Új hozzászólás Aktív témák

  • #41635072

    törölt tag

    Hello!
    Van valakinek valós tapasztalata, tudása, hogy milyen falazatú lakás a legjobb hanggátlás szempontjából? Vagy ez kb lényegtelen és inkább a kivitelezés minősége számít?

    Sokan szidták anno az Ytong-ot, de ahol laktam ilyenben az csendes volt.
    Porotherm téglalakásban is laktam, az pl zajos volt mint az állat, de inkább a pillérváz szerkezet vitte szerintem a hangokat, ergo fos volt a kivitelezés.
    Silka gyárt ugye “hanggátló” falazatot, ez tényleg jobb?
    Illetve az utóbbi években egyre gyakoribb az előre gyártott Leier monolit vasbeton épület, amelyikben jártam az kongott, illetve ugrálásra rezgett az egész lakás. Viszont sokan azzal érvelnek hogy a nagy tömeg miatt jobban csillapít.

    Valakinek vélemény?

    Amúgy elképesztő, hogy már pest megyében is közel milliós nm áron épülnek az újak az autópálya mellett a faluszéleken, és ebbe csak egy olcsó gagyi 100e Ft-os HiSec kartonrácsos bejárati ajtó meg 30e Ft-os beltéri ajtók, leggagyibb noname saniterek, lehető legszarabb hideg/meleg burkolatok férnek bele….. De hőszivattyű meg kijelzős termosztát (50e ft….) az van :DDD
    Kedvencem mikor megyek nézelődni és recseg az ablakkilincs, trágya az egész minőség, de mire odaérek már hirtelen drágább minden lakás, mint amiért hirdetik, plusz a mélygarázs is 3 milla helyett 6, stb…..

Új hozzászólás Aktív témák