Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz #04669952 #43343 üzenetére

    Azért nehéz tanácsot adni, mert a feederezés is elég összetett..... Tehát nem mindegy, hogy 30m-re akarsz kis kosárral keszegezni, vagy 120m-re kell dobálni 100gr-os kosarakat.
    Szóval ha elmondod, hogy tavon, folyón, mekkora kosárral, milyen távolságra szeretnél pecázni, esetleg mekkora halak vannak, könnyebben adnak tanácsot a sporttársak. :)

    Egy 3,6m-es Mh bot nagyjából univerzális, keszegezéstől a kis sodrású folyóvízig lehet használni.
    Szubjektíven én 2 márkát javasolnék, ami nekem bejött: Ár/érték arányban szerintem az Eurostar Master Class feederek verhetetlenek, 10e. ft körüli áron. Nekem a Döme botok is bejöttek, előny, ha töröd a spiccet lehet hozzá venni. Walter botokat is dicsérik, nekem nem volt, nem tudok róla nyilatkozni.
    Orsó: Érdemes sekély dobos feeder orsót venni, ezekre rámegy kb. 200m 20-as zsinór, nem kell alátöltögetni.
    Nekem bejött: Nevis Aqua feeder, Egy ezressel többért Döme néven is megvehető + 1 csapággyal több van benne.
    Kosarak: Vegyél több fajta méretben feeder kosarat, és gubancgátló csöveket, kezdésként a tört gubancgátlós szereléket javaslom. Kell forgókapcsos karabiner, vagy feeder kapocs az előke csatlakoztatáshoz, és gumigolyók a kötés védelmére, ha forgókapcsot használsz. Methodozáshoz method kosár, esetleg ahhoz töltő is kell. Én használok hagyományos gubancgátlócsöves bordás kosarat is feederen, bár ennek a lendületes eldobásához már ajánlott dobóelőkét kötni.
    Kell még horogszabadító, merítőszák, ajánlott pontymatrac....Horgászdoboz, amibe elférnek a "kacatok", leszúrók, zsinór, előkezsinórok, horgok, esetleg csalitüske.
    Úgy elsőre ennyi jutott eszembe..:)

Új hozzászólás Aktív témák