Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz spammer #34764 üzenetére

    Olvastam, ezért se értem, miért így csinálja ft- unk a telepítéseket, tiszta szerencse, hog az SSD nem 128 GB- os, mert azt hamar gallyra vágná ezzel!

    (#34765) agy73p Nincs gáz, már mondtam, mindenki így kezdi, nulláról, értem én, hogy elsőre bonyolult kicsit, de egy csomó dolog le lett tisztázva, amitől lényegét tekintve veszélyes mértékben térsz el. Erősen gyanítom, hogy ez bármilyen részletes leírás mellett is megtörténne.

    Jó példa erre az SSD particionálása, mekkora méreteket érdemes hagyni, etc., nem megy a virtualizálás, erre felszabod még kisebbekre az SSD- t, bár 10 GB még elég amúgy simán, magától nem fog hízni, ha odafigyelsz. De! Mivel kezdő vagy, nem tudsz egy csomó dolgot, amivel karcsún lehetne tartani, ezért javasolnak mindig többet kezdőknek a szükségesnél.
    Ha nem fut az virtualbox, próbáld a vmware- val.

    Úgy látom egyszerre akarsz mindent megérteni, emiatt katyvaz van a fejedben és már azt is elfelejted, amit már tudsz, így nem érted, mit csinálsz rossz! Nagyszerű, mert ez sokaknál így működik, akiket érdekel és nagyon szeretnék megérteni a Linux működését. Sokan nem tanulták, nem informatikusok, nem rendszergizdák, csak home userek, mint én is. Ugyanígy szenvedtem bő egy éve és hiába írtak le egyszerű megoldásokat, nem értettem és mérgelődtem, miért nem írják le érthetően, aztán szép lassan rétegekről rétegekre rakódott le a sok infó. Már kezd rendeződni a fejemben, csak rá kellett éreznem a saját megértési ritmusomra, így lesz ez nálad is.

    A helyedben én újra nekifutnék, lepucolnám az SSD- t és elkezdeném elölről. Meglepődnél milyen sok mindent tudsz már most is. Tervezd meg fejben és írd le, hogy jó lesz- e úgy, csak van már egy megkedvelt disztród! Az SSD optimalizálását később is megoldhatjuk!

    vki aláírásában bent van, hogy ha nem bírjuk az iróniát, ugorjunk
    Nincs már ilyen aláírás, nem fért össze jelen funkcióval. :D

    No para, ez az abszolút kezdők topikja! Időnként páran tépik a hajukat, de úgyis összehozzuk a végén, amit lehetséges. Ezzel is elismerve kitartásodat. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák