Új hozzászólás Aktív témák

  • kisza25

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz Doki16 #222405 üzenetére

    Én egy évben kb 4x megyek 200km-t egyben.
    Kb 15-20ekm-t mentem most 1 év alatt
    Amúgy egy plug-in fedné le a legtöbb ember igényét, csak drága és lusták az emberek úgy használni ahogy kellene.
    A diesel meg lassan ki fog kopni a személyautókból, nyugaton már büntetik mindenféle adóval, hogy ne érje meg azt venni. Németországban! Is valami 25%-ra esett vissza a diesel eladás

    "Teljesen egyetértek, dízelt vennék a legszívesebben, de itt Ausztriában az autókra kivetett üzembehelyezési díj (NoVa, dízelre többezer €, pluginra 0€), valamint a havi CO2 adó/ a dízeleket NOx miatt terhelő extra ha ugyanazt az autót CRDi motorral veszem vagy Pluginnel, a dízelen havi(!!) 50-70 euró plusz költség lesz a teljes tulajdonlás alatt. Ráadásul ez az évekkel még emelve is lesz a dízel kárára.
    Nem mellesleg évente kb. 25-30k autópálya 10-15k város/előváros mixben az utóbbit 90% elektromosan tudom megtenni (mivel tudok otthon tölteni, minden nap teli akksival indulok) és ez a pályán elégetett extra benyát ellensúlyozza.

    Izomból tolják a népet a benzin/plugin/elektro irányba ezekkel az intézkedésekkel, így a dízeles autók viszonteladási értéke 3-5 éves távlatban elég szomorúan néz ki. Nagyobb lesz rajtuk az értékvesztés a sok költség miatt, mint az ua. pluginra pl azonos idö alatt, ergo kifizeti magát a plugin. A csillagokat is leexceleztem ezen, itt így jön ki. Otthon tuti dízelt vennék."

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

Új hozzászólás Aktív témák