Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- World of Tanks - MMO
- Assetto Corsa Competizione
- Battlefield 4
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- Battlefield 2042
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
balintbaba
tag
válasz semmiho #271890 üzenetére
Én Stagesről inkább olyan beszámolókat olvastam, hogy inkább felülmér, mint alul. A linkelt összehasonlítás meg szép, de túl sokat szerintem nem mond, mivel csak két eszközt hasonlítottál össze.
Kellene egy harmadik eszköz is (görgő, Assioma tengelyek), hogy jó következtetést le lehessen vonni - még akkor is, ha elfogadom azt a tényt, hogy a P2M teljesítménymérői a pontosabbak között vannak a piacon.
-
Fall-N
veterán
válasz lsebestyen #271889 üzenetére
Ezt én sem értem. A drágább kategóriás külsők mind hajtogatós, kevlárperemes fajták. Egyrészt könnyebbek is másrészt könnyebb feltenni őket a felnire, mert rugalmas a kevlár, azért a drót az sokkal merevebb. Gyárilag nyolcas sem jellemző a hajtogatósra, ami azért nem evidens az olcsóbb gumiknál.
Egyedül én is azért vettem még drótos Conti gumikat, mert a büdzsébe a kerékszettel egyszerre ez fért bele. Sem időm, sem kedvem nem volt még külföldről várni a hajtogatós fajtára. Eredetileg Conti CrossKing vagy RaceKing kevlár lett volna a terv, de iszonyatosan nagy felár lett volna (dupla annyiba került volna, külföldről meg még plusz hozéjön az átlag 10 € szállítási költség, így már nem fele annyiba jön ki úgy sem). Amúgy bevált a DoubleFighter is, így nincs hiányérzetem. Maximum ha tönkremennek, akkor legközelebb hajtogatós lesz helyette.
-
6030D
Ármester
válasz Napfénysüti #271895 üzenetére
Sőt, a pihenés és a regeneráció a legfontosabb szerintem. Már ha hosszú távra gondolkodsz, nem arra, hogy 3 hét múlva jobbat menj. Nekem erre "jó" példa volt a 2020-as év, amikor még edzeni akartam, csak az éjszakai 30-45 perces alvások/alvásmegszakítások mellett nem sikerült annyira. Le is dobta az ékszíjat valami.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
attiss66
senior tag
válasz lsebestyen #271889 üzenetére
Ami most van rajta drótperemes Continental Super Sport Plus nekem nagyon bevált. Túrázni kell, versenyezni nem járok, tehát hogy nehezebb, esetleg nem gurul annyira, nem szempont. Viszont defektet nem igazán kaptam. Az oldala vastagabb, mint a hajtogatósnak. "Járt utat, a járatlanért", persze, ha jó az út, nem tiszta sár , és ez az út tiszta vót, nem kockáztatok/pl olvasott csalódott vélemények, pl a Continental Grand Prix 5000 hajtogatós(rásűlt, vagy mi lett vele), alig tudta levenni a felniről a külsőt, le kellett, hogy vágja /.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz Hasaggymeg #271896 üzenetére
Na jó, de mégis a drótperemes külső fotója van a hajtogatósnál.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz Csokicsibesz #271897 üzenetére
Hát a gond ugye ott van, hogy görgő erejéből a watt helyett sokkal többet elárul, hogy mekkora emelkedőt képes szimulálni egy adott termék. Itt is fel van tüntetve, hogy 600 watt, de 60 km/h sebességnél. Ami azt jelenti kábé, hogy a 52/11-ben pörgetsz, akkor fékezi 600 wattal a kereket, és te ennek a 600 wattnak az ellenállását érzed. Ha viszont könnyebbe váltasz (és ERG edzésnél érdemes valami viszonylag könnyű, egyenes láncvonalú fokozatot használni, hogy gyorsnak érződjön a görgő reakcióideje a terhelésváltások között), akkor ennek a 600 wattos féknek a legyőzéséhez máris kisebb áttétel áll rendelkezésre. Így simán lehet, hogy a te 200 wattos edzésednél is limit közelében jár az elektromágneses fék, miközben a lassabb fordulatszám miatt pont kevesebb hűtést kap. Pont ez volt a gond a Tacx Flow Smarttal: a Zwiftben a Road to Skyt például csak úgy lehetett megcsinálni, ha külön ventilátort applikáltam rá, különben félúton már kapcsolt is le.
Szóval én úgy találtam, hogy a wattoknál, amiket mindig sebességgel együtt adnak meg, sokkal jobban érzékelteti a görgő erejét a szimulálható meredekség. Mert életben a 6% azért nem az a belehalós az én áttételeimmel (a legkönnyebb az 1:1), míg a mostani görgőm (Saris Hammer H1) 20%-a már eléggé az. És ezt a görgőt nem is igazán tudom legyőzni az országútin lévő áttétellel, csak a montival . Persze egy edzésen nem MUSZÁJ, hogy legyőzzem a görgőt, de ahogy a való életben is bőven találkozom 10% feletti meredekségekkel, úgy a görgőn is szükség van erre az "élményre". Nyilván mindez áthidalható például úgy, hogy csak nagytányéron használod a bringát a görgőn, csak kérdés, hogy olyankor milyen gyorsan vált terhelést. Például 30 másodperces intervallumoknál nem mindegy, hogy 10 másodperc alatt kapod-e meg a nagyobb ellenállást, vagy 2?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
ZavaBalazs
őstag
válasz attiss66 #271905 üzenetére
na jó, de ez valószínűleg csak a bolt lustasága (vagy az ehhez amúgy nem értő munkatárs guglizásból eredő hibája), nem egy összeesküvés a hajtogatós gumik eladásáért. de ha téged segített meggyőzni az igazadban, lelked rajta.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz dom1n0 #271898 üzenetére
Miért van értelme kétféle állóképességi edzésnek? Miért nem mondjuk konditerem plusz futás mondjuk január végéig, majd januártól a futás helyett specifikusabb edzésre váltva görgőzés, közben csökkentve a kondizást is? Nem értek hozzá, ezért kérdezem . Most vettem meg magamnak a B oldal közeledtével a Cyclist Training Bible és a Fast after 50 könyveket, de még csak kezdem az ismerkedést.
-
Csokicsibesz
tag
válasz Wombath #271906 üzenetére
Bevallom többször elolvastam ezt a hozzászólást, de nem teljesen értem.
Ha én beállítom 200w-ra az ellenállást, akkor értelmezésem szerint a görgő ezt az ellenállás értéket fogja nekem adni. Akkor "győzöm le" ha egyenletes sebeséggel hajtom.
Van egy tól, -ig skála amin belül van az ellenállás és azon kell mennem, ha csökken az RMP, akkor a görgőnek kell növelnie kvázi az ellenállást, hogy szimulálja a csökkenő RPM-et.Nálad ez volt, hogy RMP csökkenésnél a görgőnek több wattot kellett volna szimulálnia, mint amire kvázi képes volt?
Te arra gondolsz, hogyha raktál bele nagyobb watt ellenállás értéket, akkor ott a nagyobb elenállást tovább tartott elérni? Tehát érzetre nem olyan volt, amikor jön egy emelkedő és hirtelen emelkedik? Hanem el kellett érnie a görgőnek a megadott wattot és ott már megvolt az érzet és alacsonyabb RPM esetén ezt nem tudta tartani?
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz Csokicsibesz #271914 üzenetére
Pontosan. A görgő egy adott RPM mellett tud 600 wattot "megfogni". De ez nem a pedálfordulatodra, hanem a hátsó tengelyére vonatkozik. Az pedig az áttétel függvényében változik akkor is, ha a pedálon mért (általad leadott) teljesítmény állandó. Szóval ha Zwifttel, vagy más, "útvonalat" szimuláló programmal használod (de a Garmin is tud olyat, hogy szimulál egy útvonalat a görgőn, és akkor a térkép alapján számolt meredekségeket állítja be), akkor előfordulhat, hogy nagyobb fékerőt kell szimulálnia, mint amire képes.
Természetesen ez a probléma akkor nem jelentkezik, ha kizárólag ERG edzésre használod. Akkor választasz egy jó nagy áttételt, ahol biztos elég a tengelyen mérhető fékerő. Csak ott meg előfordulhat, hogy lassúnak érződik a terhelés felépülése.
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #271900 üzenetére
1:30 lenne az álomcél
A reális most elsőre a minél jobban, meglátjuk addigra mit sikerül ebből a testből kihozni... -
-
dom1n0
senior tag
válasz Wombath #271909 üzenetére
Én csak a saját tapasztalaimból tudom leírni, de nálam amikor már magamhoz képest egész jól ment a bringázás, 2 kör futás után kivoltam teljesen, és rákellett feküdnöm egészen, hogy pl. most az 5km menjen normális kondival, ami még mindig nevetésgesen kis táv
Amit írt Napfénysüti is, hogy az általános kondit, főleg a pulzust jópár (nálam 8-10) ütéssel csökkenti bringán is, ami nem jön azért rosszulZwiftes kollégáknak kérdés Tempo edzést toltam zwiften aminek Z3-nak kéne lennie elvileg ha jól értelmeztem, az átlagom Z2 lett, ez mennyire normális?
-
kenguru99
senior tag
válasz Hasaggymeg #271813 üzenetére
Alföld, városi használat kizárólag a középső (38-as) van használva. Kb 10 ezer km-t futott nálam. (használtan lett vásárolva). Semmi szükségem nincs a három tányérra elől, egy 38-40-42 -es teljesen jó lenne. Meglehetősen oda van már az egész hajtás, mindent cserélni kell. A többi alkatrésszel nincs is gond, azok beszerezhetőek.
-
Csokicsibesz
tag
válasz Wombath #271915 üzenetére
A végére csak rájöttem, hogy mi volt nálad a probléma
Szerintem itt az a kulcs, hogy hagytad, hogy leessen az RPM. Feltételezem azt szoktad meg montin, hogy egy meredekebb emelkedőn alacsony RPM-en mész és ezt szeretted volna szimulálni. Ehhez pedig a görgőnek folyamatosan növelnie kellett az ellenállást, hogy meglegyen a beállítás.
Őszinte leszek, szerintem itt nem a görgő volt a hibás, hanem te szerettél volna olyat amire nem/kevésbé alkalmas.
Tehát nem a görgőt nőtted ki, ill. ez nem egy tömeg hiba, hanem olyan beállítást használtál, amit a görgő nem bír. Ha 80-90 RPM között szimuláltattad volna vele, akkor valószínűnek tartom nem lett volna gond.
-
lsebestyen
addikt
válasz dom1n0 #271919 üzenetére
Z2 átlag pulzus alapján? Ha igen, akkor szerintem alul van becsülve az FTP-d. Ugye abból számolja ki az intervallokra a wattokat, amiket tartani kell. Másik opció, hogy vacak a Tempo workout. Én már sokszor belefutottam olyan edzésbe, amit képtelen voltam befejezni az adott wattokon (belerogytam), pedig nekem nagyjából jól lehet belőve az FTP-m.
Héten letoltam a road to Sky-t, az elég jó felmérő, mert kb pont 1 óra alatt érek fel. Elmaradt az FTP-től, de nem mentem maxot.
Egyébként vicces, hogy tekertem április óta egy csomót (magamhoz képest), erre 6W-tal lett jobb az átlagom. Igaz volt benne egy kényszermegálló, utána 10 percig nem találtam a wattokat, talán ment volna jobban is. -
kenguru99
senior tag
válasz AH-Thfrstmkd #271812 üzenetére
"Vagy lehet venni újat is, esetleg más használtat. Sok lehetőség van."
Valószínűleg egy integrált 1X-es hajtás lenne a legjobb. Csak ebben eléggé hiányos a tudásom, így én nem tudom eldönteni, hogy mi beépíthető és mi nem.
Ha ebben tud valaki segíteni azt megköszönném. -
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #271922 üzenetére
Koszi.
Megneztem a Garminban ott az edzes nagyreszet zona3-nak irja pulzusban, ezek szerint w zwift becsult mast.
Aztan kitudja melyiknek van igaza, az biztos hogy minden tempo, strenght edzes utan kivagyok elegge 😂💀 -
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz Csokicsibesz #271921 üzenetére
Nem, félreérted. Az én RPM-em állandó. Vagyis közel állandó . De a hátsó keréké változik, és ezt nem tudják ezek a görgők megfelelően lekövetni. Abban igazad van, hogy ez nem "gyári" hiba, de egy olyan korlátozás, ami, ha mondjuk sokat akarod Zwiftben használni, akkor zavaró lesz, mert hamar eljutsz oda, hogy a Zwiftben lévő emelkedőkön is elfogy a görgő, hacsak nem veszed le a szimulált meredekséget a gyári 50%-ról még annál is lejjebb. Ilyenkor opció az, hogy egyre kevesebb fokozatot használsz, hogy abban a tartományban maradj a hátsó tengely fordulatszámával, ahol a görgő még erősebb nálad.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Csokicsibesz #271921 üzenetére
Hát aki tudja a 20%-os, hosszú mászásnál a 80+ csapásszámot az előtt le az összes kalappal.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
lsebestyen
addikt
Rose-nál elég brutál akciók vannak, sajnos a készlet kicsit hiányos pár modellnél. De pl az XLITE 04 Ultegra szettel 2600eur.
-
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #271932 üzenetére
Igen, ábrahámhegy lenne a debüt, előtte meg pár 5km futóverseny szokni a tömeget, amit gyűlölök
-
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #271930 üzenetére
fú, ez jól néz ki, még méretben is van, 32-es gumi is elfér
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #271930 üzenetére
Tényleg, sikerült intézni már valamit a bicóval kapcsolatosan? Mik a kilátások?
Van már kiszemelt másik bringa? -
ZavaBalazs
őstag
válasz dom1n0 #271933 üzenetére
akkor az úszás részét imádni fogod érdemes lehet egy olyanra is elmenni előtte, szokni a tömegben úszást. én pl június vége felé voltam a kopaszi-gátnál egy ilyenen, ha lesz jövőre is, az pont jó próba.
más kérdés, hogy amíg a negyed órával később rajtoló senior mezőny nem ért be kb 1 km-nél, addig tök egyedül úsztam a mezőny mögött...wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #271936 üzenetére
Már kigondoltam a technikát, belekapaszkodok a leggyorsabb lábába, szerintem észre sem veszi, és így 2. helyen már depózhatok, meg nem kell küzdeni a többiekkel
Te melyik verseny(ek)en voltál idén?
Melyik amit jó szívvel tudsz ajánlani? -
lsebestyen
addikt
Közben van update a biztosításról a balesetem ügyében: 5% avultatás érte magát a bringát és a stoplit, pedált 10%, cipőt 15%. Mindenről volt számlám, mindegyik 1 éven belüli vásárlás. Elvileg jövő héten utalják a lóvét, amivel amúgy elégedett vagyok, nem buktam a dolgon semmit (bringát megtarthatom, jó kérdés mi lesz vele, de maradt azért rajta használható alkatrész), csak az 1 hétnyi idegeskedést, amíg rá voltam erre feszülve.
Tanulság részemről: nagy értékű bringáról legyen mindig számla ami ér is valamit. Alaposan átnézni a bringát miután megtörtént a baj, fotózni egyből mindent. Kék-sárgát kell írni akkor is, ha csak a ruhád szakadt el (egy minőségibb darab tudjuk mennyibe kerülhet...). Nekem is megtérítették a cipőmet. Létezik telefonra is applikáció.
Kárt bejelenteni minél hamarabb a károkozó biztosítójánál, számlákat csatolni online (ha van a biztosítónak erre felülete).Nem kívánom senkinek amúgy, főleg aki rá tud ezekre stresszelni...Sípcsontom nyomásra még picit fáj, de a mindennapokban már nem zavar. Érdekes, hogy ott a helyszínen nem éreztem csak a csípőmet.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #271938 üzenetére
na akkor veheted is a rosetól a bringát, amit az előbb linkeltél
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
6030D
Ármester
válasz dom1n0 #271925 üzenetére
Hétfő + péntek 1 óra Z1. Mellé meg kb 7-8 óra alvás egyben. Meg azért az sem mindegy, hogy a többi programod hogy tudod intézni. Mert akkor úgy volt, hogy hétfőn kitaláltam, hogy szerdán 17 órától tekerek 2 órát, most meg szerdán 17 órakor azon gondolkodom, hogy kellene futkározni egy kicsit, csak még előtte...
Ezt a triatlonról beszélgetést meg fejezzétek, be mert fél éve én is ezen gondolkodom... teljesen elk*rvulok a sáros bringától. Szerencsére a depóidőt megemlítve most kicsit visszább hagyott a lelkesedés, úgy nem olyan jók a számok, mondjuk az úszásidőt is a ZavaBalazshoz lövöm be.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Tin
veterán
válasz lsebestyen #271940 üzenetére
Meg kell venned Frank Drebint!
Tegnap kérni akartam hogy linkeljetek akciókat, de kicsit nekem is kicsordult a nyálam. De aztán visszaraktam a számba inkább. Te viszont ne rakd, ez elég jó bringa...
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #271938 üzenetére
Itt a külföldi számlákat is simán elfogadták?
Illetve kell meglévő, saját biztosítás, vagy ez defaktó jár, ha kocsival van közös baleseted?
Szép a Rose bicó, a kereket cseréled alatta majd, vagy ezzel fogod hajtani? DI2/AXS nem jöhet szóba ha már így alakult, hogy újat kell venned? Ha kiárulod a mostaniakat, talán ki is jön a többlet lóvé...@ZavaBalazs Köszi, igen az nekem még szerintem erős lenne így elsőre, örülök ha a sprinten se utolsó leszek
@Már összesen 2x1 óra Z1/hét? Ne kamuzz xD
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz 6030D #271942 üzenetére
halkan szólok, hogy tudok egy vendégszobát szombathelyen
nekem azért volt viszonylag sok a depó (össz kb 11 perc?), mert még a szar térdem miatt a hülye térdvédőkkel kellett bajlódnom, mindkét cipőm fűzős volt, meg amúgy sem kapkodtam. jövőre ebből lejön mondjuk 4 perc, a biciklis pálya rövidüléséből 4, az úszásból 4, a bicóból-futásból 6-6, meg még valahonnan 39 mp, és már meg is van a 3 óra.
"mondjuk az úszásidőt is a ZavaBalazshoz lövöm be" - az jó, mert akkor max pozitív meglepetés érhet. [link]"örülök ha a sprinten se utolsó leszek " - ja, azzal szerintem ne foglalkozz, mi szintünkön nem a többiekkel versenyzel, hanem magaddal. asszem a 30-35-ös férfi korosztályban kb 20-ból 18. lettem egy lassabbal meg egy DNF-fel mögöttem, de különösképp nem izgat. megcsináltam, büszke vagyok rá, jövőre még jobb lesz, ez az ami számít.
[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #271945 üzenetére
Ja persze, ha utsolsó leszek, az se égés lesz, vagy bármi, szerintem már végigmenni is nagy dolog.
Van erre egy nagyon fasza mondás:-Tudod mennyi idő alatt megy végig egy átlag ember az Iron-man-en?
-Átlag ember nem megy végig... -
lsebestyen
addikt
válasz dom1n0 #271944 üzenetére
Elfogadták a külföldi számlákat. A pedálom például aliexpressről van, de arról is van ugye számla, fizették azt is (le lett horzsolva a balos jócskán). Sőt, szerintem még az eur árfolyamot is úgy nézhették, hogy mennyi volt a vásárlás pillanatában, mert a mostani erősebb forinttal én kevesebbet becsültem az avultatási százalékokkal. Aztán persze lehet elszámoltam valamit...
A baleset után átgondoltam, hogy van-e értelme egy majd' 1 millás bicóval tekerni. De márciusban úgy voltam vele, hogy több évre venném, vigyázok is a dolgaimra alapvetően, de ilyen esetekkel nem számoltam...Szóval nekem ez a teteje amit erre szánok, valahol meg kell húzni a határt, mert mindig lehetne jobbat venni. Kövi szint valóban az elektromos szett lenne, de az már 4k euró.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest