-
Dika22
tag
Sziasztok! Xiaomi 13 Lite van valakinek? Mi a véleményetek róla?
"Samsung s24 ultra®
-
MODERÁTOR
-
Vitya0617
kezdő
Sziasztok! Oppo Find X3 neo mennyire lehet jó vétel így 2023-ban? 140 ért lehet jelenleg kapni, 12/256gb , SD865, akksi elvileg jól bírja, szerintem több mint szép képeket készít... Az ívelt kijelző az ami kicsit eltántorít, illetve hogy már csak elvileg 1 android főverziót kap... (Android 14)
Ami még érdekelne, hogy olyasmit hallottam, miszerint a Realme GT2 akksija elég hamar veszít a kapacitásából vagyis hosszú távra akkor nem éri meg? Ez az egyik kiszemeltem, illetve a Oneplus Nord 2T a másik, azzal kapcsolatban nagyjából képben vagyok. A Find X3 neo pedig pár napja került képbe, mivel így most mind3 készülék egy árban van kb... -
fecaga21
senior tag
Ti melyiket vennétek most amúgy?Xiaomi mi 12T vagy Samsung Galaxy A54-et?Ez az A54 eléggé iPhone-os lett szerintem, hogy ilyen nagyon le lett kerekítve a széle, elég szép, nekem jobban tetszik mint ez a szögletes S23.
-
MODERÁTOR
-
fecaga21
senior tag
Jobb a kamera??Ezt nem tudtam, de amúgy csak nekem tűnik iPhone-osnak ez az A54 külsőre?
-
fecaga21
senior tag
válasz Viktor0610 #178428 üzenetére
KÖszi. Ezen mit kell látni?Az ISO számot?
-
MODERÁTOR
-
fecaga21
senior tag
válasz Viktor0610 #178430 üzenetére
Velem lehet akkor a gond, mert én semmi fotót nem látok sehol.
-
MODERÁTOR
válasz fecaga21 #178431 üzenetére
Hm.
Nem ilyet látsz?Esetleg ilyet?
Előbbinél a bal oldali képen a zöld négyzetet tudod mozgatni, jobb oldalon muataja az egyes telókkal készült kép ugyanazon részét nagyban. Utóbbinál a képet magát lehet mozgatni, szintén össze tudod vetni a két teló kamerájával készült képet.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
fradi81
veterán
Lesz vajon motorola g73 mobilaréna teszt? Papíron jónak tűnik.
moto g72, Ninebot d28e
-
addikt
válasz Viktor0610 #178432 üzenetére
iPhone 16 pro, Apple watch7, iPad Air5 M1,
-
galervin93
őstag
válasz Viktor0610 #178432 üzenetére
Arra amúgy van normális magyarázat, hogy miért különböző érzékenséggel készülnek náluk a képek? Konkrétan így semmit sem ér az egész, összehasonlításra alkalmatlan, csak ha véletlenül valami hasonló értékkel sikerült éppen lőni... Ez akkora öngól tőlük...
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
titi12
tag
válasz galervin93 #178435 üzenetére
Mert a telefon dönti el, ezek csak a kiolvasott értékek, szerintem az átlagos telefonhasználat esetén az egész összehasonlítósdinak alig van értelme.
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
válasz titi12 #178436 üzenetére
Kb. közepkat-ban és felfelé van manual mód, mindössze egy fix érzékenységet kellene választani, akár az automata mellett külön kiemelve, ha van erre mód.
Pedig van értelme, nem is kevés. Ld. fenti példa, ISO 50 vs 276, több mint két fényérték a különbség, nonszensz összehasonlítás, és - jelen esetben - a Xiaomi tűnik gyengébbnek, holott csak szimplán nagyobb érzékenységgel dolgozott.
Továbbá jellemzően azt sem tudjuk, melyik szenzornak mennyi az alapérzékenysége. Lehet hogy tud egy szenzor szoftveresen ISO50-et, miközben 100, 125 vagy akár 200 is lehet az alapérzékenység, ahol amúgy a legjobb minőséget adja.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
BiP
nagyúr
válasz galervin93 #178437 üzenetére
akár 200 is lehet az alapérzékenység, ahol amúgy a legjobb minőséget adja.
És meg is adtad a választ, hogy miért nem fix értékekkel dolgoznak. Mert az egyik telefon az egyik értéken a jobb, a másik telefon a másikon.
Ezért automata módban lövik (ahogy az átlagfelhasználók is), és akkor a telefonra bízzák, meg nincs vita, a leggyakoribb scenariot veszik alapul. -
MODERÁTOR
-
galervin93
őstag
Pont ezt lenne jó ha kiderülne, melyik hol jó/legjobb, így tiszta compare stb.
Értem én persze amit mondotok, csak nem értek egyet.
Lényegtelen amúgy, egységsugarú átlagjúzernek úgyis csak annyi kell, hogy kijelző felbontásban vállalható, meg Face/Insta etc kompatibilis legyen.
Szent a béke!Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
ANDROID???
addikt
Ez a kamera összehasonlítósdi igen sokszor el van rontva, valóban sok "tesztelő" beolja az automatikát és várja a csodát, van amikor full felbontásra tolva.
Aztán persze megy a , hát ez hozza az alsó átlagot, meg a nem részletgazdag és társai ítélet, ahelyett, hogy odafigyelne a dolgokra. Aztán jön a hova sikerült épp fókuszálnia az adott készüléknek, mert ugye ha a fókuszpont nem ugyanoda esik, nyilván nem úgy nem ott lesz éles stb. Elég egy kis szösszenet neki, és már nem olyan a szín sem.
Pláne amikor teszteket nézünk/olvasunk, ugye nagyon nem mindegy az sem, hogy az egyik klészüléket májusban tesztelték, a másikat decemberben, mert a hőmérséklet (akkura hatással) és a kinti színek/fények teljesen mások lesznek.
Jelenleg azon vagyok én is, hogy valami érdemleges készüléket keressek, egy Oneplus 8T lesz majd leváltva (ha le lesz), de egyenlőre úgy tűnik nem igen van mire szó nélkül leváltani, azért lássuk be az egyre nagyobb terhek mellett nem növekszik a fizetésünk, így a megnövekedett készülékárak nem valami előnyösek..
Azért a 8T -nek:
- fém keret (nem elhajtod, kettétöröd fajta)
- egész jó stereo hangzása
- cseppet sem rossz kijelzője (pwm is 480 kb), ami ráadásul sík (nem a "trendi" lekerekített, tegyél fel ha bírsz fóliát fajta)
- jó akkumulátor működtetési ideje (5-7 óra kijelzőidő)
- nem akad nem tötymörög (annyira nem gyenge procija)
- megjelenése sem egy visszataszító
- kb 30 perces töltési ideje (nem feltétel, de nem hátrány ha szükséges)
- frissítések is megvannak
Igazából, ha szükség van a fentiekre, nem nagyon van a piacon, olyan készülék ami tudja, de ha van az is 300e +.
- Realme GT 2 Pro kijelzője alacsonyabb PWM, a GT 2 műanyag keretes
- Oppo Find X5 alacsonabb PWM lekerekített
- Motorola EDGE 30 fusion (ultrát meg sem említem), lekerekített emellett meddig kap frissítést, 1 év?
A többi gyártó PWM-ben árban egyébben esik ki, akár csak ha a nem olcsó S23-at nézzük is, annyi pénzért már illene nem vibrálni annak a kijelzőnek.
Bocs kicsit megszaladt, ha esetleg van érdemi javaslat, ha lehet nem a specifikációk alapján , mert köszi olvasni sikerül nekem is, az jöhet.. -
Orgi
addikt
válasz ANDROID??? #178441 üzenetére
Én elhiszem, hogy esetleg az emberek 0.005%-a lát vmit ebből a pwm értékből, de szerintem a nagy többségnek ez csak vmi felhypeolt dolog, megnézted már élőben pl a GT2 Pro-t? Papíron az én telefonomnak is viszonylag alacsony, de nem is értem, mit kéne rajta nézni, más telefonnal egyszerre nézve sem... És a sima GT2-ről is akad teszt, a Pro-ról is, ha ez vmi valós probléma lenne, nyilván a tesztelő is megemlítené, aki hetente több telót lát, mint mi átlagemberek. Szóval én a GT2 Pro-t választanám, mert emberi áron még emberi kompromisszumokkal jár.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Viktor0610 #178439 üzenetére
Igen középen jobb de a szélein nagyon mosott
iPhone 16 pro, Apple watch7, iPad Air5 M1,
-
st6969
őstag
Itt, ezen a fórumon olvastam azt, hogy egyéni érzékenység függvénye, hogy zavaró-e. Így, ha a tesztelő nem érzékeny rá, akkor ez a hiba (?) abból a tesztből nem is fog kiderülni...
Nekem Mi 8-am van, nem tudom, mennyi a pwm-je, de nincs problémám a kijelzőjével (vagy magas, vagy ha alacsony, akkor nem vagyok rá érzékeny). -
ANDROID???
addikt
-
Orgi
addikt
válasz ANDROID??? #178445 üzenetére
Ugyanezen oldal szerint a Realme 9 Pro+ 218, semmilyen problémát nem látok/tapasztalok vele, viszont a GT2 Pro 367 (ami az oldal szerint relatively high), így nyilván az még jobb ebből a szempontból.
-
xpeg94
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a realme 9 pro+ 6/128 és a 8/256 között teljesítményben észrevehető a különbség? A 6/128-on gondolkodom erősen, de nem tudom eldönteni, hogy megéri e a 117 ezret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Macska topik
- Projektor topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos autók - motorok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest