Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Interceptor
addikt
válasz zoleeno1 #42104 üzenetére
Nem csinálsz semmit akkor is átengednek, mert a pénzt akarják beszedni állami jegy tagsági, aztán a területi jegy éves ami igen drága. Mondjuk én tanultam és 2 hibám volt összesen a tesztben, szóbeli meg sima volt. Egyik vizsgázó muksó ott röhögött, a sok parás emberen, hogy tök felesleges
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
zoleeno1
veterán
válasz Interceptor #42108 üzenetére
Igen, en is igy tudom, de azert nem akarok full soteten odamenni koszi az infot
Honor Magic5 Pro
-
hermanyi
addikt
Ne legyél . Megtaláltam a kagyló sziget szélét és azt dobáltam . De olyan szinten voltak rajta a halak ,hogy félelmetes . Ha nem sikerült oda dobnom 4-5m el lentebb dobtam akkor egy húzásom sem volt . Ha a helyére ment akkor max 2-3 perc kellett és elhúzta .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Ibituba
aktív tag
azért alap dolgok nem árt ha megvannak! sokan még azt sem tudják mit kell csinálni a horgászat megkezdése előtt. aztán meg mindent elrakhat naplóba beírja végén kiválogatja ami nem kell neki meg visszaengedi. szerinte ezt így kell csinálni, de még lehetne végtelenségig sorolni. hülyét csinál magából hogy mit fogott, domit vagy jászt...
-
válasz hermanyi #42105 üzenetére
Örülhetsz, mert az többség (főleg az öregek, nyugdíjasok, akik a hét mindennapján lent vannakl) nem úgy pecáznak, mint te, mert akkor egy keszeg se maradna neked, nekem meg nem lenne csalihalam (amit úgyis te fogsz ki)
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Mattb
senior tag
Pest megyében mik azok a vizek amik nagyon mennek? Sporthorgászat a cél, több nagyobb hal fogása. Milyen vizeket tudtok ajálani?
-
hermanyi
addikt
-
MurdR
veterán
válasz zoleeno1 #42126 üzenetére
Azt pont nem merném onnan venni ajánlás nélkül, de pl. csipeszek, ollók, dobozok, meg ilyen kis biszb.szok nagyon jó áron vannak.
A haldorádóban pl ami van digit mérleg 4000ért, az Alin 900Ft. Csak nincs ráírva hogy haldorádó.MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
gban
Közösségépítő
Beszereztem egy Surf úszót, nagyjából bevált.
Elővettem az 5m-es bolo-t, azzal kb. fél távig, 10m-ig tudtam megállítani, enyhén balra, így úgy döntöttem, nem szerzek be hosszabbat, a túlparton azzal se tudnám szemben vagy enyhén balra megállítani.
Így arra jutottam, legjobb ha a Daiwa Megaforce-szal használom, az azért mégis más mint a bolo.
Próbáltam a fenékre súlyozva is, fél táv után vagy merült ha nem feszítettem, vagy felém jött ha a feszítéssel kiemeltem a víz alól.
Viszont a túlparton úsztatva a zsinór megfeszítésekor sokkal kevésbé jön felém, és jobban bent is marad sodródáskor, így van értelme azért.
Az se rossz hogy adnak hozzá világító patron foglalatot is, amit nem értek, hogy lehet hogy az az antennához képest majdnem kiesik a helyéből. Féltem hogy elhagyom, így tettem a lukba kis nyárfa-szöszt, úgy már egész jól szorult
A másik: ki használja a fekete antennát? Mikor jobb az mint a piros vagy a sárga? El nem tudom képzelni...Elég felemás volt a hétvége, szombaton jött két 35-ös dévér, vasárnap 25 fölötti bodorkák meg dévérek, de mind egy szűk idősávban, ezeken kívül gyakorlatilag nem volt kapás.
Vettem egy Wave-et is, rá se szagoltak a balinok.
Interceptor: te hogy vontatod a Wave-et?
Ezerrel, hogy majd' kiugrik a vízből, vagy komótosan?
Megállsz közben? Azt néztem, vertikálisan sokkal jobb a mozgása[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
MurdR
veterán
''A piros és a narancs univerzális színek, viszont ha nyílt vízen horgászunk és a víz felületén visszatükröződik a szürke ég - és még egy kis fodrozódás is nehezíti a láthatóságot -, akkor a legtöbb horgász a fekete antennacsúcsos úszókat részesíti előnyben. Sötét színű vízben, ha fák árnyéka alatt horgászunk, a sárga a legjobban látható szín.''
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
gban
Közösségépítő
válasz Interceptor #42131 üzenetére
Igen, én is mindig erre gondolok csak sosem hozom fel a botom, aztán mindig 'majd' lesz belőle...
Ami még érdekes lenne, kipróbálni az én wobblereimet is, lehet azokra a szinekre amiket nálunk szeretnek, ott nem lenne semmi reakció, és fordítva.Postázást nem vállalok.
-
oxox
addikt
Daiwa Ninja X-ről (80-220g) van valakinek tapasztalata?
ill. Wychwood Solace Compactról?Van egy 20-80-as spro-m, amivel nagy távot nem tudtam megdobni, gondoltam beújjitok, + kaptam pecaplaza utalványt abból meg a fenti orsó lett. Nagyon tetszenek a wych termékek, és mást nem találtam a pecaplazában ami ennyire rámkacsintott volna. 0,28-as zsinor mennyire túlzás rá?
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
Szeszkazán
senior tag
Vannak új Walter feeder kaják , ki kellene próbálni!
-
Mattb
senior tag
Melyik webshopokat ajánlanátok?
Esetleg ahol van GLS csomagpont is?Lassan mindent megtudok
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
fishingtime.hu postán maradós
megúsztam a vasárnapot hal nélkül sajnos. Elég nagy volt a szél, és senki nem fogott pergetve halat Földváron, pedig sokan voltunk kinn. 2 kapásom volt, az elsőnél éppen csak csípés, egyet meg elbénáztam. Megindult a hal, én meg nem vágtam be rendesen... Láttam a halat, közepesnél kicsit nagyobb méretű sügér lett volna. Utána hiába dobáltam szarrá azt a helyet mindenféle gumival, nem volt újabb kapás.
Kipróbáltam viszont mindkét boton a fonott zsinórt. A light cuccon nem vettem észre akkora különbséget a 0,08-as Kastking a 0,18 Team Dragon Invisible zsinórhoz képest, viszont a castingon sokkal jobb a 0,14-es, mint a 0,30-as Trabucco T Force Pike volt. Az egy eléggé nyúlós zsinór érzését keltette eddig is, ahhoz képest a fonott tényleg ég és föld. Mondjuk a hangjukat szokni kell, de bánja kánya...
szerk: pergetős táskára van ötletetek? Decathlonban tapogattam a Rapala Sling bag-et, majdnem jó is lenne, viszont hiányolok egy olyan zsebet rajta, amibe lehetne ömleszteni az alaktalan cuccokat, vagy legalább elfér benne egy fél literes üveg.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
tepenzed
őstag
válasz Szeszkazán #42134 üzenetére
ha a method crush szériára gondolsz, akkor valóban figyelemfelkeltő. Úgy látom van mindenféle ízben és az 1500 ft/kg nem is olyan vészes. Egyszer össze kéne már hasonlítsam mondjuk élesben pl a walter crush greent a Bait tech spec g-vel, mert egyre inkább úgy érzem, hogy nincs akkora különbség a kaják között, ha van a közelben hal, akkor valszeg jó lesz neki (persze ha az állag is megfelelő).
-
DIEGO15
őstag
Sikerült végülis botot és orsót választani?
Ha bojlit akarsz venni tudom ajánlani a Spikebaits-et (bojli.com). Soproni "srác" csinálja, az ország talán legnagyobb gépsorával és remek árakkal. Évek óta vásárolok tőle. Ha érdekel tudok küldeni friss árlistát, mert az oldalt még nem aktualizálta sajnos. Telefonon egyeztetve segít abban is, hogy milyet vigyél az adott tóra.
-
musli26
tag
Haltartót keresek 5000ft-ig.
Van jobb vétel a Nevis Match haltartónál?[link][ Szerkesztve ]
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
Mattb
senior tag
válasz DIEGO15 #42143 üzenetére
Bojlizásra, lágyabb botot szeretnék, viszont jó lenne azért távot is dobni vele..tudom ez a kettő kicsit ellentmond. 2 vagy 3 részes, amelyik igazából jobb, a szállításihosszal nincsen gond, befér a kocsiba, szóval ez nem kitétel, hogy rövidebb legyen.
A Fox pedig régóta "bakancslistás".
-
DIEGO15
őstag
A dobótávolság egy jó részét a dobótechnika adja, egy másik igen nagy részét a felszerelés/szerelék. Köztes megoldás lehet a te esetedben egy 3,9m 3lbs bot, mert ilyen is létezik. Ha kúpos, nagy átmérőjű orsót teszel rá, legalább egy Okuma Custom Black 80 kaliberűt, akkor meglehet szerintem a 120m, vagy akár több is. Ami még fontos, hogy két bot karakterisztikája között nagy különbség is lehet, annak ellenére, hogy megegyezik a dobósúly, ezért kell feltétlen kézbefogni
Összegezve: távdobó orsó + vékony főzsinór 0,23-0,25 + megfelelő technika = Kellően nagy dobás.Ui: MO-n kevés az a horgásztó, ahol nem lehet 100 méteren belül halat fogni.
[ Szerkesztve ]
-
DIEGO15
őstag
Fox botot sajnos nem láttam még ilyen tulajdonságokkal, de ez nem azt jelenti, hogy nincs Ezért is kérdeztem, hogy miért pont Fox. Ha nem feltétlen raragszkodsz a márkához akkor van jó alternatíva Prologic, Daiwa, Shimano márkákból
A 2 részes botok egy helyen vannak csak megtörve, ami elvileg jobb, mint a 3 részes botoknál. Azt nem tudom megmondani, hogy ennek mi a gyakorlati jelentősége, tekintve, hogy nincs 2 részes botom
-
Interceptor
addikt
Pedig valamikor meg kellene ejteni egy közös pergetést az öbölben, bár most elég kiszámíthatatlan mikor mennyire szöszös a víz.
A színt inkább két kategóriába sorolnám a holo-s és a sima, utóbbit inkább naposabb időben használom, persze van amikor fordítva Balinnál lehet számít külön a szín, hogy zöld, kék vagy fehér, de már ebben sem vagyok biztos Szerintem a wobbler mozgása a legfontosabb vagy ami igazán számít. Wave esetében próbáltam egy sima zöld színűt meg egy holos kéket egymás után és ugyanúgy rárontottak többször is mikor ettek a balinok. Viszont akkor működik szerintem a víz tetején járó wobbler mikor egy meghatározott kis területen csoportosan vadásznak a balinok és sokszor láthatóan kiugrálnak vagy legalább félig kiugranak a vízből a rablások alatt. A víz "tetején" úszkáló kishalakat szedegetik le, ahogy megfigyeltem.[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake