Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz Kobe #20038 üzenetére

    De honnan tudod, hogy csak állagmegóvó beavatkozás történt azon a lakáson?

    A te filozófiád szerint ezek szerint minden lakást, házat az építéskori árán kellene továbbra is árulni, hiszen minden további felújítás csak állagmegóvás, ami nem növeli az értékét?
    És akkor szerinted a lelakott, 40 éve fel sem újított lakásnak is ugyanannyiba kell kerülnie, mint a frissen festett, burkolt újrabútorozott lakásnak, hiszen csak állagmegóvták, ami meg nem beárazhazó? Ez olyan brutál kommunista filozófia, amit talán még Marx se gondolt.

    És igen, használt autót is úgy adunk el, hogy ami rendszeresen karban volt tartva, és esetleg olyan drága alkatrésze frissen ki lett cserélve, mint a kettőstömegű lendkerék, akkor azt magasabb árszintre pozícionáljuk, mint a vetélytársait, hiszen többek nála.

    Szerintem maradj IT-ben, ha valóban ezt a szemléletet vallod magadénak, akkor pár hónap alatt rámegy minden vagyonod a "szakmában". Vagy ott is indiai IT-s bérért dolgozol, mert nem lehet beárazni a saját időd/energiád/tudásod, és amúgy is nem lehet különbséget tenni közted és Rajesh közt?

    De még egyszer megkérdezem, miért baj az, hogy ha valaki vesz egy lelakott lakást, abból csinál egy olyan nem lelakottat, aminek a budiját az új vevő használja először, és azért pénzt gondol magának? Mert ez az egész történet szál ebből indult el. A várt nyereség mértékén lehet morfondírozni, hogy mennyi a reális, de azt meg majd a piac eldönti. Ahogy a felújítás milyenségét is.

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák