Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Hasaggymeg #74235 üzenetére
Valóban észnél kell lenni, a libegő alatti szakasz nem gyerekjáték.
Rajtam nem fog múlni, felőlem mehetünk.
Inkább arra leszek kíváncsi, hogy lefelé mit tud az új gép, felfelé már ismerem a technikát. És a Magura MT4-re is kíváncsi leszek.6030D: 24.-én van a kerékpáros tesztnap, arra mindenképp el szeretnék menni mert ki akarok próbálni egy fatbike-ot és egy 27,5"+-os gépet. Esetleg elmehetünk erre is többen, és akkor tudunk egymás bicajára is vigyázni addig amíg valaki megy egy tesztkört. Jó buli ez a tesztnap. Másnap meg mehetünk egy túrát.
Én általában úgy szoktam menni, hogy feltekerek Normafára és onnan megyek át a HHH-ra. Esetleg Solymár, Nagykovácsi felé is el szoktunk nézni, de arra kevésbé ismerem a járást, mert arrafelé nem én szoktam lenni a túravezető.
Mehetünk a libegő alatt is egyet, de semminemű felelősséget nem vállalok az esetleges károkért és balesetekért!Strezi: A sarat én sem kedvelem, csak akkor megyek ha viszonylag száraz az idő. Még nekem is meg kell szokni az új gépet, de szerintem hamar összebarátkozunk.
Vasinger!: Megkérdezem a nagykert mi van még náluk. Mekkora méret kéne?
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
-
6030D
Ármester
válasz geotigris9 #74249 üzenetére
Ja bocsi... gyerek kori kosarazást nem bírták a szalagok a térdben, 24 évesen azt hiszem 3. nagyműtét, még lesz egy. Röviden.
Runner: nekem csak egy nap játszik, akkor legyen 25. Mindegy merre, kocsival megyek, parkolótól oda vissza lehet 60-70/1500-1600. De ha mindenki zümmögős fullyval lesz akkor várhattok rám.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
joysefke
veterán
Egy össznépi fórumos tekerés jól hangzik!
Ha ráérek 25.-i hétvégén, akkor én is menni fogok. Addigra már az SPD-vel is meg jóbarátok leszünk.
Útvonalismeretem még Budán sincs túl nagy, de a nem bp-i fórumtársak kedvéért érdemes lenne útba ejteni
a HHH-i panorámautat, egy csúcsmászást /ki megy fel traverzolás nélkül, nyílegyenesen a HHH csúcsra ez persze leginkább gumifüggő/ illetve még legalább az Árpád kilátót, aztán onnan lehet tovább menni...[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
Egyszer mar feltettem a kerdest, de hatha.
BP-n tudtok olyan boltot (nem webshop) ahol kaphato neuzer courier DT, es esetleg benne vannak abban is, hogy komolyabb valtoval hozzam el?
a webbiciklinel van ilyen lehetoseg, Acef jovoltabol tudom, de jobban szeretnem ezt helyben...elore is thx
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Vasinger! #74252 üzenetére
Utánanézek.
6030D: Ok, akkor 25.-e Lehet többen is megyünk, ismerőseim kb minden hétvégére szerveznek valami tekerést, hacsak nem esik az eső.
Tudtommal rajtam kívül senki nem lesz zümmögős fullyval. De nem szoktam fölfelé gyorsan menni, inkább lefelé.joysefke: Gyere nyugodtan. Kitalálunk valami fasza útvonalat. Szoktam néha úgy is menni, hogy csak úgy elindulok aztán lesz ami lesz.
-
Csokicsibesz
tag
Érdekes, hogy itt [link] a teszt elején pont az kerül kiemelésre, ezzel a megoldással mennyi súly spórolhatnak a versenyzők.
Egy profi versenyzőkkel készített interjúban, pedig épp azt taglalják, hogy a mai össztelós vázak már teljesen jók versenyre, sőt a pályák is bizonyos esetekben megkívánják a hátsó rugózást. [link] A cikk angol nyelvű, de szerintem érdekes elolvasni, érdekes dolgokat mondanak benne.
Ez a 25.-ei tekerés engem is érdekelne, ám nekem se össztelós, se elektromos bringám nincs, továbbá több éves lejtőzős tapasztalatom sincs. Ha egy lightosabb, silver tk-vel is teljesíthető terepre mentek, amennyiben van hely, csatlakoznék én is.
-
IMIIKE1998
őstag
Ma megnéztem a merevvillás montimat és ott hosszabb a váz, még ha a sarkammal tekerek, akkor sem éri el a kerék a lábamat. Most vagy a régi keróm túl nagy, vagy a mostani kicsi.
-
Because
őstag
válasz IMIIKE1998 #74259 üzenetére
ha tényleg nem a sarkadon tekersz és nincs 50-es lábad akkor nem tudom elképzelni, csinálj egy fotót ahogy beleérsz! vagy a térded vagy mi más lóg oda?
-
veterán
Everybody lies.
-
6030D
Ármester
válasz Runner_fxr #74256 üzenetére
Nem Strezinek van a piros e-fully?
Crytek: Ez rohadt jó. még megfejelném spd pedállal, úgy érdekesebb lenne!
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Runner_fxr #74264 üzenetére
Nekem a zümmögős az elektronyos. Ma voltam "déházni" egyet a Börzsönybe, hogy profi legyek a libegőnél. Amúgy ez jó hely volt, Királyrét felett, tetszene nektek szerintem. Köves singletrack, még ugrató is van. (azt ugye kihagytam)
-
Strezi
őstag
válasz Runner_fxr #74264 üzenetére
Sajnos nem leszek ott 25.-én, bejött agy út angolba 21-27 között
Ma is mentem egy jó kört, sík nem volt benne csak köves technikås mászås meg murvás út fel meg le a hegyre(oda vissza kör) mégis összejött egy 19-es átlag. Vicces hogy régen ez a két út volt a szezonzáró tatabånyaimDH verseny (leginkåbb a helyi xc seknek) Persze 2003-4 ben már kezdett ciki lenni amikor fullos dh gépekkel is elkezdtek megjelenni távolabbról os indulôk. Szóval készültem én is a tekerésre, de majd legközelebb ...
Viszont egyre biztosabb hogy ez a xc30 teló cserés lesz. Persze ez a RS alja és nem is túrázåsra használom Egyszerűen szétrázza a kezem a kormány, és még nem is merem engedni neki. Úgy érzem az ezeréves rugós Manitou spider-em a merevfarúban jobban működik és merevebb
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Runner_fxr
Ármester
Jó neked, én utoljára kb 2 hónapja voltam terepezni még Keszthelyen az alpinbike-al, az is nagyon fasza volt. Viszont azóta csak a fitness-el toltam. Vissza kell rázódnom. Ha tudom előre, hogy nem érkezik meg időben a rendelésünk, lehet el sem adom a 29"-es fully-t. Jövő héten már meg kell jönnie aztán megyek ameddig nem esik 10 fok alá a hőmérséklet.
Strezi: Sajnálom, de majd legközelebb. Esetleg 24.-én a tesztnap kamaraerdőn?
Az XC30 sajnos meg sem közelít egy régi, jó rugós villát. Meg azért azt is vedd figyelembe, hogy a 100mm-es XC fully nem egy durvulós gép. Hiába 29"-es a kerék, megvannak a maga korlátai. Én még a 120mm-es 29"-er fully-n is éreztem, hogy itt ott kevés lefelé, pedig abban Fox32 volt. Egy kicsit nagyobb villát tennék bele, mondjuk úgy 2cm-el nagyobbat mint a hátsó rugóút, azzal kicsit agresszívebb lesz a geo, de még nem rontod el. Mondjuk ezt dobd bele: Pike RCT3 29" 120mm
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz Runner_fxr #74269 üzenetére
Köszi Nem könnyű eligazodni a választėkban.
Barátom a SID-et javasolta, ami pont e kettő közé esikHa erről az oldalról veszem ,akkor årban nem lövök nagyon mellé? Gondolom itthon kiskerben nem kapok rá ilyen årat
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
veterán
Itt csatlakoznak be arra az útra, amin én le szoktam jönni Bánkútról Ómassáig, vagyis a videón a következő emberkés, szalagozott, elágazásig, ahol megindulnak ismét felfelé, Jávorkútra.
Csak hogy meglegyen, mire tartom még nagyjából alkalmasnak a kerékpáromat, olyan 30 feletti sebességgel le szoktam jönni azért, de az már a necces kategória ezzel a gumival.
[Le szoktam.. párszor lejöttem, inkább így írom.]Everybody lies.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Strezi #74270 üzenetére
A SID sem rossz villa, de annak 32mm-es a becsúszója, 29"-es kerék mellett én ezt kicsit rugalmasnak érzem, túrázósba okés, de durvább pályán már érezni, hogy tekeredik kissé. A Yari és a Pike meg 35mm-es, azok sokkal merevebbek. Pontosan hány mm-es a hátsó rugóutad?
Egy webshop mindig olcsóbb mint kisker, ez így van nálunk is meg Németországban is. Egy német webshop meg olcsóbb mint a magyar webshop. Így ennél jobb árat nem igazán tudsz rá kapni. Sok esetben még akkor sem ha magyar nagykerből tudnál vásárolni. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Amúgy a tegnap kivételesen a szállítószalag mellett ereszkedtem le a kettesre és hát zakóztam is egyet a frissen dózerólt,laza,homokos talajon az 47-622-es gumimmal. Öreg vagyok én már ehhez!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Runner_fxr #74276 üzenetére
Lehet tudni milyen kamerával vette fel?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Vasinger! #74279 üzenetére
Én vettem fel. A minőséget ne nézd, mert az indavideo agyon butítja. A nyers felvételt össze se lehet hasonlítani ezzel. Egyébként Gopro 3 silver.
Hasaggymeg: Azért a 47-622 elég soványka egy montira, én azzal nem mernék elindulni terepen. Szerintem ez a semmire nem jó kategória, mert aszfaltra van vékonyabb is, terepre meg édeskevés.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Runner_fxr #74280 üzenetére
A d lemaradt a "vette" végéről Már megismertelek a bicikliről.
YT nem rontja le kevésbé a minőséget? Én is játszottam ezzel, a nyers videó mindig sokkal jobb, mint amit feltöltöttem. Esetleg Dropbox beépített videólejátszója nem rossz, mert ugye az nem konvertál át semmit.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Vasinger! #74281 üzenetére
De, a youtube sokkal jobb, csak azzal meg az a bajom, hogy letiltja a hangsávot ha zenét rakok a videó alá, és nem csak a youtube hanem kb az összes többi is.
Így maradt az indavideo, csak annak meg fos a minősége. Ez a dropbox jól hangzik, azt idáig csak fotómegosztásra használtam.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Runner_fxr #74280 üzenetére
Ha valamelyik extrém felé tolódsz valóban kevés,illetve sok az 1,75-ös Continental,de legtöbbet a mellékutak rossz minőségű aszfaltján és könnyebb erdei ösvényeken tekerek,oda meg tökéletesnek bizonyult.4 baron kicsi az ellenállása és jól lehet ~100km-eket túrázni vele aszfalton,2,5-3 körül meg jól elmegy murván,szórt földúton,vagy taposott erdei föld úton is.Felhasználás szerint inkább trekkingesek vagyunk,de ha erdőbe tévedek vagy időnként kedvem szottyan nem veszem hátamra kisebb lépcsőn sem.
Pl.NHH,vagy Csóványos melyet Dunakesziről ~40 km közepes minőségű aszfalton kell megközelíteni,majd jön az a murvás+erdei út a tetőig.Autóval odavinni én nem szeretem (sajnálom időmet vezetéssel pocsékolni) így kellene 2( ha Kóspallag felé jövök vissza azon a kivételesen jó aszfalton akkor inkább 3!) bringa,hogy ezt az utat felhasználás szerint optimalizálva megtegyem. 2 bringám sem lesz soha,nem,hogy 3,hisz évi 6-8 vagy éppen tízezerrel nem is lennének kihasználva rendesen."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #74278 üzenetére
Vazze, az a (Maps-on nézve) fehér út járható végig? Átmegy valami alagút az M2 alatt is egészen a DCM-ig?
Láttam azokat az utakat, de sose indultam még ott le, mert féltem, hogy egyszer vége az útnak és mehet a murvás mászás felfelé.Neked nem Cube cross-od van?Jó, hülye vagyok... 47-622, dehogy nem.Runner_fxr: Pont ide akarsz menni először az új bringával? Erőől volt valakinek Strava-ja, ezt meg tudod adni. Csak hogy merre ment.
[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
válasz Runner_fxr #74282 üzenetére
Royalty free zenét kell alátenni és akkor nem tiltja le sem a youtube sem a vimeo
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Vasinger!
nagyúr
Itt a végén kiderül, hogy mindenki Vác környékén lakik? Naszályban eddig csak a szerpentinen mentem, terepet még nem próbáltam, mert nem igazán tudom, hogy merre kéne elindulni, illetve merre szabad. Már csak azt nézve, hogy jó lenne ha nem a bányász területen mennék végig ahol a fejemre eshet valami.
Egyébként a környéken a Börzsönyön és Naszályon kívül nincs semmi értelmesebb terep, igaz?
-
TayRol
nagyúr
10e ft alatt milyen lámpát ajánlanátok, amivel lehet is látni este? Jó volna, ha egy héten belül a kezemben is lenne, szóval a távoli kínai webshopok a hosszú szállítási idő miatt kiesnek.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Vasinger! #74286 üzenetére
Igen, ez már téma volt, hogy sokan vagyunk a Kanyarból.
Milyen út érdekel? Terep vagy aszfalt?A héten elmentünk Vácról Keszegre gyakorlatilag légvonalban. Sár volt, meg gaz, de egyébként járható. Gondoltuk nem lesz sok, de a végén 700 m szint lett (ugyan ez az eszköz Vác-Magastaxra 950 m-t számolt).
Jó környék ez, akármerre indulsz, megy a hullámvasút, vannak nagyon jó utak.Van Strava-d? Ott a szegmensek alapján nagyon jó utakat lehet találni a Naszályban is. Nagy része még járható is.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Hasaggymeg #74283 üzenetére
Én mindig annak a híve voltam, hogy céleszközt kell venni. Szerintem a 2 bringa a legjobb megoldás, akinek van egy komolyabb gépe, az mindenképpen jobban jár ha van mellette egy olcsóbb is. És akkor lehet egy terepezős meg egy aszfaltozós. Így a kompromisszumot is jóval kevesebb, mindent arra használunk amire való.
6030D: Most hátha szerencsésebb leszek. Megtaláltam a strava linket, amit az ismerősöm osztott meg a túráról, ezt végigjárhatjuk 25-én. [link]
hegyimorc: Tudom, de nem szeretek az alapján válogatni.
Új bringához új sisak és új pedál is dukál.
-
TayRol
nagyúr
válasz Runner_fxr #74289 üzenetére
én is ilyen pedált vettem a cube-ra, eddig nagyon bevált.
-
K_Gabor
tag
Van egy cateye velo 9-es órám.
2 napja vettem észre, hogy úgy döntött, hogy nem tudja kiszámolni az átlagsebességet, egyszerűen csak egy E betüt mutat, holott a többi funkció működik.
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel és esetleg megoldás is volt rá, hogy megjavuljon?(#74287) TayRol: Én a múltkor vettem egy lidl-ös szettet 2.5k, ahhoz képest szépen világít és látni is vele, csak az a baj, hogy 4 AA elemet használ, ezért nagy és nehéz.
Bár ezt én csak tartaléknak tartottam meg, amit használok az egy FX70-es osram amit kicsivel többért,mint a kereted most 12-ért tudsz megvenni.
Itt írtam róla.[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Runner_fxr #74282 üzenetére
Vimeo? Elég jó minőségű dolgokat szoktam itt fent látni...
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
6030D
Ármester
válasz Runner_fxr #74289 üzenetére
Köszi, jó lesz, gondolom az eleje-vége városi rész nélkül gondoltad.
Más: tegnap voltam az RB bike-ban Bp-en. Használt ruházattal foglalkoznak, ráadásul most kiárusítás is van náluk. Vettem egy szinte új Protective mezt meg asszonynak egy zsír új Briko mezt 1000 Ft/db-ért... aki vásárol ilyen helyen, annak érdemes benéznie, jelenleg 500-1000 Ft-ért adnak minden mezt+gatyát. Főleg verseny- vagy szponzor mezek vannak papagáj színekben, de ki lehet fogni mást is, volt olyan, amin az eredeti papír címke lógott. Egykét egyéb cuccuk is van, de abból kisebb a választék. Pl lidl-es crivit kesztyű, gyári papír címkével (=nem használt), 1000 Ft. SPD cipők, bukók (mondjuk azt nem vennék használtan), mellény, téli cuccok.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A sárga nyíllal jelzetten le lehet ereszkedni a kettes útig.Átmegy 2A alatt...de én persze a jobbnak tűnő bal oldalin indultam,piros nyíl,majd vagy 300 m után mikor láttam dzsumbujosodik,visszafordultam.Hát nem volt egy leányálom,az biztos!
Amúgy meg Cube LTD Pro-m van,az említett gumikkal.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz TayRol #74290 üzenetére
Én is és nem vált be! Nem hittem ezt kell írjam,de gondjaim voltak/vannak az "elnyűhetetlen" Saint pedálokkal,mindez vadulás nélkül,82kg súllyal és pörgetősen! Most nincs időm kifejteni,de hamarosan megteszem!
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #74294 üzenetére
Köszi, a sárgát megnézem ma.
Nem tudom miért emlékeztem cross bicóra. Legközelebbi gumicserénél próbáld ki a Race Kinget (2.0). Szerintem neked is beválna.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
TayRol
nagyúr
válasz Hasaggymeg #74295 üzenetére
Komolyan? No, várom, kíváncsi vagyok. Mondjuk én még nem vadultam vele.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Cathfaern #74292 üzenetére
Ismerem, de ott is az a baj, hogy tiltja a hangsávot ha zenét teszel a videó alá.
6030D: Persze kihagyhatjuk, ha gondolod áttervezheted ahogy szimpatikus. Én se strava-t, se gps-t nem használok, csak emlékezetből megyek.
Hasaggymeg: Szerintem az a baja, hogy kónuszos a csapágyazás és nem iparis. Olvasgattam róla, az a lényeg, hogy a kónusz optimálisan be legyen állítva és rendesen összekontrázva, akkor sokáig bírja. De egyébként valóban én is hallottam negatív tapasztalatokat a Saint pedálról. XLC pedálon gondolkodtam, az ipari csapágyas vol, hasonló áron, de XLC-vel már egyszer megjártam, mert bár szépen forgott, kotyogás nélkül, de az meg a cipőt nem fogta rendesen. Ebből a szempontból a Saint nem rossz. És ez sem egy elhanyagolható szempont. Meg azért az Saint elég ütősen néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
A 29er haladósabb aszfalton mint a klasszikus26 os kerekű mountain-bike?
-
pc360
addikt
válasz flash- #74299 üzenetére
Nem. És fordítva sem. A sebesség síkon sokkal inkább a külsőn és egyebeken múlik. Terepen azért haladósabb, mert könnyebben átgördül az akadályokon, mint a kisebb kerék. Bár, ha jobban belegondolok, lehet Bp-en is inkább a 29 érvényesülhet jobban...
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Autós topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger