Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tween
őstag
válasz FireFox1996 #41950 üzenetére
Finomszerelékes verseny volt.
-
vendingo
veterán
3000-es stradic FK pótdobot honnan a legolcsóbb?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Milan86 #41953 üzenetére
Elvileg nem lehet hirdetni topicban, de nem szoktunk vele foglalkozni, de te már másodszor hirdeted ugyanazt pár napon belül.
-
-
-
hermanyi
addikt
Na megvolt a délutáni rapid peca .
Lent volt jobbról balról a helyi erő . Egy bő fél óra horgászat után átjöttek balról . Beszélgettünk egy keveset és számomra világossá vált ,hogy egy barom vagyok . Mégpedig azért mert a 600huf/kg áron forgalmazott kaját amibe még ráadásul képes voltam beletenni egy kis doboz pinkit . És így ütemesen 2-5 percenként fogva a kisebb nagyobb dévéreket ,karikákat ,pár db kis potyot . Miközben ők a finom 300 vagy a feletti dobósúlyú bottal amin minimum 60-70 es orsó van ,10 méterről is jól kivehető zsineggel feltöltve ,olyan kajával ami fél óra múlva is a kosárban van ,kb 5% hiányzott belőle ( aláírom alig folyik most a víz ) . Rádiót hallgatva beszélgetnek . És naponta fognak 2db halat .
A beszélgetés lényege ,hogy felesleges a viszonylag finom cucc (a jó kaja főleg ) ,mert lehet a nélkül is halat fogni .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
gban
Közösségépítő
válasz hermanyi #41959 üzenetére
Steady-t kiegészítve, addig örülj míg ilyenek vannak, több hal marad neked.
Minél kisebb a konkurrencia annál jobb. Ezek meg ugye nem azok.#41957 Steady: ez így van.
Korábban kérdeztem (még mindig várnám a javaslatokat ) a Surf-ről, és amikor keresgéltem, meglepődve tapasztaltam hogy ez bizony a Walternál a legolcsóbb[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
veterán
válasz hermanyi #41959 üzenetére
Én ha nem kívánok magamnak kellemetlen közönséget, akkor általában elég ha csúnyán nézek vissza. Ilyenkor a legtöbb esetben veszik a lapot és odébb állnak.
A halálom amikor peca közben ilyen "félkegyelműek" zavarnak.[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
hermanyi
addikt
válasz sityupityu #41962 üzenetére
Jó de én 65 kiló vagyok ,hogy tudnék egy 100+ os emberre csúnyán nézni?
Hál istennek nem nagyon van olyan hülye rajtam kívül itt a környéken aki kifejezetten keszegre horgászik . Amúgy szeretek beszélgetni ilyenekkel is ,jókat mosolygok magamban .
A legnagyobb horgom amit láttak is az az általad javasolt Milo Seria A 14 es . Mondták is ,hogy ezekkel snecire megyek és ,hogy nem félek e attól ,hogy kiegyenesedik egy 2-2.5 ös poty alatt . Nem mondtam nekik ,hogy azt kifejezetten pontyozásra vettem .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
veterán
válasz hermanyi #41963 üzenetére
Hát ha nem is 65 kiló, de én sem vagyok egy 2 méteres és 130 kilós hegyomlás...de valamiért mégis bejön.
Én nem, nem szeretem amikor kikapcsolni-lazítani megyek le, és betalál egy fárasztó figura. Lehet, hogy bunkó vagyok, de ez van.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
válasz hermanyi #41963 üzenetére
Miért nem mutattad neki azt a múlt pénteki 5.5 kgs pontyot
Reggel voltam csukázni, de semmi volt. 5-10 percenként jöttek a kajak-kenusok egy sorban 10-13an + 1 motor csónak, 2 órán keresztül, jó volt így pecázni
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
hermanyi
addikt
válasz FireFox1996 #41966 üzenetére
Mé te mutattad a 45cm es compodat ?
Így rapid pecánál amikor csak leszaladok 2-3 órára akkor nem zavarnak . Ha viszont valamit tesztelni akarok magamnak akkor idegesítenek engem is nagyon .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
vendingo
veterán
Tudtam, hogy drága, de ennyire? Valami olyasmi rémlett, hogy valahol van 10k alatt. Ennyiért inkább veszek egy ecusimat pergetni, a stradic meg marad a feederen.
Azért köszi.hermanyi: Én a családos kisgyerekes pecásokat rühellem.
Gyerekek ordibálnak, csapkodják a vizet, üvöltöznek, szórják a kavicsot, játszanak a hallal, összekúrják a földre letett cuccomat, átgázolnak mindenen. A szülők/nagyszülők meg le se szarják. Most legutóbb is én szóltam rá egy 3-4 éves kislányra, hogy vigyázzon már más cuccára, mert húzta maga mögött a szákot, ami beleakadt a földre letett cuccaimba és rántotta magával őket. Nagypapa meg csak nézett, hogy mit merem nevelni az unokáját.Én bírom amúgy az öreg megmondóembereket. Mindig van kifogás: Északi/déli/nyugati/keleti szél van, magas/alacsony a légnyomás, régvolt már eső, kevés a víz a tóban, nem esznek a halak, nincs hal a vízben, front van, nincs front... Azért én szoktam fogni
-
hermanyi
addikt
válasz Steady74 #41968 üzenetére
Jó de te nem vagy 100 kiló
És ott magamra voltam mérges ,hogy olyan szarságokkal kellett foglalkozni mint a te lépcsőd . Hogy mé vállaltam el .
De nagyjából kész lett . Majd azt is befejezzük papa .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
veterán
válasz vendingo #41969 üzenetére
Gondolj bele, nálam volt olyan, hogy apuka ment a két gyerekkel mögöttem, a kiscsávó meg lerúgta a hátratolt rakót a görgőről. Szerinted? Csak a gyerekek miatt fogtam vissza magam, mert nem azok tehettek róla hanem az idióta apjuk.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Steady74
Topikgazda
válasz hermanyi #41970 üzenetére
Ha így haladok hamarosan az leszek a tokaji bortúra a sok kenyérrel, borral, edességgel megtették a hatását. Meg a húsvétot sem dolgoztam le alig fociztam meg kb 0 a mozgásom. De vége a beszámolási időszaknak, reggel futás a kutyával és sok-sok peca. Péntek elvileg Dunakeszi bányató.
-
törölt tag
Valaki tud valami tapasztalatot adni a oreel maximus 8000 es orsóval kapcs ?
-
hermanyi
addikt
válasz hermanyi #41974 üzenetére
LCC elvileg már jobb . Annak láttam a zsinór képét is élőben az szép volt , de ennyit tudok arról is mondani .
Amúgy anno a középkategória elejébe rangsorolták . De sehol semmi infó róla . Még ezt találtam de nem is tudom . [link] (nálam ez nem górcső csak marketing .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
gban
Közösségépítő
válasz hermanyi #41964 üzenetére
Köszönöm, imádom ezeket a videókat, bár néha lehetne picit részletesebb.
Hiányolom hogy miért kell pl. a csúszó ólomsor a csövön, miért nem jó fixen ha úgysem fekszik a fenéken, miért nem jó sima felfűzött csúszó ólom (gondolom a cserélhetőség miatt), stb.
Ezek alapján jó lesz nekem a 6-os vagy a 8-as.Míg beszerződik egy normális bolo, addig is előveszem a gagyi 5m-est.
Postázást nem vállalok.
-
Gabesz26
senior tag
A hosszú hétvége kicsit végre nekem is a horgászatról szólt. Szombat késő délután öcsémmel elmentünk a sződligeti kikötőhöz, sok halat ugyan nem fogtunk, de legalább megfogtam életem első selymes durbincsát (peca közben arról beszéltünk, h itt a durvább szerkó ellenére is sokkal nagyobb sportérték egy szebb dévér, vagy karika megfogása is, mint egy jól telepített tavon egy 5-6 kilós ponty).
Tegnap pedig a Dunakeszi kavicsbánya tó volt a Soros . Vasárnap, hétfő nagyon fárasztó volt a rengeteg utazgatás miatt (családi programok), és tervbe volt ugyan a peca, de tegnap reggel inkább az alvást választottam . Aztán miután felkeltem összecuccoltam, és 9 körül értem ki.Voltak azért páran, de a vasút oldalán sikerült helyet találni. Method és oldalkosaras pecára készültem. Methoddal kezdtem, ami annyira jól működött, h nem is került elő a másik módszer. Egy idő után azért alább hagyott a halak lendülete, akkor gondoltam rá, h módszert kellene váltani, de a felerősödő szél, és a nyárfaszösz miatt inkább hagytam. Eredmény kb. 4 óra alatt 7 ponty (köztük egy valamivel 3 kg feletti, és egy 4 kg-os), és néhány dévér. Kb. 15-20 méterről jöttek a halak, ezért a végére már előkerült mindkét finom botom is, a nap halát a Speedmaster AX-szel (270 cm-ben) sikerült megfogni, élmény volt
-
marcess
senior tag
Szevasztok! Lenne egy kis problémám, adott egy horgásztó, ahova lejárok pecázni (feeder-method), és az a gond, hogy annyira sok benne a kárász, hogy egyszerűen nem lehet mást fogni. A keszeg teljesen elenyésző (évi 3-5 db), és pontyot is csak akkor lehet szinte fogni, ha a legelső dobásra véletlenül az talál be. A kérdésem annyi lenne, mivel lehetne szelektálni a kárászt? Vízszint max 2m.
-
-
galervin93
őstag
válasz marcess #41982 üzenetére
Etetőanyag, élőcsali teljes elhagyása, helyettük magok, magmixek, pelletek. Én nyárdiőben előszeretettel alkalmazom az ilyesféle kukorica alapú pelleteket, mint például ez. De rengeteg fajta van, most csak beírtam egyet a keresőbe. Gyorsan bontanak, folyamatosan kell adagolni. Mondjuk ezeket nagy távolságra folyamatosan bejuttatni nem egyszerű, én csúzlizni szoktam rövid (10-20 méteres) távra. Mellé vegyesen csemege mehet (később friss tejes kukorica), ha sok a kisebb hal, akkor keményebb kukorica.
Ha hozzá vannak szokva a halak (és nincs törpe a vízben!), akkor mehetnek az ilyen halibutos meg miegymás pelletek is.
Csali valamilyen formában legyen meglebegtetve, csalitüskén vagy hajszálelőkén felkínálva. Pl. lebegő pellet, vagy egy-két szem kukorica, a végén egy kis szivaccsal stb. A "lógó" hossza (amin a csali van, hajszálelőke vagy tüske) lehet drasztikusan hosszú is, így a kisebb halak csak a csalit tudják birizgálni, míg a pontynak nem akadály a csalival együtt az attól akár 2-3 centire lévő horgot is felszippantani.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Kelvin
őstag
Sziasztok! Fergetegesen telt a hosszú hétvége a Balatonon, ami a horgászatot illeti. A kerti munka a háttérbe szorult rendesen.
A 3 horgászattal töltött nap alatt közel 40 kg pontyot fogtunk, reggel 3-4 óra és délután ugyanennyi nagyjából. Dobós peca feeder bottal, nagy csalival, különben a kiló körüli dévérek nem hagytak nyugtot Több 5-6 kg körüli nyurga, pár kisebb 3-4 kg nyurga, tükrös és egy igazi kismalac. Éjjel még eredményesebb lehetett volna, de a sok szúnyog és baráti társaság más diktált.
(A vízre nem viszek mostanában már gépet, pár telefonos kép készült nem szakavatott női fotóssal, a többség feltöltést sem érdemel..)[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Janusz001 #41845 üzenetére
"Ki hogyan szokta a pontyot megsütni? Ahol horgászom holtág, sajna van a pontynak mellékíze, nevezhetjük "tavi" íznek is, amit a folyamin nem tapasztalok, nem tudom, hogyan lehetne ezt az ízt száműzni."
Van egy pár film Felső Barnabással (szabad tűzön felsőfokon) ilyen szabadtűzi sütés-főzés témában, az egyikben, talán abban, amiben a gasztroangyal című műsorral forgatott, nem hagyományosan pikkelyezte a pontyot, de nem is nyúzta, a bőre rajza maradt. A farok felől éles késsel benyúlt a pikkelyek alá, és egyben a pikkelytokokkal együtt "nyúzta" le csak a pikkelyt a bőre nélkül, és azt mondta ez azér jó, mert a ponty esetében közismert "iszapíz" a pikkelytokok miatt van, és ha így pucolod, nem lesz mocsáríze. Aztán vagy így van. vagy nem, egy próbát lehet megér...
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
A Zéé
addikt
válasz Szeszkazán #41987 üzenetére
hegyek alapján szerintem déli
Amúgy ott is lehet. Tavaly, amikor Földváron dolgoztam egy hónapot a parton, akkor volt egy fószer, aki majdnem minden reggel kinn volt a kikötő kőruganyán, és 7-9 óra között általában mindig fogott 1-2 pontyot. Néha egész nagyokat is.Just a simple Lineman...
-
Kelvin
őstag
válasz csabamigo #41986 üzenetére
Köszi szépen, lehet bizony.
Szeszkazán: Déli part nyugati medence. Amúgy tavasszal a déli part a nyerő, éjjel még a 15+ sem ritka.
A 2017-es IBCC-n ha jól emlékszem a második helyet dobós pecával érték el a déli parton."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
galervin93
őstag
válasz Kelvin #41989 üzenetére
Bizony, tavasszal a gyorsan melegedő sekély déli vizek adják a halat.
Nekem augusztusban lesz egy hetem Füreden, nagyon várom már. :-) Szerintem a 360-as Dart II-t viszem, meg egy matchet keszegezni. :-) Nem a pecáról szól a nyaralás, de azért na...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
zsolt1225
aktív tag
[link] 50% kiárusítás minden termékre csak a boltban.
-
veterán
-
mykos
aktív tag
válasz #38464487 #41973 üzenetére
Nekem van egy Maximus 6000FS, a Deeperes botomon van, így halat nem fog fogni. Amikor használták akkor szerették, rosszat nem tudok róla elmondani, kategóriájában szerintem jó.
Én sajnos Shimanoszexuális vagyok, így ha olyan jó lenne, akkor sem ismerném be.Viszont másfél éve egy Next 650 fs -el kezdtem el újra horgászni, arról már nem tudok ilyen jókat mondani. Fékrendszere letapad, pontatlan. visszaforgásgátló terhelés alatt nem szeret működni és az nem vicces egy 6 kilós vérpontynál...
-
Grillo
őstag
Hajnalban hova menjek pergetni, úgy 6-8ig, FOKA, vagy Újpesti-öböl?
-
Janusz001
őstag
válasz szetcsuszott #41985 üzenetére
Én is így szoktam pucolni a halat, de nem segített, sőt, mostanában asszony sütés előtt nyúzza, bár így meg nem lehet beirdalni a szálkamentesség miatt.
Viszont, hosszú hétvégén a mellettem lévő portán volt vendégségben egy öreg csóka, szóba elegyedtünk, ő azt mondta, hogy pucolás előtt még élve sima csapvízbe vagy ha nincs, akkor fúratott kút vizébe kell tenni a halat egy fél órára és igen jelentősen elveszi ezt a "jellegzetes tavi" ízt.
Sajnos mivel eredménytelenül telt a horgászat a 4 nap alatt, ezt nem tudtam kipróbálni. Tele volt a víz felszíne minden ilyenkor szokásos cuccal, ráadásul én kanyarban is vagyok, szinte végig azon a részen forgott a szmötyi. 1 kitekerés után 3-4 perc damil pucolás, sokszor még 1 bottal sem volt kedvem pecázni emiatt, főleg, hogy egy mozdítás sem volt.
Viszont végre meg tudtam emelni a stégem, amit a drága vízügy lerendezett a 2 éve lévő kemény télen, valami nagyokos kitalálta, hogy jön az olvadás, gyorsan rántsuk le a tó vizét, rajta a 30-35cm jégpáncéllal, sok stéget, köztük az enyémet is szépen meghúzta. Még jó, hogy mindezért még fizetek évi közel 11k huf -ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest