Új hozzászólás Aktív témák

  • zoli03

    őstag

    válasz nauro #40344 üzenetére

    Én szoktam haverommal menni a Bakonyban Pápáról, igen nagy szerencsénk van, 10-15 km múlva már ott is vagyunk (de földúton is ki lehet jutni többféle útvonalon, így akár csak 2-3 km-t kell aszfalton tekerni).

    Útvonaltervezéshez javaslom a turistautak.hu oldalt. A Garmin MapSource programban szoktam megtervezni az útvonalat a Turistautak térképen. Régebben a T3D-vel szoktam, de az egy időben nem működött, akkor váltottam a MapSource-ra, de amikor legutóbb néztem a T3D-t, akkor megint működött. Ha egyszerűbb az útvonal, akkor megjegyzem, ha terepen nem tudom, hogy éppen merre kell fordulni, akkor megnézem telefonon. Ha hosszabb, bonyolultabb, akkor elmentem az útvonalat, aztán ha úgy van, akkor nézem menet közben a telefont (persze csak keresztőzedések előtt, hogy merre kell fordulni, meg néha rápillantok, hogy jó úton vagyunk-e). Érdemes sokat nézegetni a térképet a gépen, néha lehet olyan út, ami biciklivel nehezen járható. A Google Earthben is szoktam nézegetni a fényképeket, sokszor kiderül, hogy milyen az út, meg milyen a táj, van-e valami olyan dolog, amit érdemes megnézni, akár egy kis kitérővel is. Menet közben is érdemes megjegyezni, merre vannak még jól járható utak, mert a következő túrán lehet azt is érinti az ember.

    Androidos telefonon a Navitelt használom, én azt találtam a legjobbnak, de vannak más programok is, pl OsmAnd, Locus, Maverick, amik alkalmasak offroad navigációra.

    Ez volt a múltkori túránk, ez meg a korábbi, ez volt az első idén, ez még csak bevezető jellegű volt, hazafelé aszfalton mentünk. Legközelebb a Kőris-hegyre akarunk felmenni terepen, de a Bakonyerdő Maraton pályáit is mindenképp le fogjuk tekerni, meg Hajagra is el akarunk menni majd.. Az a jó, hogy gyakorlatilag bármerre lehet tekerni a Bakonyban, mindig lehet találni új útvonalat. De a régieken se rossz menni, legalább tudod mire számíts az emelkedők terén, meg lefele is bátrabban lehet tolni, mert tudod, hogy mi van a következő kanyar után.

Új hozzászólás Aktív témák