Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Jester01 #209250 üzenetére
Nem semmi, Új-Zéland!... még egy kicsi és már a földön nincs is hova, így irány a Hold.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
zsolti72837
addikt
Kilométerekben gazdag boldog új évet Mindenkinek!
ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837
-
őstag
Na akkor lassan én leszek a leghurkább....
nekem csak 2845 km/ 21787m magasságnövekedés jött össze, meg kb 650 km futika...
Remélem jövőre több lesz.... ha már a monti is be fog figyelgetni................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
-
6030D
Ármester
válasz Csokicsibesz #209238 üzenetére
Ha csak egy bringám lehetne valamilyen okból, szerintem az gravel lenne.
Korán kezdted a szilveszteri ivászatot.Rövid táv akkor jó, ha tudsz menni nyélen 1,5 órát. És az 24 körüli átlagot mutat.
Arra a két Top maratonra nem lesz nehéz elmenni. Az egyik úgyis etalon.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
HollyBoni
veterán
válasz MPowerPH #209208 üzenetére
Nekem egy 2.4 EXO Dual Rekon van hátul (elöl Dissector-ral) 140/150-et mozgó bicón. Én kellemesen csalódtam. Netes vélemények alapján azt vártam hogy Tokyo Drift lesz mindenhol.
Lehet én vagyok túl béna, de nekem elég a tapadása, 3-4 hónapja van fent és még nem volt semmi komoly megcsúszásom. Sziklák a kedvenceim. Pl. ősszel Nagykovácsi pályán eső után, jó sok lehullott vizes levéllel is teljesen oké volt, nem kellett visszafogni magam egyáltalán csúszkálás miatt. Mentem vele sárban meg fagyban is, én elvoltam vele, farolgatni sem szoktam túl sokat (4 dugattyús Magura hátul 180-as tárcsával).
Sokat megyek olyan emberkékkel akiknél DHF, DHR és hasonló cuccok vannak fent, semmilyen lejtőn nem szoktam lemaradni, sőt inkább elöl lenni. De lehet ők is bénák.
Egyedül a technikás mászásoknál szokott néha kaparni.
Az EXO eddig nekem elég volt, de szerencsére elég könnyű vagyok.Ha nyáron lesz Alpok meg bikepark akkor feldobom a DHR DHF kombót, de itthon szerintem a legtöbb dologra elég ez a gumi hátra.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Maximum1 #209246 üzenetére
Jó, de csak hogy mindenki más derülhessen kicsit:
1675km bringa, 22000m szinttel, még csak mentséget sem tudok, nem tudom, hogy lett ilyen kevés. Igaz, idén nem sokat jártam biciklivel dolgozni, tavaly jobb volt, az azért gyűjtötte a km-eket.
És 72 km lábon, lényegében sosem futottam előtte gimi óta. Tehát 20 éve. Azaz most kezdem, nem is szeretem azt mondani, hogy futok, inkább csak gyalog sietek vissza a kiindulási pontra. De mint mondtam, ez is több, mint minden eddigi önkéntes megmozdulásom ebben a sportban.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Runner_fxr
Ármester
válasz MPowerPH #209195 üzenetére
A lánchosszban van 1-2 szem mozgástér. Az ideális hossz szerintem kb egy szemmel hosszabb mint ami neked van, de ez nem jelenti azt, hogy a rövidebb nem működőképes. A túl rövid esetében teljesen kifeszül a váltó, neked még pont alatta van. Azért lenne jobb ha egy szemmel hosszabb lenne, mert kevésbé feszítené a váltót és teljesen keresztbe váltáskor is kicsit kevésbé terhelné a hajtást. Ezt kézzel forgatva jobban érezni, pedálozáskor amúgy kb mindegy.
Mindenhez hozzá lehet edződni, itt a kérdés mindig az, hogy mennyi szabad időd van rá. Lehet még finomítani a külsőkön, de azért az első keréken nem árt a komolyabb tapadás. Inkább a hajtott keréken finomítanék, ott elfér egy könnyebb külső.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Én még egy métert sem mentem az idén. 🤭
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
benfolds
őstag
válasz Hasaggymeg #209229 üzenetére
hehe, órára pontosan ugyanennyit mentem, igaz majdnem 500 km-rel kevesebbet tettem meg ez idő alatt, viszont 84%-kal több szintet másztam meg. kb. egál.
2022-ben igyekszem nagyobb figyelmet fordítani a biztonságra, mert tudom, hogy eddig folyton a tűzzel játszottam. arról van szó, hogy nagyon sokat tekerek sötétedéskor vagy azután erdőben. ráadásul sok szinttel, ami azt jelenti, hogy elég súlyos következményei tudnak lenni, amikor dombon lefelé gurulva kifut elém valamilyen vad. mindennapos dolog, de egy alkalmat kivéve eddig mindig sikerült megúsznom az ütközést. akkor egy vaddisznónak mentem neki, de mivel tél volt és jól fel voltam öltözve, nagyobb sérülés nélkül megúsztam, a biciklimen is csak kisebb károk keletkeztek. de úgy érzem, hogy folyamatosan a sorsot kísértem, ugyanakkor nem tudom feladni az esti bicikléseket, ezért azon gondolkodom, hogy valami vadriasztót beszerzek, ha van valamilyem működő megoldás biciklire. tudtok ilyenről?
BUÉK! -
addikt
Nem semmi teljesítmények vannak itt :-) Azért én is beszúrom, mert magamhoz képest nagy előrelépés. Igazából szeptemberben kezdtem el, amikor a bringát vettem, egy fogyókúrával egybekötve. Ez sikerült is, 15 kg-t leadtam. Idén még jobban gyűjtöm a kilométereket :-)
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
HollyBoni
veterán
Schöckl, itt volt már valaki? Kisebb hely, de a terep brutál jónak néz ki, Graz-tól egy köpésre.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz benfolds #209264 üzenetére
A nappalok zsugorodásával elkerülhetetlen a sötétben bringázás ami amúgy nekem sem éppen leányálom... mondjuk vaddisznóval ütközés veszélye az itteni vadsűrűség és nyuggertempóm miatt szinte kizárt. Én ereszkedésnél időnként cuppogok egyet-egyet számmal (mint egy brutálhangos puszi) amit talán még egy döglött vaddisznó is meghallana, just is case.
Most olvasom, 500km-el kevesebb alatt 84(!)%-al több szintet?! Hol lax, Nepálban?![ Szerkesztve ]
-
TheBigM
csendes tag
válasz Hasaggymeg #209229 üzenetére
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Biztonságos kilométerekben és szintemelkedésekben gazdag évet kívánok mindenkinek!
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
RexpecT
addikt
válasz itouchfan #209223 üzenetére
Szuper, akkor már ketten vagyunk. Ahogy megnyíilik a lehetőség intézem a nevezést, tavaly ott betelt a 200 fős nevezői limit .
Jó kis alföldi tekerések, minden méter szintért meg kell küzdeni.
Jövőre legalább 7ezer km a cél. Így hogy meglett az országuti is, illetve a görgőt is tudom nyomatni szerintem simán meglesz. Tavaly 900km körül volt az össztáv, ahhoz képest odaraktam most.[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Ez kamu vagy lopott? [link]
Akinek meg becsatolós cipő volt a karácsonyfa alatt, próbálja ki minél előbb, nincs ok a hallgatásra
-
Toobee
veterán
válasz Runner_fxr #209273 üzenetére
Én is nagyon remélem! Kislányom fél éves már, tavasszal már könnyebb lesz szerintem megindulni. Bonyhád paul bike wrap, azaz a Holistic. Mecsek Enduro díjakat meg a rajtszámokat ő szokta csinálni.
-
bardi
aktív tag
válasz ZolkoW #209257 üzenetére
Ah, végre valaki, aki kevesebbet ment, mint én
1896 km / 41422 szint / 130 óra. Ebből kb 200 km lehet outi, és még hozzájön kb 1000 km melóba járás, szinte nulla szinttel, azt nem trackelem.
2000 km volt a cél, de május hónap teljesen kimaradt sajnos, illetve a vadászok miatt az esti sötétben tekerésekből se volt sok, azokra csak nagyon rövid körre tudtam volna menni, ami helyett inkább ment a playstation
Kevesebb amúgy, mint 2020, de összességében mégis jobbnak érzem, sikerült pár új utat felfedezni, meg olyan lejtőkön lementem, néha már tempóval, ahol 2020-ban még csak letolni mertem a bringát. Idénre a terv még több új útvonal felfedezése, crosskovácsit is meg akarom nézni, kanada trailt is üröm felett. Ha egy bikeparkos nap összejönne, az lenne a legjobb. "Új" autómba még meg kell néznem egyáltalán befér e a bringa.'92 Honda VFR 750
-
gabro0
őstag
válasz Khelben #209281 üzenetére
Sosem lehet tudni, mondjuk ott megkérik az árát
Úgy indult hogy mondtam itthon, le kellene cserélni a városi bringámat és jött is a válasz mennyiért kellene eladnom. Erre mondom az bizony sok (50k), nézze meg mennyiért mennek hasonlók és egyből a hirdetés jött szembe.Miket írok én, *halogatás lett volna az előző hsz-ben, csak az autokorrektor közbeavatkozott.
-
HollyBoni
veterán
válasz MPowerPH #209287 üzenetére
Én is gondoltam hogy feldobom előre a gyári DHR2-t, hátra meg egy Rekon-t. Azzal egyetlen óriási baj van, így elöl a Maxxis logó fehér lenne, hátul pedig sárga.
De amúgy olyan brutális különbség sebességben nem lesz, arra ne számíts majd hogy magától fog felfele menni a bicó.
Pl. a srác akivel legtöbbet tekerek egy acél merev On One TikTik-el tolja, 27.5 kerekek, 2.5-ös DHR és Aggressor. Nekem 29-es 140/150 karbon össztelós van, Dissector és Rekon. Tekerünk 5-6-7 órákat 1500m+ szintemelkedéssel és tök jól elvagyunk. Szvsz egyikünk sem sokkal erősebb vagy gyengébb a másikkal.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok,
Ugye meg van az "új" monti, amibe egy Rock Shox 30 Silver TK Coil 29-es MTB teleszkóp, 100 mm -s teleszkóp van, ugyan úgy tűnik, hogy jól működik, de a főnökünktől kaptunk karácsonyra levásárolható pénzmagot, és a beszállítónk elég sok mindent be tud szerezni, lehet intéznék rá egy ilyen teleszkópot vele: [link] Rockshox Judy Silver TK SoloAir 29 colos teleszkóp, 100 mm. jól gondolom, hogy ez elég nagy előrelépés lenne, és az én felhasználásomra untig elég is lenne?
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
tonyrulez
őstag
válasz Dark Archon #209209 üzenetére
Én is vettem most ilyen állványt, ami számomra kicsit bosszantó hogy a pedál fennakad a függőleges rúdon még teljesen kitolt tartórúd mellett is, de ez az én széles pedálom hibája. Másrészt ha normálisan, azaz a nyeregcsőnél fogva teszem fel, és így a súlyközéppont távolabb van, akkor azért nem túl bizalomgerjesztő ahogy a full műanyag pofa meghajlik (14,4kg a bicaj). A manual szerint meg nem fogom a felső csőnél megfogatni amikor ott mennek alatta a kábelek, nem akarom megnyomorgatni őket. De máskülönben nekem is tetszik.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz tonyrulez #209293 üzenetére
Pontosítok, nem túlméretes a pedál, csak úgy meghajlik a nyeregcsőnél felfogatva hogy már hozzáér a rúdhoz. Ha felső csőnél fogatom meg, nem ér hozzá. Felpróbáltam így is, a fékcső középen megy el és a pofa kialakítása ezt megkíméli, de a 2 oldalt lévő váltókábeleket már nem.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
parandroid
félisten
válasz vallas #209291 üzenetére
Fölöslegesen költesz rá, amire te használod, az is bőven sok, ami rajta van, egyáltalán nem szar teló az, hogy le kelljen cserélni. Vegyél inkább valami hasznosat abból a pénzből.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
HollyBoni
veterán
válasz MPowerPH #209297 üzenetére
Semmi baj nincs vele, de Rekon előre egy 150-et mozgó bicón szerintem picit kevés. Ha meg nem kevés, akkor lehet a bringa picit sok a felhasználshoz. Elöl azért nagy különbség van mondjuk egy Rekon és Dissector között tapadásban. A Rekon bütykei sokkal kisebbek. Az oké ha hátul nincs akkora tapadás, de elöl azért más tészta.
-
addikt
Újfent 1x átépítés gondolatok. Ahogy utánajártam a dolgoknak, én azt állapítottam meg, hogy 1*12-re sincs fizikai akadálya az átépítésnek a következő alkatrészekkel:
Váltó: SRAM SX Eagle 12-S
Váltókar: SRAM SX Eagle
Fogaskoszorú: SRAM PG-1210 11-50
Hajtómű: SRAM S-650 Eagle 38T
Lánc: SRAM SX EagleMármint ez a kazetta kifejezetten 8-9-10 sebességes HG freehubra van kitalálva a leírás szerint. Vagy tévedek?
tonyrulez: szerencsére nekem kábel problémáim nincsenek, mind rejtett.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
MPowerPH
félisten
válasz HollyBoni #209298 üzenetére
Azert kerdeztem, mert nem lattam meg a Recon -t kozelrol, kepek nem adjak at, ahogy azt sem, hogy a DHR II milyen brutalis.
De megvan, amit mondasz. Tegnap ugy jottem le ott a vizes, sziklas szakaszon, problema nelkul, ahol elozoleg a regi bicajjal csak visszafogottan tudtam, mert csuszott is, es a koveken nem volt stabilitas.
Holnap megprobalok egy Obanya kort menni, az 65km es 1800m szint, meglatom, hogyan viselkedik, mennyire birom. Mondjuk a tegnapi tekeres csaloka, most igy covidosan mintha nem lenne eronletem, es nem labbol, hanem tudobol.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest