Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thome
veterán
válasz Kickass #34750 üzenetére
Mondjuk pofával esni nem értem hogy lehet, persze nyilván ami megtud történni az megtörténhet, estem már előre 1,5 méteres szintkülönbségbe úgy, hogy a kormánybefogó a heréimet verte, de akkor is ösztönös reflex hogy elfordítom a fejem meg a testem, ezért fura ez.
A sisak meg megfogta az ütés nagy részét. s én sem tudtam teljes mértékben védeni a fejem, szerencsére de így is bevágtam a szemem melletti részt, s ezért érdekes, hogy arccal kaptad el a földet.
És tényleg nem sértegetésnek szánom, nehogy magadra vedd.
Az mondjuk szintén igaz hogy esni is megkell tanulni.
[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
válasz Kickass #34750 üzenetére
Én csak arra céloztam, hogy bármelyik részed megsérülhet durván. Értem én, hogy szar lehetett a kitört fogakkal dokihoz járni, de pl a térded is megsérülhet úgy, hogy többé bringára sem tudsz ülni és bármilyen más részed is úgy, hogy nyomorék maradsz, de erre nem az a megoldás, hogy minden ellen felteszel valami védőcuccot.
Az utcán sétálva is agyonüthet egy lecsúszó tetőcserép, mégsem sétálgatunk sisakban.
Azt is értem, hogy akivel egyszer ilyesmi történik az mindig parázni fog, van egy haverom aki hasonló okból hord térdvédőt, még akkor is amikor sisakot sem.
Ha nagy a para akkor vedd fel azt amiben már nyugodtabban tekersz.
ps: én is összetörtem magamat párszor, fúrtak-faragtak-csavaroztak, gipszeltek ... de ugyanazt hordom bringázáskor mint előtte. (kesztyű, szemüveg, sima montis sisak, semmi extra)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Kickass
őstag
A villanyak egy szintkülönbség utáni földet érésnél eltört a vázfejben és az első kerék nemes egyszerűséggel kiesett alólam a villával együtt. Először a kormányt majd a kormánnyal együtt a betonjárdát bólintottam meg a szemtanúk szerint, én semmire nem emlékeztem az esetből szerencsére, csak arra hogy másnap a kórházban ébredtem. Nem sok esélyem volt pláne 10+ évvel ezelőtt fiatal gyerekként és tapasztalatlan bringásként. Sisak szerencsére volt rajtam, ez valószínűleg további súlyosabb sérülésektől mentett meg.
-
Thome
veterán
válasz Kickass #34753 üzenetére
Ez konkrétan olyan váratlanul ért hogy nem tudtad reagálni. Az kicsit más megvilágításba helyezi az esetet. Viszont ne aggódj, nincs olyan "szerencséd" hogy még egyszer bekövetkezzen, én emiatt nem aggódnék. Megbízható kerékpár kell hogy legyen alattad (illetve erős ha tartasz attól hogy szétmegy alattad), egy normális bukó, és nagyon másra nem lenne szükséged. Itt nem te voltál a szűk keresztmetszet, hanem rossz volt a bringa és nem bírta.
De szerintem először csak próbálj ki egy fullface sisakot mielőtt súlyos pénzt tennél egy normálisabb darabba, amit aztán nem hordanál.
[ Szerkesztve ]
-
razzorr
őstag
válasz Kickass #34753 üzenetére
Erről eszembe jut a nagy esésem. Anno mikor egysebim volt,kegyetlenül hajtottam sokszor és egyszer pont mikor kiálltam a nyeregből,a lánc leesett-beakadt és egyesek szerint dupla szaltót vertem. Az érdes macskakő lereszelte a ruháimat,bőrömet,majd a szerencsétlen eséstől a bringa hátba vert,majd mellkason is. A lélekjelenlétemnek köszönhetően, hogy a karjaimmal védtem a fejemet,arcomat, megúsztam 1-2bordarepedéssel,meg plezúrral. Azóta ha esés van, csecsemőpóz és Jöjjön aminek jönnie kell
-
hoffman_
nagyúr
válasz #48525824 #34739 üzenetére
igazából az s300 se fogott meg annyira, de sok-sok hónapom ment el azzal, hogy hajtókart keresek, akár integrált, akár 4szög, és egyszerűen nem találtam olyat, amire azt mondtam, hogy igen, ez az. a 8bar-ra építendő koncepcióba viszont szépen beleillik az s300 stílusa is, szóval sanszos, hogy marad.
az új 4* nekem is nagyon tetszik, a pici plusz súly egyáltalán nem vészes, a cromo jöhet, viszont hiába lehet rá gyönyörű gépeket építeni, nekem a vastag csövek közelebb állnak a szívemhez.
mod:
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
313313
addikt
Ki mit ajánl/tanácsolna a következőre, meghalt a 26-os aluvázam, azon filózok mit csináljak:
- vegyek új 26-os vázat, de milyet... Konákat tudnék újakat 25-30k környékén
- vegyek valami 27,5 vagy 29-es vázszettet, de milyet... azokat mondjuk annyira nem is néztem.
Felhasználás aszfalt, túrázás, minimális hegy, de az is inkább aszfalton. Jelenleg tárcsafékeket használok, tehát ha nagyobb vázat is vennék, akkor is tudnám már félkészen használni a cuccot Teleszkópom jelenleg egy Manitou Axel.
- esetleg gyűjtsek még, vegyek komplett bicajt és az alkatrészeit adjam el? Bár ez nem igazán kivitelezhető, keret talán olyan 50-60k környéke, egyenlőre...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
borix
őstag
válasz 313313 #34757 üzenetére
Vázat találsz használt oldalakon üzletekben 30E körül ha meg voltál elégedve a bringával akkor felesleges váltani csak a pénzed vinné el.
Ha váltani akarsz másik típusra itt az alkalom de pluszban kereket telót külsőt kell cserélned ez + 80e legalább a vázon kívül.
Akkor váltanék pl 29er típust ha komolyabb fékrendszer hajtás és váltás van a gépen.Szerintem túrázásra 80-120km távokig jó az ami volt neked.
Van aki országútival nem megy 100 kilométert van aki montival megy 150km körül.[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
Kényelmes volt a gép 300+ km-es túrákon is, sokfelé elvitt. Jelenleg bb5 tárcsás fék + lx fékkar, alivió váltókar, lx hátsó váltó, truva firex....
Ha vázméretet váltok, akkor nyilván drágább a móka... Kormánycsapágyat, nyeregcsövet, első átdobot valószínüleg venni kell így is, úgy is. Külsőket lassan cserélni kell úgy is. Nagy dilemma ez...[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
veterán
-
venember83
nagyúr
válasz Pttypang #34766 üzenetére
Bringázz a munkába program.
-
venember83
nagyúr
válasz venember83 #34767 üzenetére
Hehe, most látom, a linkelt oldal kb. semmilyen tartalom nincs. Nagyon jó, profi munka.
-
-
313313
addikt
válasz Pttypang #34770 üzenetére
Elvileg minden nagyvárosban van, ahol van rendes Magyar Kerékpárosklub egyesület. Kecskeméten van, olyannyira mozgatnák az embereket, hogy tavasztól őszig 10-12 1 napos túrákat szerveznek 2-3 hetente, olyan 80 és 150 km közt, egész sokan vesznek már rajta részt...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
ginola
addikt
Magyar minőségi kerékpáros ruházatot gyártó céget tudnátok ajánlani?
-
ginola
addikt
válasz venember83 #34775 üzenetére
Volt ilyen mezem elég gagyi volt.
-
nagyúr
válasz venember83 #34777 üzenetére
Ahogy nézem különböző árkategóriákba gyártanak gondolom a minőség is arányos lehet ezzel. De amúgy szimpatikus cég, vannak jó árú mezeik még lehet egyet majd be is szerzek.
Més que un club!
-
ginola
addikt
válasz Napfénysüti #34778 üzenetére
Kár, hogy a honlapjukon semmilyen árlista sincs.
-
nagyúr
-
ginola
addikt
válasz Napfénysüti #34780 üzenetére
Értem, adnál linket, ha kérnék?
-
ginola
addikt
válasz Napfénysüti #34782 üzenetére
Köszönöm.
-
ST05
őstag
Sziasztok. mi lehet az oka annak, hogy nulla-kezezésnél nagyon nem a váz vonalába van a felsőtestem, 8-10cm-re is saccolnám. Anniyra, hogy nem is szeretek már nullakezezni.... Gondoltam a nyeregre, elhasználodott hátsó agyra, de új nyereg, és új kerékszett van fent, ezek kizárva! Eléggé kikönnyitettem az egész bringát, ez lehet magyarázat? ( merevfarú). Nem tudok már mire gondolni, a váz lenne valamelyest eldeformálva,
vagypedig az oldalirányú gerincferdülésem is közre játszat ennyire ( ennyire azért nem hiszem h görbe vagyok ) Az lesz a következő, hogy rá fogok ültetni 1-2 hozzáértőbb emberkét.Mindenkinek remek tekerést ebben a szép időben, hétvégére is
-
belaazallat
addikt
válasz venember83 #34777 üzenetére
A Túra csoport mezeit náluk csináltattuk, a mez jó volt, de a nadrág kritikán aluli. 2XL-nél nagyobb méret nincs, és könnyen szakad, kopik. 6000km alatt több helyen kikopott és nem combnál, hanem fenekén.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
313313
addikt
29" kerékméretű vázból 180cm-hez mekkora lenne az ideális?
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Valami nem stimmel a középtengelyemnél,így arra gondoltam,hogy ki kellene lassan cserélni egy integrált rendszerre,mert valami kotyog,meg kattog odalent. Komplett integrált hajtómű kellene,de ha darabban linkeltek,az is megteszi! Milyenre érdemes lecserélnem?
A lehető legolcsóbban akarok kijönni az összegből,és olyan 20-25K-m lenne rá. Úgy volt,hogy a hátsó váltót,fékváltókart,láncot és a fogaskoszorút cserélem,de úgy veszem észre,a nagy gond a középrésznél van.Vagy rátok bízom,mit hoztok ki ennyiből!
[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
ST05
őstag
válasz LonGleY #34786 üzenetére
nyeregpálca hajlása nálam kizárva. Fizik nagyon merev, és látnám érzékelném ha az lenne( és elözö gyári puhával is ugyanígy balra "kiültem" akaratlanúl! ( sajnos csak 65kg vagyok nagyon max, súlypontom viszont relatíve magasan van a 183cm-emmel..) Tehát akkor gerinc az esélyes, eleve a testttartásom.. . köszi
Rottweiler89: egy szérián kivüli deore, vagy deore LX ( ilyet találni 15-17 ért, középcsapival)
-bringás cuccok adás-vétele Fb csoportba van is épp egy ilyen LX - 17 ért-
-jó ár-érték arányú szerintem.
vagy itt pl 20tól indul az LX mindennel.. ez az a Szentesi üzlet, másnapra szállítanak, szerintem korrekt árak is vannak, fullos leirásokkal, kedvenc üzletem. Egy drágább kerékszettre még kedvezményt is kaptam náluk
vagy ha nem is itt, de én aprón néznék használtat,,-jó ár-érték arányú szerintem. Efölött az XT amiért már használtba is elkérik a 20-25- öt, könyebb talán 10-15 dekával akkor sokat mondtam..[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
válasz D.Orion #34789 üzenetére
Márka még nincs, váz vásárlás előtt állok és dilemma van...
Igazából BikeDiscounton láttam a Cube Aim vázszetet 156 yuróba, majd szétnézek helyi üzletekbe, de gondolom ennyibe nem kapok idehaza hasonlót...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Rottweiler89
senior tag
Köszi!
És ha darabonként venném meg a középcuccokat? Úgy miket ajánlanál,vagy ajánlanátok?DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
venember83
nagyúr
válasz Rottweiler89 #34793 üzenetére
Hogy érted azt, hogy darabonként? Ha veszel integráltat, ahhoz járnak a külső csapágyak és a jobb-bal hajtókar együtt, persze tányérokkal, így együtt.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz venember83 #34794 üzenetére
Csapágy nem mindig jár hozzá. De ha külön veszed hozzá, sejtésem szerint drágábbra jön ki.
-
concret_hp
addikt
láttatok már olyat, hogy álló, több órája nem használt bringán durrdefekt? még a külsőt is kiszakította
és tuti nem volt túlfújva, ~1 hete pumpáltam...vagy fullba vagy sehogy :D
-
tolvaj!
őstag
válasz concret_hp #34797 üzenetére
Közvetlen szúró napfény/hő. Esetleg anyag fáradás, vagy vegyi anyag.
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
kovsol
titán
válasz concret_hp #34797 üzenetére
Elsőre arra gondoltam külső cserénél odacsípődött a belső, de az már pár perc után defektezett volna.
(#34799) 313313 esélyes, főleg annak tudatában, hogy külsőt is vitte magával a belső durranása. Én már kaptam párszor menet közben durrdefektet, de max a felniről dobta le a külsőt, kárt nem tett benne.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mini PC
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Satisfactory - Epikus bolygóiparszimulátor FPS
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest