Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
válasz cool13 #43643 üzenetére
Csinálj nekik egy külön etetést ,mint ahová horgászni szeretnél . Ha pontyozni szeretnél akkor szemes magvak a pontyoknak ,a törpéknek pedig máshova valami édeskéset , Ezzel nem azt éred el ,hogy nem fogsz egyetlenegy törpét sem de sokkal kevesebbet .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Interceptor
addikt
Időnként én is megcsinálom a nagy kört, viszont ebben az évben inkább a 3-4 hely volt a gyakori egy alkalom alatt, de olyan is előfordult néhányszor mikor egy helyen ragadtam le. Öböltől néha én is hányok, viszont a népsziget felőli oldala viszonylag tiszta, csak ott nem sok hely van horgászni(lehet ezért is), még az öbölbejárati rész pl a gyalogos híd alatt is elég tiszta. Nekem a kisebb szemét darabok a legundorítóbbak abból van a legtöbb(papír féleségek, zacskók, flakonok), a nagyobbak mint a múltkori széktámla, inkább csak idegesítő Amit még utálok az a partra kihajított vagy kisodródott rohadó busa tetem. Az öböl bejárat előtti nagy dunai részen állítólag van egy trabant roncs
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Kelvin
őstag
Este lefekvésnél kicsit kapcsolgattam a tévét és valahogy a youtube bedobta Döme újabb lehúzását, az erjesztett mag-mixet.
Aki 200 forint helyett szeretne 2000-t kiadni ott a linkAktuális a téma mert így nyaranta szoktam én is 20kg-os vödörben erjeszteni, ami nem kerül ennyibe
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
egykettő
aktív tag
válasz Interceptor #43652 üzenetére
Erről a trabantroncsról van több infó? sztem jó haltartó Egyébként én is hányok az egész Budapesti szaksztól, hihetettlen mennyire retkes nép vagyunk
-
vendingo
veterán
Megjött az új bot, csak az orsót a másik cég ma adta fel, 1 botos peca lesz megint. Brutál szép, vékonyabb, mint a bojlis botom, de van benne erő, ahogy próbálgattam. Exos spartan 2 falanga. Majd töltök fel pér képet, mert tényleg nagyon szép.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jansky1
senior tag
válasz Kelvin #43654 üzenetére
Ezt nekem találták ki. Nincs tápbolt a közelünkben, ha lenne sem tudnám, hogy kell házilag ilyet készíteni. Olvastam már annyi félét, "öntsél bele cukrot, kefirt, sört" stb, nincs kedvem vesződni vele. Ezzel meg le lenne tudva. Kényelmes megoldás.
Pont kerestem a napokban erjesztett magmixeket, azok kilós áron még drágábbak, talán 690 forint a legolcsóbb topmixes.[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz Kelvin #43654 üzenetére
Nálam is az erkélyen érlelődik, két vödörben 5 kilónyi száraz kukorica és egy kis pohár joghurt (összesen: 400 forint).
Három éve kezdtem erjeszteni félve az "illattól", mivel társasházban lakom. Kellemesen csalódtam, semmi szagot nem észlelek az erjedés folyamán, csak ha merítek belőle a horgászathoz, de az sem vészes."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
-
mano660
tag
válasz jansky1 #43661 üzenetére
Ellepje a kukoricát. Igazság szerint azért kell leforrázni, hogy csak a hasznos baktériumok érleljék a tengerit.
Arra figyelj mindig lepje el a víz a kukoricát. A kukorica 1/3-ával duzzad, ezt is vedd figyelembe az edény kiválasztásánál.
Ez a fajta tejsavas erjedés, ha elérte a szintjét leáll, így nagyon sokáig felhasználható marad (hűtőbe sem kell rakni). A múltkor másfél hónapos kukoricát használtam horgászni, és tökéletes volt.[ Szerkesztve ]
"God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
-
-
mano660
tag
válasz jansky1 #43671 üzenetére
Nézd, mikor "megérett" leviszem a tárolónkba (alagsor, nem tudom ki hogyan ismeri) ott berakom a szekrénybe (résnyire nyitva a vödör teteje). Enyhén lehet érezni a szagát, ha kinyitom a szekrényajtót, nem vészes.
-
mano660
tag
válasz jansky1 #43671 üzenetére
Jobban átgondolva, az általad feltett kérdések fenn állnak a Döme-féle erjesztett mag mix esetében is, a különbség az árban van. Ha magad csinálod kb. 80 Ft/kg, szemben a KÉK gyártmány 995 Ft/kg (rendben többféle mag alkotja azt a tömeget).
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
Kipróbált a rendes metodozást. Összeszedem a gondolataimat kicsit és megosztom veletek.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Interceptor
addikt
válasz egykettő #43656 üzenetére
Mutatta az arc, hogy kb hol helyezkedik el a trabant roncs, de eléggé hihetetlenül hangzott. Igen ő is azt emelte ki, hogy sok hal megbújik ott, de minimum 150-es víz kell oda, hogy meg lehessen dobálni. Így írásban pontos koordinátával nem tudok szolgálni
Tegnap voltam lent az öbölben újra, este 8-ra értem le, hátha jön valami brutál balin megint Maradtam éjfélig, este 10 előtt citromsárga SSR7-es rapalára jött egy 20 cm-es süllő (meg volt előtte egy rávágásom is), ami eddigi rekord az öbölben mert korábban egy 12-13 cm-es jött körforgóra. Aminek örülök, hogy végre fogtam rapalával is halat, most már kezdek bízni ebben a csaliban. Ezután nem sokkal találkoztam egy horgásszal aki szintén pergetett, éjfélig dumáltunk elég sok infót megosztott, ő egy kősüllőt meg egy sügeret fogott.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
hermanyi
addikt
Na amit ígértem .kicsit összeszedtem a gondolatokat . Amit még írnék azt nem íróm mert az sokakat sértene .
Tegnap este kipróbáltam a rendes methodozást . Eddig is feedereztem de kockakosár hosszú előke . Tegnap beruháztam két db Preston ICS In line kosárba 20- 30g os kivitelbe és természetesen a hozzá való töltő szerszámba. A horgászatot rendesen kockakosárral kezdtem ,a horog Milo serie A 16 os méretben 40cm re a kosártól . A kosárba a szokásos 2mm es uni pellet folyékony aromával puhítva ahogy szoktam (ár érték arányban verhetetlen) .Horogra a szokásos csonti ,soft pellet . Fogtam vele rendesen a szabvány tescos pontyokat és keszegeket vegyes méretben . Majd az elfáradt előke miatt halat vesztettem . Jött az "isteni szikra" most kell methodra szerelni. Hát mit ne mondjak maga a szerelés az felér egy faékkel ,igaz a 14 es guru QM1 es horoggal megszenvedtem lámpafénynél mire felkötöttem rá a csalitüskét 0.13 as monofil előkével . De hát a rendes method az rövid előke csalitüskével és waftersel pop upal (ezek voltak) . Szóval szerelék kész ,horog bele a szerszámba amin a csalitüskén a Ringers csoki narancs Wafters volt felszúrva . 2mm es mikrópellet rászór ,kosár belenyom és kész is .
Kezdődhet a móka gondoltam én . Bedobás után 1 max 2 perc múlva látom a rezgőn ,hogy valami van ,mert egy picit megmozdult és ahogy a kezemet elindítottam a kis 330 as Frenzee FXT Precision botom irányába már derékból hajlott a bot . És ez így ment egészen hajnali fél egyig Ez amúgy kb 50 percig tetszett is . Amit kapásra vártam az maximum 5-6 perc volt . (Ez nem a methodnak tudható be)Amiért ezeket a sorokat leírtam az az ,hogy mennyire el vagyok szörnyülködve eme technika miatt . Lehet maradi vagyok ,meg a szívem a sporthorgászaté ,de uram bocsá legyen már hibázási lehetőségünk ,had akasszunk korán vagy későn ,de itt nem lehet hibázni Ez a módszer a legális kapálás .
Aki akar megkövezhet . A leírtak az én saját szubjektív véleményem
[ Szerkesztve ]
-
partxxx
tag
Hali, most ülök Tiszakécskén a botok előtt, egész nap semmi. Van csokinarancs meg carp zoom method kaja, meg erjesztett kukorica, kekszpor, minden. De úgy minden hogy cimborám egy szakács és a fel konyhát elhozta ami szobajohet mint etető anyag.
Ő fogott egy méreten aluli harcsát, én keszeget vagy kettőt, szomszédok szintén.
Szembe parton 24 órás verseny, de a merítő helyett csak max a botok meg a sör jár a kezekben.Mit lehet ilyen döglött vízen próbálni?
-
vendingo
veterán
válasz partxxx #43692 üzenetére
Mellúszást, búvárkodást? Én ilyenkor csomagolok, és megyek haza. Ha halott a víz 2-3 órán át, amikor kint vagyok, már lépek is.
Más: megyek tesztelni az új botot. Kíváncsi vagyok mit bír, mert ma 70-80 métert kell dobni 200 grammal. Remélem az ujjam nem szabja le a zsinór dobáskor.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jansky1
senior tag
-
partxxx
tag
Reggel a parttól 5-7 m-re mozogtak, visszadobtam oda + vagy 8 gombócot.
Legalább már látom hogy túrnakAz a baj hogy napijegyes vagyok és még holnapra is kiváltottam.
Legalább sör még van
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake