Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
őstag
válasz Steady74 #42350 üzenetére
Pacikuki... 38-as helyen ültünk asszem, nekem kettő egész keszeg egész nap (egyik sem az etetésről, hanem methoddal), havernak két kicsi amur. Egy időre megint hanyagolom a vizet... Vicc, hogy szinte a nullával egyenlő a fehérhal állománya...
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
vendingo
veterán
Nagyon iszapos terepre mit ajánlanátok? Gondolom method felejtős.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Lei559
tag
Sziasztok,
Előre is elnézést a novelláért.
Amennyire visszaolvasgattam a topicban az ősidőktől kezdve , elég sokszor téma volt a busa , de inkább csak úgy volt megemlítve , hogy beleakadtunk pergetés közbe , láttunk egy tetemet , véletlenül felszedte a szereléket stb..
Én célzottan horgásznék rájuk , mert amiben mindenki egyet ért , az a sportossága , illetve az ereje ami szerintem sokunknak megnöveli az élményfaktort és én is ezt keresném.
A helyszín az RSD lenne. Rengeteg busát láttam már hatalmas csapatokban a vízfelszinen , illetve akadtam már el bennük balinozás közben. (7es Thrillel)
A neten gyűjtött információim alapján már kb összeállt a fejemben , hogy milyen módszerrel fogok neki az üldözésüknek , de sajnos még azért vannak hiányosságok:
Terv:
Fenéken fogok próbálkozni , 22-25 főzsinór , 10es fonott előtét zsinorral (ebből kicsit több lesz a part melletti harcok miatt) Botnak vagy egy 3m 50-10 grammos shimano pergetőbotot választanék , vagy egy 390 tubertini feedert , ami szintén heavy.
A szerelékem egy nagyobb etetőkosárból állna ami rendesen megfogja majd az öklömnyi méretű etetőanyagot , illetve alul , felül 4-6 méretű erősebb nagyobb öblű horog lenne.
Csalinak valamenyik "nagyobb" gyártó busázó csodakajáját fogom használni. Találtam Benzár/Carp Zoom/Tímár gyártóktol egyaránt.
A horgokat Technopufival akarom könnyíteni ami szépen a kosár fölé emelné azokat.
És akkor ami még nagy kérdőjel a számomra:
A horog kikönnyítésére használt t.pufit a horogra rögzítsem (feljebb a szár részhez közelebb) , vagy egy előkén a horog alá? Esetleg jó lehet egy nagyobb felhajóerejű 10mm popup csalitüskén? A Gamakatsunak vannak szimpatikus horgai amik nem túl nehezek , ellenben kellően erősek ezért valószínűleg rájuk esne a választaásom , így azokat könnyebb kikönnyíteni.
A másik dolog ami még nem tisztázódott bennem az az etetés mértéke. Vagy azt a módszert választanám , hogy a horgászat kezdetekor etetek egy nagyobb adagot a célterületre (8-10 megtermett gombóc) És még egyet félidőben. (4-5 óra múlva) Vagy maradok a folyamatos etetésnél. Az egyik bot lenne az etetésemen közvetlenül a másik meg mellette 2-3 méterrel.
Illetve a 3. nagy kérdés a számomra , hogy mekkora előkehosszal lebegtessek? Én arra gondoltam , hogy az alsó horgomra kicsit többet hagynék rá , mondjuk 10-12 centit , a felsőt viszont 8centire hagynám.
Szóval ha esetleg valakinek van tapasztalata , vagy véleménye azt nagyon szívesen fogadnám! Évek óta készülök erre a pecára , most jutottam el odáig , hogy bele is vágok..
Minden választ előre is nagyon köszönök.
ui.: Öböl peca lenne , minimális vízmozgással.
-
Janusz001
őstag
Ki hogyan értelmezi a horgászengedélyben szereplő "növényzet gyérítése tilos" szabályt? Pár hete összevesztem egy majdnem szemben lévő csókával, kijött, leült a már meglévő horgászhelyre a haverokkal, majd a horgászhelyétől olyan 3 méterre elkezdi letördelni a nádat. Átszólok neki, hogy nem kéne, mire parasztul visszaszól, hogy ő nem zavar engem, én se zavarjam őt és, hogy különben is csak a száraz nádat tördeli le. Nos szerintem azt sem szabadna, főleg a meglévő nádfalat, közte pedig a sok zöld friss nád. Nem is beszélve arról, hogy le van írva cakli pakli, hogy új horgászhely létesítése is tilos, tökmindegy, hogy száraz vagy nem száraz a nádfal. Persze szó szót követett, 1 óra múltán el is pakolt. Lehet a büdös életbe nem jön már oda, de mi van ha nem szólok neki, csinál egy új horgászhelyet, majd jön a következő, az is csinál magának és lassan már nem lesz nádfal szemben. Én nem azért fizetek nem kevés pénzt évente a telkemért (építményadó, stégadó, szemétszállítási díj, egyesületi díj, vízpart használati díj) ,hogy utána egy letarolt vízpartot nézzek szembe, mert ő nem fér el a kialakított helyen.
Ki hogyan kezelné ezeket a helyzeteket? Tudom, hogy nem kifejezetten horgászat, de a horgász etikettbe szorosan hozzátartozik.
És sajnos sokszor elgurul a gyógyszer ezek miatt, kénytelen vagyok én is "paraszt" módjára viselkedni, ha ilyennel találkozom, mert nem érti meg, mi illendő a vízparton. -
csabamigo
aktív tag
válasz Janusz001 #42356 üzenetére
Igazad volt szerintem hogy rászóltál ,én is szóltam volna ! 1x egy "kockatavon" jött egy kisöreg cangával,nem szomjasan és a mellettem horgászó közé pakolt le (szintén nádfal volt),felgyűrte a gatyáját és már ment is nádat tépni akkor szóltam neki hogy nem kéne de már jött a tógazda is és rászólt aztán tovább tolta a bringát!Vannak ilyen emberek na...
Az Élet a Legjobb Méreg!
-
forras2
őstag
válasz Lei559 #42355 üzenetére
Szia!
Én a Balatonon próbálkoztam pár éve a busázással.
Busafával, több féle ízű technoplanktonnal, 1 szem horoggal, és a horogra 2-3 szem technopufit húztam, annak függvényében, hogy mekkora volt a horog, illetve a pufi. 8-as horoggal próbálkoztam.
Arra figyeltem fel, hogy a vér ízesítésűre inkább a harcsák jönnek, nem a busák, az ánizsosra meg több amúr kapásom volt! De összességében több másfajta halat fogtam mind amennyi busát, de azért jöttek azok is.
De a ponty is rendszeres vendég volt, de érdekes módon a fehér halat nem fogtam egyet sem ezzel a módszerrel soha. -
tepenzed
őstag
Na ez így itthon 110 ezer lenne, anglingon viszont mindenféle akció nélkül 88 ezer a kosár tartalma.
Kérdés, hogy megéri-e ilyen dolgot innen rendelni? Gondolok itt arra, hogy ha gyári hibás vagy valami, akkor én ezt ingyen nem fogom tudni visszaküldeni gondolom.
És azt tudja valaki, hogy az áfakülönbséget rászámolják-e? Szállítási díj elvileg nincs ekkora összegnél.
-
Gabesz26
senior tag
válasz tepenzed #42361 üzenetére
Havonta 1-er kb. szokott lenni -10%-os akció, úgy még azért pár ezret le tudsz belőle faragni (ha regisztrálsz, és feliratkozol a hírlevélre, akkor kapsz értesítést róla).
Nekem szerencsére még nem volt semmi gond a külföldi rendeléssel, de amiket olvastam az alapján korrektebbek, mint itthon (bár a visszaküldés díját valószínű nem úszod meg).
Áfakülönbséget nem számolnak, mindketten EU tagok vagyunk (egyelőre).
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
válasz tepenzed #42361 üzenetére
Én tft-n úgy intéztem a garit, hogy lefotóztam a karcos botot, pár nap múlva küldték érte a futárt, arra 1 napra meg jött a csere bot.
AD-n valóban van kb. havonta 10% akció. Szerintem jövőhéten is várható, mert megint új boltnyitás lesz.
De ha beledobod a kosárba, akkor pár nap múlva küldenek egy 5%-os emlékeztető kupont.
Áfa-különbözetet nem számolnak.[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Akinek volt már nagyobb orsója feederen:
Mennyire nagy optikailag és egyébként is egy 5500-as Ultegra egy 360-es feederbotra?
Ami most van C5000 orsó, az nagyon könnyű rá és iszonyat orrnehéz a bot tőle. Egy Ci4-es Ultegra 440g lenne a 220 grammos botra és szerintem azzal lenne egyensúlyban. Mit gondoltok? -
őstag
Sziasztok!
Hosszú idő után (kb. 15év ) minden jel szerint úja pecázni fogok. Alapvetően fenekezős szettet szeretnék beszerezni, de ha jó úszózáshoz is, akkor remek. Match. feder? Milyen botot és orsót ajánlotok, amely(ek) ár/érték alapján jónak mondhatók?
Köszi.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
tween
őstag
Mondok én neked valamit, bár úgy sem fog tetszeni. Én egy Daiwa Match Winner 4012 QDA-t tennék rá. Fényévekkel jobb, mint egy ultegra, ráadásul az ultegra elég lomha, böszme jószág, igazi vérbeli nagyhalas orsó, nem egy finom botra való. 440gr a Match Winner. Szerintem jobb, szebb, tartósabb vétel.
-
-
gban
Közösségépítő
válasz Gabesz26 #42362 üzenetére
Érdekes dolog ez az áfa számolás, ha amazon.de-ről rendelsz, magasabb lesz az ár az áfa miatt miután kiderül hogy nem németekhez kéred, de ha jól vettem észre, csak az amazon által értékesített cikkek esetében.
Ha egy kinti webshop árujából rendelsz az amazonon keresztül, akkor az ár nem változik.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
őstag
Egyelőre egy bot és orsó, amely főleg Tisza-tó, kisebb bányatavak, néha talán folyó, nagyobb patakok. A célhal a domolykó/márnától az amur/pontyig minden, beleértve a ragadozókat is. Jó lenne max. 30-40e Ft-ból kijönni, mivel csak alkalomszerűen fogok horgászni.
A régi 30-60g dobósúlyú 330-as SilStar botom/60-as orsó univerzális szerelés volt, de ezek már régen elavultnak számítanak. Egyéb kiegészítőkkel sem állok sehogy. Jövő héten váltom ki az állami jegyet.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
MurdR
veterán
Szerintetek feeder mellé párhuzamosan mekkora szentségtörés egy picker bot? Arra gondoltam, hogy partközelbe bedobnám a feeder mellé keszegezésre, apróbb halakra az RSD-n.
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
galervin93
őstag
Intenzíven horgászott vízen keszegezéshez van valami különösen ajánlott kaja? Versenyről lenne szó, gondolom mindenki telenyomja majd ilyen-olyan aromákkal a cuccost, na most én pont emiatt ennek ellentettjére készülnék, és valami alap, natúr ízesítésű kaját szeretnék, egyedül annyival bolondítanám meg, hogy édesítőszerrel próbálnék kedveskedni a keszegeknek. Keszeges kollégák segítsetek!
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
tween
őstag
válasz galervin93 #42373 üzenetére
Hermányi! Riadó!
-
Steady74
Topikgazda
Walter racer bream-et próbáltam az idén nekem tetszett. Régi kedvencem Sensan etang-gal 2:1 vwgy 1:1 arányban. Többit majd Hermanyi elmondja
-
hermanyi
addikt
Nem tudom a limitet ,és a verseny hosszát sem . Alapnak 3 zacskó Marcel Van Den Eynde löszös agyag 1 liter etető szúnyog . És mellé mehet a ragasztott csonti . Nem kell sem aromázni sem édesíteni . Ha van keszeg akkor ez jó rá . De ha porozni akarsz akkor bármilyen apró szemcsés ami csinál valami felhőt . Kérdés ,hogy úszós vagy fenekezős a peca .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
A Zéé
addikt
hát ez, amit felsoroltál legalább 6-7 bot, de ha nagyon kompromisszum kész vagy, akkor is 3.
Ha mindenképp 1 bot, akkor talán ET Rubin Match-Feeder lehetne a kiindulási alap. Pár topictársnak van ilyen botja, és már láttuk, hogy halat is lehet vele fogni
Ezzel mondjuk a Tisza főága, és az erős sodrású folyószakaszok valószínű felejtősek, illetve ragadozó halazni se való, de egy könnyű feederezést + úszózást nagyjából meg tudsz oldani vele.Ehhez egy olyan orsó, amihez adnak legalább 1 sekély és egy normál dobot (én pl ezzel szemeztem elég sokáig), és akkor ott is vagyunk 30-40k között.
Az egyik dobra 22-es Tubertini Gorilla, feederezni, másikra 18-as Trabucco XPS match úszózni. Zsinórból akár lehet 1-1 számmal is kisebb, de ezek talán jobban tolerálják a kezdő horgász kisebb bénázásait.Aztán jöhet a merítő, a horgok, előkék, ólmok, úszók, szék... feneketlen kút ez 2,5 éve én is úgy kezdtem újra, hogy nekem 1 bot meg 1 orsó elég lesz, nem kell több, erre ma jött meg a 8. botom. Bár most megint úgy érzem, hogy egy darabig nem kell több, de úgyis lesz valami új impulzus nemsokára...
Just a simple Lineman...
-
galervin93
őstag
válasz hermanyi #42377 üzenetére
Köszönöm, Steady neked is!
A lényeget tényleg lehagytam. Úszós verseny, és mindenképp match, mert bentről kell fogni a halat. Így a ragasztott csont szerintem nem játszik, maradnak a félkezes etető/földes szúnyog lövése. Hermanyi, nem is használnál etetőt, csak földes szúnyogot? Vagy úgy értetted, hogy az etető mellé a szúnyog? A verseny hosszát most hirtelen meg nem mondom, de szerintem 4 óra.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #42381 üzenetére
Rakjál kavicsot a csontihoz úgy ragazd és nagyon jól lehet löni. De használnék etetöt 1 kiló édeset. Alapnak. Viszont Utánna csak a földes szúnyog és a ragasztott csonti menne.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
válasz Steady74 #42385 üzenetére
Balczer nek a ragasztoja nagyon kemény az miatt már dobtam ki nem kevés földet. Szerintem még most is ott van a fenéken gombocba abból fél zacsi a 6 kiló földhöz és csak a fenéken bont.
-
galervin93
őstag
-
vendingo
veterán
válasz Steady74 #42389 üzenetére
Köszi. Szerintem 3 nem volt meg, de nem volt kicsi. Kellett tornásznom, hogy beférjen a képbe. Dolgozott rendesen, szólt a fék, bement a stég alá is, többször kiugrott. Hatalmas élmény volt, eddigi legnagyobb pergetett halam.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jansky1
senior tag
Ki tudna valaki segíteni 1-2 kg aqua garant unival? Kedden postázni vagy futárral küldteni kéne, mert csütörtökön bevetés. Ami van, az meg nem lesz elég.
-
Ibituba
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője